X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, a podzielisz się linkiem do kurtki? 😉 Też podpatruje kurtki na Ali ale boję się trochę kupić w ciemno 🤷‍♀️

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Wzięłam psa na spacer i zrobiłam taki mini maraton z nim, że mam nadzieję że się coś ruszy, bo aż mnie tylek boli 😂 biodra i podbrzusze... Mam tylko nadzieję że to nie minie i nie jest fałszywym alarmem (kolejnym)

Mania no i co, i co? 😉 Jak się czujesz?

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, o nas boję się najmniej. Ale jednak Matylda jest mocniej podatna na infekcje podobno... :(

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Jednorożec, o nas boję się najmniej. Ale jednak Matylda jest mocniej podatna na infekcje podobno... :(

Mój tata jest po ciężkim zawale ledwo żyje tak naprawdę jest bardzo ciężko chory a z covidu wyszedł. Watpię żeby Matyldzia się zaraziła mało kontaktu było no i myślę że do tej pory coś by już jej było. Nie martw się na pewno jest zdrowa

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, dziękuję, że pytasz :) dzisiaj lepiej niż wczoraj, ale zatoki dalej zawalone i straciłam całkiem smak i zapach:( zrobiłam 2 dni temu syrop z cebuli, dzisiaj otwieram, mąż mówi, że smród na całe mieszkanie A ja słoik blisko nosa i nic nie czuję:o dziwne te uczucie...robię inhalacje, wkrapiam sól fizjologiczna do nosa, jak nie przejdzie za 2 dni to kupię prenalen do nosa dla kobiet w ciazy, może pomoże.

KarolinaMaria, ja też mam problem z żelazem, przed ciąża już miałam niskie i ferrytyne też i brałam tardyferon, nieznacznie się poprawiło. Teraz mam hemoglobine poniżej normy i od miesiąca biorę 1x2 tabl z witaminą C...ale nie powtarzałam jeszcze wyników, żeby sprawdzić czy coś się zmieniło..

Motylku, trzymam kciuki, abyście nie złapali tego paskudztwa..moj mąż cały czas że mną przebywa, tylko śpimy osobno, i dalej zdrowy...

SzalonaOna, Annia lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku trzymam kciuki żeby nikt z Was się nie zaraził❤️

SzalonaOna, Julik lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:

A tak co do Twoich rozstępów, też tak słyszałam, że dziady wychodzą pod koniec. Także ja się za wcześnie nie cieszę ;) na szczęście można je jakoś rozjaśnić kremami, a na plażę ubrać figi z wysokim stanem ;) mężowie i tak będą nas kochać!

Dzisiaj moj maz drapal mnie po pleckach. A ze na brzuchu nie da sie lezec to lezalam na boczku. No i tak oglada te moje plecki i tylek i nagle z tekstem „masz jakis kremik? Bo tu ci sie jakies dziwne paseczki robia. Nie wiem co to”. Po 7 latach razem sie skapnal ze mam rozstepy na udach i tylku 😂

Takze oni chyba nawet nie zwracaja na to uwagi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2020, 22:38

KarolinaMaria, Sylwucha, Lalia, kic83, kar_oliv lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Mój tata jest po ciężkim zawale ledwo żyje tak naprawdę jest bardzo ciężko chory a z covidu wyszedł. Watpię żeby Matyldzia się zaraziła mało kontaktu było no i myślę że do tej pory coś by już jej było. Nie martw się na pewno jest zdrowa
    Dziękuję ❤️

• Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Mania no i co, i co? 😉 Jak się czujesz?
    Cisza 🙄😔 mojej małej jest za dobrze w brzuszku 🤷‍♀️

Dziewczyny mam do was takie zapytanie 🙈 czy wy na koniec ciąży, przed porodem miałyście problem podczas bzykow, że wam było jakoś ciasno, płytko i wgl? Zaczęłam się zastanawiać, bo chcieliśmy ze starym po harcować jeszcze przed porodem, a tu lipa 🤷‍♀️🤦‍♀️ nie wiem co się dzieje, ale pierwszy raz tak miałam i strasznie dziwne to było dla nas.. Wybaczcie że tak chaotycznie opisałam, ale nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️
    28.12 prenatalne USG idealne
    08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
    05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
    25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
    05.03 489g małego Misia 🩵🐻
    02.04 850g Skrzata 🩵👣
    30.04 1507g chłopaka 🥹🩵

