X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    No mówiłam, że świat jest mały! 😁 Ale mnie nic nie dziwi po tym jak na wakacjach na Rodos w naszym hotelu spotkaliśmy ludzi z pracy. ;)
    Mój mąż wyszedł na balkon po przyjedzie i patrzy i mówi 'o k... Przecież to Xyz z roboty'. 😂
    Mój kuzyn rozwiódł się z żoną i po kilku miesiącach każde miało kogo innego, na lotnisku lecąć chyba właśnie do Grecji spotkali się w czwórkę, lecąć tym samym samolotem, do tej samej miejścowości, na szczęście hotele nie te same ;P

Ja w Chorwacji na wodospadach Krk spotkałam znajomych z mojej miejscowości, byłam wściekła że ciągle ktoś bo to nie pierwsza taka sytuacja. A póżniej Ci znajomi nas uratowali bo moja mama dostała udaru słonecznego i nie mogłyśmy wrócić wycieczką ze wszystkimi bo była w szpitalu, przyjechali po nas ponad 100 km i zabrali do Polski.

Iryska, KarolinaMaria, Ania81, Lalia, Annia, Julik lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Może masz śmietanę zamiast siary/mleczka? 😁 A tak serio to wiem, że to niemożliwe żeby przybrała 100 g w ciągu doby. ;)
    Jadla tylko 2 razy w tym czasie bo ma problem z wodami płodowymi w brzuszku, biedactwo ulewa nimi i nie jest zbyt chętna na jedzenie. Chyba że wody jej tam napęczniały :D

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Mój kuzyn rozwiódł się z żoną i po kilku miesiącach każde miało kogo innego, na lotnisku lecąć chyba właśnie do Grecji spotkali się w czwórkę, lecąć tym samym samolotem, do tej samej miejścowości, na szczęście hotele nie te same ;P

Ja w Chorwacji na wodospadach Krk spotkałam znajomych z mojej miejscowości, byłam wściekła że ciągle ktoś bo to nie pierwsza taka sytuacja. A póżniej Ci znajomi nas uratowali bo moja mama dostała udaru słonecznego i nie mogłyśmy wrócić wycieczką ze wszystkimi bo była w szpitalu, przyjechali po nas ponad 100 km i zabrali do Polski.
    Czyli takie spotkania czasami są przydatne... Jeju straszna historia z twoją mamą. Ale żaden uszczerbek na zdrowiu jej po tym nie pozostał?

Co do historii kuzyna, też kiedyś na studiach, będąc akurat w Krakowie w czasie wakacji nagle ma peronie spotkałam swojego ex i jechaliśmy tym samym pociągiem... Po paru latach! A to były czasy bez miejscówek więc jeszcze cała droga razem w przedziale bo przecież trzeba wykorzystać ten niesamowity zbieg okoliczności. 😱 Do dzisiaj jak bywam (a właściwie teraz to bywałam) zawodowo w Warszawie to ciągle się boję, że gdzieś na niego wpadne (teraz tam mieszka). 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 20:45

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jestem tak zakochana w tym małym człowieku, że to coś niesamowitego! ❤❤❤❤❤❤Tej miłości nie da się opisać słowami (tak samo jak bólu porodowego 🤣).

Annia, Iryska, Suszarka, Stokrotka027, KarolinaMaria, Snowflake, Zulugula, Wik89, Ania81, Ounai, Enigvaa, Belie, Ewa88 , Inaa89, patrycja92, Ladyo, kar_oliv, Fragaria, Lalia, kic83, SzalonaOna, Julik, dmg111, LaBellePerle, Tajka, Karenira lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny, ja jestem tak zakochana w tym małym człowieku, że to coś niesamowitego! ❤❤❤❤❤❤Tej miłości nie da się opisać słowami (tak samo jak bólu porodowego 🤣).
    Wrzuć jeszcze jakieś zdjęcia. 😍 A jak się czujesz fizycznie? Krocze bardzo boli? Ja też entuzjastka skurczów porodowych nie jestem, tyle że nie musiałam ich znosić do końca. 😂

