WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Sylwia właśnie mialam pisać , że dziewczynki mają już miesiąc i kiedy to zleciało!😯 już są poważne niemowlaki, nie noworodki😃 wspaniałe są 😍 co u Was? Jak się masz?😚
    Haha, bardzo poważne 😉 Nie wiem kiedy to zlecialao. Mam wrazenie, że wczoraj wyszłam ze szpitala 😉
    Małe już nie są takimi larwami. Duzo się ruszają i machają kończynami 😁 Są mocno absorbujące. Czasami zapominam np. że miałam pójść siku czy coś zjeść. Czas z nimi zasuwa bardzo szybko. Radzimy sobie z mężem sami. Założyłam sobie, że nie chcę żadnej pomocy od rodziny. Czasami jest bardzo ciężko, ale to mija. A jak widzę jak się kobry uśmiechają, to już przechodzi wszystko 😉
    Zulu, a co u Ciebie? Jak się masz? Jak samopoczucie?

Lalia, patrycja92, doomi03, Inaa89, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku cudowne wieści!
    Fabryka mleczka pracuje pełną parą. To wspaniałe. Jeszcze troszeczkę i będziecie wychodzić do domu i rodzeństwo będzie razem. ❤️

SzalonaOna lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Sylwia ale kochane bobaski, chyba nie sa jakos bardzo podobne do siebie?

Motylku, jak tam Matyldzia bo mi gdzies umknelo jakie wiesci?
    Kochana, one są zupełnie inne 😂 Przynajmniej nie pomyle 😉
    Jak się czujesz?Jestes już w domu?

dmg111 lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, istotne dla mnie pytanie. No bo wcześniej nie rozważałam tego zakupu, jednak przy wczesniaki jest to rekomendowane.

Monitor oddechu - który? Będziemy mieć kolyske w pokoju u siebie. Głównie oczywiście na noc.

• Annia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dziewczyny, istotne dla mnie pytanie. No bo wcześniej nie rozważałam tego zakupu, jednak przy wczesniaki jest to rekomendowane.

Monitor oddechu - który? Będziemy mieć kolyske w pokoju u siebie. Głównie oczywiście na noc.
    BabySense 7 jeśli chcesz w łóżeczku - nie wiem czy da radę zamontować do kołyski. Snuza Hero Md przypinasz do dziecka i może mieć monitor włączony nawet jak śpi z tobą w łóżku, ale trzeba się liczyć z potencjalnymi fałszywymi alarmami i stresem jak się odepnie od dziecka niechcący.

Sylwia Kobry są przepiękne! I jakie stylówy do zdjęcia. 😎 Ale widzę, że bodziaki im jeszcze posłużą trochę. ;)

Sylwucha, SzalonaOna lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Moje Gwiazdy dziś mają miesiąc 😊
    Ależ one są cudowne 😍😍😍😍 A która to która?

Sylwia, mam pytanie. Chciałabym zacząć biegać. Masz jakieś rady? Lepiej biec bez przerwy tyle czasu ile dam rady, czy interwałami marsz-bieg-marsz-bieg. Zwykle biegałam tą drugą metodą. Jakby co, to moja kondycja jest poniżej jakiejkolwiek normy :P

Sylwucha lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia masz śliczne córeczki 😍 mąż już odłożył kasę na strzelbę, żeby odganiać adoratorów? 😂

kic, piękny rodzinny obrazek u Was 😘

Motylku cieszę się, że u Was lepiej każdego dnia, a jak piszesz o swoich sukcesach laktacyjnych to jestem pełna podziwu ♥️ skoro Matylda sobie radzi tak dobrze to na pewno niebawem wyjdziecie do domku. Codziennie jesteście bliżej tego celu 🤗

