WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg jaka słodka Julcia, jak żywo patrzy 😘
    Anetka, my mamy z rosmana przytulankę, z baby dream. Hitem dla Michałka jest małpka pozytywka też z Rossmana, uwielbia patrzeć na nią i słuchać 🙂
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny które się rozpakują za chwilę, za szybkie i w miarę bezbolesne porody😘

Lalia, KarolinaMaria, doomi03, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Riki Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Niestety cukrzyca ciążowa. Na czczo na granicy, godzinę i dwie po obciążeniu przekroczenia. Umów się jak najszybciej do diabetologa bo spore te przekroczenia masz.[/QUO
    Mam takie normy z tego laboratorium glikemia na czczo 92-125,po godz.>=180, po dwóch >=153-199,czyli po godz mam przekroczone,czy to jest bardzo groźne ?

Starania od 2018
    14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
    Hashimoto,nk 22,kir aa
    👨‍🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
    Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, my planujemy kupić szumisia królika Felcię.

https://4kidspoint.pl/szumiacy-krolis-felcia-138423?gclid=Cj0KCQiAhs79BRD0ARIsAC6XpaUvA_54kcIeYPptXDXJ1ZamqSZb4pRh1QA-8orru8HqCxLF3Q8Im6AaAmAkEALw_wcB

Na początku będzie raczej za duża na przytulankę, ale zakochałam się w niej 😍 też im bliżej porodu, tym więcej pierdół do kupienia przychodzi mi do głowy. Kupimy ją Matyldzie, jak się urodzi. Jak się jej nie spodoba to matka będzie z nią spała 😂

Irysko, zapisałam sobie małpkę pozytywkę z Roska ;)

Edit: widzę w aplikacji, że pozytywki są w promocji. Oprócz małpki są jeszcze koala i hipcio w różowej sukience. Rossmanie jutro przybywam po hipcia!!! 🤦‍♀️🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 18:18

Iryska, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    A i najlepsze ze syna musi miec chociaz jednego do roboty. Jakbysmy conajmniej mieli z 2000ha do obrobienia albo chlewnie 🤪

Jakies nadzieje sie ma, ze bedzie to czy to, ciche marzenie, ale i tak kocha sie kazde co by nie bylo 😍
    Ale ciaza wywoluje dziwne komentarze, mnie smieszy zaraz po czesc „ile przytylas” 😂 nie wiem czy ludzie glupieja jak widza ciezarna czy co 🙈

Dokładnie, ciaza pobudza w ludziach dziwne pytania.
    Klasyk to płeć kiedy termin a na końcu "jeszcze nie urodziłaś?" 🥴

Enigvaa, doomi03 lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png

Wysłany: 17 listopada 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek, Leon ma 52cm i fajnie wyglada w spiochach z f&f newborn chyba rozmiar, z h&m 50 za duze.

Mamuśki, wasze noworodzie robily sobie jakies przerwy od cyca? Wiem ze potrzebuje bliskosci itd ale u nas to jest juz non stop, przerwa jedynie na przebranie ( wtedy płaczki bardzo) i jak spi i wypusci w koncu cyc z buzi ale najlepiej zeby jeszcze był w pobliżu. Suty mi odpadną 🙈

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:

Ja juz mam przygotowana formulke „urodzilam,ale trzymam to w tajemnicy” 🙈

doomi03, Nowastaraczka, Fragaria lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 17 listopada 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:

Hahaha to ostatnie słyszę obecnie codziennie 😂😂😂

Nowastaraczka, Iryska, Annia, dmg111, Ounai lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ludzie obcy to nie mają żadnych hamulców. Jak Adaś się urodził i mówiłam datę że 1.11 to zawsze komentarz "o Boże 1 listopada..." jakby to był jakiś przeklęty dzień. 🤷‍♀️🤦‍♀️
    Ludziska... 🙊

mhsvej28dzyxqzel.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila
    Cudna Ty, jaki pokaźny brzuszek!!! i cudny kroliś! 🐰

Lalia, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riki wrote:
    Ounai wrote:
    Niestety cukrzyca ciążowa. Na czczo na granicy, godzinę i dwie po obciążeniu przekroczenia. Umów się jak najszybciej do diabetologa bo spore te przekroczenia masz.[/QUO
    Mam takie normy z tego laboratorium glikemia na czczo 92-125,po godz.>=180, po dwóch >=153-199,czyli po godz mam przekroczone,czy to jest bardzo groźne ?
    No nie leczone jest groźne. Kobiety w ciąży mają inne normy. Ale nie martw się nadmiernie tylko trzeba iść do diabetologa szybko on wdroży dietę i jak trzeba będzie to insulinę.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Hahaha to ostatnie słyszę obecnie codziennie 😂😂😂
    Biedulka pewnie cię to strasznie wkurza. 🤪

doomi03 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OUNAI JESTEŚ MOJA BOGINIĄ! ♥️♥️♥️♥️ Za to, że podsunęłaś mi, że w Auchan są te wędliny Konspol o dobrym składzie, bez laktozy, soi itp. Ledwo wytrzymałam, żeby w aucie nie zacząć jeść. 😂 Dobra, to ja dalej idę pożerać kiełbasę i Was nadrabiać. 💖

Lalia, Nowastaraczka, lena07, kar_oliv, Suszarka, Ounai, doomi03, dmg111, Enigvaa, kic83, Nikaa92 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Co do ubranek, Leon ma 52cm i fajnie wyglada w spiochach z f&f newborn chyba rozmiar, z h&m 50 za duze.

Mamuśki, wasze noworodzie robily sobie jakies przerwy od cyca? Wiem ze potrzebuje bliskosci itd ale u nas to jest juz non stop, przerwa jedynie na przebranie ( wtedy płaczki bardzo) i jak spi i wypusci w koncu cyc z buzi ale najlepiej zeby jeszcze był w pobliżu. Suty mi odpadną 🙈
    Pewnie to taki etap przejściowy z tym wiszeniem przy piersi, ciesz się, bo im częściej go przystawiasz tym bardziej rozkręcasz sobie laktację 🙂
    Mój mały nie miał takiego etapu, nie przepada za piersią, niby się przystawia i ładnie je, ale potem zwykle jeszcze jest głodny, piersi już nie chce i muszę dawać butelkę. Najgorsze jest to, że robią mi się czasem przez to jakieś zastoje i muszę ściągać laktatorem 😕

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️

Wysłany: 17 listopada 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Pewnie to taki etap przejściowy z tym wiszeniem przy piersi, ciesz się, bo im częściej go przystawiasz tym bardziej rozkręcasz sobie laktację 🙂
    Mój mały nie miał takiego etapu, nie przepada za piersią, niby się przystawia i ładnie je, ale potem zwykle jeszcze jest głodny, piersi już nie chce i muszę dawać butelkę. Najgorsze jest to, że robią mi się czasem przez to jakieś zastoje i muszę ściągać laktatorem 😕

Nawet jak nie je tylko merda sobie sutek to rozkreca? Ja to juz sama nie wiem czy dobrze przystawiam i czy sie najada 🙄 na noc tez daje butle bo widac ze nerwowy spac sie chce i tylko szarpie cyc a tak to przynajmniej nocke mamy spokojną. W dzien znowu z butelka sie boje bo w zeszlym tyg ten bol brzuszka to chyba bylo przekarmienie, cos tam zjadl z cyca, do tego potem butla i pozniej tyle sie nazbierało ze nie brzuszek nie mogl nadazyc. Rodzicielstwo to ciężka droga, a ta mleczna to już w ogole 😔

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne macie dzieciaczki! I śliczna też jest nasza Lalia! ☺️☺️☺️

Ounai Tymek na tym zdjęciu wygląda na o wiele starszego! W ogóle za twoją rada kupiliśmy Mikołajowi grające pianino Fischer Price z poduszka, ale jeszcze go to nie rajcuje... :( Bardziej nas ekscytuje! W ogóle najbardziej lubi melodyjki oraz kontrastowe karty/szelesciki.

