Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Stokrotko, bardzo się cieszę, że synek nie każe czekać na siebie tyle co Twoja córeczka
powodzenia!
Tez sie ciesze, bo wigilie i 2 urodziny córeczki bede mogla spędzić w domu . A ja dzis tyle energi od rana miałam . I lozko malemu pościeliłam w końcu i mowie juz mozesz wychodzic i się posłuchał taki grzeczny hahahKarolinaMaria, Lalia, kar_oliv, Inaa89, Ania81, SzalonaOna, Inga28, Nikaa92, Enigvaa, Julik, Suszarka lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Dziewczyny, czy w nocy świecicie jakieś lampeczki aby widzieć dziecko podczas snu czy panuje u Was ciemność ?
I drugie pytanie, co na odparzenie najlepsze?
Wiem, że ostatnio ten temat się przewijał ale nie pamietam już, na te chwile posmarowałam bepanthen kilka razy i zasypałam po kąpieli mąką ziemniaczaną - już bez bepanthenu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 21:22
-
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, czy w nocy świecicie jakieś lampeczki aby widzieć dziecko podczas snu czy panuje u Was ciemność ?
Wiem, że ostatnio ten temat się przewijał ale nie pamietam już, na te chwile posmarowałam bepanthen kilka razy i zasypałam po kąpieli mąką ziemniaczaną - już bez bepanthenu.
U nas lampka nocna a niej ciemny tshirt 😂
Mały czesto spi z nami, chcę go widziec zeby nie zgnieść 🙈
Ja sypałam mąka ale duzo nie dało, potem tormentalum ale tez nic, dopiero po bepantenie przeszlo. Albo to efekt całej trójcy. Generalnie tylko 1,5dnia było to odparzenie💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Dziewczyny, czy w nocy świecicie jakieś lampeczki aby widzieć dziecko podczas snu czy panuje u Was ciemność ?
Wiem, że ostatnio ten temat się przewijał ale nie pamietam już, na te chwile posmarowałam bepanthen kilka razy i zasypałam po kąpieli mąką ziemniaczaną - już bez bepanthenu.
Lampka ledowa ale trochę za jasno swieci wiec przykrywam pielucha tetrowa -
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, czy w nocy świecicie jakieś lampeczki aby widzieć dziecko podczas snu czy panuje u Was ciemność ?
Wiem, że ostatnio ten temat się przewijał ale nie pamietam już, na te chwile posmarowałam bepanthen kilka razy i zasypałam po kąpieli mąką ziemniaczaną - już bez bepanthenu.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
doomi03 wrote:Pomalowana, ubrana i nawet włosa uprostowałam xD na spacerze chciałam się godnie prezentować... Jakoś tak mi się chce (co samą mnie dziwi xD) co jakiś czas ubrać porządnie czy podmalowac na szybko oko, więc wykorzystuje preteksty (a bo to położna ma przyjść, to do przychodni, to spacer, to jutro teściowie wpadną) xD każda motywacja jest dobra xD co prawda jest to zawsze ogarnianie się na prędkości światła odliczając w głowie każda minute która nieuchronnie zbliża do kolejnego czasu karmienia, ale grunt ze jakoś się udaje (ciekawe kiedy mi ten zapał przejdzie 😂).
doomi03 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
SzalonaOna wrote:A teraz tak... Matka wariatka kupiła wagę niemowlęca. Matylda dziś waży 2600, a więc od poniedziałku przytyla równe 100g. To troszkę mało, prawda?
I pytanie: ostatni tydzień nie miałam plamienia ani nic. Dziś normalnie jakbym okres dostała. To możliwe?!SzalonaOna lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Na odparzenia bepanthen, jak nie pomaga sudocrem. Teraz mam masc robioną i jak pupa jest czerwona to od razu smaruję, żeby się nie zrobiło gorsze.BOY 2015
GIRL 2020 -
KarolinaMaria wrote:Jeszcze zobaczę, dziś niewiele zrobiłam a brzuch jak kamień 🙄 Pewnie wezmę no spę i się wybiorę. Ja też lubię teściów, nie chcę być zołzą, szczególnie, że nie wiem co będzie w święta.
