Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka, wstawiam moją indywidualną listę z ubrankami i torbą do szpitala☺️
Jeśli chodzi o ubranka, to traktuj to bardzo orientacyjnie, bo dużo rzeczy mam łamane rozmiary np 50/56, 62/68, 0-3 m itd. Skarpetki wiadomo, że nie są adekwatne do rozmiarów, ja po prostu rozdzieliłam maleńkie, małe, itp.
Te ubrania gdzie jest dopisane np. "plus 3" to są to albo ubranka świąteczne, albo jakieś "wyjściowe" (body z muchą, jeansy itd).
W przypadku torby do szpitala podzieliłam na to co wymaga szpital oraz co ja biorę extra, bo po prostu mam miejsce i wolę mieć w razie czego. Zastanawiam się jeszcze tylko co z ubraniami na wyjście, czy pakować czy mąż dowiezie. Nie piszę ile sztuk czego biorę, bo to też kwestia indywidualna.
Dziewczyny, dzisiaj miałam zajęcia w szkole rodzenia głównie o porodzie, więc wstawiam Wam zdjęcia tego co mnie zaskoczyło lub zainteresowało, a niekoniecznie przewinęło się na forum 😉 wybaczcie odręczne pismo 😅
Inga28, doomi03, Zulugula, Ladyo, Suszarka, edyciak., kar_oliv, Julik lubią tę wiadomość
-
Zulu, Ty chyba pytałaś o parcie podczas porodu? 😅
To teraz mi się jeszcze przypomniało, że położna nam powiedziała że mamy nabrać powietrza (krótki wdech) i przeć tak, jakbyśmy się chciały mocno/szybko wysikać jakby mąż stał obok i jakbyśmy robili zawody kto dalej siknie 😂
I żeby się nie przejmować jeśli podczas porodu zdarzy nam się posikać, bo to tylko świadczy o tym, że prawidłowo przemy 👍
I żeby się nie zamykać w sobie i nie krępować, tylko podczas skurczu krzyczeć lub przeklinać, bo to pozwala rozluźnić krocze 😁
I podczas porodu dużo pić i chodzić sikać, bo to też pozwala rozluźnić krocze 👌Zulugula, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Lalia Twoje zorganizowanie jest nieziemskie 😍 ratujesz nasze ciąże i porody
!!! Domi! Przepięknie wyglądasz! Śliczna kobieta z Ciebie!
Gdybyś Ty kochana widziała moją "dokumentację" z organizacji naszego ślubu i wesela 😂😂😂
Wszystko co tu wstawiam, to w 95% wiedza i wskazówki naszych doświadczonych, forumowych Mam 😘
Ja mam bzika na punkcie organizacji i planowania i po prostu zbieram to do kupy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 19:44
-
Lalia wrote:Zulu, Ty chyba pytałaś o parcie podczas porodu? 😅
To teraz mi się jeszcze przypomniało, że położna nam powiedziała że mamy nabrać powietrza (krótki wdech) i przeć tak, jakbyśmy się chciały mocno/szybko wysikać jakby mąż stał obok i jakbyśmy robili zawody kto dalej siknie 😂
I żeby się nie przejmować jeśli podczas porodu zdarzy nam się posikać, bo to tylko świadczy o tym, że prawidłowo przemy 👍
I żeby się nie zamykać w sobie i nie krępować, tylko podczas skurczu krzyczeć lub przeklinać, bo to pozwala rozluźnić krocze 😁
I podczas porodu dużo pić i chodzić sikać, bo to też pozwala rozluźnić krocze 👌
Haha niezle porównania 😀 myślę, że przeć to chyba wiem jak, gorzej jak NIE przeć bo nie wolno 😅 to mnie niepokoi😀Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Melduje ze juz dzidziusiem po drugiej stronie
Leos urodzil sie o 17 10 z waga 3250 i jest zdrowym slicznym bobaskiem
Mialam dzis oksytocyne prawie caly dzien i nic nie ruszylo wiec skonczylo sie na cckic83, Stokrotka027, Meggi110818, Zulugula, Lalia, Suszarka, Inga28, doomi03, edyciak., kar_oliv, Ewa88 , KarolinaMaria, casteam, Tajka, Annia, Maniaaa., Inaa89, kiniusia270, Ounai, calanthe, Fragaria, SzalonaOna, Enigvaa, dmg111, Ladyo, Belie, Nikaa92, Julik, patrycja92 lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Melduje ze juz dzidziusiem po drugiej stronie
Mialam dzis oksytocyne prawie caly dzien i nic nie ruszylo wiec skonczylo sie na cc
Gratulacje!
