Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
edyciak. wrote:Ja to zrozumiałam, że 75 osób chorych będzie przypadać na 100 tys mieszkańców.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 19:34
Ladyo, Lalia, Ania81, SzalonaOna, Enigvaa, Suszarka, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Kic ale wydaje mi się, że jest nieco niżej i też od kilku dni nie mam zgagi 😜 Ale może jeszcze nie maksymalnie
Inga28 lubi tę wiadomość
-
Inga z tym opuszczaniem brzucha to mi kiedyś położna tlumaczyła:
Jak położysz dłoń poziomo pomiedzy brzuch a piersi i ona ładnie płasko ci się mieści czy palce nie są jeden na drugim to znaczy że brzuch jest niskoDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Angie1985 wrote:Kicuś przecież Olek ma dopiero 2 tygodnie. Daj mu czas. Będzie lepiej. 😘😘🙂🙂🙂🙂
Wiem 😘Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny, wiem, że nie mam prawa oceniać rodziców, bo nie mam dzieci, ale muszę, bo się uduszę 😑
Na wiosnę zdalne nauczanie dotyczyło wszystkich nauczycieli, w tym mnie pracującej z dziećmi z niepełnosprawnością intelektualną, to były najgorsze tygodnie w mojej czteroletniej "karierze", bo nie da rady opracować materiałów dla moich uczniów i wysłać im zadań, nie jest też możliwa praca online gdyż większość moich uczniów nie może być pozostawiona sama sobie przed telefonem /laptopem, więc KAŻDY nauczyciel z mojej szkoły czekał kiedy będzie mógł wrócić do pracy, zwłaszcza że serca nam pękały jak widzieliśmy jak niektóre dzieciaczki się cofają z pewnymi umiejętnościami.
Rozumiem, że dla rodziców dzieci w normie intelektualnej praca zdalna była okropnym i wymagającym czasem, bo musieli siedzieć i uczyć się z dziećmi, ale kurcze wyobraźcie sobie sytuację że z dnia na dzień nauczyciel się dowiaduje, że ma uczyć zdalnie. Jak to jest młody, ogarnięty nauczyciel taki jak mój brat (25 lat, matematyk w technikum), to on w godzinę założył grupę z każdą klasą na Messengerze i wysyłał im tam materiały, a jak już mieli dostęp do tego Timsa, to on normalnie łączył się z każdą klasą i prowadził lekcje. Ale w szkole jest mnóstwo nauczycieli starszych, którzy o ile są świetnymi pedagogami, o tyle totalnie nie radzą sobie z komputerami a ich umiejętności ograniczają się do napisania dokumentu w Wordzie i wysłania e-maila! I ja naprawdę rozumiem żal i irytacje rodziców, ale po pierwsze to nie nauczyciele sobie to wymyślili, tylko rząd, a po drugie to tak jakby ktoś powiedział rodzicom: od jutra zajmujecie się swoimi dziećmi online. To nic że nie macie oprogramowania, to nic że nie macie sprzętu, ale od jutra macie zrobić tak żeby Wasze dzieci były bezpieczne, najedzone i jeszcze się nie nudziły.
Na wiosnę NIKT, ani rodzice, ani nauczyciele, ani uczniowie nie byli gotowi na naukę zdalną.
Dzisiaj ogłosili, że też dzieci 1-3 mają naukę zdalną i na grupach na Facebooku dla mam już się wylewa za przeproszeniem gówno na nauczycieli, bo rodzice będą mieli całe dnie przesrane z dziećmi, s nauczyciele połowę mniej roboty. No ja prdl.. Wszyscy nauczyciele których znam, a znam ich naprawdę wielu, którzy pracują obecnie zdalnie, pracują normalnie w swoich godzinach pracy, zgodnie z planem lekcji, są rozliczani z godzin które łączą się na tym Timsie itd.
Mój brat prowadzi normalne lekcje, w swoich godzinach pracy, łączy się przez kamerkę z każdą jedną klasą, do tej pory korzystał z tabletu graficznego żeby tłumaczyć uczniom lepiej matematykę, teraz ten Tims ma chyba normalnie funkcję tablicy. I ja się pytam, gdzie Ci nauczyciele mają mniej roboty?? Pracują w tych samych godzinach, mają ten sam program, mają tyle samo uczniów, tyle samo sprawdzianów do sprawdzenia. Jedyna oszczędność i plus to chyba dojazd do pracy, o!
A myślicie ze nauczyciele klas 1-3 mają tak łatwo uczyć?? Gdzie w klasa klasach początkowych nauka opiera się głównie na pracy w grupach, na pokazie, na nauce praktycznej, na pomocach naukowych itd.
Ja rozumiem wkurw rodziców, że nie mają sprzętu bo nawet przy dwójce dzieci to jest mega problem zorganizować naukę zdalną, rozumiem że w przypadku młodszych dzieci po prostu muszą być obecni choćby po to żeby uruchomić program, przełączyć z lekcji na lekcję czy później sprawdzić zadanie lub je odesłać nauczycielami.
Ale kurna, gdzie tu wina nauczycieli??
Czy to nauczyciele zarządzili sobie pracę zdalna??
Nie. Rząd to wymyślił i zarządził i oczywiście jak zwykle zostawił rodziców, uczniów i nauczycieli samych sobie.
