X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:19

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi
    że też chce Ci się malować! Wyglądasz pięknie!

Ounai
    Kolejna, że podkład i rzęsy?? Ja się nie malowałam od marca 🤣🤣🤣
    I co naprawdę kupujecie?

doomi03 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziewczyny, czy w nocy świecicie jakieś lampeczki aby widzieć dziecko podczas snu czy panuje u Was ciemność ?

I drugie pytanie, co na odparzenie najlepsze?
    Wiem, że ostatnio ten temat się przewijał ale nie pamietam już, na te chwile posmarowałam bepanthen kilka razy i zasypałam po kąpieli mąką ziemniaczaną - już bez bepanthenu.

Mamy lampkę LED do kontaktu, ogólnie jest ciemno, do zmiany pieluchy nie zapalam dodatkowego światła.
    Na odparzenia sudocrem, ale jeszcze nie mieliśmy.

nqtkdf9hy13p613h.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka ubrana 🎄
    Ciasteczka i kakao zostawione dla Mikołaja , a dla renifera jabłko.
    Prezenty dla dzieci czekają pod choinką 🎁🎁

Wik89, Inga28, Enigvaa, Nowastaraczka, Annia, Ania81, kar_oliv, Zulugula, doomi03, dmg111, Lalia, Inaa89, SzalonaOna, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ar za 10 tys? Piękne ceny! U Was działki są takie tanie? Uzbrojona?

Tanie 😱 a ja myslalam ze nasze 1300m2 za 60tys to juz dosc drogo a ponoc mamy jedno z najdrozszych wojewodztw do budowy domu. 😳

🔸28 lat

Wysłany: 5 grudnia 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Nie mam gorączki, totalnie nic mi nie jest, nic mnie nie boli. I sorry za opis, ale skrzepy też wylatują. Więc moze to jeszcze oczyszczanie? 🤔 Zadzwonię jutro koniecznie.
    Daj znac co powie, u mnie plamienia dalej ale juz skape

SzalonaOna lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Tanie 😱 a ja myslalam ze nasze 1300m2 za 60tys to juz dosc drogo a ponoc mamy jedno z najdrozszych wojewodztw do budowy domu. 😳
    W mojej dzielnicy ar potrafi chodzić za 35 tys... 🤦🏼‍♀️ Dlatego jeśli myślimy kiedyś o domku to niestety musimy uciec pod miasto...

Patrycja, Stokrotka jak tam?

Kic co dzieci dostaną od Mikołaja?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Dziewczyny! Wow! Ja w to nie wierze 😂 co to za grupowe porody ?!! 🙈 w takim razie, ktora ma termin w okolicy 20.01? Z usg mam 16.01 😂
    Inga, pewnie juz jestes po ❤️ Na wszelki wypadek powodzenia!
    Patrycja, oby szybko i sprawnie poszlo! Szczęśliwych rozwiązań dziewczyny :)

Ja 14 stycznia mam cc

Ounai lubi tę wiadomość

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Mi zaraz jeden cycek eksploduje, mała nie może ściagnąć wszystkiego co tam zalega. Zaraz odciągne laktatorem trochę co by sobie ulżyć.

U nas dziś super noc, karmienie 23 2 i 5 więc mogłam się wyspać. Polcia ogólnie jest bardzo grzeczna jak narazie.

Mąż w córce jest zakochany, chce ją co chwile nosić i przytulać, wczoraj poszlam do Rossmana to z nią sam został, tylko.pampersa jeszcze nie chce zmienić :P

Anetka mała jest na piersi tylko ? Super :):)

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Na początku swieciliśmy mała lampeczke. Teraz ciemność, chyba że go biorę do łóżka do siebie to wtedy jakaś malutka lampka LED owa w odległości. Ja stosowałam to co napisałaś Bephanten na zmianę z mąka ziemniaczana na początki odparzenia, plus wietrzenie dupki i rezygnacja z Waterwipes.

To jakich chusteczek teraz używacie ?

• suzi1994 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczerze mówiąc odkąd lekarz mnie uspokoił ze będę miała cc to wcale nie bałam się porodu .. No może takie 10 % w skali strachu bardziej już założenia cewnika się bałam .. wczoraj przeglądałam fb i wyświetliło mi się to

https://pomagam.pl/marzeniekaroli

Oczywiście sama nie czytalabym teraz takich rzeczy ale samo się wyświetliło .. od tej pory mam to w głowie non stop .. skala strachu przed porodem wzrosła do 100 i boje się bardzo krwotoku

Edit serio nie umiem sobie z tym poradzić - boje się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 00:32

• Ounai Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Nie mam gorączki, totalnie nic mi nie jest, nic mnie nie boli. I sorry za opis, ale skrzepy też wylatują. Więc moze to jeszcze oczyszczanie? 🤔 Zadzwonię jutro koniecznie.
    Najprawdopodobniej tak będzie. Połóg trwa nawet 8 tyg i masz prawo tak długo krwawić mimo że miałaś cc. Ale lepiej za pytać kogoś kto ma rzetelną wiedzę w tym temacie.

Ania, to jest wioska 15km od nas. Ale jeżdżą autobusy więc nie jest źle. Jest też przedszkole i szkoła podstawowa. U nas w mieście działki są po 300tys za 6 arów. Jeśli po patrzeć na wioski w kierunku Katowic to ceny też się utrzymują na takim samym poziomie. Ale tak naprawdę przy małych dzieciach życie toczy się na trasie praca-sklep-dom. My i tak od dawna już robimy zakupy raz w tygodniu. Gdybym miała dom to zainwestowałabym w dużą zamrażarkę do spiżarni i na spokojnie mogłabym kupować rzeczy właśnie raz na 1-2 tygodnie. Media są w drodze podobno. Jedyny minus taki, że póki co nie ma gazu, będzie dociągnięty końcem 2021 roku. A wiadomo jak to z gminnymi inwestycjami - może się przeciągnąć do 2022, więc trzeba by montować pompę ciepła i pewnie fotowoltaikę. Powiem szczerze, że napaliłam się bo przy tej kwocie ma my mamy wkład własny i możemy kupować. W czerwcu najemcy wychodzą z mieszkania więc moglibyśmy je wystawić na sprzedaż i gdybyśmy się zdecydowaliście na konstrukcję w technologii lekkiego szkieletu drewnianego to najpóźniej na Wielkanoc 2022 bylibyśmy u siebie. Młody poszedłby już do szkoły z kolegami ze wsi :D
    A najlepszych mój mąż. Mówi do mnie "ja się tego boję". Myślałam że boi się budowy itd. A on mówi "boję się, że kupimy i się zacznie. Będziesz mi codziennie wysyłać projekty domów..." 😂

Annia, Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Doomi
    że też chce Ci się malować! Wyglądasz pięknie!

Ounai
    Kolejna, że podkład i rzęsy?? Ja się nie malowałam od marca 🤣🤣🤣
    I co naprawdę kupujecie?
    Ja mam brzydką skórę. A moje rzęsy i brwi są jasne. Brwi prawie wcale nie widać. Jakbyśmy się nie wymaluje to wyglądam jak ciotka klotka. Więc rano mam taki rytuał, że jak wstaję to włączam ekspres, myję zęby i od razu siec maluję. Potem już wystarczy zrzucić kurtkę żeby wyjść na spacer ;)

Właśnie pisałam, że się napaliłam strasznie, ale zobaczymy jeszcze czy mój zapał nie ostygnie jak pojedziemy oglądnąć tą działkę. Muszę zobaczyć jak komunikacja, sąsiedztwo bo na mapie to zawsze wszystko ładnie wygląda. A najlepsze! Cena jest do małej negocjacji, więc może udałoby się zbić z 5tys. Byłoby na notariusza i księgi wieczyste 😂

Enigvaa, u Was to brałabym za gotówkę, bez jaj. A potem jeszcze dokupilabym po 10ar dla dzieci 😂😂😂

Wiecie co jest smutne? Mam działkę budowlaną 15km od Wawelu, 20 arów. I co? Kupa, bo nie mam tam pracy. To jesteś smutek dopiero.

Kic, u Was Mikołaj zostawia podmiot choinką? U nas Mikołaj to biskup, więc ciasteczek nie zostawiamy. Ale musi być sprzątnięty pokój, żeby widział że grzeczne dzieci tu mieszkają. Pod choinkę prezenty przynosi Gwiazdka wg teściowej, Aniołki wg tradycji z mojego domu i Dzieciątko wg tradycji Śląskiej. Głównie mówimy, że Aniołki. One też patrzą czy dzieci są grzeczne. Żeby dostać prezent trzeba poczekać aż wszyscy zjedzą kolację.
    Od Mikołaja Tymek dostaje wielki pojazd Psiego Patrolu, a Marta matę Kinderkraft.
    d43bbe5cb4de.jpg
    23dc1371c981.jpg

Dużo gwiazdek, bo mój syn to mała Sroka. Uwielbia te gwiazdki i ogolnie wszystko co błyszczy ;)

kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai na jaki pojazd z psiego patrolu zdecydowaliście się na mikołajki ? U nas tez niedawno było to na topie

• Annia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    To jakich chusteczek teraz używacie ?
    Żadnych. Albo nawilżam wacik Kindii Bamboo w wodzie albo idę umyć tyłek pod umywalkę. Najczęściej myje tyłek, bo kupy są rzadziej a duże.
    Suzi, no niestety CC to operacja i niesie ryzyko zawsze ze sobą... Ale... To, że coś pójdzie nie tak to są jednostkowe przypadki. Przy porodzie SN też może pójść coś nie tak. Nawet przy błahym wyrywaniu zęba zdarza się, że ktoś umrze... To naprawdę trzeba mieć w życiu pecha. Do mediów zawsze przebija się to, że jednej osobie coś niestety się stało a nie to że milionowi nic się nie stało. :(

Ounai rozumiem czyli kierunek wieś. Sprawdź sobie jak dojazdy do liceum. Mam przyjaciółkę co mieszkała pod Opolem i jej rodzice wspominają okres późnego gimnazjum i liceum jako jedno wielkie wożenie nastolatki do szkoły, koleżanek, na zajęcie dodatkowe, na spotkanie, na imprezę bo pociągi 3 na dobę i to by było na tyle jeśli chodzi o komunikację. ;) No i to nas trochę hamuje jak myślimy o domu pod miastem.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba za dużo emocji i nie umiem spać🤭 będę tego żałowała😅

Ciekawe co u Patrycji i Stokrotki :)

Wik89, Stokrotka027, kar_oliv, Lalia, SzalonaOna, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Ounai na jaki pojazd z psiego patrolu zdecydowaliście się na mikołajki ? U nas tez niedawno było to na topie
    Mój syn jako rozpieszczony do niedawna jedynak ma już większość. Ma wszystkie pojazdy piesków + wszystkie pojazdy z serii mighty pups + patrolowiec + bazę. A teraz chciał wersję patrolowca ale tą co przewozi pojazdy w wersji wyścigówek. Powiem szczerze, że nie żal mi kasy, bo wiem, że młoda to potem dostanie. Ale teraz już mu ograniczyłam. Mąż chciał mu jeszcze lego dokupić ale powiedziałam, że absolutnie się nie zgadzam bo trzeba skończyć z takim kupowaniem miliona zabawek. Lego z serii minecraft dostanie pod choinkę i na urodziny.

Suzi, przeczytałam ta historie. Bardzo żal tej rodziny, ale takich przypadków jest niewiele. Choć akurat ja się otarlam o krwotok bo łożysko niespodzianka chciało się urodzić. Choć nie wiem czy to nie genetyka bo moja mama nie dała rady urodzić łożyska przy mnie i właśnie miała krwotok a potem łyżeczkowanie bez znieczulenia bo już nie było czasu na znieczulenie, inaczej by umarła. Ale tako jakieś mówię, to są naprawdę rzadkie przypadki.

BOY 2015
    GIRL 2020
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi nie stresuj się! Niestety różne sytuacje się zdarzają czy to podczas cesarki czy porodu naturalnego...

Sytuacja bardzo przykra :( Ale one zdarzają się bardzo rzadko.
    Ja w ciąży nie mogłam czytać takich historii, bo tez zaraz milion myśli.

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też przed snem zajrzałam, żeby zobaczyć, czy dziewczyny się coś odzywały 😏 pewnie już tulą maluchy.

Stokrotka027 lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Żadnych. Albo nawilżam wacik Kindii Bamboo w wodzie albo idę umyć tyłek pod umywalkę. Najczęściej myje tyłek, bo kupy są rzadziej a duże.
    Suzi, no niestety CC to operacja i niesie ryzyko zawsze ze sobą... Ale... To, że coś pójdzie nie tak to są jednostkowe przypadki. Przy porodzie SN też może pójść coś nie tak. Nawet przy błahym wyrywaniu zęba zdarza się, że ktoś umrze... To naprawdę trzeba mieć w życiu pecha. Do mediów zawsze przebija się to, że jednej osobie coś niestety się stało a nie to że milionowi nic się nie stało. :(

Ounai rozumiem czyli kierunek wieś. Sprawdź sobie jak dojazdy do liceum. Mam przyjaciółkę co mieszkała pod Opolem i jej rodzice wspominają okres późnego gimnazjum i liceum jako jedno wielkie wożenie nastolatki do szkoły, koleżanek, na zajęcie dodatkowe, na spotkanie, na imprezę bo pociągi 3 na dobę i to by było na tyle jeśli chodzi o komunikację. ;) No i to nas trochę hamuje jak myślimy o domu pod miastem.
    Ja pochodzę ze wsi pod Krakowem. Do szkół średniej jakkolwiek chodziłam to miałam jakieś 3km na przystanek. Do Krakowa żeby jechać 2km na przystanek. Więc znam ból. Tutaj podobno jest połączenie, ale też chcę najpierw sprawdzić gdzie jest przystanek, bo chcę żeby byli samodzielni. Albo na studia mam nadzieję ich wypchnąć do Krakowa to tam niech imprezują :P

Ja miałam duży dylemat. Ale ostatecznie do szłam do wniosku, że okres szkoły średniej to parę lat. A za to wszystkiego kolejne będę mogła się opalać na swoim trawniku. Siać swoją marchewkę i pomidory. Wkopac sobie basen i co najważniejsze - rozpalić grilla! Teraz to mi smutno będzie jeśli nie kupimy tej działki 😂

BOY 2015
    GIRL 2020
‹‹ 2490 2491 2492 2493 2494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