X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ania81 ale uroczystości. 🤩Bardzo intensywnie i pięknie. ❤️
    A ja mam kilka pytań do Ciebie. Jeżeli nie chcesz nie odpowiadaj ale bardzo mnie to interesuje. 😘
    Czy przeszłaś na muzułmanizm? W jakim języku rozmawiacie w domu? Czy twoje dzieci mówią po polsku?
    Jeżeli któreś jest niestosowne to przepraszam, ale nigdy nie miałam okazji poznać (choćby w internecie) małżeństwa z różnych kultur. 🙂

Jestem osoba wierzaca w Boga (czuje Jego obecnosc, bardzo Mi pomogl w ciezkich chwilach i nie tylko), ale jestem osoba bezreligijna. W domu mowimy po angielsku. Ja mowie niewiele w urdu (rodzinnym jezyku meza), maz znowu mowi niewiele po polsku. Dzieci mowia po angielsku, polsku i urdu. Moj najstarszy mowi rowniez po hiszpansku, rozumie niemiecki oraz rosysjki.
    Kochana pytaj, jesli stwierdze ze jest zabardzo persolnalne by odpowiadac na forum odpowiem Ci na priv

Lalia, Enigvaa, Gagatka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam super zdjecie❤️❤️.

Ounai zgodze sie z toba, ze tradycje to piekna rzecz. Ja tez lubie tradycje.

• Lalia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka strasznie się cieszę, że Leoś jest zdrowym chłopcem 💙💙💙 i gratuluję że był taki grzeczny 😍😍😍

Ania, to jest mega ciekawe co piszesz 😊😊😊 z przyjemnością to czytam!! I zazdroszczę Twoim dzieciaczkom znajomości tyłu języków ♥️

Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja tak samo
    Ja też idę refundowanymi i dodatkowo rota i meningokoki

Nowastaraczka, SzalonaOna lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Laila. Tak jak mowilam nasza rodzinka standardowa nie jest 😄😄. Wwzyscy jestesmy pozytywnie zakreceni.

SolAngelica chcialam powiedziec, ze kocham imie Eliza. Moja cora ma na imie Eliza❤️

SolAngelica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu w UK rotawirus jest wlaczony w rutynowe szczepiena. Kazde dziecko dostaje

• Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja też idę refundowanymi i dodatkowo rota i meningokoki

Dzięki, po prostu wczesniej nie myslalam o szczepieniach az tak. Tzn, zawsze uwazalam ze trzeba szczepic ale nie wchodzilam glebiej w temat. Mowi sie duzo o nopach wiec dobrze tez sie upewnic co i jak. Mam kuzyna ktorego zaszczepiono jak byl chory i nie skonczylo sie to dobrze (odbiegajac od tematu szczepionki na rota konkretnie)

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Jestem osoba wierzaca w Boga (czuje Jego obecnosc, bardzo Mi pomogl w ciezkich chwilach i nie tylko), ale jestem osoba bezreligijna. W domu mowimy po angielsku. Ja mowie niewiele w urdu (rodzinnym jezyku meza), maz znowu mowi niewiele po polsku. Dzieci mowia po angielsku, polsku i urdu. Moj najstarszy mowi rowniez po hiszpansku, rozumie niemiecki oraz rosysjki.
    Kochana pytaj, jesli stwierdze ze jest zabardzo persolnalne by odpowiadac na forum odpowiem Ci na priv
    Ale Twoje dzieci będą mieć start w przyszłość! Zgodzę się z Laila, cudownie czyta się Twoje opowieści

Ania81 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 bardzo dziękuję że odpowiedziałaś. Bardzo ciekawe są takie rzeczy, a dla was to codzienność. To synek normalnie poliglota. Wspaniale. 😘😘😘

Ania81 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:

Ja też mało mowie w języku męża i się cieszę ,nie musze z teściami gadac ,bo oni to sa z epoki średniowiecza 😋 Trzymaja się swoich tradycji i zasad i chodz sa katolikami i ja też to się duzo różnimy podejściem do życia i ogólnie jego sposobem. Co do jezykow to super sprawa znać ich tyle napewno bd im to w zyciu przydatne, moja córka narazie niemiecki polski męża jezyk mniej bo nie ma zkim go szlifować bo tata ciagle w pracy ale może kiedyś z czasem zacznie łapać no i potem w szkole dojdzie jej jezyk pewnie jakiś dodatkowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 14:08

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • KarolinaMaria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, a nie jest tak, że wcześniaki mają refundowane skojarzone 5w1? Coś mi się tak obiło o uszy.

