Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarko, święte słowa z tym nie nakręcaniem się na poród.
Nie rodziłam ale widzę, że dziewczyny tu dawały radę, to co ja nie dam?
Kobiety rodzą i zachodzą ponownie w ciąże więc jakoś dają radę i zapominają o tym bólu.
To na pewno bardzo boli, musi boleć ale podobno najgorsze co można zrobić to iść na porodówkę sparaliżowanym ze strachu.
U nas najbardziej skuteczna widzę jest ta tasiemka z prostaglandyny.
Lalia, Suszarka, KarolinaMaria, Wik89, Ania81, Enigvaa, Inaa89, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, przyszły mi dzisiaj spodnie z Cool Club (Smyk) w rozmiarze 50 🙈 mój mąż nie mógł uwierzyć, że w to się dziecko zmieści 😂 mam 3xpajace 50, 2xbody długi rękaw 50 i 2xspodenki 50, więc gdyby synek okazał się mniejszy to jestem zabezpieczona 👌
Kic, cudne te body świąteczne 😍😍😍
Mania, ja wczoraj poszłam do paczkomatu (jakieś 300 m w jedną stronę) i wracałam okrakiem trzymając trzymając się za brzuch 😂 i stwierdziłam, że potrzebuję iść jeszcze do apteki (jakieś 200 m) i dobrze, że w aptece było krzesło, bo tak mi brzuch stwardniał że się modliłam żeby poród nie zaczął się wcześniej, haha 😂
Inaa, mój synek też bardzo lubi kłaść się w poprzek lub po skosie i wypychać nogi na moich bokach, ale mega tego nie lubię, bo to boli 😅
A jeszcze mam pytanie :
Zapisałam się na poniedziałek na badania : mocz, morfologia i wymaz GBS.
To będzie 36+0, czy to dobry czas na te ostatnie badania i wymaz??Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 16:23
-
Wy dziewczyny to na końcówce ciąży czujecie ten brzuch. Ja to jak inwalidka jestem ciągle zmęczona. Jak trochę pochodzę czy nawet za dużo siedzę to cały brzuch mnie boli. Ciągle mnie w brzuchu coś ciągnie, kłuję, poboluje.
Czy tylko ja jestem taka dziwna czy u was też tak było? -
Dlatego trzeba karmić się dobrymi historiami. Ja się nastawiam na ból i rzeź, ale unikam historii w stylu "jak ja rodziłam 20 lat temu to rozcięli mnie po sam pośladek i trwało to 2 dni". Najgorzej, że rozmówczynie same zaczynają te opowieści... ja się bardziej boję tego co będzie później, czy będę w stanie karmić, czy miała będzie spać. Ale damy sobie radę. Na szczęście nasze forum hula nawet nocą
Ja czekam właśnie na teleporadę z internistą z luxmedu. Wydębiłam w pon skier na żelazo i ferrytynę, zrobiłam te oznaczenia wczoraj przy okazji ciążowych badań i wyniki dramat (tego się spodziewałam). Żelazo 42, norma 65-170, ferrytyna ok. 5, norma niby 4-200, ale każdy lekarz mówi, że zdrowy człowiek powinien mieć co najmniej 30. I mam takie słabe wyniki mimo brania żelaza na receptę od sierpnia! Morfologia nawet ok, erytrocyty i hemoglobina tylko trochę poniżej normy. Także jak Wam kiedyś lekarz powie, że lekko obniżone erytrocyty nie świadczą o anemii i nie ma podstaw, by badać ferrytynę, to jak widać takie przypadki są. Jestem już zmęczona tą suplementacją. Próbuję zwiększyć dawkę żelaza, ale mam po tym biegunki. Połowy krowy też na raz nie zjem. Mam nadzieję, że żelaza starcza dla Matyldy i będzie zdrowa. To się wyżaliłam ;(Wik89, Ania81, Enigvaa, Sylwucha lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
nick nieaktualnyKarolinaMaria swieta racja z tymi opowiesciami o porodach. Ja sie w pierwszej ciazy nasluchalam jakie to horror mnie czekaja. Czasami sie zastanawiam czy opowiadajace te straszne historie kobiety czerpia satysfakcje, ze nas strasza.🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️.
Bolec bedzie bolec i tyle. Ale za to jak juz malenstwo jest z nami to najwiekasza nagroda, a bol jakos szybko wylatuje z glowy. Ze mna byla na porodowce dziewczyna, ktora po porodzie swego pierwszego stwierdzila, ze wraca za rok lub dwa, bo maluszek to najwiekszy skarb na swiecie 👍👍🤩🤩KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Ania81 wrote:KarolinaMaria swieta racja z tymi opowiesciami o porodach. Ja sie w pierwszej ciazy nasluchalam jakie to horror mnie czekaja. Czasami sie zastanawiam czy opowiadajace te straszne historie kobiety czerpia satysfakcje, ze nas strasza.🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️.
Bolec bedzie bolec i tyle. Ale za to jak juz malenstwo jest z nami to najwiekasza nagroda, a bol jakos szybko wylatuje z glowy. Ze mna byla na porodowce dziewczyna, ktora po porodzie swego pierwszego stwierdzila, ze wraca za rok lub dwa, bo maluszek to najwiekszy skarb na swiecie 👍👍🤩🤩
Aniu na kiedy masz termin? -
nick nieaktualnyAngie1985 wrote:A czemu Ciebie nie ma na liście??? Czy ja ślepa jestem już zupełnie ??? 😛
Aniu na kiedy masz termin?