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja jeszcze mam do porodu daleko a czuje sie jak dziewica. Seks przestal byc prawie calkiem przyjemny, jest ciasno i pod koniec to juz mysle tylko o tym zeby sie nie posikac 🤦‍♀️

🔸28 lat

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Mania ja jeszcze mam do porodu daleko a czuje sie jak dziewica. Seks przestal byc prawie calkiem przyjemny, jest ciasno i pod koniec to juz mysle tylko o tym zeby sie nie posikac 🤦‍♀️

Ja z synem w ciąży 9 mies zero ani razu i teraz tez ani razu , libido również zero w ciąży

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja libido w ciąży mam bardzo wysokie, ale pierwszy raz tak dziwnie było 🙈 mój luby miał wrażenie jak by misl małej krzywdę zrobić 😅🤦‍♀️

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️
    28.12 prenatalne USG idealne
    08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
    05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
    25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
    05.03 489g małego Misia 🩵🐻
    02.04 850g Skrzata 🩵👣
    30.04 1507g chłopaka 🥹🩵

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Dzisiaj moj maz drapal mnie po pleckach. A ze na brzuchu nie da sie lezec to lezalam na boczku. No i tak oglada te moje plecki i tylek i nagle z tekstem „masz jakis kremik? Bo tu ci sie jakies dziwne paseczki robia. Nie wiem co to”. Po 7 latach razem sie skapnal ze mam rozstepy na udach i tylku 😂

Takze oni chyba nawet nie zwracaja na to uwagi :)

Enigvaa, dziękuję, że to napisałaś. To my kobiety mamy wyobrażenie, że oni widzą każdy defekt naszego ciała. Swoją drogą mój L ma rozstępy na pośladkach, pewnie po okresie dojrzewania, i kiedyś mówię do niego, że jest trochę jak tygrys 😂Nie wiedział o co chodzi, w ogóle nie zauważył, że coś takiego ma 🤔 czyli widać nie jest to coś istotnego w męskich oczach.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Suszareczko, ja mam wizytę u lekarza w piątek (35+4) i myślę, że właśnie wtedy będzie mi kazał zrobić ostatnie już badanie moczu, morfologie, właśnie ten antyHBS, HIV i wymaz na GBS. W moim labo trzeba się zapisywać na konkretny dzień i godzinę (dzięki temu nie stoję w kolejce 💪), wymaz może pobrać tylko położna a na wynik GBS czeka się 5 dni, więc zaklepałam sobie pobieranie na poniedziałek (36+0) w ciemno żeby mieć ten wynik jak już ciąża będzie donoszona.
    Ciekawa jestem ja z tą kiłą 🤔 na szkole rodzenia na bank położna mówiła o GBS, antyHBS i grupa krwi, ale skoro ja mam krekarte to chyba nie muszę robić grupy krwi, prawda? 😅
    A kiedy Ty masz następną wizytę?? Bo my jakoś podobne terminy porodu mamy 😘
    U mnie ostatnia wizyta w 37+4 i mówił, że wtedy da mi skierowanie do szpitala na konkretny termin na wywoływanie 😉
    Mam wizytę 7.12, będę wtedy 36+4. I mamy wtedy gadać o porodzie między innymi i umówić się na ktg. Jak masz krew kartę to na bank nie musisz powtarzać, nawet na szkole rodzenia u nas tak mówili 👍 mnie się "upiekło" z GBS bo miałam robiony wymaz w lutym, wtedy wyszedł GBS+. Teraz jak mi lekarz mówił że mam robić to wspomniałam że byłam niedawno dodatnia, powiedział żebym w takim razie już nie powtarzała bo na bank jestem nosicielem i dadzą mi w szpitalu antybiotyk żeby zabezpieczyć Małą "na drogę", a później ją przebadają. Dzisiaj właśnie szukałam tego starego wyniku i już sobie włożyłam w segregator :) to chyba nie będę robiła tej kiły na razie, mam oznaczenie z początku ciąży to może wystarczy 🤔

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, jeśli chodzi o covid to z moimi dziadkami mieszka ciotka z mężem i dziećmi. Dzieci się nie zaraziły wcale albo przeszly bezobjawowo, także trzymam za Was kciuki.

