X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    No mówiłam, że świat jest mały! 😁 Ale mnie nic nie dziwi po tym jak na wakacjach na Rodos w naszym hotelu spotkaliśmy ludzi z pracy. ;)
    Mój mąż wyszedł na balkon po przyjedzie i patrzy i mówi 'o k... Przecież to Xyz z roboty'. 😂
    Mój kuzyn rozwiódł się z żoną i po kilku miesiącach każde miało kogo innego, na lotnisku lecąć chyba właśnie do Grecji spotkali się w czwórkę, lecąć tym samym samolotem, do tej samej miejścowości, na szczęście hotele nie te same ;P

Ja w Chorwacji na wodospadach Krk spotkałam znajomych z mojej miejscowości, byłam wściekła że ciągle ktoś bo to nie pierwsza taka sytuacja. A póżniej Ci znajomi nas uratowali bo moja mama dostała udaru słonecznego i nie mogłyśmy wrócić wycieczką ze wszystkimi bo była w szpitalu, przyjechali po nas ponad 100 km i zabrali do Polski.

Iryska, KarolinaMaria, Ania81, Lalia, Annia, Julik lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Może masz śmietanę zamiast siary/mleczka? 😁 A tak serio to wiem, że to niemożliwe żeby przybrała 100 g w ciągu doby. ;)
    Jadla tylko 2 razy w tym czasie bo ma problem z wodami płodowymi w brzuszku, biedactwo ulewa nimi i nie jest zbyt chętna na jedzenie. Chyba że wody jej tam napęczniały :D

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Mój kuzyn rozwiódł się z żoną i po kilku miesiącach każde miało kogo innego, na lotnisku lecąć chyba właśnie do Grecji spotkali się w czwórkę, lecąć tym samym samolotem, do tej samej miejścowości, na szczęście hotele nie te same ;P

Ja w Chorwacji na wodospadach Krk spotkałam znajomych z mojej miejscowości, byłam wściekła że ciągle ktoś bo to nie pierwsza taka sytuacja. A póżniej Ci znajomi nas uratowali bo moja mama dostała udaru słonecznego i nie mogłyśmy wrócić wycieczką ze wszystkimi bo była w szpitalu, przyjechali po nas ponad 100 km i zabrali do Polski.
    Czyli takie spotkania czasami są przydatne... Jeju straszna historia z twoją mamą. Ale żaden uszczerbek na zdrowiu jej po tym nie pozostał?

Co do historii kuzyna, też kiedyś na studiach, będąc akurat w Krakowie w czasie wakacji nagle ma peronie spotkałam swojego ex i jechaliśmy tym samym pociągiem... Po paru latach! A to były czasy bez miejscówek więc jeszcze cała droga razem w przedziale bo przecież trzeba wykorzystać ten niesamowity zbieg okoliczności. 😱 Do dzisiaj jak bywam (a właściwie teraz to bywałam) zawodowo w Warszawie to ciągle się boję, że gdzieś na niego wpadne (teraz tam mieszka). 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 20:45

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja jestem tak zakochana w tym małym człowieku, że to coś niesamowitego! ❤❤❤❤❤❤Tej miłości nie da się opisać słowami (tak samo jak bólu porodowego 🤣).

Annia, Iryska, Suszarka, Stokrotka027, KarolinaMaria, Snowflake, Zulugula, Wik89, Ania81, Ounai, Enigvaa, Belie, Ewa88 , Inaa89, patrycja92, Ladyo, kar_oliv, Fragaria, Lalia, kic83, SzalonaOna, Julik, dmg111, LaBellePerle, Tajka, Karenira lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny, ja jestem tak zakochana w tym małym człowieku, że to coś niesamowitego! ❤❤❤❤❤❤Tej miłości nie da się opisać słowami (tak samo jak bólu porodowego 🤣).
    Wrzuć jeszcze jakieś zdjęcia. 😍 A jak się czujesz fizycznie? Krocze bardzo boli? Ja też entuzjastka skurczów porodowych nie jestem, tyle że nie musiałam ich znosić do końca. 😂

