X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Myslalam o tym, ale nie ma zadnego schematu w tym. Po za tym ze zawsze lapie mnie noca ok.1 i ok.3-4 odpuszcza . Bez zadnego zwiazku, czasem 3 razy w miesiacu a czasem tak jak teraz 3 razy w ciagu 7 dni. Bez roznicy co zjem w ciagu dnia, o ktorej bedzie kolacja, czy mam zaparcia, wzdecia czy zgage. 🤷🏻‍♂️
    Może być tak, że związek leży w Twoim dziecku. Jak bardziej uciśnie na jelita to ból się pojawia. Skoro tylko w nocy to może właśnie chodzi o to, że wtedy leżysz. Dziecko na coś uciska i pojawia się ból. A jak dzidziuś ułoży się inaczej to nie boli. Może faktycznie jedynym lekarstwem jest poród.

Suszarka lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No Marta jeszcze sama do rączki nie potrafi złapać. Muszę siedzieć nad nią i grzechotać. Więc może to pianinko Fisher Price co dziecko sobie kopie bardziej by się na tym etapie rozwoju sprawdziło?
    Ounai teraz przez Ciebie chcę i pianinko Fisher Price i tą grzechotkę. :D Ale najpierw zamówię pianinko rzeczywiście... Chociaż znając mnie pewnie w nocnym szale zakupowym przy karmieniu zamówię i grzechotkę. Moja mama kupiła nam wózek (sama chciała), więc na nic ją nie będę naciągać więcej, a teściowa jest nauczycielką więc też nie będę jej nic sugerować, bo sami wiecie, że w oświacie to się zarabia średnio. :/ A i tak przywozi nam jedzenie, czy jakieś ciuszki dla małego.

Wspaniale, ubrałam się, Mikołaja, wyszliśmy przed budynek i zaczęło padać. :/ Wróciłam na balkon, ale coraz bardziej zaczyna padać i zacinać i chyba będziemy musieli się ewakuować, a akurat Mikołaj usnął (na dworze śpi super). Mamy taką loggię, 10 m2, ale jak zacina i mocno pada to jednak średnia przyjemność tu siedzieć. Ale kicha. :(

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Enigvaa a to szpital tylko ginekologiczny jest? Szkoda, że nie zrobili tobie USG takiego oprócz sprawdzenia dziecka. Ale trochę to wygląda jak jakieś żołądkowe dolegliwości, ale czemu takie silne. :(

Nie, szpital ma miano wojewodzkiego i ma wszystkie oddzialy. Dlatego jestem tak poirytowana ich podejsciem. Nikt nie chcial ze mna porozmawiac, dopytac. Teraz na wypisie widze ze aspat mam przekroczony, ale nie mocno. O 10j.

Najgorsze ze wszyscy twierdza ze tak ma byc bo jestem w ciazy. I czuje sie okropnie, jak hipochondryczka bo oczekuje pomocy.. 🤨

🔸28 lat

Wysłany: 30 października 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w Luxmedzie robią ktg?

Edit. Juz wiem, że nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 13:02

• Annia Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Nie, szpital ma miano wojewodzkiego i ma wszystkie oddzialy. Dlatego jestem tak poirytowana ich podejsciem. Nikt nie chcial ze mna porozmawiac, dopytac. Teraz na wypisie widze ze aspat mam przekroczony, ale nie mocno. O 10j.

Najgorsze ze wszyscy twierdza ze tak ma byc bo jestem w ciazy. I czuje sie okropnie, jak hipochondryczka bo oczekuje pomocy.. 🤨
    Kurczę, przykro mi. :( Może rzeczywiście nie da się na to jakoś super pomóc, ale jakby zrobili USG twojego brzucha to byś przynajmniej była spokojniejsza, że tam wszystko ok. :(

Mąż ma cały weekend wolny i mam zamiar zaprząc go do sprzątania. Wiecie co jest najgorsze, że przed przyjściem pani do sprzątania też trzeba trochę posprzątać i przygotować jej "front robót". Bo przecież ona nie da rady sprzątnąć jak w pokoju dziecięcym zrobiliśmy kartonową graciarnię. :/

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kkasia Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry skarpet nie jest zły...😎

39+0tc

a097b9de14cb.jpg

Inaa89, Zulugula, Nikaa92, KarolinaMaria, Nowastaraczka, SzalonaOna, Suszarka, Annia, Wik89, kic83, Lalia, Marti29, Ladyo, kar_oliv, kiniusia270, Ounai, doomi03, dmg111, Lulu83 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Może być tak, że związek leży w Twoim dziecku. Jak bardziej uciśnie na jelita to ból się pojawia. Skoro tylko w nocy to może właśnie chodzi o to, że wtedy leżysz. Dziecko na coś uciska i pojawia się ból. A jak dzidziuś ułoży się inaczej to nie boli. Może faktycznie jedynym lekarstwem jest poród.

