X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka Co tam u ciebie? Nadal w szpitalu?

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Dziewczyny ja noc spedzilam na oddziale niestety.
    Mam areszt lozkowy, zero chodzenia, tyle co lazienki. Szyjka zaczela sie skracac, plus malusienkie rozwarcie. Dostalam leki.
    Maz zorganizowal wszystko jesli chodzi o opieke nad starszymi. Obiady zalatwil, z praca swoja sie dogadal co do godzin (dobrze ze pracuje z domu od marca i na pewno przynajmniej przez nastepny rok). Takze lezakuje.
    Wiem co to znaczy, ja do 20 tyg musialam lezec, tez tylko do łazienki moglam chodzic. Szyjka była króciutka ale dzięki lezeniu poszla trochę do góry 😉 a sama mam 5 chlopakow w domu, było ciężko ale jak macie dobra organizacje to dacie rade 😊 trzymam kciuki aby wszytsko bylo dobrze. A mowili jakiej długości jest teraz szyjka?

Ania81 lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 dopiero teraz doczytałam że jesteś w szpitalu. Zdrówka. Dobrze że mąż ze wszystkim sobie poradził, zaradny chłop. A ty dużo odpoczywaj.

Ania81 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Mam areszt lozkowy, zero chodzenia, tyle co lazienki. Szyjka zaczela sie skracac, plus malusienkie rozwarcie. Dostalam leki.
    Maz zorganizowal wszystko jesli chodzi o opieke nad starszymi. Obiady zalatwil, z praca swoja sie dogadal co do godzin (dobrze ze pracuje z domu od marca i na pewno przynajmniej przez nastepny rok). Takze lezakuje.
    Ojejku, uważaj na siebie! To jeszcze nie czas na Was!

Ania81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja mam ponad tydzień różnicy więc u mnie tylko usg gra tu główne skrzypce. Tutaj to w ogole sami mnie pytali na kiedy mam termin, a w ogóle nie o ostatnia miesiączkę 😛
    U mnie tak samo. Na kiedy termin, a zero pytań o OM

doomi03 lubi tę wiadomość

• LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak , u mnie szew nie spowodował żadnych kurczy, ale po porstu nie wytrzymał, pękł :( a jak pękł to pęcherz płodowy zszedł w dół i dopiero to wywołało później akcję skurczową. No ale jestem przekonana, że ten szew nam pomógł bardzo i tak - dzięki niemu przenosiłam jeszcze ten tydizeń i sterydy na płuca zaczęły działać, Wiki była wydolna oddechowo, nie potrzebowała respiratora.

Ostatnio nie udzielałam się tu u Was, tak zdołowała mnie ta laktacja. No a po takim czasie to chyba niemożliwe was nadrobić, tyla zawsze naskrobiecie :D

Kic , na sam widok mrożonej kawy zaśliniam stół :D Ten Femaltiker np. to ja mogę pić jak drinki, taki smaczny jest, ale jakoś nie widzę rezultatu u siebie a cenę ma zaporową :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2020, 12:30

Ania81 lubi tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Ręce mi się trzęsą...
    Wchodzę do małej a tam 5 lekarzy dookoła niej. Już miałam zawal. A tu się okazuje, że moja mała Misia wykaszlala sobie rurkę od respiratora. Dała sygnał, że chce oddychać sama ❤️ wszystko wydarzyło się dosłownie z 10 min przed moim przyjściem. No i póki co maleńka oddycha sama, ma tylko wsparcie tlenowe do noska. Żeby się przyzwyczaiła. Ale oddycha miarowo, saturacje ma dobrą. Trzymałam ją za główkę i mówiłam do niej...
    A druga wiadomość która zwaliła mnie z nóg... Mam przyjść chwilę po 16 i będziemy się kangurowac!!! Boże aż ręce mi latają i mam łzy w oczach. 😍.

Módlcie się za moją kruszynę, waleczna dziewczynka słucha mamy i pomału dochodzi do siebie... ❤️

kic83, Lalia, Zulugula, Suszarka, Inga28, dmg111, kkasia, LaBellePerle, Ania81, Joan, Annia, Sania, KarolinaMaria, Ladyo, Lulu83, Nikaa92, Karenira, Inaa89, Ewa88 , Marti29, Evelle28, Ounai, doomi03, Julik, Enigvaa, kiniusia270, Fragaria, Pszczolka36l, patrycja92, Belie, Gagatka, suzi1994 lubią tę wiadomość

• Angie1985 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku czy jakieś nowe, dobre wieści o Matyldzie masz? 🙂
    A Ty jak się czujesz?

SzalonaOna lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Wiem co to znaczy, ja do 20 tyg musialam lezec, tez tylko do łazienki moglam chodzic. Szyjka była króciutka ale dzięki lezeniu poszla trochę do góry 😉 a sama mam 5 chlopakow w domu, było ciężko ale jak macie dobra organizacje to dacie rade 😊 trzymam kciuki aby wszytsko bylo dobrze. A mowili jakiej długości jest teraz szyjka?

Tu w UK zadko mowia, a ja glupia sie niedopytalam🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Jakos nie bylam w pelni swych sil. Maz jest w domu wiec mam nadzieje, ze damy rade.
    Jak sobie dajesz rade z 5 chlopakow??? Ja sie zastanawiam jak dam rade z 3 plus maz i jedna ksiezniczka (nasza corcia)

Lalia lubi tę wiadomość

• kkasia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Dylematy matki karmiącej 😂
    IMG-20201105-105630.jpg

😱😱😱😱 co to za wspaniałe karmi??? Muszę gdzieś wyhaczyć😋😋😋

dmg111 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Wchodzę do małej a tam 5 lekarzy dookoła niej. Już miałam zawal. A tu się okazuje, że moja mała Misia wykaszlala sobie rurkę od respiratora. Dała sygnał, że chce oddychać sama ❤️ wszystko wydarzyło się dosłownie z 10 min przed moim przyjściem. No i póki co maleńka oddycha sama, ma tylko wsparcie tlenowe do noska. Żeby się przyzwyczaiła. Ale oddycha miarowo, saturacje ma dobrą. Trzymałam ją za główkę i mówiłam do niej...
    A druga wiadomość która zwaliła mnie z nóg... Mam przyjść chwilę po 16 i będziemy się kangurowac!!! Boże aż ręce mi latają i mam łzy w oczach. 😍.

Módlcie się za moją kruszynę, waleczna dziewczynka słucha mamy i pomału dochodzi do siebie... ❤️

Motylku
    wspaniała wiadomość!
    Aż mi się łezka zakręciła że Matylda taka dzielna dziewczyna i to kangurowanie, mega 😘

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:

Ania
    Uważaj na siebie! Najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką i że mąż taki obrotny!

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że dobre wieści już są...
    Cudownie, dzielna Mała!!!!Super że będziesz mogła wziąć ją w ramiona, cudownie aż mi się zakręciły łzy w oczach. 😘😘😘😘😘

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 bedziesz leżakowac i wszystko bedzie dobrze, masz super wsparcie i organizacje w domu, także i głowę bedziesz mieć spokojną:)

Moti ojej ale wzrusz!🥰

SzalonaOna, Ania81 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kkasia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:

Jeju Motylku wspaniale wieści 😍😍😍😍

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ojejku, uważaj na siebie! To jeszcze nie czas na Was!

Jak sie ma slodziutka Matylda???? ❤️❤️❤️
    Dziekuje. Nie jeszcze nie czas. Bardzo boje sie, ze maly mnie sie nie poslucha.
    Ja juz przechodzilam to w ciazy z corka. Skonczylo sie sterydami na rozwoj pluc w 28tyg. Przelezalam ponad miesiac z rocznym dzieckiem u boku.
    Pozniej okazalo sie ze mam cholestaze i musieli wywolywac porod, ale mala byla juz donoszona.

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku ale się cieszę! Bardzo dzielna ta Twoja córka ❤️ zaskakuje nas każdego dnia 😍

Ania, ojej, przykro mi z powodu szpitala :( mam nadzieję że Wam szybko pomogą i że jesteś pod dobrą opieką.

Dziewczyny które mają suszarki bębnowe, mogę wysuszyć jednocześnie komplet pościeli i kilka ubrań czy nie wolno tak łączyć? Puscilabym na program mieszany 🤔

Była dostawa z Ikei. Dzwonił Pan przed 12 że będą do 15 minut. Otworzyłam im bramę, przyjechali, wnieśli kartony we wskazane miejsce pod wiatą przed schodami. Ja weszłam do domu tylko założyć kurtkę bo przez telefon mówili że trzeba będzie podpisać odbiór, a oni odjechali 😶 i taka skołowana stałam na zewnątrz chyba 10min nie wiedząc czy wrócą czy nie 🤣 a protokół odbioru leży na tym kartonie. Trudno, może przez covid nie trzeba podpisywać jednak 🤣

SzalonaOna, Ania81 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Joan Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:

aż się wzruszyłam czytając te informacje :)
    Dzielna mała wojowniczka !
    I dzielna i waleczna mama !

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku wlasnie przeczytalam wpis o Matyldzie. Rany poplakalam sie z radosci, ze malenka ma sie coraz lepiej. ❤️❤️❤️❤️❤️To sa cudowne wiesci.

• Annia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Annia
    tak jak Ounai pisze, zależy w jakich okolicznościach dajesz smoka, my jak Młody się zakupcia czy zasika i płacze to wtedy mu dajemy, czy jak jest kupa i jest głodny, więc to na ratunek płaczowi.
    Nie dajemy smoka do snu. Zasypia na cycku.
    Właśnie ja daję mało, np do auta czy na chwilkę do wózka żeby usunął na spacerze. Maż czasami mu wetknie jak się nim zajmuje. Wydaje mi sie, że nie dajemy dużo. Trudno, spróbuję odstawić i zobaczymy jak będzie. Zostawię tylko na takie sytuacje jak szczepienie itp.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 2185 2186 2187 2188 2189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