Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Doomi
że też chce Ci się malować! Wyglądasz pięknie!
Ounai
Kolejna, że podkład i rzęsy?? Ja się nie malowałam od marca 🤣🤣🤣
I co naprawdę kupujecie?doomi03 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, czy w nocy świecicie jakieś lampeczki aby widzieć dziecko podczas snu czy panuje u Was ciemność ?
I drugie pytanie, co na odparzenie najlepsze?
Wiem, że ostatnio ten temat się przewijał ale nie pamietam już, na te chwile posmarowałam bepanthen kilka razy i zasypałam po kąpieli mąką ziemniaczaną - już bez bepanthenu.
Mamy lampkę LED do kontaktu, ogólnie jest ciemno, do zmiany pieluchy nie zapalam dodatkowego światła.
Na odparzenia sudocrem, ale jeszcze nie mieliśmy.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Choinka ubrana 🎄
Ciasteczka i kakao zostawione dla Mikołaja , a dla renifera jabłko.
Prezenty dla dzieci czekają pod choinką 🎁🎁
Wik89, Inga28, Enigvaa, Nowastaraczka, Annia, Ania81, kar_oliv, Zulugula, doomi03, dmg111, Lalia, Inaa89, SzalonaOna, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Annia wrote:Ar za 10 tys? Piękne ceny! U Was działki są takie tanie? Uzbrojona?
Tanie 😱 a ja myslalam ze nasze 1300m2 za 60tys to juz dosc drogo a ponoc mamy jedno z najdrozszych wojewodztw do budowy domu. 😳🔸28 lat
-
Enigvaa wrote:Tanie 😱 a ja myslalam ze nasze 1300m2 za 60tys to juz dosc drogo a ponoc mamy jedno z najdrozszych wojewodztw do budowy domu. 😳
Patrycja, Stokrotka jak tam?
Kic co dzieci dostaną od Mikołaja?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lelek wrote:Dziewczyny! Wow! Ja w to nie wierze 😂 co to za grupowe porody ?!! 🙈 w takim razie, ktora ma termin w okolicy 20.01? Z usg mam 16.01 😂
Inga, pewnie juz jestes po ❤️ Na wszelki wypadek powodzenia!
Patrycja, oby szybko i sprawnie poszlo! Szczęśliwych rozwiązań dziewczyny
Ja 14 stycznia mam ccOunai lubi tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Anet.kaa wrote:Mi zaraz jeden cycek eksploduje, mała nie może ściagnąć wszystkiego co tam zalega. Zaraz odciągne laktatorem trochę co by sobie ulżyć.
U nas dziś super noc, karmienie 23 2 i 5 więc mogłam się wyspać. Polcia ogólnie jest bardzo grzeczna jak narazie.
Mąż w córce jest zakochany, chce ją co chwile nosić i przytulać, wczoraj poszlam do Rossmana to z nią sam został, tylko.pampersa jeszcze nie chce zmienić
Anetka mała jest na piersi tylko ? Super
Annia wrote:Na początku swieciliśmy mała lampeczke. Teraz ciemność, chyba że go biorę do łóżka do siebie to wtedy jakaś malutka lampka LED owa w odległości. Ja stosowałam to co napisałaś Bephanten na zmianę z mąka ziemniaczana na początki odparzenia, plus wietrzenie dupki i rezygnacja z Waterwipes.
To jakich chusteczek teraz używacie ?DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Dziewczyny szczerze mówiąc odkąd lekarz mnie uspokoił ze będę miała cc to wcale nie bałam się porodu .. No może takie 10 % w skali strachu bardziej już założenia cewnika się bałam .. wczoraj przeglądałam fb i wyświetliło mi się to
https://pomagam.pl/marzeniekaroli
Oczywiście sama nie czytalabym teraz takich rzeczy ale samo się wyświetliło .. od tej pory mam to w głowie non stop .. skala strachu przed porodem wzrosła do 100 i boje się bardzo krwotoku
Edit serio nie umiem sobie z tym poradzić - boje sięWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 00:32
SzalonaOna wrote:Nie mam gorączki, totalnie nic mi nie jest, nic mnie nie boli. I sorry za opis, ale skrzepy też wylatują. Więc moze to jeszcze oczyszczanie? 🤔 Zadzwonię jutro koniecznie.
Ania, to jest wioska 15km od nas. Ale jeżdżą autobusy więc nie jest źle. Jest też przedszkole i szkoła podstawowa. U nas w mieście działki są po 300tys za 6 arów. Jeśli po patrzeć na wioski w kierunku Katowic to ceny też się utrzymują na takim samym poziomie. Ale tak naprawdę przy małych dzieciach życie toczy się na trasie praca-sklep-dom. My i tak od dawna już robimy zakupy raz w tygodniu. Gdybym miała dom to zainwestowałabym w dużą zamrażarkę do spiżarni i na spokojnie mogłabym kupować rzeczy właśnie raz na 1-2 tygodnie. Media są w drodze podobno. Jedyny minus taki, że póki co nie ma gazu, będzie dociągnięty końcem 2021 roku. A wiadomo jak to z gminnymi inwestycjami - może się przeciągnąć do 2022, więc trzeba by montować pompę ciepła i pewnie fotowoltaikę. Powiem szczerze, że napaliłam się bo przy tej kwocie ma my mamy wkład własny i możemy kupować. W czerwcu najemcy wychodzą z mieszkania więc moglibyśmy je wystawić na sprzedaż i gdybyśmy się zdecydowaliście na konstrukcję w technologii lekkiego szkieletu drewnianego to najpóźniej na Wielkanoc 2022 bylibyśmy u siebie. Młody poszedłby już do szkoły z kolegami ze wsi
A najlepszych mój mąż. Mówi do mnie "ja się tego boję". Myślałam że boi się budowy itd. A on mówi "boję się, że kupimy i się zacznie. Będziesz mi codziennie wysyłać projekty domów..." 😂Annia, Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
kic83 wrote:Doomi
że też chce Ci się malować! Wyglądasz pięknie!
Ounai
Kolejna, że podkład i rzęsy?? Ja się nie malowałam od marca 🤣🤣🤣
I co naprawdę kupujecie?
Właśnie pisałam, że się napaliłam strasznie, ale zobaczymy jeszcze czy mój zapał nie ostygnie jak pojedziemy oglądnąć tą działkę. Muszę zobaczyć jak komunikacja, sąsiedztwo bo na mapie to zawsze wszystko ładnie wygląda. A najlepsze! Cena jest do małej negocjacji, więc może udałoby się zbić z 5tys. Byłoby na notariusza i księgi wieczyste 😂
Enigvaa, u Was to brałabym za gotówkę, bez jaj. A potem jeszcze dokupilabym po 10ar dla dzieci 😂😂😂
Wiecie co jest smutne? Mam działkę budowlaną 15km od Wawelu, 20 arów. I co? Kupa, bo nie mam tam pracy. To jesteś smutek dopiero.
Kic, u Was Mikołaj zostawia podmiot choinką? U nas Mikołaj to biskup, więc ciasteczek nie zostawiamy. Ale musi być sprzątnięty pokój, żeby widział że grzeczne dzieci tu mieszkają. Pod choinkę prezenty przynosi Gwiazdka wg teściowej, Aniołki wg tradycji z mojego domu i Dzieciątko wg tradycji Śląskiej. Głównie mówimy, że Aniołki. One też patrzą czy dzieci są grzeczne. Żeby dostać prezent trzeba poczekać aż wszyscy zjedzą kolację.
Od Mikołaja Tymek dostaje wielki pojazd Psiego Patrolu, a Marta matę Kinderkraft.
Dużo gwiazdek, bo mój syn to mała Sroka. Uwielbia te gwiazdki i ogolnie wszystko co błyszczykic83, dmg111 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
suzi1994 wrote:To jakich chusteczek teraz używacie ?
Suzi, no niestety CC to operacja i niesie ryzyko zawsze ze sobą... Ale... To, że coś pójdzie nie tak to są jednostkowe przypadki. Przy porodzie SN też może pójść coś nie tak. Nawet przy błahym wyrywaniu zęba zdarza się, że ktoś umrze... To naprawdę trzeba mieć w życiu pecha. Do mediów zawsze przebija się to, że jednej osobie coś niestety się stało a nie to że milionowi nic się nie stało.
Ounai rozumiem czyli kierunek wieś. Sprawdź sobie jak dojazdy do liceum. Mam przyjaciółkę co mieszkała pod Opolem i jej rodzice wspominają okres późnego gimnazjum i liceum jako jedno wielkie wożenie nastolatki do szkoły, koleżanek, na zajęcie dodatkowe, na spotkanie, na imprezę bo pociągi 3 na dobę i to by było na tyle jeśli chodzi o komunikację.No i to nas trochę hamuje jak myślimy o domu pod miastem.
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
suzi1994 wrote:Ounai na jaki pojazd z psiego patrolu zdecydowaliście się na mikołajki ? U nas tez niedawno było to na topie
Suzi, przeczytałam ta historie. Bardzo żal tej rodziny, ale takich przypadków jest niewiele. Choć akurat ja się otarlam o krwotok bo łożysko niespodzianka chciało się urodzić. Choć nie wiem czy to nie genetyka bo moja mama nie dała rady urodzić łożyska przy mnie i właśnie miała krwotok a potem łyżeczkowanie bez znieczulenia bo już nie było czasu na znieczulenie, inaczej by umarła. Ale tako jakieś mówię, to są naprawdę rzadkie przypadki.BOY 2015
GIRL 2020 -
Annia wrote:Żadnych. Albo nawilżam wacik Kindii Bamboo w wodzie albo idę umyć tyłek pod umywalkę. Najczęściej myje tyłek, bo kupy są rzadziej a duże.
Suzi, no niestety CC to operacja i niesie ryzyko zawsze ze sobą... Ale... To, że coś pójdzie nie tak to są jednostkowe przypadki. Przy porodzie SN też może pójść coś nie tak. Nawet przy błahym wyrywaniu zęba zdarza się, że ktoś umrze... To naprawdę trzeba mieć w życiu pecha. Do mediów zawsze przebija się to, że jednej osobie coś niestety się stało a nie to że milionowi nic się nie stało.
Ounai rozumiem czyli kierunek wieś. Sprawdź sobie jak dojazdy do liceum. Mam przyjaciółkę co mieszkała pod Opolem i jej rodzice wspominają okres późnego gimnazjum i liceum jako jedno wielkie wożenie nastolatki do szkoły, koleżanek, na zajęcie dodatkowe, na spotkanie, na imprezę bo pociągi 3 na dobę i to by było na tyle jeśli chodzi o komunikację.No i to nas trochę hamuje jak myślimy o domu pod miastem.
Ja miałam duży dylemat. Ale ostatecznie do szłam do wniosku, że okres szkoły średniej to parę lat. A za to wszystkiego kolejne będę mogła się opalać na swoim trawniku. Siać swoją marchewkę i pomidory. Wkopac sobie basen i co najważniejsze - rozpalić grilla! Teraz to mi smutno będzie jeśli nie kupimy tej działki 😂BOY 2015
GIRL 2020