Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Julik, miałam dziś ze zgagą to samo!!! I to drugą noc z rzędu. Zgaga przed ciążą to były pieszczoty. Wreszcie rozumiem reklamy specyfików z płomieniem w przełyku itd. 🙄 najgorsze jest to, że nic takiego nie jem, a kładę się wieczorem do łóżka i się zaczyna. Od 2 do 3 siedziałam w fotelu, a potem spałam prawie na siedząco. Dziś rano popłakałam ze zmęczenia i bezsilności. Aż mi wstyd narzekać, bo ogólnie czuję się dobrze, ciąża jest dla mnie w miarę łagodna, ale tej zgagi to do końca życia nie zapomnę...
Dziewczyny nie śpiące w nocy - współczuję. Myślałam, że odeśpię rano, ale przecież mój mąż się wyspał normalnie i nie rozumiał więc stwierdził że przyjdzie pogadać z Martą do sypialni, a potem zaczęła mu jęczeć więc nie ważne że tyle co zasnęłam i że jadła 1,5h wcześniej a ona je co 2,5h. Jak płacze To głodna - i przyniósł ja do mnie. Marta cycka wypluła bo nie była głodna tylko śpiąca, ale ja już się obudziłam. Dramat! Chłop gorszy od dziecka! -
Motylku pięknie razem wyglądacie 🙈 widać ze malutka szczęśliwa w domku 🥰
Zulu Twój Tomcio tez przecudny taki do schrupania słodziak 🥰🥰
Casteam a pytałaś się o poradę jakiejs położnej laktacyjne jest coś takiego w NL? Może ona pomoże na zwiększenie laktacji?
Dziewczynki bardzo wam współczuje z ta zgaga 😔 nawet nie mam jak pomoc dobra rada bo ja na szczęście czegoś takiego nie doświadczyłam i mam nadzieje ze zostanie tak do końca 🙏🏻
Mamusie a powiedzcie mi jak jadacie po porodzie czego unikać?Zulugula, SzalonaOna lubią tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
patrycja92 wrote:Motylku pięknie razem wyglądacie 🙈 widać ze malutka szczęśliwa w domku 🥰
Casteam a pytałaś się o poradę jakiejs położnej laktacyjne jest coś takiego w NL? Może ona pomoże na zwiększenie laktacji?
Dziewczynki bardzo wam współczuje z ta zgaga 😔 nawet nie mam jak pomoc dobra rada bo ja na szczęście czegoś takiego nie doświadczyłam i mam nadzieje ze zostanie tak do końca 🙏🏻
Mamusie a powiedzcie mi jak jadacie po porodzie czego unikać?
Ja przy kp po porodzie jadłam prawie wszystko.
Zasady miałam dwia :
Po pierwsze przez pierwsze trzy miesiące unikałam wszystkiego co wzdyma czyli kapusty itp
Po drugie po tych rzeczach uczulających jak pomidor obserwowałam dzieckopatrycja92 lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Zulugula, śliczny Tomcio, gratuluję jeszcze raz😘
Jeśli Cię bardzo boli rana pooperacyjna to od razu to zgłaszaj pielęgniarkom, żebyś nie była bez leków zostawiona. Nie martw się, z dnia na dzień będziesz coraz bardziej mobilna i powolutku dojdziesz do siebie 😘 Ja dwa dni po cięciu byłam w stanie jako tako zająć się dzieckiem, tak żeby wstać do niego, przebrać go, nakarmić, ale bez męża na pewno nie dałabym rady nic więcej zrobić...
Patrycja, ja po porodzie wszystko jem normalnie jak przed ciążą, jedynie zaraz po porodzie parę dni miałam dietę lekkostrawną🙂patrycja92, Zulugula lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Anet.kaa wrote:Zostałam sama, jedna i druga poszła
A mnie w brzuchu coś ćmi, z chęcią poszlabym za nimi
Nie wiem jak to się stało, czy dzięki Wam czy atmosferze tutaj ale przetrawiłam sobie w głowie wszystko i już nie chcę stąd wychodzić sama na tydzień, chciałabym aby zaczeli wywoływać poród w przyszłym tygodniu i abym już urodziła i wyszła z moją Polcią do domu ❤
Annia, właśnie tak działa forum, że człowiek wrzuci jedno foto a wszystkie myślą, że codziennie tak chodzi. Coś Ty! Ja w ogóle z nią nie wychodziłam bo nie dość że nie mogłam się odkopać z porządkami to szczerze mówiąc bałam się. Bałam się, że wyjdę i od razu wrócę. Potem stwierdziłam że spróbuję i spacer trwał 5 min. Nawet bloku nie obeszłyśmy. Jak znowu się przekonałam to było już lepiej ale musiałam ja najpierw uśpić. A stwierdziłam że źle nie jest, bo przecież wychodzę z nią w chuscie po brata więc chwilę jest na zewnątrz. Z synem też dopóki był w gondoli mało spacerowałam. Ja mam ten problem, że chce ogarnąć i potem brakuje już czasu na spacer bo muszę tak utrafic, żeby ją nakarmić i ubrać im być ok 15:30 pod przedszkolem i mieć zapas czasu jakby brat np jeszcze jadł. Nie mam żadnych wyrzutów sumienia. Bardziej mam o siebie, bo moja kondycja leży i kwiczy. Po 1,5 godzinnym spacerze jestem dętka. Robię max 3km a czuję się jakbym półmaraton zrobiła. Dlatego stwierdziłam, że będę się starać tak co 2 dzień wychodzić ale też nic na siłę.
