Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania81 wrote:Moj maz na wiesc, ze bedzie mial 3 syna dziwnie urosl w trakcie usg😄. Chodzi dumny jak paw, bo 3 syn😂. Co ci faceci maja w glowie??? 😂😂😂😂😂😂
Ja osobiście gdzieś tam z tyłu głowy miałam że fajnie by było jakby była dziwczynka ale z chłopczyka też meega się cieszę.
Przynajmniej mam całą wyprawkę
Franiu jest z lipca ten będzie w maju więc to tylko dwa miesiące różnicy ubranka po Franku w miarę będą ok.
Ps. Tatę mi wczoraj wzięła karetka. Lekarze podejrzewają zator płucny do tego nerki nie dają rady do tego druga komora serca ( jedną ma prawie całkiem niewydolną ) też zaczyna wysiadać.
Nie jest dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 15:19
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Angie1985 wrote:Nie powinno się wyrywać włosków z nosa bo one pełnia ważna funkcje. Zatrzymują i pozwalają na ogrzanie powietrza i zatrzymują zanieczyszczenia. Jak coś wystaje to przytnij nożyczkami lub pojedyncze wyrwij.
No właśnie nie sądziłam ze to może być groźne .. w ciąży nie mogę spać w nocy zasypiam różnie o 2-3-4 w nocy i śpię do rana tak samo miałam z synem .. w każdym razie dziś jak już przejrzałam cały internet to poszłam do toaletki ( chyba z nudów ) i stwierdziłam ze powycinam włosy z nosa bo mi wystają wzięłam Nozyczki synka takie małe ( nie zdezynfekowalam ich ) i wycięłam wszystkie włosy .. później poszłam do lozka i jak zaczęłam czytać o zapaleniach opon mózgowych itd przez wyrwanie czy wycięcie włosków to się dopiero zdenerwowałam ! No i cały czas mam taka suchość w tym nosie terazależ głupota sama w to nie wierze 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
patrycja92 wrote:Dziewczyny odszedł mi czop jestem pewna ze to to bo to był taki duży glut wraz z krwią ale brązowa masakra zaczynam się bać 😱😱🤯
Mi odpadł w 33 tyg a mam już 37 tyle ,że bez krwi . Ale i tak niby wszedzie mowia ze na 2 czy 3 tyg wcześniej moze odpaść ja obalam wszystkie teorie 😅
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
suzi1994 wrote:No właśnie nie sądziłam ze to może być groźne .. w ciąży nie mogę spać w nocy zasypiam różnie o 2-3-4 w nocy i śpię do rana tak samo miałam z synem .. w każdym razie dziś jak już przejrzałam cały internet to poszłam do toaletki ( chyba z nudów ) i stwierdziłam ze powycinam włosy z nosa bo mi wystają wzięłam Nozyczki synka takie małe ( nie zdezynfekowalam ich ) i wycięłam wszystkie włosy .. później poszłam do lozka i jak zaczęłam czytać o zapaleniach opon mózgowych itd przez wyrwanie czy wycięcie włosków to się dopiero zdenerwowałam ! No i cały czas mam taka suchość w tym nosie teraz
ależ głupota sama w to nie wierze 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Wik89, Ounai, Nikaa92, Julik lubią tę wiadomość
-
Biedronko
gratuluje drugiego synka! 💙💙
Zdrowia dla Taty!Maniaaa. lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Stokrotka027 wrote:Mi odpadł w 33 tyg a mam już 37 tyle ,że bez krwi . Ale i tak niby wszedzie mowia ze na 2 czy 3 tyg wcześniej moze odpaść ja obalam wszystkie teorie 😅
Ja czytalam, że jak tak długo przed odpadnie to nowy się robi🤔💙 11.2020
💗 11.2023 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 00:59
Stokrotka027, kic83, Zulugula, Enigvaa, KarolinaMaria, Suszarka, Wik89, SzalonaOna, Ania81, Inaa89, kar_oliv, Lalia, patrycja92, Nowastaraczka, doomi03, Ounai, Annia, Nikaa92, Belie lubią tę wiadomość
-
Wlansie moj lekarz mowi ,ze nikt nie potrafi przewidzieć porodu . U mnie bylo jak u domi wszystko było gotowe ale akcji skurczowej nie bylo żadnej. I właśnie mnie rozruszał koktajl położnych który podano mi w szpitalu w 42 tyg. A z rozwarciem itp chodzilam od 38 tyg. Mam koleżankę co byla na kontroli w 38 i lekarz mowi ze dlugo jeszcze pochodzi w ciąży a po 2 dniach corka jej byla na świecie. Tutaj to chyba tylko ten u gory to wie co i kiedy 😇 Teraz tez w 33 tyg czop odpadł maly juz w kanale szyjka skrócona a pewnie jeszcze przenoszę 🤷♀️🤷♀️
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Zulugula wrote:Ja czytalam, że jak tak długo przed odpadnie to nowy się robi🤔
No może, ale tez dziwne . Nawet bylam.z tym.u lekarza bo sie wystraszylam, bo troche za szybko ale mowi ze to czop bo sie szyjka skraca i maluch w kanale wiec dlatego wypadł . Więcej nic nie mówił tyle ze dotrwam do 36 tyg napewno. Ogolem ja wogole sluzu nie mam .. w pierwszej ciąży mnie zalewało a teraz to bardzo skromnie.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
Gagatka wrote:Uwielbiam takie teksty... "uuu druga córka, to mąż niepocieszony", "to chyba o trzecie trzeba będzie się postarać". A mój też zachwycony, że druga córka
A i najlepsze ze syna musi miec chociaz jednego do roboty. Jakbysmy conajmniej mieli z 2000ha do obrobienia albo chlewnie 🤪
Jakies nadzieje sie ma, ze bedzie to czy to, ciche marzenie, ale i tak kocha sie kazde co by nie bylo 😍
Ale ciaza wywoluje dziwne komentarze, mnie smieszy zaraz po czesc „ile przytylas” 😂 nie wiem czy ludzie glupieja jak widza ciezarna czy co 🙈Nowastaraczka lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Dziękuję Anetko, dostałam skierowanie przez teleporadę i jutro mam badanie. Nie podoba mi się, że będą zakraplać bo lek przenika do łożyska i może zwiększać tętno malucha ale co zrobić. Jak trzeba sprawdzić to trzeba sprawdzić -
nick nieaktualnyLaBellePerle wrote:Dziękuję Dziewczyny za życzenia dla Wikuni
jesteście kochane ciotki!
Madzia, co ja bym dała teraz za taką prolaktynę... może byc tryskała mlekiem na wszystkie strony
Pobierzesz chwile tabsy i będzie ok
Mam straszny problem, jakie ciuszki wybrać dla Wiki na wyście. Wiem, można jeszcze zaczekać, ale nawet jak mi przy wypisie podadzą np 3200g i 52 cm, to dalej nie wiem. Teraz ma 2400g i niedawno miała 45 cm(nie mierzą codziennie), więc te ponad 3 kg to całkiem realna wizja. No ale znam przypadki, gdize dziecko ma np. 56 cm i te 56 cm nosi jeszcze długo, dlugo po wyjściu do domu albo wcześniaki co po wyjściu noszą i 44... pamiętam też, że któras z was wstawiała fotki córeczki donoszonej, która w 56 się topiła. I juz głupieję... bo rozmiary są do wagi i wzrostu, ale czasem one się nijak mają...