X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga śliczne imię Suszarko. ❤️

Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria, moja babcia to jest w ogóle niezła aparatka. Wczoraj mi powiedziała że ja to mam takie humory że czasem chce mi się z nią gadać a czasem nie. Ale ona się nie dziwi bo jakby była w ciąży to by się zachowywała JESZCZE GORZEJ 😎🤣 sama dała mojemu tacie imię które zostało wybrane przez jej teściową. Minęło od tego czasu ponad 56 lat a nadal to przeżywa. Powiedziałam jej dzisiaj że miała już swoje dzieci i nazwała je tak jak uważała a teraz nasza kolej 🤣

Dziękuję Wam Kochane, imię Iga wybrał mąż 😍

Lalia, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga to najlepsza koleżanka mojej Kornelii w żłobku :) świetna dziewczynka z charakterem! Świetny wybór Suszarko 😍

Suszarka lubi tę wiadomość

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:

Ja czekam właśnie na teleporadę z internistą z luxmedu. Wydębiłam w pon skier na żelazo i ferrytynę, zrobiłam te oznaczenia wczoraj przy okazji ciążowych badań i wyniki dramat (tego się spodziewałam). Żelazo 42, norma 65-170, ferrytyna ok. 5, norma niby 4-200, ale każdy lekarz mówi, że zdrowy człowiek powinien mieć co najmniej 30. I mam takie słabe wyniki mimo brania żelaza na receptę od sierpnia! Morfologia nawet ok, erytrocyty i hemoglobina tylko trochę poniżej normy. Także jak Wam kiedyś lekarz powie, że lekko obniżone erytrocyty nie świadczą o anemii i nie ma podstaw, by badać ferrytynę, to jak widać takie przypadki są. Jestem już zmęczona tą suplementacją. Próbuję zwiększyć dawkę żelaza, ale mam po tym biegunki. Połowy krowy też na raz nie zjem. Mam nadzieję, że żelaza starcza dla Matyldy i będzie zdrowa. To się wyżaliłam ;(

KarolinaMaria a czy jak przyjmujesz żelazo to odrębnie z nabiałem czy łącznie itp jak jest w ulotce? Bo wtedy się nie wchłania jak powinno, brałam kiedyś tardyferon czy jakoś tak i kojarzę, że coś takiego było. Pytanie, czy żelazo nie ucieka Ci gdzieś np. przez przewod pokarmowy, hemoroidy tj. krew? Może po prostu nie wchlaniasz tego żelaza co dostałaś tak jak niektóre kobiety kwasu foliowego w konkretnej postaci?

Bierzesz jakieś inne leki, które mogą mieć wpływ na wchłanianie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 20:24

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Iga i Kornelia bardzo mi sie podobaja 😀

SzalonaOna, Suszarka lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    KarolinaMaria a czy jak przyjmujesz żelazo to odrębnie z nabiałem czy łącznie itp jak jest w ulotce? Bo wtedy się nie wchłania jak powinno, brałam kiedyś tardyferon czy jakoś tak i kojarzę, że coś takiego było. Pytanie, czy żelazo nie ucieka Ci gdzieś np. przez przewod pokarmowy, hemoroidy tj. krew? Może po prostu nie wchlaniasz tego żelaza co dostałaś tak jak niektóre kobiety kwasu foliowego w konkretnej postaci?

Nie przyjmuję z nabiałem, po wzięciu magnezu też odczekuję. Biorę w towarzystwie soku z Wit. C. Przed ciążą też miałam niskie żelazo, robiłam wtedy badanie na krew utajoną w kale. Było czysto. Myślę, że mam problem z wchłanianiem, lekarz powiedział, że do diagnostyki po ciąży. Przed ciążą mogłam zwalić utratę żelaza na obfite miesiączki, teraz chyba tylko na Matyldę ;P w ogóle jak tak czytałam, to organizm wchłania naprawdę mało żelaza w porównaniu z tym ile się go przyjmie 🙄

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My codziennie spacerujemy, tak około godzinkę, żeby dotlenić mała. Powietrze jest fajne, takie mroźne, aż miło chodzić.
    Od poniedziałku puszczam dzieciaki z powrotem do przedszkola i żłobka i mam plan, żeby odbierać ich właśnie pieszo z wózkiem. Spacer dobrze nam będzie robił :)

Stresuje się już troszkę poniedziałkiem... Przychodzi położna zważyć Matyldę. Mam nadzieję, że przytyje tyle ile należy, bo jak nie, to ja już nie mam pomysłu, a nie chce przechodzić na mm ani tym bardziej wracać do szpitala :/ ulewa co prawda już mniej, ale wiecie, stresik jest :/
    A poza tym jeśli ładnie przybierze do poniedziałku, to przejdę całkowicie na pierś bez odciągania, bo szkoda mi czasu na Laktator. W nocy to normalnie przysypiam jak ściągam Mleko 😂

Poza tym te moje dziecko to strasznie kochane... Zje, przebierzemy ja i dalej śpi. Ona nawet nie płacze jak jest głodna, tylko zaczyna się kręcić. Cudowna jest, napatrzec się nie mogę na nią 😍

