X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A co to wszyscy śpią?

Suzi, pyszności, a zdjęcie małej super. Śliczna dziewczynka.

Co do męża to mam nadzieję, że obudziłaś?

Tak obudziłam, ze ma zrobić dziecku inhalacje i ze jest niepoważny i nieodpowiedzialny przyszłam do pokoju dałam mu gotowy inhalator z lekiem i po 5 minutach znów przyszłam a on znowu spał a inhalacje leciały obok dziecka a nie na dziecko .. szkoda gadać .. rano przeprosił

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Już :)

O niee, pula wyczerpana. Dziwne, bo juz dawno nie generowalam kodu🤨 ehh przykro mi Kic

💙
    💗
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dołączam do klubu siedzących samotnie. Mój mąż od 7 rano w pracy, później jedzie prosto na mecz - wróci pewnie około 17. Planów nie mam, więc leżę jeszcze w łóżku 🤭

Nowastaraczka, ja również słyszałam że najlepiej na laktację wpływa piwo bezalkoholowe w tym Karmi 👍 te herbatki ze słodem też, ale podobno dobrze jest pić je po południu.
    Przewijak kupuję ale taki na łóżeczko, na inny nie mam miejsca. Wszyscy mi gadają, że to zbędne bo będę i tak przewijać na łóżku - no szczerze wątpię, w nocy nie będę się jeszcze przejmowała tym żeby mąż mi Małej nie kopnął niechcący. Poza tym trzeba oszczędzać swoje plecy 👍

Casteam na pewno już tuli córeczkę ♥️

Doomi, ja mam rozstępy po okresie dojrzewania. Początkowo smarowałam jakąś maścią z apteki, później już mi się nie chciało. Czy maść pomogła - szczerze wątpię 🤷 po latach są na pewno znacznie bledsze. Jeśli chciałabyś jakoś realnie je zniwelować to tylko zabiegi u kosmetyczki i to zanim staną się białe. Słyszałam o tym sposobie z olejem kokosowym albo olejem lnianym, moja znajoma się tym smarowała w ciąży. Ale pod spód trzeba dawać krem bambino 🤔 ja to smarowanie trochę po macoszemu traktuję, smaruję tak co drugi dzień średnio. Ale to dlatego że mam niewielki brzuch. Używam bio oil albo olej ze słodkich migdałów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 09:57

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    O niee, pula wyczerpana. Dziwne, bo juz dawno nie generowalam kodu🤨 ehh przykro mi Kic
    Kic ja Ci wyślę na priv - jednak się nie da, z tego co widzę to chyba się 30 pazdziernika konczy ta promka z generowaniem ing :(((((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 09:59

Zulugula lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Kic ja Ci wyślę na priv - jednak się nie da, z tego co widzę to chyba się 30 pazdziernika konczy ta promka z generowaniem ing :(((((

No tak🤦‍♀️ ale zonk

💙
    💗
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam właśnie położna mówiła, żeby nie pchać się w jakiekolwiek piwo bezalkoholowe, bo zawsze mają podane tylko do jednego miejsca po przecinku 0, 0% a nie ma pewności czy dalej nie zawiera jakiegoś promila alkoholu 🤷‍♀️
    Mówiła o tym femaltiker.
    A słod jęczmienny jest chyba w kawie zbożowej w tym Ince. Tak mi się wydaje, bo chyba przy cukrzycy się nie powinno bo podbija cukier 😅

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo polecam przewijak używałam przy obu synkach. Plecy aż tak się nie męczą przy pielęgnacji malucha.

Nowastaraczka, kic83 lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Jeszcze z technicznych kwestii mamusiowych - czy przewijak jest must have? Jak przewijacie maluchy w nocy - gdzies na lozku czy jednak uzywacie przewijaka?
    Ja teoretycznie mam taki nakladany na lozeczko tyle ze lozeczko jest z funkcją dostawki - nie ma jednego boku i co za tym idzie nie moge go zamontowac xD
    Rozwazam zakup najzwyklejszego przewijaka z ikei ale rozkminiam czy faktycznie się aż tak używa czy i tak raczej zmiana pieluszki nastepuje tam gdzie aktualnie dzidziulek z mamą jest 😄
    Ja lecę na łóżku na macie jednorazowej. Żeby nie wstawać i nie chodzić tysiąc razy. Chyba, że miałabym takie standardowe łóżeczko tuż obok łóżka, a na nim przewijak, wtedy bym skorzystała. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Dzień dobry :)