Prezent dla syna zapakowany i leży u niego w pokoju. Karmię córkę i pakujemy jeszcze dla niej. Mam nadzieję, że młody nie obudzi się tak jak rok temu o 2 w nocy żeby sprawdzić czy Św. Mikołaj już był 😂Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Mam zawieszone przy łóżeczku Cotton balls, one dają takie delikane światło i mamy je włączone cala noc własnie żebym dziecko widziała. Jak potrzebuje wstać w nocy przebrać to mam druga lampkę kolo łóżeczka która już nieco mocniejsze światło daje. Ale przy tych cotton balls widać dziecko coś tam a jednocześnie to światło jest na tyle lekkie ze nie przeszkadza nam w zasypianiu. -
My dzisiaj zaliczyliśmy ostatnie spotkanie z moimi rodzicami "w ciąży", a jutro ostatnie z teściami, później jak się z nami zobaczą to już po narodzinach synka 😉
U moich rodziców z łazienki słyszałam, jak moja mama w tajemnicy przede mną namawiała mojego męża, że ma do niej zadzwonić albo napisać jak mnie odwiezie do szpitala haha 😂 bo im mówiłam wcześniej, że dam znać jak już urodzę, bo nie chcę gorącej linii na porodówce albo żeby mi męża zadreczali smsami i telefonami czy to JUŻ, albo co gorsza martwili że jak to JESZCZE NIE 😅
Ale powiedziałam, że mąż im da znać, że mnie odwiózł, a potem mają czekać na wiadomość ode mnie 😁Nowastaraczka, Ania81, Ladyo, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Moj dzis i przedwczoraj miał chyba tylko jeden set full spania , ewentualnie tez jakies turbodrzemki. Usypia na cycu, a jak go odstawiam to pobudka. Po dzisiejszej ruchliwej nocy myślałam, ze Bedzie odsypial ale nie. Przed poludniem wycycał mnie 1,5h jakby nie jadł tydzien i padł na 3h, od tamtego czasu nie zasnal na dluze.
Teraz niby spi (na cycu)
Edit: wyjelam cycka, leżę obok, chyba śpi 🙏
Ide spac tez😂Zulugula lubi tę wiadomość
-
Ja mam misia lampke led ale to bylo za malo i sie wylavzala wiec normalna mala lampke polozylismy na ziemi za lozeczkiem zeby nas tak nie draznilo a malego bylo widac i jest taki polmrok
Co do odparzen to sama probuje bo lekkie zaczerwienienie i tez na zmiane maka i bepanthen, raz tormentalum ale chyba najlepiej myc woda i wacikiem kupska -
Alei jaja. Coś mnie tknęło i zagadałam do koleżanki z pracy jakkolwiek się czuje. Gadamy a ona mówi "działka naprzeciwko nas jest do sprzedania, za 90 tyś 900m". No i mąż zobaczył im mówi "bierzemy, dzwoń nas umawiać w poniedziałek!"
SzalonaOna, Annia, calanthe, kic83, Wik89, Ania81, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Dziewczyny, czy w nocy świecicie jakieś lampeczki aby widzieć dziecko podczas snu czy panuje u Was ciemność ?
Ja na odparzenia stosuje mąkę i tormentiol. -
nick nieaktualnyOunai wrote:Ja bym siec zaniepokoiła. A gorączki nie masz? Koleżanka z sali obok tak miała ale jeszcze podwyższona temp i okazało się że po cc nie wyczyścili jej dokładnie. Musiała iść na 2 dni na kolejny zabieg do szpitala. Ale wiem, że krwawieniem możesz być słabszej a później się wzmocnić. Zadzwoń jutro do położnej zapytać.
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Alei jaja. Coś mnie tknęło i zagadałam do koleżanki z pracy jakkolwiek się czuje. Gadamy a ona mówi "działka naprzeciwko nas jest do sprzedania, za 90 tyś 900m". No i mąż zobaczył im mówi "bierzemy, dzwoń nas umawiać w poniedziałek!"
-
Ounai wrote:Alei jaja. Coś mnie tknęło i zagadałam do koleżanki z pracy jakkolwiek się czuje. Gadamy a ona mówi "działka naprzeciwko nas jest do sprzedania, za 90 tyś 900m". No i mąż zobaczył im mówi "bierzemy, dzwoń nas umawiać w poniedziałek!"Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023