Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAngie1985 wrote:Ania81 ale uroczystości. 🤩Bardzo intensywnie i pięknie. ❤️
A ja mam kilka pytań do Ciebie. Jeżeli nie chcesz nie odpowiadaj ale bardzo mnie to interesuje. 😘
Czy przeszłaś na muzułmanizm? W jakim języku rozmawiacie w domu? Czy twoje dzieci mówią po polsku?
Jeżeli któreś jest niestosowne to przepraszam, ale nigdy nie miałam okazji poznać (choćby w internecie) małżeństwa z różnych kultur. 🙂
Jestem osoba wierzaca w Boga (czuje Jego obecnosc, bardzo Mi pomogl w ciezkich chwilach i nie tylko), ale jestem osoba bezreligijna. W domu mowimy po angielsku. Ja mowie niewiele w urdu (rodzinnym jezyku meza), maz znowu mowi niewiele po polsku. Dzieci mowia po angielsku, polsku i urdu. Moj najstarszy mowi rowniez po hiszpansku, rozumie niemiecki oraz rosysjki.
Kochana pytaj, jesli stwierdze ze jest zabardzo persolnalne by odpowiadac na forum odpowiem Ci na priv
Lalia, Enigvaa, Gagatka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nowastaraczka strasznie się cieszę, że Leoś jest zdrowym chłopcem 💙💙💙 i gratuluję że był taki grzeczny 😍😍😍
Ania, to jest mega ciekawe co piszesz 😊😊😊 z przyjemnością to czytam!! I zazdroszczę Twoim dzieciaczkom znajomości tyłu języków ♥️Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:Ja też idę refundowanymi i dodatkowo rota i meningokoki
Dzięki, po prostu wczesniej nie myslalam o szczepieniach az tak. Tzn, zawsze uwazalam ze trzeba szczepic ale nie wchodzilam glebiej w temat. Mowi sie duzo o nopach wiec dobrze tez sie upewnic co i jak. Mam kuzyna ktorego zaszczepiono jak byl chory i nie skonczylo sie to dobrze (odbiegajac od tematu szczepionki na rota konkretnie) -
Ania81 wrote:Jestem osoba wierzaca w Boga (czuje Jego obecnosc, bardzo Mi pomogl w ciezkich chwilach i nie tylko), ale jestem osoba bezreligijna. W domu mowimy po angielsku. Ja mowie niewiele w urdu (rodzinnym jezyku meza), maz znowu mowi niewiele po polsku. Dzieci mowia po angielsku, polsku i urdu. Moj najstarszy mowi rowniez po hiszpansku, rozumie niemiecki oraz rosysjki.
Kochana pytaj, jesli stwierdze ze jest zabardzo persolnalne by odpowiadac na forum odpowiem Ci na privAnia81 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Ania81 wrote:Jestem osoba wierzaca w Boga (czuje Jego obecnosc, bardzo Mi pomogl w ciezkich chwilach i nie tylko), ale jestem osoba bezreligijna. W domu mowimy po angielsku. Ja mowie niewiele w urdu (rodzinnym jezyku meza), maz znowu mowi niewiele po polsku. Dzieci mowia po angielsku, polsku i urdu. Moj najstarszy mowi rowniez po hiszpansku, rozumie niemiecki oraz rosysjki.
Kochana pytaj, jesli stwierdze ze jest zabardzo persolnalne by odpowiadac na forum odpowiem Ci na priv
Ja też mało mowie w języku męża i się cieszę ,nie musze z teściami gadac ,bo oni to sa z epoki średniowiecza 😋 Trzymaja się swoich tradycji i zasad i chodz sa katolikami i ja też to się duzo różnimy podejściem do życia i ogólnie jego sposobem. Co do jezykow to super sprawa znać ich tyle napewno bd im to w zyciu przydatne, moja córka narazie niemiecki polski męża jezyk mniej bo nie ma zkim go szlifować bo tata ciagle w pracy ale może kiedyś z czasem zacznie łapać no i potem w szkole dojdzie jej jezyk pewnie jakiś dodatkowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 14:08
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Motylku, a nie jest tak, że wcześniaki mają refundowane skojarzone 5w1? Coś mi się tak obiło o uszy.