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, a Ty jak się czujesz?
    My dzisiaj mieliśmy szczepienia, pierwszy raz miałam kontakt z tym pediatrą i to jest jakiś stary dziadek, ciężko się z nim dogadać... Mówię mu że mały ma chyba problem z napięciem zwiększonym, bo przewraca się z brzucha na plecy. A ten lekarz stwierdził że to nic takiego, że pewnie już nabył taka umiejętność🤦🤦 Dwumiesięczne dziecko??
    Waży już 5100😁😁

Lalia, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    I to jest właśnie magia macierzyństwa. Miłość od pierwszego wejrzenia. ❤️

Ania81 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Anetka, a Ty jak się czujesz?
    My dzisiaj mieliśmy szczepienia, pierwszy raz miałam kontakt z tym pediatrą i to jest jakiś stary dziadek, ciężko się z nim dogadać... Mówię mu że mały ma chyba problem z napięciem zwiększonym, bo przewraca się z brzucha na plecy. A ten lekarz stwierdził że to nic takiego, że pewnie już nabył taka umiejętność🤦🤦 Dwumiesięczne dziecko??
    Waży już 5100😁😁
    Idźcie do fizjo, bo te dzieciaki potrafią sobie wyrobić złe wzorce. My byliśmy jak miał 4 tyg i było ok, a teraz zrobiło mu się trochę wzmożone napięcie w osi i chodzimy dwa razy w tygodniu na fizjoterapię. Masa piękna! Mikołaj miał wczoraj 5580 g, a przecież jest prawie 5 tyg starszy! :) A jak Michałek po szczepieniu się czuje?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z izby przyjęć 🤦 miałam bóle jak na konkret okres od 13, było też kilka typowych skurczy. Po nospie się wyciszyło na godzinę, a później doszły bóle z krzyża. Zdecydowałam że wolę jechać do szpitala sprawdzić czy wszystko dobrze. Akurat trafiłam na dyżur mojego doktora więc super. Orzekł skurcze przepowiadające, sprawdził przepływy, łożysko, główeczkę, powiedział że porodu z tego nie będzie jak na razie.
    Z ciekawostek - na wizycie w zeszłym tygodniu miałam pół centymetra rozwarcia a dzisiaj mi powiedział że rozwarcia brak. Juz się nie dopytywałam, bo widać było że chłop z krzyża zdjęty po całym dniu roboty, sprawdzę co mi powie w poniedziałek i się dopytam.
    Oczywiście musiałam trafić na położną pipę, najpierw mnie prawie zjadła za to że nie liczyłam co ile te skurcze były, a później jak dzwoniła do lekarza to mu powiedziała "doktorze mam pana pacjentkę na izbie, twierdzi że ma bóle krzyżowe". Faktycznie, twierdzę tak, nie mam lepszych rozrywek niż jeżdżenie po szpitalach... A później badała tętno Małej, wyszło 155 to mówi mi a czym się Pani tak denerwuje, cała pani rozdygotana, przecież to źle wpływa na dziecko. I jeszcze z ryjem na mnie, że przecież mam miękki brzuch. Czuję się jak najgorsza matka ever... Jutro się spakuję już na pewno, bo się najadłam strachu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 20:58

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy czerwone krostki na posladku to już odparzenie?🤔

💙
    💗
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko gratulacje!!! 😘

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Idźcie do fizjo, bo te dzieciaki potrafią sobie wyrobić złe wzorce. My byliśmy jak miał 4 tyg i było ok, a teraz zrobiło mu się trochę wzmożone napięcie w osi i chodzimy dwa razy w tygodniu na fizjoterapię. Masa piękna! Mikołaj miał wczoraj 5580 g, a przecież jest prawie 5 tyg starszy! :) A jak Michałek po szczepieniu się czuje?
    Idziemy w piątek właśnie do fizjoterapeuty:-) Trochę marudny jest, i cały dzień na rączkach chciał być, ale nie ma gorączki póki co😉
    Suszarka, co to za wredna położna, nie przejmuj się babskiem! Lepiej jechać sprawdzić, jeśli coś Cię niepokoi, dla swojego spokoju🙂

