Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam dzisiaj na pierwszych badaniach prenatalnych. Wszystko jest w porządku, dziecko jest zdrowe, ryzyka wad genetycznych są bardzo niskie. I dowiedziałam się, że będziemy mieć córkę 🙂
SzalonaOna, KarolinaMaria, Nowastaraczka, Inaa89, Annia, kkasia, Suszarka, Zulugula, Lalia, kic83, calanthe, Tajka, Ounai, Ewa88 , doomi03, kar_oliv, Enigvaa, Nikaa92, LaBellePerle, Wik89, dmg111, MałaMi90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOunai wrote:A może dlatego tak Ci skacze ten cukier z rana, że nie trzymasz diety? Na cukier na czczo wpływa wszystko to co jesz w ciągu dnia
A na czczo skaczące cukry wg diabetologa to wina starzejącego się łożyska. Podobno do 37 tygodnia tak będzie. I wg niej na cukier na czczo dieta nie wpływa, dlatego też tak szybko dają insulinę.
Ja już nie wiem, każdy lekarz mówi inaczej, każda z nas ma inne doświadczenia. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarti29 wrote:Byłam dzisiaj na pierwszych badaniach prenatalnych. Wszystko jest w porządku, dziecko jest zdrowe, ryzyka wad genetycznych są bardzo niskie. I dowiedziałam się, że będziemy mieć córkę 🙂
Kiedy masz kolejna wizytę?Marti29 lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:To ja chyba od mojego za dużo wymagam, bo jak po 20 minutach jedzenia on się odłącza i dalej jest głodny to stwierdzam że już się nie naje więcej z piersi i daję mu mm.
Enigvaa, a może to gazy jakieś, albo nerwobóle?
Dziewczyny, ale szał! Od moich kolegów z pracy dostaliśmy allilo. Mówię "no spoko, grzechotka za dwie stówy". Ale Marta może na nią patrzeć i patrzeć. Wariacji dostaje jak ją widzi. Tak, że polecam jako prezent np od kochanej teściowej, która koniecznie chce coś kupićNowastaraczka, Suszarka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Suszarka wrote:Ounai ile kosztuje szczepionka na rota? Chyba będziemy iść takim samym schematem jak Wy, i na pewno będę doszczepiać na rota bo założenie jest takie że Mała pójdzie do żłobka a tam wiadomo jak jest.
Doomi ja właśnie za to mojego lekarza lubię, że jest zwolennikiem takiego fizjologicznego przebiegu ciąży, i jak dzieje się coś co jest naturalne to nie panikuje tylko uspokaja 👍 powiedział mi że na moim etapie do wizyty w szpitalu powinna mnie skłonić regularna akcja skurczowa albo krwawienie. A tak to mam nie zapominać o magnezie, w gorszych momentach brać nospę i będzie dobrze ♥️ tylko tak jak mówię, u mnie te bóle nie powodują skracania się szyjki, bo wiadomo że jak coś się zaczyna z szyjką dziać to już inna para kaloszy.Suszarka, Inaa89, Lulu83 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Enigvaa wrote:Na pewno cos mi tam uciska bo przed ciaza tego nie mialam. I na pewno cos z oroblemow gastrycznych bo zgage czesciej mam niz nie mam, do tego czasami mi sie cofa - to mysle ze refluks. Tylko ja bym chciala wiedziec co mi jest po za tym ze ciaza i jaki to ma wplyw na moje dziecko. Tym bardziej ze leki przestaja dzialac a ja nie umiem sobie z tym poradzic.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Enigvaa, a może to gazy jakieś, albo nerwobóle?
