Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Nie żartuj nie ma pokoju do karmienia? 😑
Inga a nie możesz powiedzieć kawę na ławę, że nie dasz rady i żeby nie sprawdzać tylu osób na raz do noworodka? 🙄potem ładnie poszła spać i spała dopiero końca imprezy. Właśnie wróciliśmy do domu. Tort zrobił furorę wśród dzieci i rodziców.
A po powrocie Marta pierwszy raz przewróciła się sama z pleców na brzuchLalia, Suszarka, Nowastaraczka, kar_oliv, Ladyo, Stokrotka027, Inaa89, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość
-
Inga, mega słabo z tą wigilią 🤪
Ja jakiś czas temu poruszyłam ten temat z moimi rodzicami, bo u nas sytuacja wygląda tak, że do moich rodziców mamy ok. 40 min jazdy, a do moich teściów niecałe 10 min, bo mieszkają w tym samym mieście.
I przez ostatnie 2 lata, robiliśmy tak6, że jechaliśmy na 15:00 do moich rodziców i brata i przychodzili też dziadkowie (mieszkają bardzo blisko), a na 18:00 jechaliśmy do moich teściów (nie mają tu rodziny, a mój mąż jest jedynakiem).
A w tym roku w sumie to ja zaproponowałam, że jak urodzę sporo przed świętami, to wigilię zrobimy u nas w mieszkaniu i przyjadą tylko rodzice, brat i teściowie. Ja nie będę nic przygotowywać, oni się podzielą wszystkim (mają fajny kontakt), ja udostępnię lokal i wnuka 😁oni są też tacy, że jestem pewna, że później by też posprzątali itd. Więc dzięki temu nie musielibyśmy jeździć z synkiem, a dziadkowie i wujek spędzili by z nami pierwsze święta ♥️
Ale z tego względu, że zapowiada się, że w święta ja będę w szpitalu, albo wypiszą mnie w wigilię, to bardzo możliwe, że przyjadą na raty ("jeden dzień rodzice, drugi teściowie), albo w święta albo dopiero po świętach i to na samą kawkę 😉 a jak wpadną, to nie na pół dnia, tylko myślę że max na 1,5-2 h. Ale jestem pewna, że najpierw zapytają czy czuję się na siłach 👍Nowastaraczka, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Kiedyś któraś z Was pytała jak z dawka letrox po porodzie. A więc mój Doktorek kazał po porodzie dawka 50, a po 4-6tyg kontrola hormonów.
-
nick nieaktualny
-
Tajka ja też bym nie kupowała jakichś wielkich prezentów zs te rzeczy, jedynie symboliczne upominki. Czekoladki czy coś. Nie ma sensu się losztowac, tym bardziej że musicie większość tych rzeczy oddać.
Karoliv rozumiem Cię że chcesz już aby synek był z Tobą, ale jeszcze kilka dni i będziecie się tulić. Uwierz mi, że to minie bardzo szybko, nim się nie obejrzysz i szybko zapimnisz ten czas smutków i nerwów. Synek który zaraz z Tobą bedzie wszystko Ci wynagrodziTajka lubi tę wiadomość
-
Lelek, Julik, Nowastaraczka, Annia, Lalia, Ounai, Zulugula, kar_oliv, Wik89, Ladyo, Nikaa92, Enigvaa, Tajka, Stokrotka027, calanthe, Inaa89, KarolinaMaria, dmg111, SzalonaOna, LaBellePerle, Karenira lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Kic, ale Ty jesteś piękna 😍 masz taką ponętną urodę 🤭😁
kic83 lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Ounai różnie bywa z tym okresem, jednym na kp nie wraca do 1.5 roku a np chciałyby zajść w następną ciążę, a moja koleżanka chciała jak najdłużej nie mieć okresu kp do dzisiaj a właśnie po 6/7 tygodniach wrócił jej cykl.
Ja za okresem nie tęsknię!
Suszarka moje znajome co miały bardzo bolesne miesiączki potwierdzają to co piszesz. Że są mniej bolesne niż kiedyś.