Ja planuję szczepić refundowanymi i dodatkowo rota i meningokoki. Od stycznia rota mają być refundowane, ale jak urodzę w grudniu to płakać nie będę i po prostu za nie zapłacę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 14:16
🦄 2021 r. -
Nowastaraczka wrote:Dzięki, po prostu wczesniej nie myslalam o szczepieniach az tak. Tzn, zawsze uwazalam ze trzeba szczepic ale nie wchodzilam glebiej w temat. Mowi sie duzo o nopach wiec dobrze tez sie upewnic co i jak. Mam kuzyna ktorego zaszczepiono jak byl chory i nie skonczylo sie to dobrze (odbiegajac od tematu szczepionki na rota konkretnie)
Ja za dzieciaka przelezalam miesiac w szpitalu na oddziale chorob egzotycznych. Nikt nie wiedzial co mi jest, pozniej sie okazalo ze to nop po szczepieniu na gruzlice. Wiecej dawek juz nie dostalam, ponoc moj organizm wytwarza sam przeciwciala i dlatego zle reagowal na szczepionke. Mimo wszystko mama nas szczepila i ja tez zamierzam.Nowastaraczka lubi tę wiadomość
🔸28 lat
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny. Dla nas to normalne zycie. Synek moj kocha uczyc sie nowych rzeczy. Niestety czasami jak sie na nas wkurzy to zaczyna mowic po hiszpansku a my oboje ni w zab🤦♀️🤦♀️😂😂😂. Chyba bedziemy musieli zaczac sie uczyc.
Angie przyjemnosc po mojej stronie. Jesli jeszcze cos cie interesuje to pytaj. -
https://www.matka-nie-idealna.pl/najlepsze-domowe-sposoby-na-przyspieszenie-porodu/
Takie prawdziwe, cos dla oczekujących jeszcze mam !!
W mojej 1 ciąży tak to było próbowałam czego się da i nic 42 tydzień!!Ania81 lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Inga28 wrote:Ja czuje, że będę ostatnia z naszej czwórki😅 zaliczyłam już dzisiaj schody 10x6 pięter, ale tylko schodziłam a do tego przysiady i teraz ledwo chodzę😅💣
U mnie mąż to sto razy dziennie pyta jak się czuje, widzę że sam już reż nie może się doczekać😊30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Stokrotka027 wrote:https://www.matka-nie-idealna.pl/najlepsze-domowe-sposoby-na-przyspieszenie-porodu/
W mojej 1 ciąży tak to było próbowałam czego się da i nic 42 tydzień!!
Haha no niestety myślę, że taka jest prawda 🤷🏻♀️ Ale, że większość ciąży leżałam to te spacery, schody czy przysiady to takie lekkie zbawienie dla mnie😅Stokrotka027 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStokrotka027 wrote:https://www.matka-nie-idealna.pl/najlepsze-domowe-sposoby-na-przyspieszenie-porodu/
W mojej 1 ciąży tak to było próbowałam czego się da i nic 42 tydzień!!
Stokrotka to jest super artykul, Usmialam sie bardzo. Prawda zyciowa w kazdym slowieStokrotka027 lubi tę wiadomość
-
Julik wrote:Ja może specjalnie po schodach nie chodzę, ale w dzień się nachodze jednak, naschylam trochę itd. i boje się żeby nie urodzić przez to. Bo chciałabym jeszcze chociaż tak do końca tygodnia wytrzymać . 😁
To ja już marzę żeby się zaczęło😅 Tu mi groził poród przedwczesny i odliczałam do tej donoszonej ciąży to teraz wszystko jakby pozamykane na 4 spusty u mnie🤭 -
nick nieaktualnyStokrotka027 wrote:Ja też mało mowie w języku męża i się cieszę ,nie musze z teściami gadac ,bo oni to sa z epoki średniowiecza 😋 Trzymaja się swoich tradycji i zasad i chodz sa katolikami i ja też to się duzo różnimy podejściem do życia i ogólnie jego sposobem. Co do jezykow to super sprawa znać ich tyle napewno bd im to w zyciu przydatne, moja córka narazie niemiecki polski męża jezyk mniej bo nie ma zkim go szlifować bo tata ciagle w pracy ale może kiedyś z czasem zacznie łapać no i potem w szkole dojdzie jej jezyk pewnie jakiś dodatkowy.
Moj tesc zmarl zanim sie poznalismy z mezem. Tesciowa to dobra kobieta, fakt nie moge z nia za bardzo pogadac. Ta cudowna bariera jezykow😂😂😂😂. Za to mam problem z jedna ze szwagierek.
Znajomosc jezykow zawsze jest przydatne.
Czy moge zapytac skad maz pochodzi? -
kic83 wrote:Tylko na spacery, tylko.
Nie mam pojęcia, dla mnie to czarna magia.
Możliwe że córka już wyzdrowiała, więc test wyszedł negatywny, mąż też był przeziębiony 3 tygodnie temu, możliwe że coś mi sprzedali.
Położna była tylko dwa razy, w 2 i 3 tygodniu życia Aleksa, reszta wizyt w formie teleporady.
W 10 dobie życia ściągałam szwy w przychodni przyszpitalnej.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023