Myslalam o tym, ale nie ma zadnego schematu w tym. Po za tym ze zawsze lapie mnie noca ok.1 i ok.3-4 odpuszcza . Bez zadnego zwiazku, czasem 3 razy w miesiacu a czasem tak jak teraz 3 razy w ciagu 7 dni. Bez roznicy co zjem w ciagu dnia, o ktorej bedzie kolacja, czy mam zaparcia, wzdecia czy zgage. 🤷🏻♂️🔸28 lat
Ounai - tak, byłam u diabetlogoa tzn miałam wideowizytę, bo to było w czasie najmocniejszego lockdownu. Dostałam wtedy metforminę, pobrałam 2 miesiące i za chwilę zaszłam w ciążę więc odstawiłam. Dlatego teraz jestem ciekawa jaka wyjdzie mi glukoza bo coś czuję, że szykuje się cukrzyca ciążowa... Tym bardziej, że pierwszą córę urodziłam z wagą 4200 a rodziłam w UK tam wtedy nikt nie badał takich rzeczy jak potencjalna cukrzyca ciążowa. Twoja cukrzyca ciążowa kiedy się objawiła?
Domi - wybacz, nie chciałam Cię wywoływać z kolejkiPoczekaj sobie jeszcze spokojnie na Wasz właściwy czas
Marti - gratuluję córeczki!!! Super, że wszystko dobrze.
Jeśli chodzi o rota to ja wszystkim z całego serca zalecam szczepienia. Jak moja córka była mała to przyniosła to cholerstwo z przedszkola, cała rodzina dosłownie umierała, łazienka wyglądała jak pobojowisko, lało się z nas z każdej strony na raz (przepraszam za opis ale dokładnie tak było!), a moja wtedy 6-cio miesięczna siostrzenica wylądowała odwodniona w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 11:52
Marti29 lubi tę wiadomość
-
No to mamy synchronizacje :p tez mnie okresowo zaczelo boleć ale jakby po lewej stronie 🤔 polozylam sie i zobacze czy przejdzie, podejrzewam ze maleństwo ktore juz jest spora kluska mnie uciska w srodku. Jak nie moglam narzekac przez wiekszosc ciazy od 2tyg już nie jest tak fajnie, ciezko wszystko boli 😔
Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Dziecko i tak po 5 min zapomina, że było 3 albo 4 razy ukłute, więc ten argument do mnie nie przemawia. Syna szczepiłam i pamiętam, że kiedyś złapaliśmy wirusa, jedzenie uciekało górą i dołem, tak fatalnie jeszcze nigdy się nie czułam, nie mogłam z łóżka wstać, a syn jedna luźna kupa i koniec. Więc nie wiem czy to nie był rota właśnie. A koszt to 300zl.
Idę obczaić tą grzechotkę co pisałaś.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
doomi03 wrote:A może motylek włączyła swoje wróżkowe zdolności i wie że urodzisz 5.11 😅😂
Tyyy moze to prorocze 😂 choc wolalabym wcześniej... Ale nie będę się z mocami Motylka sprzeczac i 5.11 też mzoe być 😅😅😅SzalonaOna lubi tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
kic83 wrote:Dziewczyny karmiące,
- zawsze odbijacie po karmieniu, nawet jak Maluch uśnie?
- karmicie na jednym posiedzeniu z jednej czy z dwóch piersi
- dajecie codziennie bakterie/probiotyk?
- codziennie kąpiecie w wanience?
- kiedy Wam kikut odpadł?
Dziękuję 😘
-Odbijam tylko po butli z moim mlekiem lub mm
- zaczelam z 2 bo okazało się że nie mam odpowiedniej ilości pokarmu bo maly nie przytył i znow walczę o laktacje gdzie myslalam ze juz jest ok 😔
- od 3 dni dostaje bo wieczorami meczy go brzuszek
- co 2 dni tatuś kapie 😁
-kikut odpadl w 4 dobie zyciakic83, Lalia lubią tę wiadomość
-
Ounai super ta grzechotka wygląda. Myślisz , że jest sens kupować Mikołajowi coś takiego? Bo właśnie szukamy czegoś co będzie grało. W sensie czy nie jest za mały?
Enigvaa a to szpital tylko ginekologiczny jest? Szkoda, że nie zrobili tobie USG takiego oprócz sprawdzenia dziecka. Ale trochę to wygląda jak jakieś żołądkowe dolegliwości, ale czemu takie silne.