Mnie dopadł kryzys psychiczny. Siostra mojej mamy mieszka z mężem i dziećmi na piętrze u moich dziadków. Pracuje w żłobku i prawdopodobnie przywlekła stamtąd 👑... Oczywiście każdy może się zarazić wszędzie, ja to wiem. Ale ona na test nie pójdzie, "bo co jej to da", a do tego ochoczo głosiła jeszcze niedawno hasła, że wirusa nie ma, nie ma się czego bać, maseczki nas wszystkich zabiją itd. Tydzień temu w piątek miała już pewne objawy to jeszcze do fryzjera poleciała... Jestem strasznie zła że nie myśli o moich dziadkach, o tym żeby oni mieli w razie czego opiekę medyczną... Dziadek jest po 80tce, ma przewlekłą obturacyjną chorobę płuc a do tego mnóstwo innych problemów ze zdrowiem. Babcia jest co prawda młodsza kilka dobrych lat ale też nie jest już nastolatką. Babcia gorączkuje od środy, dziadek od piątku :( strasznie się o nich boję.
    W związku z tym że u nich w domu jest szpital, to wszystko jest na głowie mojej mamy - dzisiaj i wczoraj wiozła im w sumie po dwa różne obiady, bo ciotka z mężem i dziećmi nie zjedzą tego co dziadkowie. Oczywiście mąż tej ciotki jest w relatywnie najlepszym stanie i mógłby ogarnąć cokolwiek w domu, ale po co... moja mama załatwia im zakupy apteczne, spożywcze, wszystko organizuje i widzę że już ledwo wyrabia. Na przykład w piątek po pracy wpadła do domu, szybko zrobiła niezbędne porządki, zorganizowała zakupy i pojechała im zawieźć a jak ją wieczorem zobaczyłam to się przeraziłam bo była blada jak trup, okazało się że ma atak migreny na to wszystko. Ja jej pomagam ile mogę ale nie wszystko jestem w stanie zrobić w 8 miesiącu. Mój tata też zasuwa na równi z mamą. Wiem że rodzina jest od tego żeby sobie pomagać, ale jak dzisiaj usłyszałam rozmowę mamy z tą ciotką to mi się przelało. Mama powiedziała tylko żeby w razie gorączki dać dziadkom naproksen bo tak kazał lekarz z opieki całodobowej to wyskoczyła na nią za przeproszeniem z ryjem że ona słyszała inaczej. A w piątek siostra mi mówiła, że ta ciotka się zastanawiała czy brać antybiotyk który jej przepisała lekarka bo znajomi jej powiedzieli że moze lepiej nie. Pościeli nie zmieni, nawet prysznica nie wezmie z tego co mówi... najlepiej czekać aż wszystko zostanie podane pod nos... No ja pier****. Dodam tylko że ta ciotka jest w wieku ok. 35 lat więc nie jakaś stara... Spytacie pewnie czy nie ma tam więcej rodzeństwa, otóż jest, ale moja mama jako jedyna z pozostałej czwórki ma prawo jazdy... Jedna ciotka mieszka na zadupiu i autobusem raczej nic nie przywiezie, druga dopiero się wygrzebuje po miesiącu z choroby, a ich brat siedzi za granicą. Jeszcze najgorsze jest chyba to że gdyby sytuacja była odwrotna, i to u nas w domu coś takiego by się działo, to po pierwsze na pomoc z tamtej strony nie byłoby co liczyć, a po drugie same byśmy z mamą ogarnialy tyle ile byśmy mogły... Nie mam broń Boże pretensji do dziadków, zawsze będę im pomagała na ile będę mogła, ale do pozostałych ludzi tam mieszkających już mam. Bo mogliby się spiąć w sobie i wziąć do życia, albo chociaż powiedzieć dziękuję a nie wyskakiwać z pretensjami... Może jestem złym człowiekiem że tak mówię... Dzisiaj się już z bezsilności popłakałam. Przepraszam za żalpost, musiałam się wygadać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 18:59

SzalonaOna, Sylwucha, Ania81 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • kkasia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo 😉 nie udało mi się wszytskiego nadrobić, ale Nowastaraczka ogromne gratulacje!! Moja paro👍🏻💪

Ja czekam az w końcu wyjmą mi dren z rany bo mnie starsznie irytuje 🙈 podobno jutro. Poza tym korzytam z dobrodziejstw leków przeciwbólowych i dajemy rade😊 dzis Hania już ładnie ssie i czuje że zbiera się mleczko w piersiach👍🏻 ogólnie to śpioch z niej straszny!😅❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 18:51

SzalonaOna, Suszarka, Lalia, kar_oliv, kic83, patrycja92, Annia, Inaa89, Ounai, doomi03, Ania81, Sylwucha, Nikaa92 lubią tę wiadomość

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, zakochałam się w Twoich dziewczynkach 🤭😍 przepiękne są ♥️♥️
    A z charakteru też się bardzo różnią, zauważyłaś już jakieś cechy? 😁

Suszarka, współczuję strasznie 😔 niestety widzę, że w każdej rodzinie są takie "ofiary" jak Twoja ciotka, nawet jak pomagasz to narzekają 😔

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko... Słaba sytuacja, współczuję. Życzę dużo zdrówka, żeby wszyscy szybko wrócili do zdrowia.