Mania, u nas w niedzielę coś było po dluuuugiej przerwie i szczerze to było dość bolesne momentami, a wcześniej seks w ciąży był ekstra. Może na tej końcówce to już takie wszystko dziwne. Ja się czułam gorzej niż podczas pierwszego razu 🙈

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Enigvaa, dziękuję, że to napisałaś. To my kobiety mamy wyobrażenie, że oni widzą każdy defekt naszego ciała. Swoją drogą mój L ma rozstępy na pośladkach, pewnie po okresie dojrzewania, i kiedyś mówię do niego, że jest trochę jak tygrys 😂Nie wiedział o co chodzi, w ogóle nie zauważył, że coś takiego ma 🤔 czyli widać nie jest to coś istotnego w męskich oczach.

Zdecydowanie to my same sie katujemy wyidealizowanymi idealami piekna. A o ile zycie byloby prostsze i przyjemniejsze bez tego :)

🔸28 lat

Wysłany: 25 listopada 2020, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dziewczyny w temacie porodu, to prawda jest taka, że rzeczywiście się zapomina ten ból. Pamiętam, że świeżo po porodzie pisałam tutaj że było koszmarnie itp, ale rzeczywiście po czasie to wspomnienie przygasa i dzisiaj wydaje mi się, że owszem bolało, no ale bolalo jak to poród... Więc to prawda, że się zapomina ten ból. I pewnie dlatego kobiety mają więcej niż jedno dziecko. 😂

Kic, Iryska, Tajka jak się czujecie?
    Masz rację Kochana, ale ja i tak już więcej nie chcę 🤣 Dobrze, że mam twixy 😉🐍🐍 Tak szczerze, to chyba pobyt w szpitalu był dla mnie gorszy od bólu. Nienawidzę szpitali.

Annia, Wik89, Zulugula, Ania81 lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Masz rację Kochana, ale ja i tak już więcej nie chcę 🤣 Dobrze, że mam twixy 😉🐍🐍 Tak szczerze, to chyba pobyt w szpitalu był dla mnie gorszy od bólu. Nienawidzę szpitali.
    Dla mnie pobyt na położnictwie był najgorszy, patologie ciąży wspominam dość spoko. Ale na położnictwie chodziłam jak oglupiala, wykończona i odliczalam dni do wyjścia do domu... I te łazienki na korytarzu... brrr, nawet nie lubię tego wspominać.
    No jakbym miała Twixy tak jak ty to też bym mogła zamykać fabrykę! :D

Tajka, mam nadzieje, że smak i zapach wrócą jak najszybciej i że ogolnie szybciutko wyzdrowiejesz. :)

Motylku a twoja mama od kiedy ma objawy? Podobno zaraza się dopiero 2/3 dni przed objawami, więc może dzieciaki nie podłapały?

Sylwucha lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2020, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Ounai, a podzielisz się linkiem do kurtki? 😉 Też podpatruje kurtki na Ali ale boję się trochę kupić w ciemno 🤷‍♀️
    Jasne :)
    W tym roku tą wzięłam. Rok temu kupiłam u nich inną kurtkę, ale rozmiar był za mały i sprzedałam. Nie są to najtańsze kurtki ale są odszyte lepiej niż w niejednej sieciowce, rozmiary zgadzają się z tabelą i są bardzo ciepłe.

Kupujmy razem na AliExpress z nowymi kuponami użytkownika.
    Twoje 19,23 zł w kuponach jest tutaj!
    https://a.aliexpress.com/_BSw7nX

Ta brałam rok temu
    Twoje 19,23 zł w kuponach jest tutaj!
    https://a.aliexpress.com/_BSpqS1

Ta ma moja mama
    Twoje 7,70 zł w kuponach jest tutaj!
    https://a.aliexpress.com/_B1t9Vf

A ta jeszcze ja (ale teraz jest trochę za mała)
    Twoje 7,70 zł w kuponach jest tutaj!
    https://a.aliexpress.com/_BTeQtb

Ta ostatnia ma już 3 lata i nic się z nią nie dzieje. Oddaję ją tylko raz do roku do czyszczenia.
    Tak, że jeśli chcesz dobrą kurtkę to tych dwóch sprzedawców polecam

Fragaria lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai Martusia zasnęła bez piłki?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 2392 2393 2394 2395 2396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