Postanowiłam się wziąć za siebie. Waga dziś 76,8kg. Dramatno ale jak się żre słodycze to co się dziwić...
Annia lubi tę wiadomość
-
Nie ma co się katować jak boli to zgłaszać pielęgniarce. Leki są po to żeby pomóc. Czas na zgrywanie superbohatera będzie w domu teraz trzeba korzystać z dobrodziejstw szpitalnych leków
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
patrycja92 wrote:Motylku pięknie razem wyglądacie 🙈 widać ze malutka szczęśliwa w domku 🥰
Mamusie a powiedzcie mi jak jadacie po porodzie czego unikać?patrycja92 lubi tę wiadomość
-
casteam wrote:A ja dziewczyny chyba powoli bede konczyc swoja drogę mleczna
Caly czas walcze z zastojem. Niestety laktator tego nie ściąga, Liliana tez nie chce. Denerwuje się przy piersi, zmiana pozycji tez nie pomaga. Nie mam białych grudek na sutkach takze nie jest to zatkany kanalik.
Jedna piersia sie nie najada. Musze dokarmiać mm. Po tym zasypia i jest ogólnie spokojna.
Ja jak sciagam to mam ledwie 60ml z dwoch piersi. Pewnie byłoby trochę więcej gdyby ta piers byla odblokowana.
Poczekam jeszcze az sie odblokuje i zastoj zniknie. Jesli bedzie tak samo to po prostu zrezygnuje z kp -
Justa91 wrote:Tylko ze mi się nigdy okres nie spóźniał. Owulacja była bo mialam usg 3dni po owu. ( z powodu torbili po poronieniu) to co mam odstawić luteine? Bo ginekolog kazała mi brac jak okres się nie pojawił w tym dniu co powinien. Nie. Ja się wgl nie nastawiałam bo nawet nie bralam tego cyklu pod uwagę bo był tylko jeden bzyk...
-
Zulugula wrote:Kic pamiętam jak mowilas, ze nie patrzysz na rane. Ja tez nie, nie mam odwagi. Widzialam tylko trochę czarnej nici
No niestety do dziś tak mam 😰🤷
Zulu
jak mąż może to niech weźmie na Ciebie 2 tyg L4 ,żeby się Wami zajął, a ojcowski sobie w innym terminie wykorzysta.
Jak się czujesz? Nie obwiniaj się o CC,ja długo sobie nie mogłam wybaczyć, ale to nie Twoja wina, zrobiłaś wszystko co bylo w Twojej mocy 😚Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Kiedyś było pytanie o matę. Będę kupować puzzle piankowe kinderkraft luno do salonu i oprócz tego składany dywanik piankowy, bo moja mama ma 2 psy i wszędzie jest sierść a teściowa delikatnie mówiąc nie przykłada wagi do porządku więc będziemy mieć na wyjazdy. A na codzień chyba wyląduje u dzieci w pokoju bo dywan już zaczyna mnie drażnić.
Iryska lubi tę wiadomość
-
A ja Ci powiem Zulu że super się czyta Twoją relację z porodu. Wynika z niej że to jest całkiem do przeżycia, i w ogóle mimo ogólnego oszołomienia z Twoich wypowiedzi bije taka nie wiem, odwaga? i na pewno szczęście. Taka perspektywa mi się podoba 🤩 silna z Ciebie babeczka, masz super moc 💪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 15:11
Lalia, Fragaria, Zulugula lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Znów za chwilę poklócę się ze starym. Sobota i jak zawsze cały dzień go nie ma. Pomaga bratu jakieś drzewo wycinać. Co tydzień to samo nawet nie ma kto dziecka zabawić tylko ja jednocześnie sprzątam zajmuję się nic gotuje, zakupy ogarniam oczywiscie z dzieckiem a jeszcze od trzech dni tak mnie boli miednica i wewnętrzna strona ud że ledwo chodzę, ale spoko bratu trzeba pomóc, szwagrowi, koledze, matce. Dosłownie wszystkim dookoła tylko nie mi.
Idę myć łazienkę bo do wieczora nie usiadę na dupie na pięć minut.
Przepraszam. Wyżaliłam się ale płakać mi się na to wszytko chcęDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Anet.kaa wrote:Ja mam, ale jeszcze nie kupiłam wkładów
Chciałam zamówić ten
https://allegro.pl/oferta/1-x-wklad-sangenic-hygiene-tommee-tippee-5872155012?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
A są jakieś inne?
Np. takie, nie wiem może spróbuję, a jak się nie sprawdzą to będę kupować oryginały 🙂30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Ounai wrote:Kurcze ja bym chyba przez 2 dni powtórzyła super czułym testem i odstawiła jakaś by nie wyszedł. Ewentualnie zadzwoń w pn do lekarki i zapytaj co masz zrobić. A ten super czuły test kupiłabym dla pewności z różnych firm
Tak zrobię poczekam do poniedziałku i zrobie znowu jak bd negatyw to odstawie luteine i zobaczymy co bdZawsze w naszym sercu
KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
Śpij Kochanie moje małe,
niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują.... -
dmg111 wrote:Karolina, zdjęcia jak z profesjonalnej sesji! Super ❤️
Moti, jaka smieszkowa Matylda ❤️ Nie ma jak u mamy! ❤️❤️❤️
Bo to taka była, lifestyle w domu. Sami byśmy nie potrafilidmg111, Ounai lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm