Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:LaBellePerle, ależ ona była okruszkiem maleńkim. Ona jest prawdziwym cudem!
No właśnie o tym mówię... Większość z Was ma obraz Wiktorii obecnej i mówi, że nie wygląa jak wcześniak, w dodatku tak skrajny... ale na początku swojej drogi to człowiek nie wierzył wręcz w to, co widzi... -
Lalia gratuluje nowego tygodnia, mam nadzieje ze dla Cb to juz ostatni 😘 trzymam mocno kciuki.
Za Was wszystkie dziewczyny na ostatnich nogach ogromne kciuki aby wkoncu ruszyło 😉😘
Motylku świetne wiesci ze Matyldzia pieknie przybiera.. oby tak dalej 😘
Labelle mam nadzieje ze zabieg malutkiej przeszedł dobrze i na święta będziecie razem 😘
Gagatko czekamy na wieści 😊😘
Ja weekend intensywny, znow poganiałam meza 😅 pomyl okna,odswiezyl narożnik i krzesla. Ugotowal gar bigosu na święta. Zrobiliśmy zakupy itp.
Dzis na 15.50 mam KTG (moja Pani dr zawsze kazdej pacjentce juz od tego tyg ciazu robi przed każdą wizyta ktg) i potem wizyta. Ciekawe ile moj synek urósł 🤔
kar_oliv, Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Dziewczyny, na ropiejace oczka przede wszystkim wykonujcie masaż kanalików, po to żeby je udrożnić/ odetkac. Parę razy dziennie. Ogladalam też wypowiedź okulisty i to normalne ze mogą ropieć bo dziecko ma jeszcze naturalnie waziutkie te kanaliki i one zwyczajnie muszą urosnąć wraz z dzieckiem i to się może nawet normować do 18 miesiąca tak naprawdę.
Przemywać przegotowana woda lub solą fiz, oczywiście płatkiem i na każde oczko osobny (zdrowe oczko też przemywać profilaktycznie raz dziennie) i masaż. Chyba że już coś się dzieje bardziej z oczkiem to kropelki z antybiotykiem. My też z tym obecnie walczymy. -
Poszłam na zakupy, bo świąt nie planuję praktycznie ale pasuje żeby chociaż dziecko swój prezent pod choinką znalazło więc kupiłam mu śmierciarę o którą się dopomina i trochę ubranek bo wyrasta ze wszytkiego do tego chciałam czarną sukienkę na ciążę żeby jako tako przy wigilii wyglądać . Zlaziłam się jak glupia nic nie znalazłam ostatecznie kupiłam na vinted ciążową z hm za 30 złotych.
Nie mam weny do niczego nawet pierniczków nie upiekłam wisi mi to czy będzie placek czy nie chcę żeby już te swięta przeszły i tyle.
Ogarnę z grubsza chatę zrobimy z mamą jakiś barszcz, parę pierogów i karpie a resztę mamy doskonale gdzieśDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
calanthe wrote:Nie zrozum mnie źle, ale musisz dać jej czas. Musi nabrać sił i na spokojnie wszystko się ułoży. To maleńki człowiek, który uczy się funkcjonować poza brzuchem szybciej niż nie jeden donoszony maluch. I tak jak Ounai napisała ona jest CUDEM!!! Każdy krok do przodu, każdy postęp cieszy. Widać w niej wolę walki i chęć życia, a to naprawdę dużo 🙂 i myślę, że jako wcześniak nie razn Was czymś zaskoczy 🙂
Ona nas już wiele, wiele razy zaskoczylaz początku jak saturowala przy butelce, to pomiędzy dyszeniem jak po maratonie, zaraz znów ssała smoka. Ani razu go nie wypluła.
calanthe, dmg111 lubią tę wiadomość
-
LaBelle, ja Ci to już ostatnio napisałam, Wiki jak się urodziła była kurczaczkiem, takim wątłym pisklaczkiem 🐥 i naprawdę musiały Wami targać przeróżne emocje widząc tak kruchą i bezbronną istotkę 😘 ale to jak Wiki wygląda teraz, to ile ona ma w sobie woli walki, to jak się rozwija, to pokazuje ile w tym drobnym ciałku drzemało siły! Siły, którą czerpała od Was, bo mocno wierzyliście w swoją Calineczkę! ♥️ Nikt nigdy nie zrozumie, ale też nie odbierze stresów, obaw i uczuć, których doświadczyliście w ostatnich miesiącach, ale myślę, że patrzycie na Wiki z dumą, że tak wiele trudności przezwyciężyła 💪
calanthe, LaBellePerle, Ladyo, Suszarka, Inaa89, Julik lubią tę wiadomość
-
Lalia - ja tez sie doszukiwałam w pierwszej i w drugiej ciąży i sie nie doszukałam nic haha porody z zaskoczenia jeden i drugi odejście wod w 1 szlam juz spac i nagle głośny pęknięcie i chlusly wody w nocy, a teraz szlam do córki bo wstala byla 16 godzina i nagle poczułam ze coś sie polalo mowie nie to nie to jeszcze zrobiłam krok i znowu to samo i wtedy wiedzialam.ze to wody sie sącza poszlam do wc a tam krew i tony sluzu wiec pojechalam do szpitala odrazu.