Dziewczyny ja jestem totalnie zakręcona już. Zapomniałam, że w lodówce mamy obiad od teściowej (w piątek przywiozła, wczoraj zjedliśmy) i ugotowałam cały obiad. 🤦🏼‍♀️ Później to co zostało chciałam schować do lodówki i patrzę, cholera, stoją gotowe słoiki tylko odgrzać.🤦 Brawo ja.

Dzisiaj się ważyłam, to w 6 tyg kolejne 2 kg mi zeszły, a jem raczej dość dużo (i zdarza się że w nocy jak na karmienie muszę wstać ). Czyli w sumie mam 7 kg mniej niż przed ciążą. 😎

Lalia, SzalonaOna, Suszarka, Anet.kaa, casteam, Inaa89, doomi03, dmg111, Ania81, Nikaa92 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ależ one są cudowne 😍😍😍😍 A która to która?

Sylwia, mam pytanie. Chciałabym zacząć biegać. Masz jakieś rady? Lepiej biec bez przerwy tyle czasu ile dam rady, czy interwałami marsz-bieg-marsz-bieg. Zwykle biegałam tą drugą metodą. Jakby co, to moja kondycja jest poniżej jakiejkolwiek normy :P
    W różowym, to Oliwia 😉 Lubi pozować. Z Leną trzeba się naszarpać choć, to jest, to spikojniejsze dziecko.
    W kwestii biegania, jeśli masz nadprogramowe kilogramy i długo nie cwiczyłaś, to zacznij od marszobiegów, tak żeby się nie zażynać, bo szybko się zniechęcisz i jeszcze możesz zrobić sobie krzywdę. Proponuję brać kolagen, bo kolana szybko dostają. Zacznij od krótkich dystansów (na dłuższe przyjdzie czas), takich jak 2 - 3 km żeby przyzwyczaić mięśnie i nie dorobić się zakwasów. Jak poczujesz się silniejsza, to zwiększasz dystans np. do 4- 5 km w tygodniu, co drugi dzień (marszobegi), a w weekend próbujesz 2 - 3 km ciągiem. Pilnuj tempa. Zaczynaj powoli (strefa komfortu), dopieprzaj na koncówce 😊
    Edit
    Marszobegi - marsz 1 minuta, bieg 2 minuty lub marsz 2 minuty, bieg 4 minuty - zwiekszaj wg tego schematu, tak by Tobie było dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 19:30

Ounai lubi tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Haha, bardzo poważne 😉 Nie wiem kiedy to zlecialao. Mam wrazenie, że wczoraj wyszłam ze szpitala 😉
    Małe już nie są takimi larwami. Duzo się ruszają i machają kończynami 😁 Są mocno absorbujące. Czasami zapominam np. że miałam pójść siku czy coś zjeść. Czas z nimi zasuwa bardzo szybko. Radzimy sobie z mężem sami. Założyłam sobie, że nie chcę żadnej pomocy od rodziny. Czasami jest bardzo ciężko, ale to mija. A jak widzę jak się kobry uśmiechają, to już przechodzi wszystko 😉
    Zulu, a co u Ciebie? Jak się masz? Jak samopoczucie?

Całkowicie rozumiem to , że chcecie sami, my co prawda tylko jedno, więc bez porównania wiadomo, ale podobnie myślimy:) na pewno jest ciężko, ale tak jak mówisz, potem taki uśmiech wszystko wynagradza 🥰 poza tym początki są po prostu ciężkie, u każdego, cudów nigdzie nie ma, a super sobie radzicie, najlepiej jak potraficie😚
    U mnie dobrze dzięki, nawet ta końcówka nie jest bardzo ciężka, powoli zaczynamy być w gotowości, jest stresik ale połączony z ekcytacja 😊

Sylwucha, doomi03 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłyśmy dziś z mamą malutka sesje w domu, inspirowaną zdjęciem mojej mamy kiedy byla ze mną w ciąży :)
    Moj mama prawdopodobnie okolo tygodnia przed porodem i ja niecałe 4 dni przed terminem porodu. Chyba sobie wywołamy ten kolaz i gdzieś powiesimy jako taki sentymental :)

2c95725a4a9d.jpg
    (nie cytujcie proszę)

Stokrotka027, Zulugula, Annia, kar_oliv, Tajka, Lalia, patrycja92, Gagatka, Maniaaa., SzalonaOna, Suszarka, Sylwucha, Ewa88 , casteam, Inaa89, dmg111, KarolinaMaria, Ladyo, Ania81, Fragaria, Nikaa92, kkasia, Nowastaraczka, Julik lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Domi identyko! 🤩 A pomysł extra!

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dziewczynki są takie śliczne, że nie trzeba czekolady jeść żeby się zasłodzić 😍😍

Doomi, ale super kolaż! Świetny pomysł i pamiątka!! 😊

atdcgu1rjappkskg.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Domi mam to samo od 2 czy 3 dni, budzę się o 6-7 na chwilę i idę spać dalej i wstaje o 12 😂😂

To mi się raczej nie zdarza spac w dzień xD. A tu nie dość ze sie położyłam wczoraj wcześnie xD bo kolo 22 już lezalam w łóżku, wstałam 8-9, zjadłam śniadanie i kolo 10 znów się położyłam na 3 godziny 😂

Maniaaa. lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi pięknie. ❤️
    Super pamiątka.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia
    jakie one są śliczne, do schrupania!💕
    Tak jak dziewczyny piszą, zupełnie różne.
    Nie dziwię się, że małe są absorbujące, co dopiero przy jednym ,a Wy macie dwójkę, i jak piszecie sami wszystko ogarniacie.
    Kiedy mąż wraca do pracy, i jak znienawidzona teściowa?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, dziękuję. Dziewczyny są bardzo różne. Nie tylko wizualnie. Oliwka, to mały czort 😉, a Lenka taka spokojna. Oliwka wkłada jej paluchy do buzi albo ciągnie za rękaw, a ta cierpliwie znosi. Ale jak chodzi o żarcie, to Lenka drze się tak głośno, że aż Oliwka patrzy ze zdziwieniem. U Lenki musi być szybka akcja 😉

Annia, te bodziaki to jakieś niewymiarowe 😂, e nie chce kupować malutkich, bo szkoda kasy, a one za chwilę potem urosną 😉

Suszarko, mąż planuje powiesić drut kolczasty pod prądem 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 19:44

Lalia, Annia, Suszarka, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    A dziękuję! Dobrze! Stawiamy małe kroki do przodu. Otóż moja córeczka dziś mnie zaskoczyła bo się okazało że jest bez wsparcia tlenowego do noska. Wreszcie! Dopiero zobaczyłam jej całą buziolke! Ma tylko w inkubatorze maseczkę z tlenem przy buzi, ale radzi sobie świetnie. Na razie karmiona dożylnie, ale pomału rozkręcają karmienie. Po tym zastoju w żołądku dziś zjada 8 ml mleczka. No i uczą ja ssania, dzisiaj leżała ze smokiem w buzi ❤️ we wtorek chyba kończymy antybiotyki, no i zobaczymy co dalej... A aaaa i przybiera na wadze, wczoraj 2380 😍

Wiecie jestem z niej taka dumna... Wieczorami mam kryzysy, bo wiadomo, że tęsknię za dziećmi w domku. Ale idę do niej w południe i od razu wiem, że to że tu leżę ma sens... I każdy krok do przodu tak niesamowicie mnie cieszy... 💪

I ogólnie hit. Mam tyle mleka, że już nie mają miejsca w lodówce i zamrażarce 🙀 tak więc mój mąż musi kopić woreczki na pokarm, będę zbierać do lodówki z całego dnia, a wieczorem będzie zabierał mrozić. Jaja jak berety...

Motylku
    Ty to jesteś mega!
    Jak jest mobilizacja to można wszystko, my kobiety to mamy jednak w sobie niezwykłą moc 💪
    Powiedz im, żeby nową lodówkę dla Ciebie kupili 😂

SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 2217 2218 2219 2220 2221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