Dołączam do klubu siedzących samotnie. Mój mąż od 7 rano w pracy, później jedzie prosto na mecz - wróci pewnie około 17. Planów nie mam, więc leżę jeszcze w łóżku 🤭

Nowastaraczka, ja również słyszałam że najlepiej na laktację wpływa piwo bezalkoholowe w tym Karmi 👍 te herbatki ze słodem też, ale podobno dobrze jest pić je po południu.
    Przewijak kupuję ale taki na łóżeczko, na inny nie mam miejsca. Wszyscy mi gadają, że to zbędne bo będę i tak przewijać na łóżku - no szczerze wątpię, w nocy nie będę się jeszcze przejmowała tym żeby mąż mi Małej nie kopnął niechcący. Poza tym trzeba oszczędzać swoje plecy 👍

Casteam na pewno już tuli córeczkę ♥️

Doomi, ja mam rozstępy po okresie dojrzewania. Początkowo smarowałam jakąś maścią z apteki, później już mi się nie chciało. Czy maść pomogła - szczerze wątpię 🤷 po latach są na pewno znacznie bledsze. Jeśli chciałabyś jakoś realnie je zniwelować to tylko zabiegi u kosmetyczki i to zanim staną się białe. Słyszałam o tym sposobie z olejem kokosowym albo olejem lnianym, moja znajoma się tym smarowała w ciąży. Ale pod spód trzeba dawać krem bambino 🤔 ja to smarowanie trochę po macoszemu traktuję, smaruję tak co drugi dzień średnio. Ale to dlatego że mam niewielki brzuch. Używam bio oil albo olej ze słodkich migdałów.
    Suszarka, a skąd jesteś? Jakie okolice, bo nasi mężowie mają mecze w tych samych dniach, aż zaczęłam się zastanawiać 🤔😂

Wysłany: 31 października 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    No tak🤦‍♀️ ale zonk

No to przyfarcilam ze zamowilam, ale kurde jak tu bedzie zyc bez tych kodów... :(

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 12:36

Nowastaraczka, doomi03, kic83, Lalia lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Zulugula, Nowastaraczka, Sylwucha, kar_oliv, doomi03, kic83, Inaa89, Ewa88 , Lalia lubią tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylciu ja jestem z Nowego Sącza, więc drugi koniec PL 🏎️😂

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz oddaje dzieciaczki, i kładę się z kawą do łóżeczka. Klientka jednak odwołała wizytę, więc mam dzień dla siebie. Mąż przyszedł z nocki i pojechał na mecz właśnie o.0 jak tak można, to nie ogarniam :D

Zrobię później jakieś małe zakupy, obiad i leniuchuje :) Aaaaa może wezmę się za pakowanie torby!

dmg111, Suszarka, kic83 lubią tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    A nam właśnie położna mówiła, żeby nie pchać się w jakiekolwiek piwo bezalkoholowe, bo zawsze mają podane tylko do jednego miejsca po przecinku 0, 0% a nie ma pewności czy dalej nie zawiera jakiegoś promila alkoholu 🤷‍♀️
    Mówiła o tym femaltiker.
    A słod jęczmienny jest chyba w kawie zbożowej w tym Ince. Tak mi się wydaje, bo chyba przy cukrzycy się nie powinno bo podbija cukier 😅

Na szczescie po porodzie koniec z dietką cukrzycową to można szaleć z czoko femaltikerami 🤭🤭

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Moja Julcia śpi od 3 do teraz! Już jak wariatka patrzę czy zyje a z cyckow kapie 😂
    Odciągnij sobie 💪 i ciesz się że mała tyle śpi 😍

dmg111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Motylciu ja jestem z Nowego Sącza, więc drugi koniec PL 🏎️😂
    To niezły synchron mają nasi faceci :p hahahaha :)

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Szczerze nienawidzę siedzieć z laktatorem 🙈 Ale chyba będę musiała tak skończyć 🙈 Od 1 do 3 miała kryzysy brzuszkowe i pewnie odsypia biedactwo 😘
    Zmień suwaczek wreszcie na księżniczko wy! 😍

dmg111 lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 31 października 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    To niezły synchron mają nasi faceci :p hahahaha :)
    Powiem Ci że mają jeszcze ten sam motorek w tyłkach na słowo "mecz" z tego co obserwuję 😂

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 2105 2106 2107 2108 2109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