LaBellePerle w kwestii ubranek: Mikołaj miał 57 cm jak się urodził i rozmiar 50 ze Smyka był na niego dobry na długość (za szeroki oczywiście), 50 z inexstenso z Auchana były skąpe na długość.

Co do spania z dzieckiem. O 4 w nocy próbowałam odłożyć go do łóżka po karmieniu. Ledwo dotknął tyłkiem łóżka to pobudka i niezadowolenie. Więc ubralam go w ten śpiworek, nie karmiłam dalej, nie lulalam czy bujalam, po prostu położyłam go w łóżku obok siebie.... I zasnął od razu i spał jak susel, że nawet mąż wstający do pracy go nie obudził. 😂 Musiałam go sama budzić bo dzisiaj przychodziła Pani do sprzątania, więc musieliśmy być na chodzie na jej przyjście.

Ounai, doomi03, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Nawet jak nie je tylko merda sobie sutek to rozkreca? Ja to juz sama nie wiem czy dobrze przystawiam i czy sie najada 🙄 na noc tez daje butle bo widac ze nerwowy spac sie chce i tylko szarpie cyc a tak to przynajmniej nocke mamy spokojną. W dzien znowu z butelka sie boje bo w zeszlym tyg ten bol brzuszka to chyba bylo przekarmienie, cos tam zjadl z cyca, do tego potem butla i pozniej tyle sie nazbierało ze nie brzuszek nie mogl nadazyc. Rodzicielstwo to ciężka droga, a ta mleczna to już w ogole 😔
    Tak, podobno jak merda cycka (ssanie nieodżywcze) to też sobie nakręca laktację. W ogóle my zeszliśmy totalnie z butli ledwo ponad 2 tygodnie temu ale widzę, że mam wyraźnie więcej pokarmu jak nie dajemy butelki. Ale fakt, że sen nocny przez to jest gorszy. :(

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie, dopiero wróciliśmy do domu , cały dzień w rozjazdach. Ale jesteśmy już po usg I trymestru, co prawda dzidziuś spał i za nic nie chciał się obudzic ale wiemy już ze wszystko jest dobrze, ryzyko minimalne (z usg, pappa dopiero będzie), dzidziuś wyglada na zdrowego w 100% :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 19:16

Fragaria, Ounai, Suszarka, dmg111, Zulugula, kic83, Lalia, Angie1985, Belie, SzalonaOna, Nikaa92, Lulu83 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg, śliczna jest 😍😍😍 taka drobniutka 🥰

Domi, aby może właśnie spróbuj koktajl położnych. Moja położna mówi, że jeśli szyjka jest gotowa do porodu a dziecko jest w kanale to koktajl wywoła poród na 100%, ale żeby nie pić jeśli ciało nie jest gotowe, bo wtedy to co najwyżej biegunkę wywoła. U Ciebie jest wszystko gotowe więc może warto?

dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, czy Ty już pisałaś jak Twoja wizyta a ja to gdzieś przegapiłam??

Mnie udało się dzisiaj dostać na ktg, ale cicho sza. Żadnych skurczy, dzieciątko ma się dobrze.

Nooo teksty niektórych są naprawdę rozbrajające. Hitem dla mnie są te komentujące wygląd: wagę, wielkość brzucha, to czy dziecko zabiera Mamusi urodę 🤦‍♀️ nawet jeśli ciężarna ma gorszy dzień, może się nie wyspała lub cokolwiek, to czy ktoś czerpie satysfakcję z tego że jej to powie?

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Ounai, ale słodziaki i jacy podobni 😊 prawie twins 😉
    Mnie się wydaje, że oni są całkiem inni 🙈 oby jednak nie byli identyczni, bo syn to cała teściowa a ona delikatnie mówiąc nie jest jakoś bardzo urodziwa 😂 (to bardzo delikatniej powiedziane 😂)

Belie lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 2303 2304 2305 2306 2307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