Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatisz wrote:Dziewczyny pijecie kawę w ciąży? Zapomniałam zapytać gin, a mam mega niskie ciśnienie 😅 wczoraj bylo ładne, dziś 80 na 50 😅 ogólnie jestem niskociśnieniowcem
-
nick nieaktualny
-
Anet.kaa wrote:Jaką masz glukozę bo nie pamiętam?
Mi wczoraj wyszła 89.30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Zulugula wrote:dziewczyny bierze któraś z Was mamaDHA? tam się łyka 2 tabletki dziennie, ale 2 na raz czy 2x po jednej w odstępach czasu? czy nie ma znaczenia?
Ja łykam i łykam 2 na raz, koniecznie tuż po śniadaniu (jedzeniu)Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Natisz wrote:Dziewczyny pijecie kawę w ciąży? Zapomniałam zapytać gin, a mam mega niskie ciśnienie 😅 wczoraj bylo ładne, dziś 80 na 50 😅 ogólnie jestem niskociśnieniowcem
No pewnie, że piję i to mocne dwie kawy sypane.
Nie daj sobie wmówić że nie można - można.
Tak samo jak się karmi to też nie trzeba jechać na samej InceNatisz, Wik89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Iryska wrote:Ja piję co dwa trzy dni. Ale taka zwykła, z kawiarki sobie robię, nie żadna rozpuszczalna bo to niezdrowe.
Może więcej pij wody, to też pomoże na niskie ciśnienie 🙂 mi ginekolog ciągle przypomina, żeby dużo pić
Edytka, na pewno wszystko jest ok. Każda ma inaczej, to są sprawy indywidualneIryska lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Ja piję kawę, dotychczas jakoś 1 dziennie, ale jak jesteśmy teraz u teściów, to w sumie dwie dziennie, bo maja super ekspres
A ma któraś z Was Prenatal Duo? Kupiłam te witaminy i nalezy brać codziennie dwie tabletki z kwasami dha etc. i 1 tabletkę "classic" z żelazem, kw. foliowym, etc. Biorę wszystkie 3 jednocześnie, po posiłku,i zastanawiam się, czy ok
Natisz, gratulacje! piękny widok
Motylku, no w kłótni czasem padają okropne słowa. Musicie się przeprosić i zacząć rozmawiać z szacunkiem, on Ciebie za ten tekst na pewno powinienNatisz, kic83 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Natisz, mnie teraz też zestresowalas 😮😮😮
Ja poszłam na pierwsze usg jak miałam 5+1, z usg wyszło, że to 5+3. Pęcherzyk ciążowy miał 6 mm, a na usg już było widać malutki pęcherzyk żółtkowy.
Pęcherzyk żółtkowy powinien się pojawić przy pęcherzyku ciążowym 8 mm, więc mój pęcherzyk żółtkowy miał jeszcze trochę czasu żeby się w pełni pokazać.
Ty na suwaku masz 4+5 i podejrzewam że to na podstawie ostatniej miesiączki, a to co piszesz ze dzisiaj 5 tydzień to po skorygowaniu z terminem owulacji.
Jesteś pewna, że Ci się nie pomyliło i to co widzisz na usg to pęcherzyk żółtkowy a nie zarodek??
Zarodek pojawia się do dwóch dni po pęcherzyku żółtkowym, więc żeby u Ciebie było widać zarodek to musiałabyś mieć owulacje w 7 dniu cyklu żeby z usg Ci wychodził co najmniej 5+6.
Edyciak, rozumiem że Ciebie właśnie to zestresowało??
-
SzalonaOna wrote:Kic, dzięki że pytasz :*
W nocy praktycznie nie spałam. Rano kolejna burza.
Przynajmniej się już dowiedziałam, że go nie podniecam i moje cialo mu się nie podoba, bo o siebie nie dbam. Najlepiej jakbym codziennie się przebierala w jakieś seksowne stroje, to może Pan by mnie ruszył rsz na miesiąc. Co do reszty tematów... Ciągle mi wmawia, że to moje wymysly.
Póki co zamieszkuje w pokoju dzieci.
Na krzywej nie byłam, bo wyglądam jak zapuchniety królik.