Tylko czy wtedy nie powinno pomoc gdy zmieni pozycje? Powinno ustapic, tak mi sie wydaje. 🤔 czuje jak mi sie wciska czasami, ze nie moge zlapac oddechu i nie wywoluje to takiego bolu.

Jak mnie lapie to czuje silny ucisk, taki narastajacy jakby ktos powolutku napelnial balonik z powietrzem w moim nadbrzuszu. Widze optycznie ten balonik, jak mi puchnie ta okolica i ze jest powiekszona, ale przy dotyku mnie to nie boli. 🤷🏻‍♂️

Ja juz nie mam na to pomyslow. Nie chce sie tak meczyc przez kolejne 3 miesiace i liczyc na cud ze leki pomoga, ze jej nic przez to nie bedzie - nie wierze ze to nie ma na nia wplywu...

🔸28 lat

Wysłany: 30 października 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam, że ta grzechotka jest mega i dziecka nie ma 😄

Edit: ja slyszalam o tym króliczku allilo, ale to pewnie podobnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 13:27

Annia lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai super ta grzechotka wygląda. Myślisz , że jest sens kupować Mikołajowi coś takiego? Bo właśnie szukamy czegoś co będzie grało. W sensie czy nie jest za mały?

Enigvaa a to szpital tylko ginekologiczny jest? Szkoda, że nie zrobili tobie USG takiego oprócz sprawdzenia dziecka. Ale trochę to wygląda jak jakieś żołądkowe dolegliwości, ale czemu takie silne. :(

Nikaa a jak Kuba przybiera?

No właśnie nie przybiera wręcz 40g schudł, karmiłam go co wstal czyli od 1.5h do 3h plus na noc dostawal modyfikowane zeby pozbyć się do końca bilurbiny. Na cycu wisiał od 15 do 40 min i zasypial nie chcąc ciumkac juz. I jestem trochę załamana bo polozna kazała mi sprawdzić czy nie mam za mało pokarmu i niestety mam za mało wiec walczymy by było więcej plus dokarmiam go juz 3 razy dziennie mm zeby nie byl głodny i nie lecial z wagi. Ogolnie złapałam dola jak wyszłam od położnej i sie rozryczałam ale maz mną potrząsnął i działamy. Jak nie będzie mi dane karmić tylko cyckiem to trudno, najedzony syn jest ważniejszy.

tb73i09k51c5kem9.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    No właśnie nie przybiera wręcz 40g schudł, karmiłam go co wstal czyli od 1.5h do 3h plus na noc dostawal modyfikowane zeby pozbyć się do końca bilurbiny. Na cycu wisiał od 15 do 40 min i zasypial nie chcąc ciumkac juz. I jestem trochę załamana bo polozna kazała mi sprawdzić czy nie mam za mało pokarmu i niestety mam za mało wiec walczymy by było więcej plus dokarmiam go juz 3 razy dziennie mm zeby nie byl głodny i nie lecial z wagi. Ogolnie złapałam dola jak wyszłam od położnej i sie rozryczałam ale maz mną potrząsnął i działamy. Jak nie będzie mi dane karmić tylko cyckiem to trudno, najedzony syn jest ważniejszy.

Dokładnie Nika, świat się nie zawali jak syn będzie na mm, staraj się tym nie przejmować az tak, bo to tez może mieć wpływ na laktacje. Poza tym to dopiero 2 tyg, jeszcze masz czas żeby rozkręcić cyca 💪😚 skonstuj się z cdl, zwykla położna nie ma az takiej wiedzy

Iryska, Annia, Suszarka lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai
    ta aplikacja jest super, wszystko zapisuje :)

A cena grzechotki powala 🙈co ona takiego robi za tyle kasy??

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai teraz przez Ciebie chcę i pianinko Fisher Price i tą grzechotkę. :D Ale najpierw zamówię pianinko rzeczywiście... Chociaż znając mnie pewnie w nocnym szale zakupowym przy karmieniu zamówię i grzechotkę. Moja mama kupiła nam wózek (sama chciała), więc na nic ją nie będę naciągać więcej, a teściowa jest nauczycielką więc też nie będę jej nic sugerować, bo sami wiecie, że w oświacie to się zarabia średnio. :/ A i tak przywozi nam jedzenie, czy jakieś ciuszki dla małego.

Wspaniale, ubrałam się, Mikołaja, wyszliśmy przed budynek i zaczęło padać. :/ Wróciłam na balkon, ale coraz bardziej zaczyna padać i zacinać i chyba będziemy musieli się ewakuować, a akurat Mikołaj usnął (na dworze śpi super). Mamy taką loggię, 10 m2, ale jak zacina i mocno pada to jednak średnia przyjemność tu siedzieć. Ale kicha. :(
    Ja muszę poczekać, bo w tym miesiącu mamy zarobki dużo niższe (pieprzone podatki) a postanowiliśmy, że nie zmniejszamy kwoty którą oszczędzamy miesięcznie (jest ciśnienie na dom), a do tego moje zakupy ciuchowe pojechały nam kieszeń konkretnie. Przyzwyczaiłam się, że nie muszę patrzeć ile img na co wydaję i mam, a w przyszłym tygodniu będzie trzeba jechać synowi po buty.

Btw, czy któraś z Was ma Timberlandy? Zastanawiam się czy dam radę w nich pochodzić przy wyższych temp w zimie no i oczywiście jesienią.
    Btw, jakie buty kupujecie dzieciom na zimę? Mój młody nie ma jesiennych i już średnio opłaca się kupować, ale na typowo zimowe jest jeszcze za wcześnie, jednak te temp teraz nie są takie jak kiedyś a nie chcę żeby mu się nogi pocily niepotrzebnie

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Marti29 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Oooo bardzo dobre wieści ❤️ gratulacje!
    Kiedy masz kolejna wizytę?

Dziękuję. 27.11

SzalonaOna lubi tę wiadomość

11.2016 syn (2cs)

12cs - II

26.08: beta - 47,8, progesteron 19,8

12.09 - jest ❤

oar843r8yr0skbx0.png
  • Marti29 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Marti ale super weź podziel się dziewczynkowym wirusem też bym chciała żeby moje było dziewczynką. Może 17.11 się dowiem w sumie nawet jak się dowiem to nic nikomu nie powiem to mój mąż na Mikołaja dostanie różowy albo niebieski pajacyk tyle utrzymam sekret jak coś;)

Przesyłam dziewczynkowe wiruski 😉 ja też bardzo chciałam córeczkę

11.2016 syn (2cs)

12cs - II

26.08: beta - 47,8, progesteron 19,8

12.09 - jest ❤

oar843r8yr0skbx0.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti, gratuluję córci 😍

Marti29 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Dokładnie Nika, świat się nie zawali jak syn będzie na mm, staraj się tym nie przejmować az tak, bo to tez może mieć wpływ na laktacje. Poza tym to dopiero 2 tyg, jeszcze masz czas żeby rozkręcić cyca 💪😚 skonstuj się z cdl, zwykla położna nie ma az takiej wiedzy

Moja polozna jest niby polozna laktacyjna, w szpitalu tez z taka gadalam ale nikt nie mówił wcześniej jak sprawdzić czy mam dobra ilosc pokarmu. Kuba trzaska normalnie siku i kupę i zasypia tez ladnie wiadomo ze zależy od dnia ale to jeszcze noworodek wiec myslalam ze sie najada. Trudno właśnie walczę z laktatorem xD

tb73i09k51c5kem9.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko już zamówione. Teraz wertuję internety w poszukiwaniu materacyka. Czy macie jakieś opinie o:
    1. Hilding Dobranocka
    2. Hilding Kołysanka
    3.Materac piankowo-lateksowy Hevea Baby
    4.LATEKSOWO - KOKOSOWY HEVEA Krzyś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 15:48

Ounai lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny kochane. Czy ktoś mnie jeszcze pamięta????
    Ohromnie gratuluję wszystkim mamusiom które już powitały swoje Szczęścia a także oczekującym mamusiom. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Nowastaraczka, Zulugula, Iryska, Inaa89, Nikaa92, doomi03, Lalia, kic83, Annia, Ounai, Ewa88 , kkasia, Marti29, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Moja polozna jest niby polozna laktacyjna, w szpitalu tez z taka gadalam ale nikt nie mówił wcześniej jak sprawdzić czy mam dobra ilosc pokarmu. Kuba trzaska normalnie siku i kupę i zasypia tez ladnie wiadomo ze zależy od dnia ale to jeszcze noworodek wiec myslalam ze sie najada. Trudno właśnie walczę z laktatorem xD
    Sprawdzasz przyrostem wagi. Jeśli waga rośnie to znaczy że masz wystarczająco dużo pokarmu.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:

Może Ty masz cholestaze skoro masz przekroczenia. Zgłoś to koniecznie lekarzowi. Nie swędzą Cię przypadkiem dłonie i stopy?

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 2098 2099 2100 2101 2102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