X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Lalia a mi nic nie leci, ani siara ani nic i cycki jak flaki, nie wiem czy coś tam w ogóle będzie 😱
    Brzuch mnie coś kręci 💩 i jakoś tak dziwnie się czuję.

Co do cyckow to też tak mialam, że małe, nic nie leci, a teraz normalnie karmię i nadal nie są jakies spektakularne, tyle że takie nabite :)

kar_oliv, Iryska, Lalia lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Co do cyckow to też tak mialam, że małe, nic nie leci, a teraz normalnie karmię i nadal nie są jakies spektakularne, tyle że takie nabite :)

Może na rozmiar nie narzekam bo przed też miałam duże do swojej sylwetki ale te flaki mnie zastanowily 😁 takie puste się wydają 😁

atdcgu1rjappkskg.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, tak w ogóle to witam się w kolejnym tygodniu 😍 ciąża jest już donoszona 💪 myślę, że max za 2 tygodnie szpital 😅 mój synek jest długości selera naciowego 💙 u mnie na plusie ok. 10 kg 👌

W tym tygodniu planuję skończyć sprzątać mieszkanie z mężem, ubrać choinkę i udekorować mieszkanie oraz upiec pierniki 😁 za tydzień bardzo chcę już rodzić! ♥️

Gratuluję nowych tygodni innym mamusiom w dwupaku 😘

Trzymam kciuki za dobre wieści z dzisiejszych wizyt ✊

Mamusiom z maluchami życzę spokojnego dnia 😊

Jakie macie plany na dzisiaj, kochane? Ja właśnie zbieram się do laboratorium na ostatnie (chyba) już badania, a później będziemy z mężem kontunować porządki w mieszkaniu 😂

Gratuluję donoszonej ciąży 😚 ale to zleciało, juz niedlugo poznacie się z Malenstwem 💙

U nas dzis na spokojnie, wczoraj byl ciekawszy dzien, bylismy na spacerze, upieklam pierniki i je dokorowalismy z mężem, ubralismy choinke i narobilam schaboszczakow mężowi na ładnych kilka dni😀 on gotuje praktycznie codziennie , tylko czasem cos lzejszego ja:) porobilismy z mezem i synkiem takie mikolajkowe zdjęcia przy choince, każdy z nas w stroju z świątecznym motywem 🎅🎅

Lalia, Suszarka, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Czyli codziennie rano pakujesz Matyldę ze sobą do auta? 🤯 Dla mnie każdy wyjazd autem z dzieckiem to eskapada!
    Nieee, dopóki on jest w domu to Matylda zostaje w domku te 20 min :)

Ounai lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Tez pakuję swoją córkę do auta codziennie :) partner odwozi synka do żłobka a ja go odbieram. Codziennie tez jestem na spacerze bo chodze z psem na spacer. Czasem zdarzy mi się ze na spacer z psem ide z wózkiem i synkiem. Mam labradora :)
    My też spacerujemy codziennie. Raz mniej, raz więcej ale chodzimy :)

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie w ten piękny poniedziałek :) ja na weekend się wyłączyłam z forum, z internetu, spędzałam czas z rodzinka, chociaż w sumie wieczorami podczytywałem Was, jednak byłam ciekawa co słychać :D a teraz zbieram się na wizytę do gin, mam na 9.30, zobaczymy co tam słychać! Po miesiącu przerwy jestem bardzo ciekawa! Chociaż w sobotę chyba zaczęłam czuć pierwsze delikatne ruchy! Niby szybko, ale mając porównanie do pierwszej ciazy myśle ze to to, dosłownie jakby tam jakaś rybka pływała w brzuchu i muskala mnie ogonkiem 😍

kar_oliv, Zulugula, Ounai, Suszarka, dmg111, Ania81, Stokrotka027, Belie lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia gratuluje odnoszonej ciazy :) Dziewczyny gratuluje szczęśliwych, udanych porodów i witamy dzieciaczki na świecie :)

Iryska, Lalia, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku zniknęła Ci ta buła nad blizna? Bo mi jeszcze nie😕

Annia kiedy Ci się to rozeszlo?

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2020, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

My już po wizycie. Waga 2670 💪 przybrała 170g w tydzień, lekarka się nie czepia. Wyniki z krwi i moczu super, więc też ok. Dalej się karmić tak jak teraz i już. Za tydzień znów kontrola :) ufffffff.....

Zaraz kończę karmić i chyba lecę na drzemkę póki dzieci nie ma w domku. Może trochę odeśpię noc, bo Matylda od 3 do 5 w ogóle nie spała. Wisiała na cycu, a jak odłożyłam to płacz 🤔

A później zabieram się za resztę zadań z listy :)

Miłego dnia! ❤️

kar_oliv, Iryska, Inaa89, Lalia, Zulugula, Ounai, Suszarka, kic83, Ania81, Stokrotka027, patrycja92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

Tak. Jakoś 2 dni miałam i koniec. Ale za to teraz "miesiączkuje" 😂

Ania81 lubi tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

Ja do tej pory mam tą bułę, ale dużo mniejszą już, takie spuchnięte jakby. Kiedy idziesz do fizjoterapeuty?🙂

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ja do tej pory mam tą bułę, ale dużo mniejszą już, takie spuchnięte jakby. Kiedy idziesz do fizjoterapeuty?🙂

W czwartek :) trochę się stresuje co tam wymaca.. wczoraj tak bardziej dotknelam tej blizny i pod spodem jest cała taka twarda, tez tak masz/mialas?