A wszyscy nauczyciele których ja znam, woleliby uczyć standardowo, a nie zdalnie bo wiedzą, że nawet idealna organizacja z obu stron nie przyniesie takich efektów jak nauka stacjonarna.
Nie bronię WSZYSTKICH nauczycieli, bo jak w każdym zawodzie nie brakuje konowałów, których sama bym wywaliła ze szkół na zbity pysk, ale nie mogę znieść, że przez decyzję rządu takie pomyje wylewa się na nauczycieli...Ania81, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Zapisałam Aleksa do żłobka 😂
Oczekuje na numer, która jestem w kolejce 🙈Lalia, Anet.kaa, Ladyo, KarolinaMaria, dmg111, Ounai, Suszarka, patrycja92 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Laila ja cię rozumiem to sytuacja okropna dla wszystkich dla rodziców dla nauczycieli. Ja nie uważam żeby nauczyciele mieli mniej roboty przez to zdalne a na pewno więcej. Ale też zauważyłam że dużo więcej materiału do przerobienia zadają niż zrobili by w szkole.
W tej sytuacji zdalnego nauczania wszyscy mają przekitrane.
Współczuję. To niewdzięczna i ciężka praca być nauczycielem w dzisiejszych czasach.Lalia lubi tę wiadomość
-
Angie1985 wrote:Boziu dziecko ma dwa tygodnie a już zapisane do żłobka 🤣🙂.
Nie zdziwię się jak się nie dostanie z braku miejsc🤦♀️Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Dziękuję Angie, nie chodziło mi absolutnie o to żeby użalać się nad nauczycielami, taka praca takie czasy i trzeba się dostosować .
Ale posądzanie nauczycieli za to co zarządza rząd, no to tak jakby pójść i zwyzywać kasjerke że w sklepie jest limit osób, albo stać pod drzewami galerii i wymachiwać rękami że mają natychmiast otworzyć 🤦♀️Ania81, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziękuję Angie, nie chodziło mi absolutnie o to żeby użalać się nad nauczycielami, taka praca takie czasy i trzeba się dostosować .
Ale posądzanie nauczycieli za to co zarządza rząd, no to tak jakby pójść i zwyzywać kasjerke że w sklepie jest limit osób, albo stać pod drzewami galerii i wymachiwać rękami że mają natychmiast otworzyć 🤦♀️Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziękuję Angie, nie chodziło mi absolutnie o to żeby użalać się nad nauczycielami, taka praca takie czasy i trzeba się dostosować .
Ale posądzanie nauczycieli za to co zarządza rząd, no to tak jakby pójść i zwyzywać kasjerke że w sklepie jest limit osób, albo stać pod drzewami galerii i wymachiwać rękami że mają natychmiast otworzyć 🤦♀️
Moim zdaniem wszyscy w tej chorej sytuacji są pokrzywdzeni tak samo: nauczyciele bo z dnia na dzień musieli zorganizować coś co wcześniej nie istniało i jak młodzi sobie poradzili bo ogarnęli grupy na fb czy skorzystali z innych nowinek tak Ci starsi mieli sporo kłopotów, rodzice bo rzeczywiście stali się po części nauczycielami dzieci no i same dzieci bo wiem że nawał pracy czasami był spory.Lalia lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ounai wrote:Ograniczenia jak w sklepie, tylko w sklepie jest 1os/10m2 a w kościele 1os/15m2
Inaa, kwarantanna narodowa jeśli liczba zakażeń wzrośnie do bodajże 75tys/dobę
Na pogrzebie mojej babci było znacznie więcej ludzi niż te wytyczne na m2, każdy komunia do ust (poza mną bo ja przecież do kieszeni), ksiądz bez maski, oblizywał palce jak przerwacał strony w jakiejś swojej księdze, łapa połowie rodziny podana w ramach kondolencji.
Także, dla mnie ta banda uważa się za bezkarną.
-
Motylku,
Bardzo się cieszę z powodu polepszenia samopoczucia Matyldy! To dzielna i bardzo silna dziewczynka jak jej mama 💪💪💪
Jeszcze chwilka i będziecie razemSzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia ja bardzo cie rozumiem, jako byly nauczyciel.
Owszem za moich czasow nie mielismy korony ani zdalnego nauczania. Ale rodzice tez winili nas za kazda zmianie jaka rzad wprowadzil.
Moim zdaniem to podejscie to takie zachowanie po czesci psychologiczne. Najlatwiej pomyje wylewac na nauczycieli bo sa pod reka. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️Lalia lubi tę wiadomość
-
Inga,
piękny masz brzuszek! Może nieco opadł ale rsczej nie dużo. Gucio niech jeszcze siedzi i czeka na swoją kolej
Kiedy masz kolejną wizytę?
Kic,
Ekstra ta warszawska wyprawka. My też mamy we Wrocławiu ale dużo skromnienszą.
Inaa,
Wg mnie bardzo krzywdzące jest, że rodzice muszą kupić dzieciom laptopy tak jak w Waszym przypadku. Tak jak mówisz, Was na to stać ale jest masa ludzi których niestety nie stać, niektorzy z nich peenie jeszcze stracili prace i co mają zrobić tacy ludzie?
A jeszcze bezczelny dyrektor powie takie coś.... ehhh trafiły nam się straszne czasy. Mnie przeraża to, że znowu nam się szykuje zamknięcie w domach.
Dmg,
Julcia wygrała 🤣 "matka dej spokój, sen jest dla słabych"Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2020, 17:14
Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość