Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
casteam wrote:Ja do porodu poszlam zarośnięta 🤣 niestety brzuch byl tak duzy, ze nic nie widziałam 🤣 a z lusterkiem sobie nie radzilam 🤪
Ja jadę na ślepo 😅🤣
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Suszarka wrote:Lalia właśnie weszłam zobaczyć o której masz wizytę, bo mnie oświeciło że to pewnie dzisiaj skoro byłaś na badaniach w tygodniu. Trzymam kciuki ✊
Ounai dziękuję za link do niani, wrzuciłam sobie do ulubionych na ali i w razie czego będę klikać. Mamy piętrowy dom więc podejrzewam że to się może przydać. Czytałam Twój post odnośnie wagi i zapomniałam się odnieść. Może spróbuj zapisywać co zjadasz przez kilka dni, wrzuć w aplikację fitatu i sprawdź ile to kalorii wychodzi tak.pi razy drzwi. Mam nadzieję że to nie jest bardzo głupia rada przy dwójce dzieci 🙈 bo ogólnie to powinno się zacząć od wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego (fajny kalkulator ma strona fabryka siły), tylko tam musisz sobie jeszcze dodać do całkowitej przemiany materii kalorie potrzebne na karmienie i od tego uciąć jakieś 300kcal na początku żeby wejść na redukcję. Z tym że wiąże się to z pilnowaniem kaloryczności co może być początkowo dość upierdliwe, później jak człowiek dochodzi do wprawy to już wszystko idzie automatycznie. Mnie też mega gubią słodycze, i muszę mieć coś słodkiego codziennie, więc wolę zrobić ciasto drożdżowe albo szarlotkę i wziąć kawałek do kawy niż zjeść tabliczkę czekolady. Prawda też jest taka że jak się pilnuje regularnych posiłków to ochota na słodycze jest mniejsza, u mnie też dobrze działa na głód cukrowy spożywanie wystarczającej ilości tłuszczy. W ogóle jeśli byś chciała to mam kontakt do dziewczyny która pracuje na mojej siłowni, ona mi pomogła kilka lat temu schudnąć 8 kg. U mnie ta praca to były jej wskazówki żywieniowe i treningi, natomiast jeśli nie masz opcji na trening to myślę że możesz się pokusić o jakiś jadłospis od niej. Te kilka lat temu brała chyba 50zł za jadłospis na dwa tygodnie, i te posiłki były szybkie do przygotowania. Myślę że w razie czego mogłaby pomóc Ci nawet online. Fajną opcją chociaż wiaodmo że kosztowną jest też catering dietetyczny, tylko trzeba uważać żeby wybrać jakiś dobry, gdzie posiłki są smaczne a nie smakują jak papier. -
edyciak. wrote:Angie, sama barierka ma 63 cm, od podłogi wysokość łóżeczka to 83 cm.
Mój brzuch ma 98 cm obwodu.