💙
    💗
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    W czwartek :) trochę się stresuje co tam wymaca.. wczoraj tak bardziej dotknelam tej blizny i pod spodem jest cała taka twarda, tez tak masz/mialas?
    Ogólnie ta buła nie jest troszkę twardsza od otoczenia... Ale ja jeszcze mam zrosty, kilka takich twardych kulek, one są twarde prawie jak kamień. To super , że tak szybko się wybierasz do fizykoterapeuty🙂

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 10:55

Iryska, Lalia lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ogólnie ta buła nie jest troszkę twardsza od otoczenia... Ale ja jeszcze mam zrosty, kilka takich twardych kulek, one są twarde prawie jak kamień. To super , że tak szybko się wybierasz do fizykoterapeuty🙂

I te zrosty jakoś się rozejda czy co teraz z nimi?

💙
    💗
  • Annia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:

Chyba dość długo to trwało, nie pamiętam dokładnie ale z 2/3 tyg? W każdym układzie jak szłam do ginekologa po połogu to tego nie było już na pewno.

Lalia gratuluję nowego tygodnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 09:23

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja wożę dzieci, bo chce. A on... No taki trochę typ niereformowalny mi się trafił. Mamy małe zgrzyty, nie chce mi się nawet kłócić, więc robię co do mnie należy...
    Rozumiem. Mam nadzieję, że przejdziecie kryzys i będzie lepiej. U nas powoli się zaczynamy dogadywać, ale do ideału jeszcze trochę brakuje.

Niestety zniżki na Nowy Rok nie są tak spektakularne jak na 11.11 i za nawilżacz dałam 310zl. Ale za to z wysyłką z Polski, więc do 3 dni będzie u mnie. I tak udało mi się zbić 37zl kuponem 10$/60$

SzalonaOna lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Rozumiem. Mam nadzieję, że przejdziecie kryzys i będzie lepiej. U nas powoli się zaczynamy dogadywać, ale do ideału jeszcze trochę brakuje.

Niestety zniżki na Nowy Rok nie są tak spektakularne jak na 11.11 i za nawilżacz dałam 310zl. Ale za to z wysyłką z Polski, więc do 3 dni będzie u mnie. I tak udało mi się zbić 37zl kuponem 10$/60$

Mój mąż na dodatkowe kupony tutaj jeszcze poluje
    https://www.pepper.pl/
    Ale to też trzeba trafić

Ounai lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    No cóż jednak parą Patrycji nie będę.

Mam beznadziejny humor.
    Julik to są hormony ;) wiem, że Cię to denerwuje, ale pokazałabym Ciebie mój salon po weekendzie z synem img mężem w domu to byś się zaryczała. I tak samo jak wyglądał i w ciąży jak była i teraz. A nawet w ciąży chyba gorzej bo nie miałam tyle sił żeby ogarniać i do tego chłopaków nie miałam tak wychowanych jak teraz ;) Nie pocieszę Cię niestety, pewnie będziecie sie kłócić po porodzie, bo będziesz miała jeszcze mniej czasu. Ale jak hormony sie ustabilizują, Wy się nauczycie nowej roli rodziców to będzie lepiej :)

Julik lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, mam 1.5cm rozwarcia i krótką szyjkę, główka "już powoli przyparta". Lekarz zadowolony, mówi że jest duża szansa na poród przed 40 tygodniem, więc jego radosne nastawienie udziela się też mnie 🥰 dostałam instrukcje kiedy jechać do szpitala. Zrobił mi dokładne USG, sprawdził zastawki, przepływy, pomierzył wymiary i podobno Mała ma 3 kg. To by potwierdzało że ostatnio trochę go poniosło z mierzeniem 😁 sprawdził też czy na bank dziewczynka bo po moich dziwnych snach wolałam się upewnić 🤣

W sobotę rano idę jeszcze na ktg. Kolejna wizyta - do której zdaniem doktora powinnam jeszcze dotrwać - będzie 22.12 :)

Teraz mam dylemat, czy kupować Staremu prezent pod choinkę, czy lepiej urodzić 😂

Nie wiem czemu obróciło znów zdjęcie, ale to moja panienka :)

4bec0af579f3.jpg

Zulugula, kar_oliv, Iryska, Annia, Lalia, KarolinaMaria, Inaa89, SzalonaOna, kic83, dmg111, Ania81, Lulu83, Stokrotka027, Julik, Belie lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 2501 2502 2503 2504 2505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