Leoś piękne imię dla ślicznego bobasa!
Daj znać później jak u Was 💙Nowastaraczka, Maniaaa. lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Meggi110818 wrote:Mnie dopadły zaparcia, już 4 dzień bez 💩. Walczę, zaraz wjedzie kefir i śliwki. Były już jabłka i len😑
Meggi, współczuję 😔 u mnie zaparcia nasilają bóle brzucha, takie mam wrażenie...
Ja przy cukrzycy niestety mam ograniczone możliwości, ale jak było źle to łapałam się wszystkiego : jedzenie suszonych śliwek, popijanie świeżych śliwek wodą z cytryną, picie ciepłej wody z cytryną na czczo, picie kawy, jedzenie jogurtu 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ -
Lalia wrote:Meggi, współczuję 😔 u mnie zaparcia nasilają bóle brzucha, takie mam wrażenie...
Ja przy cukrzycy niestety mam ograniczone możliwości, ale jak było źle to łapałam się wszystkiego : jedzenie suszonych śliwek, popijanie świeżych śliwek wodą z cytryną, picie ciepłej wody z cytryną na czczo, picie kawy, jedzenie jogurtu 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Po tym jedzeniu mam obawy że szybciej pójdzie mi górą niż dołem 😟. Zjadłam dzisiaj jeszcze banana, a później doczytałam że nie można, bo po nim zaparcia. Położna mówiła o lactulozie, więc jutro jak nie pójdzie to apteki będę szukała 😑O ❤️
Z ❤️ -
Mialam dzis oksytocyne prawie caly dzien i nic nie ruszylo wiec skonczylo sie na cc
Jeej gratulacje! 💙 Odpoczywaj teraz , cieszcie się sobą i w miarę możliwości dawaj znać jak się czujesz i co u Was 😊Nowastaraczka lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Mialam dzis oksytocyne prawie caly dzien i nic nie ruszylo wiec skonczylo sie na ccNowastaraczka lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Lalia wrote:Zulu, Ty chyba pytałaś o parcie podczas porodu? 😅
I podczas porodu dużo pić i chodzić sikać, bo to też pozwala rozluźnić krocze 👌
Ja też podczas słuchania porodów w oddali słyszałam jak położne instruowały dziewczyny podczas parcia zeby dmuchały świeczki... Więc ten sposób parcia chyba też się sprawdza dobrze.
Lalia lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Po tym jedzeniu mam obawy że szybciej pójdzie mi górą niż dołem 😟. Zjadłam dzisiaj jeszcze banana, a później doczytałam że nie można, bo po nim zaparcia. Położna mówiła o lactulozie, więc jutro jak nie pójdzie to apteki będę szukała 😑
Na mnie nic już nie dzialalo w pewnym momencie, nawet ta laktuloza, i odkrylam czopki eva qu. Polecam, efekt natychmiastowy 😅 i totalnie bezpieczne w ciąży. Można rzec, że uwielbiam je🙈 uratowaly mi życie.. teraz nie mam juz takich wielkich problemow ale chętnie czasem jeszcze do nich wracam, bo taki luz blues 😂Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Haha niezle porównania 😀 myślę, że przeć to chyba wiem jak, gorzej jak NIE przeć bo nie wolno 😅 to mnie niepokoi😀
Moze wyobraź sobie ze jestes na kibelku robisz dwójeczkę i w trakcie parcia do klopa wpada Ci teściowa! Od razu cale zwieracze by się zamknęły 😂Lalia lubi tę wiadomość
-
Gratulacje kochanagood job.
-
Zulugula wrote:Na mnie nic już nie dzialalo w pewnym momencie, nawet ta laktuloza, i odkrylam czopki eva qu. Polecam, efekt natychmiastowy 😅 i totalnie bezpieczne w ciąży. Można rzec, że uwielbiam je🙈 uratowaly mi życie.. teraz nie mam juz takich wielkich problemow ale chętnie czasem jeszcze do nich wracam, bo taki luz blues 😂
Ooo dzięki, też jutro kupię je w razie WO ❤️
Z ❤️ -
doomi03 wrote:Moze wyobraź sobie ze jestes na kibelku robisz dwójeczkę i w trakcie parcia do klopa wpada Ci teściowa! Od razu cale zwieracze by się zamknęły 😂
Hahah pomyślę w ten sposob na porodowce 😂 ale faktycznie slyszalam o tym dmuchaniu świeczki właśnie jako chyba powstrzymywanie parcia 🤔💙 11.2020
💗 11.2023