O widzicie, czyli z tą laktacją to nie ma reguły. Ja wiem, że rozmiar piersi nie ma znaczenia przy karmieniu, ale chyba budowa i wielkość brodawki już trochę wpływa, a ja te brodawki mam jakieś małe i króciutkie.edyciak., kkasia lubią tę wiadomość
-
No cóż... 40+0tc 😉
Męczą mnie skurcze po spacerze i zakupach ale i tak nic z tego nie będzie, nic nowego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 18:35
Lalia, Zulugula, Enigvaa, Ladyo, SzalonaOna, Suszarka, Julik, kic83, Annia, Stokrotka027, Ania81, Ounai, kar_oliv, doomi03, Fragaria, dmg111, Inaa89, calanthe, Nikaa92 lubią tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Ciocie, Aleksander waży 2200g 😁💪 ułożony głową w dół 👍😁 lekarz powiedział, że ze względu na cukrzycę, jeśli samo się nie zacznie, to prawdopodobnie 18 grudnia szpital i indukcja 🤭 dzięki temu jest bardzo duża szansa, że na święta będziemy już w domu w trójeczkę! 😍
Sylwia, Atenka przekochana, że tak Wam towarzyszy 🐶 a dziewczynki grzeczne są, masz czas nabierać sił? 😘
Meggi, cudne skarpeteczki ♥️
Angie, ja mam łóżeczko z szufladą, więc od szuflady do góry boczna barierka ma 63 cm 😉
Edyta, mierzyłaś brzuch w najszerszym miejscu?? U mnie to jest na wysokości pępka i mam dokładnie 101 cm 😅Inga28, Zulugula, kkasia, SzalonaOna, Suszarka, kic83, Annia, Nowastaraczka, Angie1985, Ania81, Ounai, kar_oliv, doomi03, Fragaria, dmg111, Inaa89, calanthe, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Kasia, ale brzusio już Ci opadł 😲 ale Hania tylko potwierdza jak jej dobrze w Twoim brzuszku ♥️
Edyciak, na szkole rodzenia położna mówiła, że jak dziecko prawidłowo chwyta pierś, to nie łapie samej brodawki, tylko brodawkę razem z otoczką i też dzięki temu nie robią się ranki 👍 więc to potwierdza, że Ounai mimo mniejszych brodawek pięknie karmi Martę 👌kkasia, Julik, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Ciocie, Aleksander waży 2200g 😁💪 ułożony głową w dół 👍😁 lekarz powiedział, że ze względu na cukrzycę, jeśli samo się nie zacznie, to prawdopodobnie 18 grudnia szpital i indukcja 🤭 dzięki temu jest bardzo duża szansa, że na święta będziemy już w domu w trójeczkę! 😍
Sylwia, Atenka przekochana, że tak Wam towarzyszy 🐶 a dziewczynki grzeczne są, masz czas nabierać sił? 😘
Meggi, cudne skarpeteczki ♥️
Angie, ja mam łóżeczko z szufladą, więc od szuflady do góry boczna barierka ma 63 cm 😉
Edyta, mierzyłaś brzuch w najszerszym miejscu?? U mnie to jest na wysokości pępka i mam dokładnie 101 cm 😅
Uuu duży chłopak już ☺️
Tydzień temu moja Mała ważyła 1870 gram 30tc+6 ciekawe ile za tydzień będzie ważyła. Ostanio przez 2 tyg przybyło jej prawie 450 gram, ciekawe ile po kolejnych dwóch będzie przyrostu ☺️Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ej chyba Wam się nie chwaliłam zdjęciami z sesji🤔 dostałam kilka zdjęć i czekam na resztę a było ich z milion 🙈 sesja z sierpnia... fotografka sie ociąga 🤦🏻♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 18:44
Ladyo, SzalonaOna, Zulugula, Inga28, Suszarka, Lalia, kic83, Julik, Annia, Nowastaraczka, Enigvaa, Angie1985, KarolinaMaria, Stokrotka027, Ania81, Ounai, kar_oliv, doomi03, dmg111, Inaa89, Nikaa92, edyciak. lubią tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
nick nieaktualny
-
Lalia super wieści! Może jakoś namówię moją córkę żebyśmy zostały Twoją parą 😂
kkasia piękne zdjęcia ❤️ bardzo ładnie wyglądasz w ciąży, tak promiennie jak kobitki na reklamach 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 18:52
Lalia, kkasia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Meggi, u nas z tą wagą to tak śmiesznie wyszło, bo u mojego lekarza w 29+4 było 1700, w 31+1 u innego lekarza i na innym sprzęcie 1600, a dzisiaj u mojego lekarza w 32+4 2200 😅 więc teoretycznie w 3 tygodnie synek przybrał 500 g, ale lekarz mówił że każde badanie ma ryzyko błędu i wystarczy że dzidziuś zrobi siusiu przed badaniem to brzuszek będzie mniejszy i waga wyjdzie mniejsza 👍 ale jak na ten etap to już niezły klopsik z mojego synusia 💙
Zulu, a kiedy Ci wyszło na usg, że synek przekroczył 3 kg? 😁
Mi zostały dwie wizyty do porodu 🙈
Kolejna 35+4, a później 37+4 i dostanę skierowanie do szpitala, a jak akcja nie ruszy to wstępnie 38+4 szpital 🤭