Co do bolesności-mnie po porodzie bolało tak samo plus doszły bolesne owulacje 🤷♀️
Enigvaa, jakby mój tak powiedział to z radością pobiegłabym do salonu. Ale mój już wie czy jest dziecko i w życiu się na to nie zgodzi
Motylek, ja przy katarze jak był silny to odciągałam, jak słaby i radziła sobie z oddychaniem zostawiłam i pierwsze kilka dni darowałam sobie spacery.
Enigvaa, SzalonaOna lubią tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Motylku zdrówka dla Was! 💚 Oby Matylda nie rozchorowała się za bardzo
Suszarko, działaj działaj! Może akurat postanowi zawitać na świecie przed świetami✊🏽😊
Kic! Wszystkiego najlepszego! Niech spełnią się Twoje wszystkie marzenia💐🎂
U nas dzisiaj byli teściowe; wszystko ładnie pięknie i nagle wypalili, że oni przyjadą do nas na wigilie 😳 normalnie wryło mnie w krzesło, bo nikt nawet nie zapytał nas o zdanie... a planowałam, że wigilie spędzimy w trójkę a w kolejne dni będziemy przyjmować gości. A oni już wszystko zaplanowali... Że oni przyjadą trochę wcześniej i ona nam pomoże a wieczorem przyjedzie jeszcze męża brat z żoną... no masakra🤦🏻♀️
Motylku, pizzerie jeszcze zrozumiem. Ale sala zabaw? No dziwne trochę...Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Dziewczyny do kiedy uzywaliscie tej wkładki do fotelika? Wczoraj jak jechalismy do pediatry to synek byl jeszcze we wkladce ale wygladalo na ciasno a bez wkładki z kolei się topił
Zulu, a nie masz instrukcji do fotelika? Bo mi się coś kojarzy, że my mamy jakąś rozpiskę kiedy którą wkładkę wyciągać w zależności od długości albo wagi dziecka 😅 -
Kic, masz piękniejszą figurę 7 tygodni po drugim porodzie niż ja bez żadnej ciąży ♥️ a na dodatek jesteś taka seksowna, masz coś bardzo zadziornego w sobie, myślę, że w normalnych warunkach niezła z Ciebie lisica 🦊
Zulu wejdź na grupę osiem gwiazdek, wpisz w wyszukiwarkę nazwę fotelika+wkładka noworodkowa i myślę że dużo Ci się rozjaśni. A nie jest tak że możecie wyjąć jakiś kawałek wkładki, ona jest w całości? Wiem że z niektórymi fotelikami tak się robi, 🙈Lalia, Zulugula, kic83 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Kic, masz piękniejszą figurę 7 tygodni po drugim porodzie niż ja bez żadnej ciąży ♥️ a na dodatek jesteś taka seksowna, masz coś bardzo zadziornego w sobie, myślę, że w normalnych warunkach niezła z Ciebie lisica 🦊
Zulu wejdź na grupę osiem gwiazdek, wpisz w wyszukiwarkę nazwę fotelika+wkładka noworodkowa i myślę że dużo Ci się rozjaśni. A nie jest tak że możecie wyjąć jakiś kawałek wkładki, ona jest w całości? Wiem że z niektórymi fotelikami tak się robi, 🙈
No właśnie my w Pixelu tak mamy, bo poszukałam w necie. I najpierw te boczne, potem połówkę spod pupy, drugą spod pupy, a na koniec można ta przy główce 🤔 -
U nas dziś każde karmienie to minimum 1h. Kp to jednak ciężki kawałek chleba..
Kurczę i nie wiem co z tym odbijaniem. Nie odbijalam nigdy ale od kilku dni wylewa mu się z buźki mleczko, rozumiem że to ulewanie. Jako że przy cycku od razu zasypia to gdzies w trakcie karmienia próbuje go niby odbic ale nigdy mu się nie odbija no i nie wiem w końcu co ja mam robic. Help !💙 11.2020
💗 11.2023