Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamuśki, polecacie jakis fajny rogal do karmienia zeby byl twardy? Maz mi kupil kiedys w tkmaxie ale wydaje mi sie za malo stabilny i ciezko mi odpowiednio mlodego ulozyc. W ogole karmienie to mega trudny temat
nie sadziłam że aż tak. Mieszkam w malej wiosce i z tego co sie orientowalam w terenie jest jedna CDL ale teraz dziala online wiec slabo, mysle ze nie da sie tak zobaczyc czy dziecko dobrze przystawione 🙄
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:15
Iryska, Zulugula, patrycja92, Annia, doomi03, Gagatka, Nowastaraczka, kic83, Maniaaa., Nikaa92, KarolinaMaria, SzalonaOna, dmg111, Stokrotka027, Fragaria, kar_oliv, Inaa89, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Zulugula, Annia na rację, lepiej zostać trochę dłużej w szpitalu i upewnić się że jest ok. Mnie wypuścili po dwóch dniach i w sumie trochę głupio wyszło, bo mały w domu za dużo spadł z wagi, bo był tylko na piersi, całe szczęście że położna przyszła dwa dni po wyjściu ze szpitala i go zwazyla...
Zulugula lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Zulu napewno wygodniej Wam będzie w domu ale myśle ze jeden dzień dodatkowo przemęczysz się dla małego w szpitalu i będziesz spokojniejsza ze wszystko jest Ok ☺️
Dziewczyny był poruszany temat witamin czy po ciąży dalej mam brać witaminy te co teraz biorę czy jakieś inne?
Chcialabym się Was doradzić odnośnie termometrów bo planuje zakupić ale nie wiem jaki.. co macie i co polecacie?starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Zulugula wrote:Wiem właśnie, nie będę nic jeczec, pediatra sam zdecyduje:)
Polozna przyjdzie ale nie wiem kiedy, ale chyba do 7dni musi choc wolalabym jak najszybciej, najwyżej będę dzwonić do niej i ponaglac. Dawalam jej znac że może dziś , może do 2 dni wyjdę.
Annia a pamiętasz jak u Mikolaja bylo z wagą tak w 3dobie ? Wy byliscie w szpitalu tylki na cycu?Zulugula lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulugula wrote:Wiem właśnie wiem, przede wszystkim chcę żeby z Małym bylo wszystko dobrze, po prostu się ucieszyłam z takiej wizji, że wszystko mogloby byc dobrze i moglibyśmy wyjść , ale po prostu stresuje mnie fakt, że może tak nie byćMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Proszę Cię, u mnie w szpitalu nie podali mi tej wagi z rannego ważenia, więc czekałam do obchodu jak na szpilkach, przerażona czy dużo spadł... Położna była u nas dzień po wyjściu ze szpitala. Więc rozumiem stres i wszystko... A jak z laktacja u Ciebie? Bo w sumie chyba powinno być dość dobrze bo prawie cały SN zaliczony...
Cos tam wylecialo jak scisnela położna ale to jeszcze nie to mleczne mleko ze tak powiem. Dziewczyna ze mna juz ma mleko , urodzila 7h przede mna, calkiem sn. Tutaj raz zwazyli wczoraj po południu jakos💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulugula wrote:Wiem właśnie, nie będę nic jeczec, pediatra sam zdecyduje:)
Polozna przyjdzie ale nie wiem kiedy, ale chyba do 7dni musi choc wolalabym jak najszybciej, najwyżej będę dzwonić do niej i ponaglac. Dawalam jej znac że może dziś , może do 2 dni wyjdę.
Annia a pamiętasz jak u Mikolaja bylo z wagą tak w 3dobie ? Wy byliscie w szpitalu tylki na cycu?Zulugula lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Mamuśki, polecacie jakis fajny rogal do karmienia zeby byl twardy? Maz mi kupil kiedys w tkmaxie ale wydaje mi sie za malo stabilny i ciezko mi odpowiednio mlodego ulozyc. W ogole karmienie to mega trudny temat
nie sadziłam że aż tak. Mieszkam w malej wiosce i z tego co sie orientowalam w terenie jest jedna CDL ale teraz dziala online wiec slabo, mysle ze nie da sie tak zobaczyc czy dziecko dobrze przystawione 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 12:24
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Patrycja polecam Braun Thermoscan 7. Witaminy mogą być te same co w ciąży. Ważne żeby było dużo wit D (mi pediatra kazała brać 4000j), dha, jod i coś tam jeszcze
Calanthe, nie pochodzę stąd choć moja mama już tak, ale mieszkamy tu i już nie planujemy się przeprowadzać. Związaliśmy się ze Śląskiem na zawsze.
Ale masz słodziaka kochanego i te włosy 😍😍😍 matko, zakochałam się!patrycja92, calanthe, dmg111 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 15:14
kic83, Zulugula, Maniaaa., KarolinaMaria, Nikaa92, Annia, Angie1985, Nowastaraczka, SzalonaOna, patrycja92, doomi03, Stokrotka027, casteam, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
patrycja92 wrote:Zulu napewno wygodniej Wam będzie w domu ale myśle ze jeden dzień dodatkowo przemęczysz się dla małego w szpitalu i będziesz spokojniejsza ze wszystko jest Ok ☺️
Dziewczyny był poruszany temat witamin czy po ciąży dalej mam brać witaminy te co teraz biorę czy jakieś inne?
Chcialabym się Was doradzić odnośnie termometrów bo planuje zakupić ale nie wiem jaki.. co macie i co polecacie?
Patrycja
Ja biorę i brałam Symvital mama, lekarz zalecił żeby było 600 DHA.
Kupiłam braun thermoscan 7, Ounai, Annia również.Annia, patrycja92 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Cos tam ciumka ale nie mam jeszcze takiego mleka mleka.. ehh. Trochę się tez dokarmialismy, może nie bedzie tak źle
Zulugula lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Wiem właśnie wiem, przede wszystkim chcę żeby z Małym bylo wszystko dobrze, po prostu się ucieszyłam z takiej wizji, że wszystko mogloby byc dobrze i moglibyśmy wyjść , ale po prostu stresuje mnie fakt, że może tak nie być
Zulu
Mój spadł z 3150 do 2895 i też nie chcieli nas wypuścic w 2 dobie, ale w 3iej już nie było spadku tylko minimalny wzrost i wyszliśmy
U Ciebie też będzie dobrze!Zulugula, Annia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Ale Ty się nie martw. Po pierwsze każde dziecko spada, po drugie nie od razu jest mleko mleko tylko na początku dopiero siara jest u większości kobiet. I nawet dobrze, bo siara ma więcej przeciwciał. Zrób tak jak ja - ja się nastawiłam, że wyjdziemy nie wcześniej jak w 3 dobie. Mój mąż dzwonił i mówił "myślę, że już Was wypuszcza" a ja mu mówiłam "nie nastawiaj się, myślę że prędzej jutro niż dziś, najwyżej będzie niespodzianka" i byłam przeszczesliwa jak się okazało że jednak w 2 dobie. Choć ja oddawałam Martę na noc i w szpitalu to chociaż się mogłam wyspać a w domu nikt jej już na noc nie chciał
😘
Ja się nastawilam realnie na wtorek dlatego taka euforie ze stresem teraz mamOunai lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023