Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Zulu, Wik
w ogóle Wasze maluchy nie śpią w ciągu dnia???
Moj dzis i przedwczoraj miał chyba tylko jeden set full spania , ewentualnie tez jakies turbodrzemki. Usypia na cycu, a jak go odstawiam to pobudka. Po dzisiejszej ruchliwej nocy myślałam, ze Bedzie odsypial ale nie. Przed poludniem wycycał mnie 1,5h jakby nie jadł tydzien i padł na 3h, od tamtego czasu nie zasnal na dluze.
Teraz niby spi (na cycu)
Edit: wyjelam cycka, leżę obok, chyba śpi 🙏
Ide spac tez😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 19:16
kic83, Wik89, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Kic, u nas np dzisiaj spal rano 1 h 20 min (8.00-9.20) potem na spacerze takie raczej czuwanie niz sen 1h, a po poludniu az do teraz ze trzy drzemki po karmieniu, jak go odkladam to po 10 minutach sie wybudza... u Gutka to moze kwestia tego kataru, choc juz jest mniejszy dzis
Zobaczymy jak bedzie dzisiaj wygladala noc..poki co zjadl i nie spi, bawimy sie grzechotka
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Doomi moj jeden z synkow rowniez mial kręcz szyjny. Jeździliśmy raz w tyg na rehabilitację, do tego codzien ćwiczenia w domu, kontrole u neurologa. Mial rowniez rezonans zrobiony profilaktycznie (oczywiście wszystko wyszło w normie). Robilismy mu z pieluchy Waleczek i kładliśmy kolo główki aby nie kierował główki stale na ta jedna stronę. Mial przez pewien czas owszem plaska glowke po jednym boku, ale do 8 miesiąca wszystko udalo sie unormować. Tylko trzeba systematycznie ćwiczyć. Potem nie było już ani sladu po tym 😉
doomi03, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Stokrotka kciuki 😘
Jejku jak człowieka nie ma chwile na forum to potem szok co tutaj sie dzieje 😁Stokrotka027, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Annia wrote:Inga gratuluję, dorodny chłopak. Jak się czujesz?
Stokrotko, Patrycja trzymam kciuki.
Dziękuje ❤️ Chyba całkiem nieźle ale jeszcze nie wstawałam, więc zobaczymy jak mi pójdzie
Ogólnie po cc miałam Gucia praktycznie cały czas przy sobie, tylko na chwile go zabrali. Cały czas spał i na razie jedzeniem nie był zainteresowany😅 Teraz zabrali go na noc, więc mam nadzieje że w nocy coś pośpię.
Wycięli mi przy okazji cc mięśniaka którego miałam, więc jestem zadowolonaAnnia, doomi03, Zulugula, Stokrotka027, Lalia, Ounai, Inaa89, Ania81, Ewa88 , kar_oliv, Enigvaa, Julik, Nowastaraczka, Lulu83, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Doomi czy ty jesteś pomalowana na zdjęciu? 😁 Pełen szacuneczek!
Ślicznie wyglądacie.
U nas wizyta teściów przebiegła w miarę bezboleśnie. Poszliśmy na spacer, jakoś nie miałam serca ich wysłać samych z mężem po tym jak teściowa nawiozła obiadów i prezentów dla Mikołaja. Ja generalnie lubię moich teściów. Ale nie jak nie śpię po nocach. 😂 Mikołaj oczywiście nie chce spać w dzień, więc jak pojechali to zaczęłam wielkie pranie prezentów i maty edukacyjnej. Więcej zabawek przez najbliższy czas nie muszę mu kupować. 😂 Chciałabym już lato, moi teściowie mają drugi duży dom w górach obok dziadków (bo na codzien mieszkają na Śląsku), z ogromnym ogrodem, nie mogę się doczekać jak tam zjadę z Mikołajem, zima się jeszcze nie zaczęła a ja już mam dość. 🙂Lalia, Wik89, Ania81, doomi03, KarolinaMaria, kar_oliv, kic83, Suszarka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
doomi03 wrote:Kochana najszczersze gratulacji. Gucio to cudowny kluseczek 😁
Naszec wszystkie trzy wrocławskie krasnale powitały ten świat tydzień po tygodniu
A wczoraj weszlam na forum na pierwszą listę zerknąć i tak pomyslalam o Tobie i Patrycji ze juz czas na Was... A tu dzisiaj mi nasza Lalia (dziękuję za cynk kochana 😘) pisze ze Gucio już na świecie, a Pati w trakcie, więc chyba wywołałam Was myślami xD (zapomniałam nawet ze mialas planowe cc na dziś xD).
Nie, ja nie miałam planowego cc 😊 miałam czekać na skurcze i dopiero gdybym do terminu nie urodziła to wtedy miałam się zgłosić do szpitala. Ale odeszły mi wody o 4 rano 🤭
Wszystkie dzisiaj taki sam początek, odejście wód i brak skurczy😅
Patrycja mam nadzieje, że już po i niewymęczylas się za bardzo❤️
doomi03, Stokrotka027, Lalia, Ania81, kar_oliv, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Dziękuje ❤️ Chyba całkiem nieźle ale jeszcze nie wstawałam, więc zobaczymy jak mi pójdzie
Ogólnie po cc miałam Gucia praktycznie cały czas przy sobie, tylko na chwile go zabrali. Cały czas spał i na razie jedzeniem nie był zainteresowany😅 Teraz zabrali go na noc, więc mam nadzieje że w nocy coś pośpię.
Wycięli mi przy okazji cc mięśniaka którego miałam, więc jestem zadowolonaMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Doomi czy ty jesteś pomalowana na zdjęciu? 😁 Pełen szacuneczek!
Ślicznie wyglądacie.
U nas wizyta teściów przebiegła w miarę bezboleśnie. Poszliśmy na spacer, jakoś nie miałam serca ich wysłać samych z mężem po tym jak teściowa nawiozła obiadów i prezentów dla Mikołaja. Ja generalnie lubię moich teściów. Ale nie jak nie śpię po nocach. 😂 Mikołaj oczywiście nie chce spać w dzień, więc jak pojechali to zaczęłam wielkie pranie prezentów i maty edukacyjnej. Więcej zabawek przez najbliższy czas nie muszę mu kupować. 😂 Chciałabym już lato, moi teściowie mają drugi duży dom w górach obok dziadków (bo na codzien mieszkają na Śląsku), z ogromnym ogrodem, nie mogę się doczekać jak tam zjadę z Mikołajem, zima się jeszcze nie zaczęła a ja już mam dość. 🙂
Pomalowana, ubrana i nawet włosa uprostowałam xD na spacerze chciałam się godnie prezentować... Jakoś tak mi się chce (co samą mnie dziwi xD) co jakiś czas ubrać porządnie czy podmalowac na szybko oko, więc wykorzystuje preteksty (a bo to położna ma przyjść, to do przychodni, to spacer, to jutro teściowie wpadną) xD każda motywacja jest dobra xD co prawda jest to zawsze ogarnianie się na prędkości światła odliczając w głowie każda minute która nieuchronnie zbliża do kolejnego czasu karmienia, ale grunt ze jakoś się udaje (ciekawe kiedy mi ten zapał przejdzie 😂).Annia, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Nie, ja nie miałam planowego cc 😊 miałam czekać na skurcze i dopiero gdybym do terminu nie urodziła to wtedy miałam się zgłosić do szpitala. Ale odeszły mi wody o 4 rano 🤭
Wszystkie dzisiaj taki sam początek, odejście wód i brak skurczy😅
Patrycja mam nadzieje, że już po i niewymęczylas się za bardzo❤️
Aaa no tak... No to ewidentnie wczoraj musialam czuć ze cos wisi w powietrzu i szykuje się jakaś akcja xD ale nie sądziłam że dwie a raz wywołam😅 -
Doomi to super, że masz czas na beauty time w połogu!
Ja w połogu pomalowałam się tylko dwa razy jak jechałam do ginekologa bo się bałam co z blizna. 😂
KarolinaMaria i jak decyzja, jedziesz jutro do teściów czy relaksujesz się w domku? Nie dziwię Ci się, że pod koniec ciąży nie masz ochoty na żadne eskapady...doomi03 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Doomi to super, że masz czas na beauty time w połogu!
Ja w połogu pomalowałam się tylko dwa razy jak jechałam do ginekologa bo się bałam co z blizna. 😂
KarolinaMaria i jak decyzja, jedziesz jutro do teściów czy relaksujesz się w domku? Nie dziwię Ci się, że pod koniec ciąży nie masz ochoty na żadne eskapady...
Jednak to ze jesteśmy teraz chwilowo w moim rodzinnym domu naprawdę dużo daje. Zawsze mam komu podrzucić małego jeśli potrzebuje wziąć prysznic, ogarnąć się, czy zrobić sobie posiłek (chociaz zazwyczaj ten zjadam i tak zimny i dopiero po godzinie bo jak na złość maly zawsze się wtedy przebudza na karmienie gdy już mam gotowy i wpycham parę gryzow do buzi jak chomik a reszta kończę po karmieniu xD... Ewentualnie jeśli to kanapki to czasem jem je nad Kacpra glowa kiedy on ssie cycka 😅). Naprawdę mam tutaj wiele rąk chętnych do pomocy kiedy potrzebuje i kiedy akurat są w domu i na ten moment mega ta pomoc doceniam i korzystam jeśli mam taką możliwość, więc może to też kwestia tego ze czasem jakoś znajdę ten czas. Gdybym miała dom do ogarnięcia i codziennie obiady do ugotowania tylko na swojej głowie w przerwach kiedy dziecko spi, to pewnie ciężej byłoby to zorganizować.
Chociaż przedwczoraj siedząc trochę sama przygotowałam pizze na obiad i stwierdziłam ze zrobię jeszcze kokosanki 😅 i co dziwne udało się zanim maly ssak się obudził xDWik89, Annia, Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:O super! Dwie pieczenie na jednym ogniu. A operował cię Andrzej? Odeśpij dzisiaj porządnie! Dostałaś leki przeciwbólowe? O której będą Cię pionizować?
Trafiłam na jego dyżur, ale ma uraz ręki i operował inny lekarz. Ale był na sali i nadzorował 😊Annia, Ounai, Lalia, Inaa89, kic83, Ania81, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInga28 wrote:Dziękuje ❤️ Chyba całkiem nieźle ale jeszcze nie wstawałam, więc zobaczymy jak mi pójdzie
Wycięli mi przy okazji cc mięśniaka którego miałam, więc jestem zadowolona -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA teraz tak... Matka wariatka kupiła wagę niemowlęca. Matylda dziś waży 2600, a więc od poniedziałku przytyla równe 100g. To troszkę mało, prawda?
I pytanie: ostatni tydzień nie miałam plamienia ani nic. Dziś normalnie jakbym okres dostała. To możliwe?! -
Annia wrote:Doomi to super, że masz czas na beauty time w połogu!
KarolinaMaria i jak decyzja, jedziesz jutro do teściów czy relaksujesz się w domku? Nie dziwię Ci się, że pod koniec ciąży nie masz ochoty na żadne eskapady...
Jeszcze zobaczę, dziś niewiele zrobiłam a brzuch jak kamień 🙄 Pewnie wezmę no spę i się wybiorę. Ja też lubię teściów, nie chcę być zołzą, szczególnie, że nie wiem co będzie w święta.🦄 2021 r.