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, a Ty jak się czujesz?
    My dzisiaj mieliśmy szczepienia, pierwszy raz miałam kontakt z tym pediatrą i to jest jakiś stary dziadek, ciężko się z nim dogadać... Mówię mu że mały ma chyba problem z napięciem zwiększonym, bo przewraca się z brzucha na plecy. A ten lekarz stwierdził że to nic takiego, że pewnie już nabył taka umiejętność🤦🤦 Dwumiesięczne dziecko??
    Waży już 5100😁😁

Lalia, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    I to jest właśnie magia macierzyństwa. Miłość od pierwszego wejrzenia. ❤️

Ania81 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Anetka, a Ty jak się czujesz?
    My dzisiaj mieliśmy szczepienia, pierwszy raz miałam kontakt z tym pediatrą i to jest jakiś stary dziadek, ciężko się z nim dogadać... Mówię mu że mały ma chyba problem z napięciem zwiększonym, bo przewraca się z brzucha na plecy. A ten lekarz stwierdził że to nic takiego, że pewnie już nabył taka umiejętność🤦🤦 Dwumiesięczne dziecko??
    Waży już 5100😁😁
    Idźcie do fizjo, bo te dzieciaki potrafią sobie wyrobić złe wzorce. My byliśmy jak miał 4 tyg i było ok, a teraz zrobiło mu się trochę wzmożone napięcie w osi i chodzimy dwa razy w tygodniu na fizjoterapię. Masa piękna! Mikołaj miał wczoraj 5580 g, a przecież jest prawie 5 tyg starszy! :) A jak Michałek po szczepieniu się czuje?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z izby przyjęć 🤦 miałam bóle jak na konkret okres od 13, było też kilka typowych skurczy. Po nospie się wyciszyło na godzinę, a później doszły bóle z krzyża. Zdecydowałam że wolę jechać do szpitala sprawdzić czy wszystko dobrze. Akurat trafiłam na dyżur mojego doktora więc super. Orzekł skurcze przepowiadające, sprawdził przepływy, łożysko, główeczkę, powiedział że porodu z tego nie będzie jak na razie.
    Z ciekawostek - na wizycie w zeszłym tygodniu miałam pół centymetra rozwarcia a dzisiaj mi powiedział że rozwarcia brak. Juz się nie dopytywałam, bo widać było że chłop z krzyża zdjęty po całym dniu roboty, sprawdzę co mi powie w poniedziałek i się dopytam.
    Oczywiście musiałam trafić na położną pipę, najpierw mnie prawie zjadła za to że nie liczyłam co ile te skurcze były, a później jak dzwoniła do lekarza to mu powiedziała "doktorze mam pana pacjentkę na izbie, twierdzi że ma bóle krzyżowe". Faktycznie, twierdzę tak, nie mam lepszych rozrywek niż jeżdżenie po szpitalach... A później badała tętno Małej, wyszło 155 to mówi mi a czym się Pani tak denerwuje, cała pani rozdygotana, przecież to źle wpływa na dziecko. I jeszcze z ryjem na mnie, że przecież mam miękki brzuch. Czuję się jak najgorsza matka ever... Jutro się spakuję już na pewno, bo się najadłam strachu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 20:58

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy czerwone krostki na posladku to już odparzenie?🤔

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko gratulacje!!! 😘

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Idźcie do fizjo, bo te dzieciaki potrafią sobie wyrobić złe wzorce. My byliśmy jak miał 4 tyg i było ok, a teraz zrobiło mu się trochę wzmożone napięcie w osi i chodzimy dwa razy w tygodniu na fizjoterapię. Masa piękna! Mikołaj miał wczoraj 5580 g, a przecież jest prawie 5 tyg starszy! :) A jak Michałek po szczepieniu się czuje?
    Idziemy w piątek właśnie do fizjoterapeuty:-) Trochę marudny jest, i cały dzień na rączkach chciał być, ale nie ma gorączki póki co😉
    Suszarka, co to za wredna położna, nie przejmuj się babskiem! Lepiej jechać sprawdzić, jeśli coś Cię niepokoi, dla swojego spokoju🙂