Nikaa a jak Kuba przybiera?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Marti ale super weź podziel się dziewczynkowym wirusem też bym chciała żeby moje było dziewczynką. Może 17.11 się dowiem w sumie nawet jak się dowiem to nic nikomu nie powiem to mój mąż na Mikołaja dostanie różowy albo niebieski pajacyk tyle utrzymam sekret jak coś
Lalia, Nikaa92, Marti29 lubią tę wiadomość
-
Tajka wrote:Hej
kupujecie coś z wyprawki z aliexpress? Macie coś do polecenia ?
Cenowo wychodzi lepiej ?
Zobacz moje posty, wrzucałam czasami co zamówiłam, co przyszło i czy polecam ☺️ na razie wszystko przychodzi dość szybko i jakościowo nieam co się czepić. Teraz z niecierpliwością czekam na porcelanowe uchwyty serduszka do komody i szafy, żeby wymienić.Tajka lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
SzalonaOna wrote:Nie chodzi o to, że nie trzymam diety. Trzymam. Tylko chodzi o to, że nawet jak zjem coś zakazengo 1 raz w tygodniu, to nie wpływa to na mój cukier po posiłku.
A na czczo skaczące cukry wg diabetologa to wina starzejącego się łożyska. Podobno do 37 tygodnia tak będzie. I wg niej na cukier na czczo dieta nie wpływa, dlatego też tak szybko dają insulinę.
Ja już nie wiem, każdy lekarz mówi inaczej, każda z nas ma inne doświadczenia.
Annia, obczaj sobie, moim zdaniem ekstra sprawa jakbyśmy ktoś kogo stać na taki prezent pyta co Wam dać. Albo można pod choinkę poprosić babcie żeby się zrzuciły. Marta patrzy na nią strasznie zaciekawiona bo z każdym potrzasnieciem jest inny dźwięk, albo odgłosy zwierząt, albo jakieś typowe dźwięki jak dzwon czy grzechotanie, albo mówi coś, albo gra muzykę powazna. A ja nie muszę się gimnastykować żeby wspierać jej rozwój i udawać różne dźwięki 😂 dobrze ze moja swirnieta koleżanka z działu wybierała prezent bo ona ogarnia akurat takie fajne gadżetykolega jak mu się syn urodził też dostał taką grzechotkę i też mówił że dziecko zachwycone
Nowastaraczka, Ty za chwileczkę będziesz rodzić, to i tak cud, że nic Cię nie ucislalo do tej pory. Ja na Twoim etapie już odliczałam godziny żeby mi zaczęli ten poród wywoływać
Ladyo minęło wyszła już w pierwszym badaniu glukozy na czczo i od razu lekarz kazał mi iść do diabetologa, więc ze mną cukrzyca była przez całą ciążę. Tylko ja miałam drobne przekroczenie na czczo - chyba wyszło mi 96. Pierwsze dziecko 4640g ale wyniki krzywej były ok, choć był lekki stan przedcukrzycowy a ja nie odmawiałam sobie czekolady. Natomiast patrząc na TP z usg pierwsze dziecko urodziłam w 41+6. Ale mój lekarz nie patrzył na TP z usg tylko na to z OM i wg tego rodziłam w 39+6.
Co do biegunek, ja wyładowałam z synem w szpitalu jak miał 5 miesięcy. Niemowlę z biegunka to koszmar. Dobrze, że on był grubiutki to mocno tego nie odczuł. Spadł z wagi prawie 0,5kg w kilka dni. A okazało się, że to był "tylko" adenowirus. A rotawirusy dają duuuuużo gorsze objawy, niemalże jak zakażenie salmonella. Więc dla mnie to jest must have, mimo, że tylko łagodzi objawySzalonaOna, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Annia wrote:Ounai super ta grzechotka wygląda. Myślisz , że jest sens kupować Mikołajowi coś takiego? Bo właśnie szukamy czegoś co będzie grało. W sensie czy nie jest za mały?
Enigvaa a to szpital tylko ginekologiczny jest? Szkoda, że nie zrobili tobie USG takiego oprócz sprawdzenia dziecka. Ale trochę to wygląda jak jakieś żołądkowe dolegliwości, ale czemu takie silne.
Nikaa a jak Kuba przybiera?BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