X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Stokrotko, bardzo się cieszę, że synek nie każe czekać na siebie tyle co Twoja córeczka ;) powodzenia!

Tez sie ciesze, bo wigilie i 2 urodziny córeczki bede mogla spędzić w domu . A ja dzis tyle energi od rana miałam . I lozko malemu pościeliłam w końcu i mowie juz mozesz wychodzic i się posłuchał taki grzeczny hahah

KarolinaMaria, Lalia, kar_oliv, Inaa89, Ania81, SzalonaOna, Inga28, Nikaa92, Enigvaa, Julik, Suszarka lubią tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy w nocy świecicie jakieś lampeczki aby widzieć dziecko podczas snu czy panuje u Was ciemność ?

I drugie pytanie, co na odparzenie najlepsze?
    Wiem, że ostatnio ten temat się przewijał ale nie pamietam już, na te chwile posmarowałam bepanthen kilka razy i zasypałam po kąpieli mąką ziemniaczaną - już bez bepanthenu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 21:22

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny, czy w nocy świecicie jakieś lampeczki aby widzieć dziecko podczas snu czy panuje u Was ciemność ?
    U nas panuje ciemność. Uczę go, że jest noc i jest ciemno a wtedy się śpi 😋

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

Wiem, że ostatnio ten temat się przewijał ale nie pamietam już, na te chwile posmarowałam bepanthen kilka razy i zasypałam po kąpieli mąką ziemniaczaną - już bez bepanthenu.

U nas lampka nocna a niej ciemny tshirt 😂
    Mały czesto spi z nami, chcę go widziec zeby nie zgnieść 🙈

Ja sypałam mąka ale duzo nie dało, potem tormentalum ale tez nic, dopiero po bepantenie przeszlo. Albo to efekt całej trójcy. Generalnie tylko 1,5dnia było to odparzenie

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

Lampka ledowa ale trochę za jasno swieci wiec przykrywam pielucha tetrowa

• Annia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

Na początku swieciliśmy mała lampeczke. Teraz ciemność, chyba że go biorę do łóżka do siebie to wtedy jakaś malutka lampka LED owa w odległości. Ja stosowałam to co napisałaś Bephanten na zmianę z mąka ziemniaczana na początki odparzenia, plus wietrzenie dupki i rezygnacja z Waterwipes.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Pomalowana, ubrana i nawet włosa uprostowałam xD na spacerze chciałam się godnie prezentować... Jakoś tak mi się chce (co samą mnie dziwi xD) co jakiś czas ubrać porządnie czy podmalowac na szybko oko, więc wykorzystuje preteksty (a bo to położna ma przyjść, to do przychodni, to spacer, to jutro teściowie wpadną) xD każda motywacja jest dobra xD co prawda jest to zawsze ogarnianie się na prędkości światła odliczając w głowie każda minute która nieuchronnie zbliża do kolejnego czasu karmienia, ale grunt ze jakoś się udaje (ciekawe kiedy mi ten zapał przejdzie 😂).
    Ja się maluję codziennie jak idę na spacer img po syna do przedszkola. Może nie jakiś tam super pełny makijaż ale tusz do rzęs i podkład musi być ;)

doomi03 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    A teraz tak... Matka wariatka kupiła wagę niemowlęca. Matylda dziś waży 2600, a więc od poniedziałku przytyla równe 100g. To troszkę mało, prawda? :(

I pytanie: ostatni tydzień nie miałam plamienia ani nic. Dziś normalnie jakbym okres dostała. To możliwe?!
    Ja bym siec zaniepokoiła. A gorączki nie masz? Koleżanka z sali obok tak miała ale jeszcze podwyższona temp i okazało się że po cc nie wyczyścili jej dokładnie. Musiała iść na 2 dni na kolejny zabieg do szpitala. Ale wiem, że krwawieniem możesz być słabszej a później się wzmocnić. Zadzwoń jutro do położnej zapytać.

SzalonaOna lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

Ja mam lampę włączoną, ustawioną na światło księżyca. Mam taki specjalny tryb. Ale wcześniej zostawiałam włączoną lampkę bo mi tak było wygodniej.

Na odparzenia bepanthen, jak nie pomaga sudocrem. Teraz mam masc robioną i jak pupa jest czerwona to od razu smaruję, żeby się nie zrobiło gorsze.

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Jeszcze zobaczę, dziś niewiele zrobiłam a brzuch jak kamień 🙄 Pewnie wezmę no spę i się wybiorę. Ja też lubię teściów, nie chcę być zołzą, szczególnie, że nie wiem co będzie w święta.
    Ja w obydwu ciążach pod koniec powiedziałam, że nie jeździmy nigdzie, bo po prostu nie mam już sił. Powiedziałam że źle się czuję i siedzieliśmy sobie w domu.