Annia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    Mąż jest Albanczykiem, Mama jego jest dobra kobieta tez ma duże serce ale jak jade na Urlop to ona wiadomo niezna innego zycia niz swojege i wie lepiej doświadczona mama 5 synów wychowała,a ja nie lubie wtrącania się. A ja właśnie jestem rodzynkiem pierwszą kobieta z Europy ktora poślubiła syna jej ,reszcie synów ojciec żony wybierał. Wszystkie szwagierki są mile ale tez troche zazdrosne ze zyje tutaj. One w domach pozamykane z dziecmi itp itd a ja w Europie ,mysla sobie ze ja tutaj jak królowa zyje 🙈 A za to w mojej rodzinie widza to na odwrót. 😜

Ja tez jestem pierwsza Europejka w rodzinie meza. Mama meza mieszka w Pakistani, dobra z niej kobieta, nie wtraca sie w nasze zycie. Siostry meza, ktore sa tam, tez ok. Najlepszy kontakt mam z dwiema najmlodszymi. Za to siostra, ktora rowniez mieszka w UK wtracala sie na maksa. Niezbyt jej sie podoba nasze malenstwo,choc obecnie siedzi cicho bo maz ma w nosie co ona ma do powiedzenia a tesciowa po mojej stronie zawsze jest.

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ja czuje, że będę ostatnia z naszej czwórki😅 zaliczyłam już dzisiaj schody 10x6 pięter, ale tylko schodziłam a do tego przysiady i teraz ledwo chodzę😅💣

U mnie mąż to sto razy dziennie pyta jak się czuje, widzę że sam już reż nie może się doczekać😊

Tyle pięter na raz ? Padłabym ..

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze prosic was o porade.
    Bardzo czesto nagle zaczyna mnie bolec glowa, robi mi sie slabo i niedobrze. Dostaje zimnych potow. Jednym slowem okropnie sie czuje. A i jeszcze bardzo chce mi sie pic, ale nic nie pomaga. Wode pije w odpowiednich ilosci ach, wiec to chyba nie przez odwodnienie.
    Nie wiem juz jak sobie z tym radzic. Wykancza mnie to

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Dziewczyny musze prosic was o porade.
    Bardzo czesto nagle zaczyna mnie bolec glowa, robi mi sie slabo i niedobrze. Dostaje zimnych potow. Jednym slowem okropnie sie czuje. A i jeszcze bardzo chce mi sie pic, ale nic nie pomaga. Wode pije w odpowiednich ilosci ach, wiec to chyba nie przez odwodnienie.
    Nie wiem juz jak sobie z tym radzic. Wykancza mnie to
    Kochana a Ty nie masz problemów z cukrem? Jesz regularnie? Bo z opisu to mi trochę pachnie hipoglikemią na przykład, albo jakimś innym zaburzeniem gospodarki węglowodanowej.

Lulu83 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Kochana a Ty nie masz problemów z cukrem? Jesz regularnie? Bo z opisu to mi trochę pachnie hipoglikemią na przykład, albo jakimś innym zaburzeniem gospodarki węglowodanowej.

Dzieki za podpowiedz, musze to zglosci w piatek w szpitalu. Staram sie jesc regularnie. Mialam tez robiona 3krotnie krzywa cukrowa i wyszlo niby dobrze. Ja juz sama nie wiem co robic, bo w kazdej ciazy jakies cherstwo musi sie przyplatac.
    😔😔😔😔🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko a co z Twoja współlokatorka z patologii ciąży ? Pytam o ta panią co tez leżała z hipotrofia , co z jej dzidzia ?

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już rodzilyscie .. jak się zaczęło? Jak się odczuwa te skurcze pierwsze ? Albo te na kilka dni przed porodem? Jak na okres ? Czy spinania brzucha ze brzuch się robi jak kamień ?

• calanthe Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:17

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 2457 2458 2459 2460 2461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