LaBellePerle- Tak to naprawde piekne ,ze Twojej córce udalo sie dobrnąć tak daleko i widać tego super efekty. Tak czeka ją jeszcze dluga droga i pewnie i ty i ona musicie mieć duzo siły ale to naprawde cud ze mała sobie tak świetnie radzi oby tak dalej. 😊
Moje maleństwo ma juz 8 dni niby tylko 8 ale dla mnie az 8 kiedy to zleciało wczoraj odpadl nam kikut a dzis waga pokazała wagę urodzeniowa czyli w 8 dni 400 g + 💪💪💪 Malemu smakuje mleczko mamusi MM poszło w kąt 😁
Dziewczyny co to za przestój w rozpakowaniu 🙈🙊🙈🙊❤💙
calanthe, LaBellePerle, SzalonaOna, dmg111, kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Lalia wrote:LaBelle, ja Ci to już ostatnio napisałam, Wiki jak się urodziła była kurczaczkiem, takim wątłym pisklaczkiem 🐥 i naprawdę musiały Wami targać przeróżne emocje widząc tak kruchą i bezbronną istotkę 😘 ale to jak Wiki wygląda teraz, to ile ona ma w sobie woli walki, to jak się rozwija, to pokazuje ile w tym drobnym ciałku drzemało siły! Siły, którą czerpała od Was, bo mocno wierzyliście w swoją Calineczkę! ♥️ Nikt nigdy nie zrozumie, ale też nie odbierze stresów, obaw i uczuć, których doświadczyliście w ostatnich miesiącach, ale myślę, że patrzycie na Wiki z dumą, że tak wiele trudności przezwyciężyła 💪
Lalia, Ty to jesteś najjaśniejszą gwiazdką na niebie dopiero!zawsze jak coś od Ciebie czytam to mi się micha cieszy!
Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaBellePerle wrote:Wiem, ale ona nie wygląda jak wcześniak tylko dlatego, że tyle czasu jest już w szpitalu. Dzieci rodzące się np. w 35 tc i zaraz wychodzące są mniejsze od niej na ten moment. Miło się to czyta, ale jednak jest to nieprawdziwy obraz niestety, bo siłowo jest kruchutka... Z butelki tak powolutku je, przysypia, że nie łudzę się, że cyca da radę pociągnąć
-
nick nieaktualnyLaBellePerle wrote:No właśnie o tym mówię... Większość z Was ma obraz Wiktorii obecnej i mówi, że nie wygląa jak wcześniak, w dodatku tak skrajny... ale na początku swojej drogi to człowiek nie wierzył wręcz w to, co widzi...
LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Ale Ty się nie poddawaj! Ja wiem, że Matylda urodziła się "starsza". Ale najpierw karmiona dożylnie, później sonda. Później butelka, przy której tak samo usypiala i karmienie trwało nawet 1,5-2h. Tak było w szpitalu. W domu zaczęła jeść ciut szybciej. Przystawiłam ją do piersi w szpitalu - zero reakcji. Raz pociągnęła i koniec. Przez nakładkę to samo. Dzień orzed wyjściem zaciągnęła cyca kilka razy. W domu tydzień równy butelka, mierzenie porcji, pilnowanie wagi i tego by nie przysypiała. A po tygodniu przejście na samego cyca, którego sama załapała. Uwierz w dzielna córeczkę, może Cię jeszcze nie raz zaskoczyć! ❤️
Myślę, że niestety nie ma co porównywać... wiesz, Twoja Matylda była w szpitalu króciutko, Wiktoria sondą karmiona była przecież ponad dwa miesiące. Później butelka i sonda, teraz butelka. Tyle czasu a ona nie ma pojęcia bladego co to jest cyc, nawet nie dotykałam jej skóra do skóry przez koronawirusa, Ty miałaś taką możliwość... Dr. też nie pozostawiła złudzeń - oczywiście nie zniechęcała, ale jest diametralna różnica pomiędzy wcześniakami, Twoja to po prostu wcześniak, dalej są skrajne wcześniaki a Wiki to ekstremalnie skrajny wcześniak, zatem już byłam pytana, czy dam radę na dłuższą metę z laktatorem. Będę skierowana do poradni laktacyjnej w szpitalu jak juz wyjdziemy do domu, ale kazano mi się nie nastawiać na karmienie piersią - jeśli się uda to będzie ogromny sukces a jeśli nie, to mam się nie obwiniać, bo mało jest tak skrajnych wcześniaków, które mają siłę na cycka. Jeśli będę miała więcej mleka po wyjściu małej, to postanowiłąm dać radę, ale jeśli dalej będzie taka kicha, to dam sobie spokój, jednak juz trochę litrów mojego już zjadła. -
nick nieaktualny
-
LaBellePerle wrote:Lalia, Ty to jesteś najjaśniejszą gwiazdką na niebie dopiero!