Prezent dla syna zapakowany i leży u niego w pokoju. Karmię córkę i pakujemy jeszcze dla niej. Mam nadzieję, że młody nie obudzi się tak jak rok temu o 2 w nocy żeby sprawdzić czy Św. Mikołaj już był 😂

Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

Mam zawieszone przy łóżeczku Cotton balls, one dają takie delikane światło i mamy je włączone cala noc własnie żebym dziecko widziała. Jak potrzebuje wstać w nocy przebrać to mam druga lampkę kolo łóżeczka która już nieco mocniejsze światło daje. Ale przy tych cotton balls widać dziecko coś tam a jednocześnie to światło jest na tyle lekkie ze nie przeszkadza nam w zasypianiu.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 jak tamta, masz już skurcze?
    Ciekawe jak Patrycja

Annia, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zaliczyliśmy ostatnie spotkanie z moimi rodzicami "w ciąży", a jutro ostatnie z teściami, później jak się z nami zobaczą to już po narodzinach synka 😉

U moich rodziców z łazienki słyszałam, jak moja mama w tajemnicy przede mną namawiała mojego męża, że ma do niej zadzwonić albo napisać jak mnie odwiezie do szpitala haha 😂 bo im mówiłam wcześniej, że dam znać jak już urodzę, bo nie chcę gorącej linii na porodówce albo żeby mi męża zadreczali smsami i telefonami czy to JUŻ, albo co gorsza martwili że jak to JESZCZE NIE 😅
    Ale powiedziałam, że mąż im da znać, że mnie odwiózł, a potem mają czekać na wiadomość ode mnie 😁

Nowastaraczka, Ania81, Ladyo, Suszarka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Moj dzis i przedwczoraj miał chyba tylko jeden set full spania , ewentualnie tez jakies turbodrzemki. Usypia na cycu, a jak go odstawiam to pobudka. Po dzisiejszej ruchliwej nocy myślałam, ze Bedzie odsypial ale nie. Przed poludniem wycycał mnie 1,5h jakby nie jadł tydzien i padł na 3h, od tamtego czasu nie zasnal na dluze.
    Teraz niby spi (na cycu)

Edit: wyjelam cycka, leżę obok, chyba śpi 🙏
    Ide spac tez😂
    U nas dzis to samo, spal tylko z cycem i reka na mnie, tylko sie odsunelam to oczy jak piec zlotych. Chyba gorszy dzien po prostu 😒 bez cyca to w ogole 15min max ze sam sobie lezal czy ktos go nosił. Oby jutro nasze dzieciaczki miały lepszy humor🤞

Zulugula lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

Ja mam misia lampke led ale to bylo za malo i sie wylavzala wiec normalna mala lampke polozylismy na ziemi za lozeczkiem zeby nas tak nie draznilo a malego bylo widac i jest taki polmrok :)

Co do odparzen to sama probuje bo lekkie zaczerwienienie i tez na zmiane maka i bepanthen, raz tormentalum ale chyba najlepiej myc woda i wacikiem kupska

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alei jaja. Coś mnie tknęło i zagadałam do koleżanki z pracy jakkolwiek się czuje. Gadamy a ona mówi "działka naprzeciwko nas jest do sprzedania, za 90 tyś 900m". No i mąż zobaczył im mówi "bierzemy, dzwoń nas umawiać w poniedziałek!"

SzalonaOna, Annia, calanthe, kic83, Wik89, Ania81, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

My mamy lampkę przy karuzeli taka mała. Więc jak śpi czy się budzi to sobie zapalam i oatrze czy wszystko ok. A tak to ciemność w nocy. A jak orzewijam i karmie to lampkę normalną zapalam.

Ja na odparzenia stosuje mąkę i tormentiol. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja bym siec zaniepokoiła. A gorączki nie masz? Koleżanka z sali obok tak miała ale jeszcze podwyższona temp i okazało się że po cc nie wyczyścili jej dokładnie. Musiała iść na 2 dni na kolejny zabieg do szpitala. Ale wiem, że krwawieniem możesz być słabszej a później się wzmocnić. Zadzwoń jutro do położnej zapytać.
    Nie mam gorączki, totalnie nic mi nie jest, nic mnie nie boli. I sorry za opis, ale skrzepy też wylatują. Więc moze to jeszcze oczyszczanie? 🤔 Zadzwonię jutro koniecznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Alei jaja. Coś mnie tknęło i zagadałam do koleżanki z pracy jakkolwiek się czuje. Gadamy a ona mówi "działka naprzeciwko nas jest do sprzedania, za 90 tyś 900m". No i mąż zobaczył im mówi "bierzemy, dzwoń nas umawiać w poniedziałek!"
    Aaaaa czadowo! Daj znać jak już się uda 😍

• Annia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ar za 10 tys? Piękne ceny! U Was działki są takie tanie? Uzbrojona?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 2489 2490 2491 2492 2493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