Annia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    Mąż jest Albanczykiem, Mama jego jest dobra kobieta tez ma duże serce ale jak jade na Urlop to ona wiadomo niezna innego zycia niz swojege i wie lepiej doświadczona mama 5 synów wychowała,a ja nie lubie wtrącania się. A ja właśnie jestem rodzynkiem pierwszą kobieta z Europy ktora poślubiła syna jej ,reszcie synów ojciec żony wybierał. Wszystkie szwagierki są mile ale tez troche zazdrosne ze zyje tutaj. One w domach pozamykane z dziecmi itp itd a ja w Europie ,mysla sobie ze ja tutaj jak królowa zyje 🙈 A za to w mojej rodzinie widza to na odwrót. 😜

Ja tez jestem pierwsza Europejka w rodzinie meza. Mama meza mieszka w Pakistani, dobra z niej kobieta, nie wtraca sie w nasze zycie. Siostry meza, ktore sa tam, tez ok. Najlepszy kontakt mam z dwiema najmlodszymi. Za to siostra, ktora rowniez mieszka w UK wtracala sie na maksa. Niezbyt jej sie podoba nasze malenstwo,choc obecnie siedzi cicho bo maz ma w nosie co ona ma do powiedzenia a tesciowa po mojej stronie zawsze jest.

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Ja czuje, że będę ostatnia z naszej czwórki😅 zaliczyłam już dzisiaj schody 10x6 pięter, ale tylko schodziłam a do tego przysiady i teraz ledwo chodzę😅💣

U mnie mąż to sto razy dziennie pyta jak się czuje, widzę że sam już reż nie może się doczekać😊

Tyle pięter na raz ? Padłabym ..

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze prosic was o porade.
    Bardzo czesto nagle zaczyna mnie bolec glowa, robi mi sie slabo i niedobrze. Dostaje zimnych potow. Jednym slowem okropnie sie czuje. A i jeszcze bardzo chce mi sie pic, ale nic nie pomaga. Wode pije w odpowiednich ilosci ach, wiec to chyba nie przez odwodnienie.
    Nie wiem juz jak sobie z tym radzic. Wykancza mnie to

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Dziewczyny musze prosic was o porade.
    Bardzo czesto nagle zaczyna mnie bolec glowa, robi mi sie slabo i niedobrze. Dostaje zimnych potow. Jednym slowem okropnie sie czuje. A i jeszcze bardzo chce mi sie pic, ale nic nie pomaga. Wode pije w odpowiednich ilosci ach, wiec to chyba nie przez odwodnienie.
    Nie wiem juz jak sobie z tym radzic. Wykancza mnie to
    Kochana a Ty nie masz problemów z cukrem? Jesz regularnie? Bo z opisu to mi trochę pachnie hipoglikemią na przykład, albo jakimś innym zaburzeniem gospodarki węglowodanowej.

Lulu83 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Kochana a Ty nie masz problemów z cukrem? Jesz regularnie? Bo z opisu to mi trochę pachnie hipoglikemią na przykład, albo jakimś innym zaburzeniem gospodarki węglowodanowej.

Dzieki za podpowiedz, musze to zglosci w piatek w szpitalu. Staram sie jesc regularnie. Mialam tez robiona 3krotnie krzywa cukrowa i wyszlo niby dobrze. Ja juz sama nie wiem co robic, bo w kazdej ciazy jakies cherstwo musi sie przyplatac.
    😔😔😔😔🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko a co z Twoja współlokatorka z patologii ciąży ? Pytam o ta panią co tez leżała z hipotrofia , co z jej dzidzia ?

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już rodzilyscie .. jak się zaczęło? Jak się odczuwa te skurcze pierwsze ? Albo te na kilka dni przed porodem? Jak na okres ? Czy spinania brzucha ze brzuch się robi jak kamień ?

• calanthe Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:17

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 2457 2458 2459 2460 2461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