Ja planuję szczepić refundowanymi i dodatkowo rota i meningokoki. Od stycznia rota mają być refundowane, ale jak urodzę w grudniu to płakać nie będę i po prostu za nie zapłacę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 14:16

🦄 2021 r.
  • Enigvaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Dzięki, po prostu wczesniej nie myslalam o szczepieniach az tak. Tzn, zawsze uwazalam ze trzeba szczepic ale nie wchodzilam glebiej w temat. Mowi sie duzo o nopach wiec dobrze tez sie upewnic co i jak. Mam kuzyna ktorego zaszczepiono jak byl chory i nie skonczylo sie to dobrze (odbiegajac od tematu szczepionki na rota konkretnie)

Ja za dzieciaka przelezalam miesiac w szpitalu na oddziale chorob egzotycznych. Nikt nie wiedzial co mi jest, pozniej sie okazalo ze to nop po szczepieniu na gruzlice. Wiecej dawek juz nie dostalam, ponoc moj organizm wytwarza sam przeciwciala i dlatego zle reagowal na szczepionke. Mimo wszystko mama nas szczepila i ja tez zamierzam. :)

Nowastaraczka lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Dla nas to normalne zycie. Synek moj kocha uczyc sie nowych rzeczy. Niestety czasami jak sie na nas wkurzy to zaczyna mowic po hiszpansku a my oboje ni w zab🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂😂. Chyba bedziemy musieli zaczac sie uczyc.
    Angie przyjemnosc po mojej stronie. Jesli jeszcze cos cie interesuje to pytaj.

• Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.matka-nie-idealna.pl/najlepsze-domowe-sposoby-na-przyspieszenie-porodu/

Takie prawdziwe, cos dla oczekujących jeszcze mam !!
    W mojej 1 ciąży tak to było próbowałam czego się da i nic 42 tydzień!!

Ania81 lubi tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Julik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ja czuje, że będę ostatnia z naszej czwórki😅 zaliczyłam już dzisiaj schody 10x6 pięter, ale tylko schodziłam a do tego przysiady i teraz ledwo chodzę😅💣

U mnie mąż to sto razy dziennie pyta jak się czuje, widzę że sam już reż nie może się doczekać😊
    Ja może specjalnie po schodach nie chodzę, ale w dzień się nachodze jednak, naschylam trochę itd. i boje się żeby nie urodzić przez to. Bo chciałabym jeszcze chociaż tak do końca tygodnia wytrzymać . 😁

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    https://www.matka-nie-idealna.pl/najlepsze-domowe-sposoby-na-przyspieszenie-porodu/

Haha no niestety myślę, że taka jest prawda 🤷🏻‍♀️ Ale, że większość ciąży leżałam to te spacery, schody czy przysiady to takie lekkie zbawienie dla mnie😅

Stokrotka027 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:

Stokrotka to jest super artykul, Usmialam sie bardzo. Prawda zyciowa w kazdym slowie

Stokrotka027 lubi tę wiadomość

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Ja może specjalnie po schodach nie chodzę, ale w dzień się nachodze jednak, naschylam trochę itd. i boje się żeby nie urodzić przez to. Bo chciałabym jeszcze chociaż tak do końca tygodnia wytrzymać . 😁

To ja już marzę żeby się zaczęło😅 Tu mi groził poród przedwczesny i odliczałam do tej donoszonej ciąży to teraz wszystko jakby pozamykane na 4 spusty u mnie🤭

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    Ja też mało mowie w języku męża i się cieszę ,nie musze z teściami gadac ,bo oni to sa z epoki średniowiecza 😋 Trzymaja się swoich tradycji i zasad i chodz sa katolikami i ja też to się duzo różnimy podejściem do życia i ogólnie jego sposobem. Co do jezykow to super sprawa znać ich tyle napewno bd im to w zyciu przydatne, moja córka narazie niemiecki polski męża jezyk mniej bo nie ma zkim go szlifować bo tata ciagle w pracy ale może kiedyś z czasem zacznie łapać no i potem w szkole dojdzie jej jezyk pewnie jakiś dodatkowy.

Moj tesc zmarl zanim sie poznalismy z mezem. Tesciowa to dobra kobieta, fakt nie moge z nia za bardzo pogadac. Ta cudowna bariera jezykow😂😂😂😂. Za to mam problem z jedna ze szwagierek.
    Znajomosc jezykow zawsze jest przydatne.
    Czy moge zapytac skad maz pochodzi?

• Annia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Tylko na spacery, tylko.
    Nie mam pojęcia, dla mnie to czarna magia.
    Możliwe że córka już wyzdrowiała, więc test wyszedł negatywny, mąż też był przeziębiony 3 tygodnie temu, możliwe że coś mi sprzedali.
    Położna była tylko dwa razy, w 2 i 3 tygodniu życia Aleksa, reszta wizyt w formie teleporady.
    W 10 dobie życia ściągałam szwy w przychodni przyszpitalnej.
    Ja obstawiam, że Wiki przyniosła z przedszkola, tylko wyzdrowiała szybko i bezobjawowo, pasuje też że miała na początku test wątpliwy, czyli wykryli jeden fragment wirusa a żeby był dodatni muszą być dwa fragmenty.

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 2454 2455 2456 2457 2458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