Zulu, w czasie korony nigdzie nie wolno być przy cc. Ja sledze na bieżąco, bo jednak nie ukrywam, że wolałabym rodzic z mężem. Ale teraz mieszkam na Śląsku i chciałam rodzic tutaj. Choć jeśli będzie można tylko w Krakowie to pojadę do Krakowa. Jakoś te 80km damy radę zrobić. Mi już 3 miesiące zostały więc to już dla mnie powoli taki realny temat się robi. Przez to codziennie śledzę statystyki zachorowań bo naprawdę chciałabym móc rodzic z mężem.
Natisz ja pije 1-3 choć w 1 trym piłam jedną bo mnie mdliło po niej. Ale nie byłam w stanie wysiedzieć w pracy przez senność 8h całkiem bez kawy. Ja piję słabe cappuccino z ekspresu. W 1 ciąży piłam rozpuszczalną. -
SzalonaOna wrote:Kic, dzięki że pytasz :*
W nocy praktycznie nie spałam. Rano kolejna burza.
Przynajmniej się już dowiedziałam, że go nie podniecam i moje cialo mu się nie podoba, bo o siebie nie dbam. Najlepiej jakbym codziennie się przebierala w jakieś seksowne stroje, to może Pan by mnie ruszył rsz na miesiąc. Co do reszty tematów... Ciągle mi wmawia, że to moje wymysly.
Póki co zamieszkuje w pokoju dzieci.
Na krzywej nie byłam, bo wyglądam jak zapuchniety królik.
Jakaś masakra.
Tak Ci powiedział?
Mój też lubi przebieranki, ale gdyby mi powiedział że nie jestem dla niego atrakcyjna, ładna, że o siebie w ciąży nie dbam, itp to bym się zastanawiała z kim ja jestem...
A on jakiś adonis jest? Mega zbudowany z fajnym wielkim penisem, na widol którego innym robi się mokro?
No sorry ale co on wymaga od Ciebie żebyś po domu chodziła w kieckach, pończochach, wymalowana, zrobione włosy, paznokcie??Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualnykar_oliv wrote:Szalona, to ja mam płaską dechę przy Tobie 🤣
Ważę 53 kg, nawet nie wiem kiedy schudłam 5 kg bo nie miałam wagi a ostatnio wazylam się rok temu u rodziców. Przy 173 to już niedowaga, ale nadrobie 👍kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Natisz, z tego stresu weszłam sobie na Twoje usg i je powiększyłam żeby się lepiej przyjrzeć czy wygląda jak moje 😂
Po pierwsze kochana, usuń to zdjęcie albo edytuj i dodaj inne bo widać Twoje nazwisko 😘
Po drugie tam na usg masz zmierzony pęcherzyk i wyliczone 4w+6d, więc teraz jestem niemal przekonana, że Ci się pomylił pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 😉
Ale najważniejsze, że jest zdrowo i w macicy!! Gratuluję Ci serdecznie jeszcze raz 😘 -
Wik
ja łykam naraz, wg mnie jest ok, sama lykalam 3 jak brałam duphavit pregna+ dorzucalam pregna dha.
Co do porodów rodzinnych to w moim szpitalu wznowili porody rodzinne od poniedziałku.Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Kic, jestem rocznik 94 ✌️ w lutym stuknęło 26 😁
kic83, Ounai, Wik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykic83 wrote:Jakaś masakra.
Tak Ci powiedział?
Mój też lubi przebieranki, ale gdyby mi powiedział że nie jestem dla niego atrakcyjna, ładna, że o siebie w ciąży nie dbam, itp to bym się zastanawiała z kim ja jestem...
A on jakiś adonis jest? Mega zbudowany z fajnym wielkim penisem, na widol którego innym robi się mokro?
No sorry ale co on wymaga od Ciebie żebyś po domu chodziła w kieckach, pończochach, wymalowana, zrobione włosy, paznokcie??
Widocznie tego wymaga... Tyle, że jak tak było, tzn chodziłam wiecznie zrobiona i ubrana sexy, to też mu coś nie pasowało. Dla mnie to tylko szukanie wymowek.