Mam termin na 24.02.2021. A to jakas lista jest?
Jesli jest to ja sie wybierac do okulisty po mocniejsze okulary😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 17:13
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny w temacie porodu, to prawda jest taka, że rzeczywiście się zapomina ten ból. Pamiętam, że świeżo po porodzie pisałam tutaj że było koszmarnie itp, ale rzeczywiście po czasie to wspomnienie przygasa i dzisiaj wydaje mi się, że owszem bolało, no ale bolalo jak to poród... Więc to prawda, że się zapomina ten ból. I pewnie dlatego kobiety mają więcej niż jedno dziecko. 😂
Kic, Iryska, Tajka jak się czujecie?KarolinaMaria, Suszarka, Lalia, Wik89, Sylwucha lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ania81 wrote:KarolinaMaria swieta racja z tymi opowiesciami o porodach. Ja sie w pierwszej ciazy nasluchalam jakie to horror mnie czekaja. Czasami sie zastanawiam czy opowiadajace te straszne historie kobiety czerpia satysfakcje, ze nas strasza.🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️.
Bolec bedzie bolec i tyle. Ale za to jak juz malenstwo jest z nami to najwiekasza nagroda, a bol jakos szybko wylatuje z glowy. Ze mna byla na porodowce dziewczyna, ktora po porodzie swego pierwszego stwierdzila, ze wraca za rok lub dwa, bo maluszek to najwiekszy skarb na swiecie 👍👍🤩🤩Ania81, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Bolec bedzie bolec i tyle. Ale za to jak juz malenstwo jest z nami to najwiekasza nagroda, a bol jakos szybko wylatuje z glowy. Ze mna byla na porodowce dziewczyna, ktora po porodzie swego pierwszego stwierdzila, ze wraca za rok lub dwa, bo maluszek to najwiekszy skarb na swiecie 👍👍🤩🤩
Dokladnie tak jest z tymi porodami. Chyba juz wam kiedys pisalam ze babcia mojego meza ciagle porusza ten temat i opowiada jakie to straszne bylo jak ona rodzila (50lat temu) i zawsze sie tak rozpowie ze przy okazji opowie jak to jej mama rodzila (jakies 80lat temu!). I na samo wspomnienie swoich porodow ma lzy w oczach 🤦♀️ A ja siedze z tym bebzunem i co mam sobie myslec? 🤦♀️Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Wrocilam wlasnie ze szkoły rodzenia. Dzis byl temat laktacji. Moja polozna ktora jest tez doradczynią laktacyjna mowila ze dziecko musi jesc minimum ok 10min do 15. Ponieważ przez pierwsze 5min nie leci jeszcze pokarm taki treściwy tylko dziecko tak naprawdę zaspokoi przez tez czas pragnienie, dopiero potem glod. Dlatego nie robic tak ze z jednego cycka nakarmimy przez 5min i zaraz z drugiego tez przez 5 bo dziecko sie wtedy nie naje.
I fakt z synkami tez polozne tak mowily.Suszarka, Ounai, Wik89, Ania81 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Rozmowa z babcią.
-Jak będzie miała na imię Wasza córeczka?
-Iga.
-Iza?
-Nie babciu. Iga.
-Ida?
-Iga.
-Poczekaj muszę podejść bliżej. To jak?
-Iga.
-To jest w ogóle takie imię???
Chwila wymownego milczenia.
-Iga to dziwne imię. Takie wyniosłe. Ja myślałam że Milenka będzie. Milenka to ładne, ciepłe imię, a nie takie dziwne.
Wywróciłam oczami na szczęście tylko w myślach, i robię knedle dalej. Wchodzi moja mama.
-A Ty wiesz że oni dają dziecku na imię Iga?
-Wiem, bardzo ładnie! A niech jeszcze Aga powie jak będzie miała Mała na drugie.
No to Aga mówi...
-Na drugie będzie mieć Apolonia (po prababci).
Babcia się w sekundę rozpromieniła.
-Ojej, jak moja mama! Takie piękne te imiona wybraliście! Iga Apolonia, coś wspaniałego! Przepięknie! Lepszego wyboru nie mogło być!
🤣Annia, Nikaa92, Enigvaa, Ounai, Angie1985, Nowastaraczka, Ladyo, Anet.kaa, Karenira, Inga28, Fragaria, Inaa89, SzalonaOna, Belie, Wik89, kar_oliv, Lalia, Ania81, dmg111, calanthe, Zulugula, Lulu83, doomi03 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Annia wrote:Dziewczyny w temacie porodu, to prawda jest taka, że rzeczywiście się zapomina ten ból. Pamiętam, że świeżo po porodzie pisałam tutaj że było koszmarnie itp, ale rzeczywiście po czasie to wspomnienie przygasa i dzisiaj wydaje mi się, że owszem bolało, no ale bolalo jak to poród... Więc to prawda, że się zapomina ten ból. I pewnie dlatego kobiety mają więcej niż jedno dziecko. 😂
Kic, Iryska, Tajka jak się czujecie?
Annia
dziękuję, dziś zasnęłam na 2,5 h i jak się obudziłam to czułam się jakbym całą noc spała 😂
Boli mnie trochę dziś głowa ale to myślę że przez jak zwykle słaba noc i przez nerwy związane z covidem.
Jak u Ciebie?
Widzę ,że od dwóch dni coraz lepiej u Ciebieże Miki daje Ci pospać !
Wik89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny