Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Lalia, Mikołaj na USG w czwartek miał ważyć 3290g, urodził się w poniedziałek 2980 g.
Wydaje sie, że twój Aleks idzie na takie idealne 3,5 kg.
Bo Miki 2200 g miał dopiero w 34+3.
Anniu, mój mąż przy porodzie był chłop jak dąb, 4200 i 62 cm, z tym że urodził się w 40 tc 😉
Myślę, że Aleks będzie takim średniaczkiem i całkowicie mi to odpowiada 👍
Anniu dobrze pamiętam, że Twoja mama miała mieć operację, która miała ją unieruchomić na jakiś czas? Bez wchodzenia w szczegóły, jak się czuje, wszystko dobrze? ✊Annia lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Lalia, Mikołaj na USG w czwartek miał ważyć 3290g, urodził się w poniedziałek 2980 g.
Wydaje sie, że twój Aleks idzie na takie idealne 3,5 kg.
Bo Miki 2200 g miał dopiero w 34+3.
Lalia lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
kic83 wrote:Ounai
jak mąż, zdrowy? Czy jutro zostaje w domu, czy pracuje?
No i na koniec historia z hm. Za mną w kolejce starsze Panie. Takie 60+. Mnie obsługiwała kierowniczka, je sprzedawczyni:
Pani: macie jakieś promocje dziś?
Sprzedawczyni: oj nie, nic nie mamy
Pani: jak to nie macie? Dziś wszystkiemu sklepy mają
Sprzedawczyni: mamy - 20% z aplikacją
Pani: a co to jest jest aplikacja?
Kurtyna 😂doomi03 lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:To czekamy do wtorku 😎 Ale emocje ❤
Ja walczę cały czas z laktacją. Dziewczyny trochę za mało przybierają na mm, ale jak dziennie uda mi się ściągnąć 10-20 ml, to jest cud. Pije femaltiker, mleko, jogurty, piwo 0% i kicha. Nie wiem od czego to zależy.
Atenka, wpakowała się nam dziś do łóżka. Nad ranem wzięliśmy kobry do łóżka i Atena chyba była zazdrosna więc spaliśmy w 5 😂. Rodzinka pl 🤣
Czekamy na Twojego bejbika 😎 Mam nadzieję, że fizycznie jakoś dajesz radę.
No to faktycznie prawdziwa rodzinka pl 😁
Niestety ta laktacja nie zawsze taka prosta sprawa 🙁, ale trzymam kciuki zeby trud się opłacił i niedługo ruszylo pełną parą.
No fizycznie bywa lepiej i gorzej... Dzisiaj skorzystałam z okazji ze ostatni dzień galerii i zrobiłam rundkę po sklepach, chociaż wracałam ledwo, plecy bolaly tak jakby mi je wyginalo w drugą stronę jak w jakichś egzorcyzmach, teraz jak odpoczelam to na szczęście lepiej.
Ale za to na dzisiejszym shoppingu udalo mi się nabyc buty skórzane na jesień, będą ideolo na spacerki z malym, dwie Bluzko-koszule z dlugim rękawem z guziczkami do pasa więc fajne będą przy kp, super sweterek dziergany na zimę rozpinany więc kolejny ciuch z myślą o kp (teraz mogę go tylko rozpiętego ubrać bo się nie dopinam 😂) no i co najważniejsze kupiłam sobie piłkę do skakania taka dla dzieci co prawda, ale akurat wykorzystam żeby sobie teraz kręcić na niej bioderkami (potem zostanie w spadku dla Kacpra) i może uda się wygonić tego malego gagatka z brzuchaOunai lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Kasia, ale brzusio już Ci opadł 😲 ale Hania tylko potwierdza jak jej dobrze w Twoim brzuszku ♥️
Edyciak, na szkole rodzenia położna mówiła, że jak dziecko prawidłowo chwyta pierś, to nie łapie samej brodawki, tylko brodawkę razem z otoczką i też dzięki temu nie robią się ranki 👍 więc to potwierdza, że Ounai mimo mniejszych brodawek pięknie karmi Martę 👌
Lalia, ale fajnie, ale życzę Ci, żeby jednak samo się zaczęło.
Kasia, super sesja. I masz przecudna córeczkę. Już nie mogę się doczekać aż moja taka będzie 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 21:44
kkasia, Wik89, Lalia lubią tę wiadomość
-
Angie1985 wrote:Ja mam podobnie. Trzeba wszytko powoli. Mnie teraz ciągle kłuję i ciągnie szczególnie w pachwinach.
To ja nawet nie będę nic mówić o kluciu, ciągnięciu, bólu i konieczności robienia wszystkiego powoli na moim etapie 🤣🤣🤣🤣 ja już z automatu wszystko powoli, bo inaczej się nie da 😂😂😂 przynajmniej jeszcze przy tym nie stękacie jak stare babcie😂
-
doomi03 wrote:To ja nawet nie będę nic mówić o kluciu, ciągnięciu, bólu i konieczności robienia wszystkiego powoli na moim etapie 🤣🤣🤣🤣 ja już z automatu wszystko powoli, bo inaczej się nie da 😂😂😂 przynajmniej jeszcze przy tym nie stękacie jak stare babcie
😂
Oj wiem co to znaczy każda czynność to wyzwanie przerabiałam to a mi z młodym cały brzuch poszedł do przodu nic w biodra był naprawdę wywalony do przodu także nawet ubranie butów było jak sport ekstremalnydoomi03 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
edyciak. wrote:Angie, sama barierka ma 63 cm, od podłogi wysokość łóżeczka to 83 cm.
Mój brzuch ma 98 cm obwodu.
O widzicie, czyli z tą laktacją to nie ma reguły. Ja wiem, że rozmiar piersi nie ma znaczenia przy karmieniu, ale chyba budowa i wielkość brodawki już trochę wpływa, a ja te brodawki mam jakieś małe i króciutkie.
Spokojnie brodawkami sie na ten moment nie przejmuj, bo nie jest powiedziane ze beda problematyczne. Dzidziuś stymuluje tak brodawki ze sutki sie potrafią odpowiednio wydłużyć i możliwe ze to wystarczy i maly bez problemu będzie ssal.edyciak. lubi tę wiadomość
-
kkasia wrote:Dzięki dziewczyny za miłe słowa 😘
Co do brzucha... ten wanciołek tak zwisa już od 2 tyg🤣 nadal mam skurcze ale żadnej regularności. Żyją swoim życiem 😅
Kasia może akurat do jutra się " wyregulują" 😂. Rób Nowej Staraczce tą parę, bo moj to się raczej nie zdecyduje 😅 -
Nie było mnie cały dzień i dopiero nadrabiam.
LaBelle, ja przy pierwszym Synku miałam monitor firmy Nanny, później go sprzedałam i teraz mam na oku babysense. Szukam narazie na olx i vinted używanego 😉 nie ma wskazan medycznych do tego żeby był potrzebny, ale jest on na mojej liście wyprawkowej.
Kiedyś, jak byłam dzieckiem, była u nas taka sytuacja że moja siostra w trakcie snu przestała oddychać. Była wtedy akurat chora i mama zagladala do niej co chwilę. Gdyby nie to że nasza sąsiadka była pielęgniarka i zaczęła ja reanimować to naprawdę nie wiem jak by się to skończyło 😲Bardzo mi utkwiła w głowie ta sytuacja i mam trochę schizę na tym punkcie.
Pamiętam że przy pierwszym synku budzilam się w nocy, podnosiłam głowę i patrzyłam czy monitor czy miga ze pracuje i szlam spac dalej.
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Kurcze, tak patrzę że jak Nowa jednak rodzi jutro, to na przyszły tydzień nikt nie ma terminu 🙁... To z kim ja będę rodzic w parze... Jak to tak 🙁 ..
Mania, Zulu któraś chętna na szybsza eksmisję lokatorów? 😛 -
Dmg, Marta miała taki okres, że płakała nam od 17:00 do 1:00 i niepowtarzalne było opcji żeby ją uśpić. Mój mąż kładł się wcześniej spać i nawet nie wiedział, że ja nie śpię. Odsypiałam potem rano razem z nią. Ale w końcu zaczaiła, że noc zaczyna się trochę wcześniej
tak, że i dla Was jest nadzieja
dmg111 lubi tę wiadomość
-
Wczorajszy dzień z mężem skończyliśmy na kłótni. Udziela nam się zmęczenie wykończeniówką. Mąż wczoraj naprawdę przesadził, ale nie będę go cytować bo ostatecznie zreflektował się i pierwsze co dziś rano powiedział to "przepraszam". Postanowił też wziąć urlop na żądanie i od rana zabraliśmy się za porządki. Tzn ja to głównie układałam naczynia w kuchni i zrobiłam pierwszy obiadek w nowym domku. Posłuchałam Waszej rady i poprosiłam Mamę o pomoc w umyciu okien. Mąż złożył też komodę, przewijak i łóżeczko dla Malucha 👍a jutro w planach mamy przywieźć resztę rzeczy i mebli i zostać na pierwszą nockę ✨
dmg111, Ounai, Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość
Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Brakuje mi jeszcze materaca do łóżeczka, muszę pilnie zamówić. Czy możecie podpowiedzieć na co zwrócić uwagę? A może macie zapisane gdzieś linki i poratujecie jakimś sprawdzonym egzamplarzem? 😉Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