Iryska, Inaa89, Ania81, Suszarka, kar_oliv, Nikaa92, calanthe, Fragaria, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszareczko, jesteś Aga? 😁 Miło nam Cię poznać 😁

Iga super imię 😍 my długo z mężem debatowaliśmy zanim wybór padł na Aleksandra, ale o dziwo nasi rodzice zaakceptowali od razu, może dlatego że długo nie chcieliśmy mówić żeby się nikt nie czepiał 😂 i jak w końcu powiedzieliśmy, to głupio było im krytykować, haha 😁

Suszarka lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle same piękne imiona tu na forum widzę. 🤩

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dziewczyny w temacie porodu, to prawda jest taka, że rzeczywiście się zapomina ten ból. Pamiętam, że świeżo po porodzie pisałam tutaj że było koszmarnie itp, ale rzeczywiście po czasie to wspomnienie przygasa i dzisiaj wydaje mi się, że owszem bolało, no ale bolalo jak to poród... Więc to prawda, że się zapomina ten ból. I pewnie dlatego kobiety mają więcej niż jedno dziecko. 😂

Kic, Iryska, Tajka jak się czujecie?
    Dziękuję, czuję się dobrze, już się wyleczyłam z przeziębienia, syrop z cebuli i czosnku działa cuda🙂
    Chyba moje zasłabnięcie było związane z anemią, dzisiaj miałam zadyszkę na spacerze i jakieś kołatania serca🤷
    Dzisiaj nasz mały marudny trochę, w łóżeczku płakał a na ręcach grzecznie leżał i się rozglądał wokół z zainteresowaniem 😏 coraz bardziej interesuje się książeczka i kartami kontrastowymi🙂teraz udało się go uśpić i śpi sobie słodko.
    Super że dzisiaj znowu pospałaś, może już będzie coraz lepiej Mikołaj spał 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 20:49

Annia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Uuuu już Cię dopisuje kochanie ❤️

Dziekuje

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Nie przyjmuję z nabiałem, po wzięciu magnezu też odczekuję. Biorę w towarzystwie soku z Wit. C. Przed ciążą też miałam niskie żelazo, robiłam wtedy badanie na krew utajoną w kale. Było czysto. Myślę, że mam problem z wchłanianiem, lekarz powiedział, że do diagnostyki po ciąży. Przed ciążą mogłam zwalić utratę żelaza na obfite miesiączki, teraz chyba tylko na Matyldę ;P w ogóle jak tak czytałam, to organizm wchłania naprawdę mało żelaza w porównaniu z tym ile się go przyjmie 🙄

To faktycznie musi być coś z wchłanianiem, ale dziwne bo piszesz, że masz biegunki a po żelazie raczej jest w drugą stronę, zaparcia i ciemne 💩 Sprawdź koniecznie po ciąży, ale myślę że córcia teraz wyciąga z Ciebie. A co teraz zlecił Ci lekarz? Coś dodatkowo?

atdcgu1rjappkskg.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    To faktycznie musi być coś z wchłanianiem, ale dziwne bo piszesz, że masz biegunki a po żelazie raczej jest w drugą stronę, zaparcia i ciemne 💩 Sprawdź koniecznie po ciąży, ale myślę że córcia teraz wyciąga z Ciebie. A co teraz zlecił Ci lekarz? Coś dodatkowo?

Biegunki też są skutkiem ubocznym brania preparatów z żelazem i też są ciemne 😂 Albo to, albo zaparcia. Nie wiadomo co gorsze... Lekarz powiedział, żeby brać podwójną dawkę i w sumie tyle. Dopóki hemoglobina nie jest bardzo niska, jest dobrze. Ja robię tak, że biorę jeden preparat na receptę, a druga dawka to proszek bez recepty, ktory ma niższą zawartość Fe (koleżanka z tym samym problem w ciąży mi poleciła). Normalnie kombinacje alpejskie! Wiem, że są większe problemy zdrowotne, ale wierzcie mi, że jest to uciążliwe.

A tak co do Twoich rozstępów, też tak słyszałam, że dziady wychodzą pod koniec. Także ja się za wcześnie nie cieszę ;) na szczęście można je jakoś rozjaśnić kremami, a na plażę ubrać figi z wysokim stanem ;) mężowie i tak będą nas kochać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 21:41

kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka też jestem Aga :)

Mam sąsiadkę Igę super dziewczyna, pięknie śpiewa. W ramach ciekawostki Iga to staropolskie zdrobnienie od Jadwiga.

Ja bym chciała żeby jak się potwierdzi ostatecznie chłopczyk to żeby był Jan Paweł. Tylko muszę męża do tego przekonać a powinno się udać bo mój mąż jest Paweł Jan

Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dramat. Nauczyliśmy z lenistwa Martę, że usypiamy ją skacząc na piłce. I dziś piłka pękła 😭 (mąż waży ponad 100kg). Mąż objechał sklepy, Marta 2h wyła ale już zamówiłam na allegro nową, taką do 250kg 🙈😂 w pt powinna być już u nas 💪💪💪

A zaraz chyba zamawiam nawilżacza, bo jest masakra w na Szymańska mieszkaniu. Jeszcze muszę męża przekonać. Spodobał mi się nawilżacz ewaporacyjny z xiaomi a teraz są kody z okazji black week to warto skorzystać, bo taniej już nie będzie.

Wypróbowałam dziś moja kurtkę z Ali na spacerze. Jest genialna 🥰 jeszcze jakieś fajne trapery by się przydały, ale w tym roku chyba nie ma szans.

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia tak, jestem Aga, w związku z tym mąż będzie miał w domu Agę i Igę. Śmieje się że nie będzie musiał wołać dwa razy bo będziemy odpowiadały obie 🤣 a Aleksander to był mój faworyt jeśli chodzi o imiona męskie ♥️

Dziewczyny, powtarzałyście badania na kiłę przed porodem? Gin mi w poniedziałek kazał zrobić tylko antyHBS i HIV. Chciałam uporządkować wyniki i zobaczyłam na stronie mojego szpitala że wynik kiły jest ważny 3 m-ce. Jutro idę na badania i nie wiem czy robić tą kiłę czy nie 🤦

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • kar_oliv Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Biegunki też są skutkiem ubocznym brania preparatów z żelazem i też są ciemne 😂 Albo to, albo zaparcia. Nie wiadomo co gorsze... Lekarz powiedział, żeby brać podwójną dawkę i w sumie tyle. Dopóki hemoglobina nie jest bardzo niska, jest dobrze. Ja robię tak, że biorę jeden preparat na receptę, a druga dawka to proszek bez recepty, ktory ma niższą zawartość Fe (koleżanka z tym samym problem w ciąży mi poleciła). Normalnie kombinacje alpejskie! Wiem, że są większe problemy zdrowotne, ale wierzcie mi, że jest to uciążliwe.

A tak co do Twoich rozstępów, też tak słyszałam, że dziady wychodzą pod koniec. Także ja się za wcześnie nie cieszę ;) na szczęście można je jakoś rozjaśnić kremami, a na plażę ubrać figi z wysokim stanem ;) mężowie i tak będą nas kochać!

Nie mają wyjścia 😂😂😂😂 Muszą nas kochać, w końcu tyle miesięcy nosimy w sobie dziecko 😁 Ja od liceum mimo szczupłej sylwetki mam rozstępy na tyłku no i co zrobić hehehe

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bum. Moja matka ma pozytywny test. Dzieci ostatni raz były u niej w piątek, i wtedy też była u nas na chwilę...
    Mam nadzieję, że ani my, ani dzieci nie złapaliśmy nic :(

• Lalia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Lalia tak, jestem Aga, w związku z tym mąż będzie miał w domu Agę i Igę. Śmieje się że nie będzie musiał wołać dwa razy bo będziemy odpowiadały obie 🤣 a Aleksander to był mój faworyt jeśli chodzi o imiona męskie ♥️

Dziewczyny, powtarzałyście badania na kiłę przed porodem? Gin mi w poniedziałek kazał zrobić tylko antyHBS i HIV. Chciałam uporządkować wyniki i zobaczyłam na stronie mojego szpitala że wynik kiły jest ważny 3 m-ce. Jutro idę na badania i nie wiem czy robić tą kiłę czy nie 🤦

Suszareczko, ja mam wizytę u lekarza w piątek (35+4) i myślę, że właśnie wtedy będzie mi kazał zrobić ostatnie już badanie moczu, morfologie, właśnie ten antyHBS, HIV i wymaz na GBS. W moim labo trzeba się zapisywać na konkretny dzień i godzinę (dzięki temu nie stoję w kolejce 💪), wymaz może pobrać tylko położna a na wynik GBS czeka się 5 dni, więc zaklepałam sobie pobieranie na poniedziałek (36+0) w ciemno żeby mieć ten wynik jak już ciąża będzie donoszona.
    Ciekawa jestem ja z tą kiłą 🤔 na szkole rodzenia na bank położna mówiła o GBS, antyHBS i grupa krwi, ale skoro ja mam krekarte to chyba nie muszę robić grupy krwi, prawda? 😅
    A kiedy Ty masz następną wizytę?? Bo my jakoś podobne terminy porodu mamy 😘
    U mnie ostatnia wizyta w 37+4 i mówił, że wtedy da mi skierowanie do szpitala na konkretny termin na wywoływanie 😉

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    No i bum. Moja matka ma pozytywny test. Dzieci ostatni raz były u niej w piątek, i wtedy też była u nas na chwilę...
    Mam nadzieję, że ani my, ani dzieci nie złapaliśmy nic :(

Bądź dobrej myśli u mnie ojciec był pozytywny. Mieszkamy pod jednym dachem i nikt oprócz niego tego nie miał albo przechodziliśmy bezobjawowo, ja miałam jeden dzień gorączkę ale mój lekarz rodzinny orzekł że to nie covid bo ponoć gorączki covidowej nie da się niczym zbić. Przypuszczam że to jakaś zwykła infekcja była

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
‹‹ 2391 2392 2393 2394 2395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