X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ah. To u mnie jedną pierś opróżnia w 10-15 minut, czasem dłużej i zwykle je z dwóch 😏
    U mnie tak samo

Angie1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Mój syn jak miałam jest w domu to je gotowe kluski s sosem Winiary albo makaron s sosem bolońskim ze słoika 🙈 a jeśli mam kiepski dzień to zamawiamy obiad. Jak czytam wpisy Lailii to mi aż głupio jako ona piecze, gotuje, cała chata błyszczy. A u mnie 1 dzień czysto, 4 dni pobojowisko :/
    Ounai, nie chcesz wiedzieć jak wygląda moje mieszkanie 😂 dzisiaj się popłakałam że wszystko na mojej głowie. Zamówiłam nam obiad, chata ogarnięta na błysk łącznie z myciem podłóg. Zostało mi złożyć i rozwiesić pranie i mogę leniuchować. Ale tak czysto będzie max do jutra. Dzieci jutro wstaną i będzie armagedon.

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, piękna waga synka ♥️

Lalia, jak bylam na IP to najpierw u nas jest "recepcja" gdzie pani przeprowadza wywiad co Cię sprowadza, dzwoni piętro niżej na typową izbę przyjęć, miałam zmierzoną temperaturę i wypełniłam ankietę na covid, pytali też kto prowadzi moją ciążę. Później zeszłam niżej, tam już typowa rejestracja była, kazali dać kartę ciąży, dowód osobisty, pytali znowu co mi się konkretnie dzieje, czy mam jakieś wyniki badań, który to tydzień ciąży, ponownie kto jest lekarzem prowadzącym ciążę. Jak dopełniłam tych wszystkich formalności to Pani z rejestracji zaprowadziła mnie do gabinetu gdzie była położna. Tam musiałam znowu opowiadać co mnie sprowadza, dostałam zjebkę że nie liczyłam skurczy i że mam miękki brzuch 🤣 badała też tetno detektorem. W końcu ta położna zadzwoniła po mojego lekarza bo mają taką politykę że jak lekarz prowadzący jest na dyżurze to wołają jego a nie kogoś przypadkowego. Czekałam na niego około godzinę bo robił cięcie cesarskie. Jak zszedł to ponownie wywiad, zbadał mnie dowcipnie, na USG sprawdził szyjkę, przepływy i czy się łożysko nie odkleja. Okazało się że wszystko ok więc mnie puścili do domu 🙈 ktg mi nie robili wtedy, w sumie nie wiem do tej pory dlaczego skoro zgłaszałam skurcze 😶 może dlatego że nie miałam rozwarcia?
    Ale w międzyczasie jak czekałam na doktora to przyjechała dziewczyna chyba z akcją skurczową i ona od razu miała wszystkie torby ze sobą. Zresztą mąż na mnie wtedy czekał przed budynkiem i mówił że ją chyba pogotowie przywiozło 🙈 u nas jest to zorganizowane tak że przebierasz się w koszulę na tym piętrze gdzie jest izba (nie wiem czy w łazience czy w jakimś pokoju) w każdym razie zaraz obok gabinetu lekarskiego jest winda którą wyjeżdżasz na górę na oddział czy tam porodówkę. Tylko że mój szpital jest tylko ginekologiczno położniczy, nie ma tam żadnych innych oddziałów. Właśnie się zastanawiam jak zorganizować się z torbami bo mam walizkę na kółkach i torbę podróżną bez kółek, w tej torbie mam swoją piżamę "porodową", klapki dla siebie i męża, maseczki itd. i się zastanawiam czy nie lepiej to przełożyć do tej na kółkach, a tamtą drugą wniósłby mi dopiero mąż.

W każdym razie na Twoim miejscu bym od razu tam wbijała z walizami i powiedziała właśnie że lekarz kazał się zgłosić ze względu na cukrzycę. O której w ogóle planujesz być na miejscu?

Motylku wiem co czujesz z bałaganem ale gdzie w tym wszystkim Twój mąż? Jaką cegiełkę on dokłada do tego żeby dzieci i dom były ogarnięte? Nie chcę Ci broń Boże robić jakiś przytyków, jestem po prostu ciekawa czy trafiłaś na niereformowalny typ (jak zapewne niejedna z nas 🙈) czy po prostu chwilowo za dużo Wam się zwaliło na głowę?

