Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniaaa. wrote:Chyba to znak, że organizm już się szykuje na wielki moment 🥰😍
Moze sie synchronizujemy na ten podwójny poród 😂Maniaaa., Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:I zagadka się rozwiązała, Domi to po prostu ślicznotka po mamie ❤️🔥
Hahaha mama się mnie nie wyprze 😂 wszyscy nam zawsze mówili ze wyglądamy jak siostry xDkic83, Lalia, Ounai, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Kicku, ja nie wiem skąd biorę ta energię. Ale zaparłam się i Amen. Nie odpuszczam. Malutka daje rade, to ja też muszę 💪
Haha, nieee. Wjechałam przed chwilą do tych położnych tu u mnie na dole, mówię jaka jest sytuacja
Będą mi przetrzymywać Mleko w lodówce, póki mąż nie zabierze raz dziennie 😂 tego to się nie spodziewałam w swojej sytuacji.
Ogólnie mimo całego tego porodu znienacka, mimo nerwów przez pierwsze 3-4dni, czuję jakiś taki spokój... Każdy krok do przodu tak mnie cieszy... Bo to krok bliżej domu. Dzisiaj to miałam ochotę skakać pod sufit jak widziałam że mała leży bez Cpap-u. Silne te nasze dzieciaczki, naprawdę 😍
P. S. Właśnie dzieci wróciły do domku, do męża. No to zacznie mu się jazda 😂 ale do przedszkola i żłobka nie idą, bo zasmarkani
W końcu mężu będzie miał okazję zobaczyć i docenić ile robisz w domu przy dzieciach i jak powinien być Ci wdzięczny ze potrafisz to wszystko ogarnąć. Jak wrócisz do domu to powinien Cię po rękach całować.
Ty sie nic nie martw domem, będzie zmuszony sobie poradzić to sobie poradzia Wy tam ładnie sie trzymajcie z Matylda i zdrowiejcie
odpoczywaj ile możesz kochana
kic83, SzalonaOna, Lalia, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Moze sie synchronizujemy na ten podwójny poród 😂
Whl od 2 dni mam uczucie mokrości 😂 tak dużo śluzu jak przed okresem miałam 🙈 dodatkowo mój brzuch wydaje cały dzień bardzo dziwne bulgotki i cały dzień męczą mnie gazy 🙈🙈 to jest aż bardzo niekomfortowe bo nie mogę nad tym zapanować 🙈Lalia, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
02.04 850g Skrzata 🩵👣
30.04 1507g chłopaka 🥹🩵
👩🏼28l
👨🏼34l -
Sylwucha wrote:Doomi 😘😘😘😘
Uwielbiam patrzeć na Twoje kobry 😊
P. S. Kochana przypomnij mi jaki wózek kupiliście dla malych i powiedz jak Wam się sprawuje? Pewnie za jakis czas kuzynka zacznie zagłębiać się w temat więc chętnie podrzucę jej jakieś polecenia sprawdzone.Lalia, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
Sylwia
Ounai
skąd macie te tabliczki z miesiącami?Sylwucha lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnySuszarka wrote:A wiesz Motylku, mnie się wydaje że na Twojego męża akurat bardzo dobrze zadziała jak spędzi kilka dni z dziećmi 24h/dobę. Może nareszcie doceni to co robisz dla Waszej całej rodziny, i przekona się że słynne "siedzenie w domu" to w rzeczywistości nieustanna orka na ugorze 👍
Patrycja mnie się ostatnio baaardzo często zdarza myśleć w ten sposób, i już nieraz z tego powodu płakałam bo się zwyczajnie boję. Ale myślę sobie że po pierwsze, ludzie mnie ogarnięci od nas mają dzieci i sobie radzą, a po drugie - skoro gatunek ludzki przetrwał tyle wieków to na bank niczego nie schrzanimy aż tak bardzo 😘dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydoomi03 wrote:W końcu mężu będzie miał okazję zobaczyć i docenić ile robisz w domu przy dzieciach i jak powinien być Ci wdzięczny ze potrafisz to wszystko ogarnąć. Jak wrócisz do domu to powinien Cię po rękach całować.