zawsze jak coś od Ciebie czytam to mi się micha cieszy!
LaBellePerle wiem jak ciężka drogę musiała przejść Wika i Wy i, że dużo jeszcze przed Wasza trójka, ale postępy które robi Wasza córeczka są niesamowite. Widać, że jest tak waleczna po Mamusi. 😚 Zobaczysz za rok nie będziesz sama w stanie uwierzyć jak drobna i krucha była po urodzeniu.
LaBellePerle, Gagatka, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Chyba każdy tak ma jak czyta posty Lalii. Chciałabym umieć tak jak Lalia ładnie pisać, ale nie umiem.
LaBellePerle wiem jak ciężka drogę musiała przejść Wika i Wy i, że dużo jeszcze przed Wasza trójka, ale postępy które robi Wasza córeczka są niesamowite. Widać, że jest tak waleczna po Mamusi. 😚 Zobaczysz za rok nie będziesz sama w stanie uwierzyć jak drobna i krucha była po urodzeniu.
ja już teraz nie mogę w to uwierzyć jak patrzę na to 3,5 kilowe dziecięAnnia, Lalia lubią tę wiadomość
-
casteam wrote:Dziewczyny u nas na 99% od dzisiaj od północy wprowadzają lockdown 😪😭
A ja prezenty nie kupione.
Wszystko zamykaną. Szkoły, żłobki, salony urody czyli baj baj moje klientki
No jakaś masakra!
bardzo Ci współczuję, ta pandemia skutecznie wykończy wszystkichkto nie zachoruje, to zbankrutuje...
-
LaBellePerle wrote:bardzo Ci współczuję, ta pandemia skutecznie wykończy wszystkich
kto nie zachoruje, to zbankrutuje...
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyLaBellePerle wrote:Myślę, że niestety nie ma co porównywać... wiesz, Twoja Matylda była w szpitalu króciutko, Wiktoria sondą karmiona była przecież ponad dwa miesiące. Później butelka i sonda, teraz butelka. Tyle czasu a ona nie ma pojęcia bladego co to jest cyc, nawet nie dotykałam jej skóra do skóry przez koronawirusa, Ty miałaś taką możliwość... Dr. też nie pozostawiła złudzeń - oczywiście nie zniechęcała, ale jest diametralna różnica pomiędzy wcześniakami, Twoja to po prostu wcześniak, dalej są skrajne wcześniaki a Wiki to ekstremalnie skrajny wcześniak, zatem już byłam pytana, czy dam radę na dłuższą metę z laktatorem. Będę skierowana do poradni laktacyjnej w szpitalu jak juz wyjdziemy do domu, ale kazano mi się nie nastawiać na karmienie piersią - jeśli się uda to będzie ogromny sukces a jeśli nie, to mam się nie obwiniać, bo mało jest tak skrajnych wcześniaków, które mają siłę na cycka. Jeśli będę miała więcej mleka po wyjściu małej, to postanowiłąm dać radę, ale jeśli dalej będzie taka kicha, to dam sobie spokój, jednak juz trochę litrów mojego już zjadła.
A jak chcesz to podeślę Ci grupę na fb o karmieniu piersią inaczej (mamy odciągające mleczko) -
SzalonaOna wrote:Rozumiem... Pamiętaj też, że nieważne jak, ważne by dziecko było nakarmione
A jak chcesz to podeślę Ci grupę na fb o karmieniu piersią inaczej (mamy odciągające mleczko)
dzięki Kochana, już od początku do niej należęOunai, SzalonaOna lubią tę wiadomość