Ty sie nic nie martw domem, będzie zmuszony sobie poradzić to sobie poradzia Wy tam ładnie sie trzymajcie z Matylda i zdrowiejcie
odpoczywaj ile możesz kochana
-
Kic- te tabliczki to z BebiKlubu chyba, te takie paczki co w ciazy przychodzą jak się zarejestrujesz. Ja dostałam z Bebiko i Hipp chyba i właśnie takie same były
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 22:32
Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Sylwia
Ounai
skąd macie te tabliczki z miesiącami?
Bebiprogram
https://www.bebiprogram.pl/rejestracjaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 22:12
kic83 lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:W różowym, to Oliwia 😉 Lubi pozować. Z Leną trzeba się naszarpać choć, to jest, to spikojniejsze dziecko.
W kwestii biegania, jeśli masz nadprogramowe kilogramy i długo nie cwiczyłaś, to zacznij od marszobiegów, tak żeby się nie zażynać, bo szybko się zniechęcisz i jeszcze możesz zrobić sobie krzywdę. Proponuję brać kolagen, bo kolana szybko dostają. Zacznij od krótkich dystansów (na dłuższe przyjdzie czas), takich jak 2 - 3 km żeby przyzwyczaić mięśnie i nie dorobić się zakwasów. Jak poczujesz się silniejsza, to zwiększasz dystans np. do 4- 5 km w tygodniu, co drugi dzień (marszobegi), a w weekend próbujesz 2 - 3 km ciągiem. Pilnuj tempa. Zaczynaj powoli (strefa komfortu), dopieprzaj na koncówce 😊
Edit
Marszobegi - marsz 1 minuta, bieg 2 minuty lub marsz 2 minuty, bieg 4 minuty - zwiekszaj wg tego schematu, tak by Tobie było dobrze.
A ten kolagen gdzie mogę kupić? Masz coś godnego polecenia?
Co do dz8ewczynek, to Oliwka wygląda na większą lobuziarę.
Kic, jak Wiki idzie pchanie wózka? Bo Tymek nie widzi nic przez budkę i ciągle w coś wjeżdża, a to w dziurę, a to kołem o jakiś murek zawadzi 😂
Dziś wszyscy korzystali z pogody tylko mój mąż wpadł na pomysł, że będziemy obcinać syna. Oczywiście ten stwierdził że go to boli i się nie pozwoli obciąć. W końcu wkurzyłam się i stwierdziłam że idziemy na spacer. Zanim ich ogarnęłam zaczęło się robić ciemno. Przeszliśmy 400m i Marta zaczęła się drzeć bo nic nie widziała, więc wróciliśmy do domu. Mąż obiecał młodemu pieska z Psiego Patrolu, grę Psi Patrol, zabraliśmy mu tablet i dostał zakaz tv i tak czy siak nie się nie zgodził bo go będzie bolało. W końcu powiedziałam mu ze od jutra będzie chodzić do przedszkola w kokardkach i dopiero się złamał 😂
Doomi, ale ekstra! Muszę powiedzieć, że mama ładna, ale Ty jesteś ładniejszaNie chcę Cię martwić, ale młody jeszcze nie wszedł chyba w kanał, bo brzuszek masz wysoko.
doomi03 lubi tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Hahaha Zulu moj też myslal ze zalal źródełko i to będzie działanie natychmiastowe 😂😂😂
Kic, włosy zawsze wypadają pod ciąży, bo w ciąży tego nie robią. Mi lecą garściami a waga stoi jak zaklęta.
Anetka, nie wiem czy nie dostanę zakazu od urofizjo jak pójdę na wizytę. Może się okazać, że to może zaszkodzić mojemu rozejściu
A w tego grubasa u Ciebie nie wierzę jakoś. Pewnie nam tu ściemniaszPochwal się zdjęciami jakieś będziesz już mieć
Doomi, ja jął biegałam to właśnie tak jak Sylwia mówi. Ale mój rekord to były 2 miesiące właśnie co 2 dzień jak pracowałam w Szwajcarii, a potem wróciłam do domu i przestałam. Szkoda, ale może tym razem mi się uda
doomi03 lubi tę wiadomość
-
A w ogóle pochwalę się Wam. Niestety nie mam w telefonie zdjęcia z roczku, więc wrzucam z wizyty u Mikołaja
Taka pamiątka z comiesięcznych zdjęć:
Nie cytujciekar_oliv, doomi03, Lalia, Annia, Ladyo, patrycja92, kic83, Sylwucha, dmg111, Nikaa92, Inaa89, Nowastaraczka, Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Dziękuję właśnie nie chcę mieć zakwasów, bo wiadomo, że przy malutkim dziecku może się to skończyć moją rezygnacją. Też się skłaniam bardziej do tych marszobiegów, chociaż chyba zacznę bardziej od odwrotnych proporcji, bo ja nie mam za grosz kondycji, a weekendy na razie jeszcze odpuszczę i będę sobie biegać 3x w tygodniu. Mam nadzieję, że nie dam sobie spokoju po 1 wyjściu 😂
A ten kolagen gdzie mogę kupić? Masz coś godnego polecenia?
Co do dz8ewczynek, to Oliwka wygląda na większą lobuziarę.
Kic, jak Wiki idzie pchanie wózka? Bo Tymek nie widzi nic przez budkę i ciągle w coś wjeżdża, a to w dziurę, a to kołem o jakiś murek zawadzi 😂
Dziś wszyscy korzystali z pogody tylko mój mąż wpadł na pomysł, że będziemy obcinać syna. Oczywiście ten stwierdził że go to boli i się nie pozwoli obciąć. W końcu wkurzyłam się i stwierdziłam że idziemy na spacer. Zanim ich ogarnęłam zaczęło się robić ciemno. Przeszliśmy 400m i Marta zaczęła się drzeć bo nic nie widziała, więc wróciliśmy do domu. Mąż obiecał młodemu pieska z Psiego Patrolu, grę Psi Patrol, zabraliśmy mu tablet i dostał zakaz tv i tak czy siak nie się nie zgodził bo go będzie bolało. W końcu powiedziałam mu ze od jutra będzie chodzić do przedszkola w kokardkach i dopiero się złamał 😂
Doomi, ale ekstra! Muszę powiedzieć, że mama ładna, ale Ty jesteś ładniejszaNie chcę Cię martwić, ale młody jeszcze nie wszedł chyba w kanał, bo brzuszek masz wysoko.
Argument z kokardkami mnie rozbroił, muszę zapamiętać 😂
No w szpitalu jak badali to byl jeszcze wysoko, chociaż troszkę się zmienia jego ksztalt, ale to sa wizualnie mikre zmiany ... W ogole wydaje mi się ze mi ten brzuch spadnie dopiero w dniu porodu juz na porodówce 😂 ... We wtorek mam mojego gina to zobaczymy jak tam sytuacja 🙄 -
Ounai- ależ słodki Tymek! Ekstra pamiątka, baaaardzo mi się podoba
W.kwestii tego biegania to zdecydowanie najpierw porozmawiaj z.urofizjo czy daje zielone światło, bo jednak bieganie mocno daje w kość całemu ciału i wg mnie musi na nie zezwolić specjalista.
Whatannawears wydała fajną płytę z ćwiczeniami po ciąży, może warto od tego zacząćOunai, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Ja to opowiadała mojemu a on mówi "no co się śmiejesz, ja też myślałem że to tak działa" 😂
Kic, włosy zawsze wypadają pod ciąży, bo w ciąży tego nie robią. Mi lecą garściami a waga stoi jak zaklęta.
Anetka, nie wiem czy nie dostanę zakazu od urofizjo jak pójdę na wizytę. Może się okazać, że to może zaszkodzić mojemu rozejściu
A w tego grubasa u Ciebie nie wierzę jakoś. Pewnie nam tu ściemniaszPochwal się zdjęciami jakieś będziesz już mieć
Doomi, ja jął biegałam to właśnie tak jak Sylwia mówi. Ale mój rekord to były 2 miesiące właśnie co 2 dzień jak pracowałam w Szwajcarii, a potem wróciłam do domu i przestałam. Szkoda, ale może tym razem mi się uda
Ah Ci faceci xD czasem ich myślenie rozklada mnie na łopatki xD
Tak czy siak trzymam kciuki! Niech napływa motywacja i będę kibicować w walce o kondycje i fit nawyki