Ounai a nie myślałaś żeby sobie np. zamówić i zamrozić trochę garmażerki z dobrego źródła? Jakieś pierogi, krokiety, gołąbki? Kurcze, ja mieszkam z rodzicami jak wiecie, gotujemy ja i moja mama, ale na serio gdzieś połowa obiadów w tygodniu jest z zamrażarki. Bo jak już się robi coś takiego jak pierogi, uszka itd. to w ilości hurtowej i potem mamy do odgrzania. Stąd taki pomysł że może takie zakupy garmażeryjne by się Wam sprawdziły 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 17:35

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Leze i płacze. Godz temu na izbie przyjęć jak mnie przywieźli szyjka 2cm zero rozwarcia. Skurcze sie piszą mimo tej pompy tak 80-100. Po godz, po ktg znow badanie juz rozwarcie na 1cm. Dostalam silniejszy lek. Ale juz mowia zeby nastawić się na poród. Powiedzieli ze plus taki ze dostalam sterydy i maly wazy ponad 2kg.
    Ale mialam mief CC planowane. Lekarka nir zdążyła wypisać skierowania. Wspomniałam tutaj o tym , że jestem po operacji. I ze jest jakieś zagrożenie dla mnie naturalnym. A oni ze to oni zdecydują o tym. Ale nie nastawiac sie na CC. Ja juz głupieje
    Kurcze Inaa... Dziwna sprawa z tym cc. A może napisz do swojej lekarki, niech ona do nich przedzwoni czy coś?
    Kiedy będą decydować co dalej?
    Spokojnie, synuś da sobie radę, wiesz o tym tak jak i ja :*

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 18:35

kic83 lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Leze i płacze. Godz temu na izbie przyjęć jak mnie przywieźli szyjka 2cm zero rozwarcia. Skurcze sie piszą mimo tej pompy tak 80-100. Po godz, po ktg znow badanie juz rozwarcie na 1cm. Dostalam silniejszy lek. Ale juz mowia zeby nastawić się na poród. Powiedzieli ze plus taki ze dostalam sterydy i maly wazy ponad 2kg.
    Ale mialam mief CC planowane. Lekarka nir zdążyła wypisać skierowania. Wspomniałam tutaj o tym , że jestem po operacji. I ze jest jakieś zagrożenie dla mnie naturalnym. A oni ze to oni zdecydują o tym. Ale nie nastawiac sie na CC. Ja juz głupieje
    Inaa strasznie Ci współczuję :( nawet nie wiem co powiedzieć, więc po prostu powiem, że czekam na wiadomości i trzymam kciuki żeby zdarzył się cud!

Inaa89 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina kochana trzeba wierzyć do końca że uda się to wyciszyć. Jesteśmy z tobą myślami i martwimy się o Was. Synuś na pewno da radę w razie czego. Może tak jak piszą dziewczyny zadzwoń do swojej lekarki i może Ci poradzi coś.

Inaa89 lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Sol, trzymam kciuki żeby bobas się jeszcze odwrócił ✊✊✊ a co masz na myśli z umawianiem CC? W sensie pamiętam, że u kiniusi była taka sytuacja, że Staś się nie obrócił do samego końca i ona donosiła go do terminu porodu, w ogóle tam wtedy chyba wyszła taka akcja, że miała się zgłosić w poniedziałek na umawiana CC "na zimno", a w nocy w niedzielę odeszły jej wody czy tam ruszyły skurcze i miała CC na szybko. Ty nawet nie masz jeszcze donoszonej ciąży, więc przed Tobą i tak co najmniej jedna, dwie wizyty przed terminem porodu a wtedy Twój lekarz wypisze Ci skierowanie do szpitala na CC i dopiero wtedy będziesz umawiać w terminie lub zaraz po terminie 🤔

Annia, super że Miki robi takie postępy 💪💙

Inaa, wysyłam Ci mnóstwo siły i wiary w to, że wszystko się ułoży 😘 daj znać jak będziesz w tym drugim szpitalu i co powiedzą 😘

Suzi, a oprócz tego KTG lekarz Cię zbadał? W sensie czy szyjka się skraca a te skurcze powodują rozwarcie??

Kar ja nigdy nie miałam lewatywy, ale położna na szkole rodzenia dała nam do zrozumienia, że jeśli nie zrobimy 💩 przed porodem, to prawie pewnik, że zrobimy ją w trakcie porodu 🙈 tłumaczyła nam, że w przypadku porodu nie robią jakiejś mega wykańczającej lewatywy, tylko dosłownie troszkę wprowadzają tego płynu żeby oczyścić jakby ostatni odcinek, bo inaczej dziecko wychodząc na świat samo wypchnie zawartość żeby zrobić sobie więcej miejsca 😅 i oczywiście, że to indywidualny wybór, ale ja na pewno poproszę 😁

Karolina, położna na szkole rodzenia mówiła, że nikomu nie życzy przepowiadających 😔 że nie dość, że stres czy to przepowiadające czy porodowe, to jeszcze są zazwyczaj bolesne.. Mam nadzieję że teraz już do porodu i właściwych skurczy będziesz miała spokój 😉

Ja dziewczyny dopakowalam do torby na jutro jakieś książki, legginsy i zwykłą koszulę, ale mam przeczucie ze wrócimy do domu 😂

Mam do Was jednak pytanie: jak wygląda to zgłoszenie się na IP? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    W sensie przyjeżdżam i idę tam już z walizką czy na razie bez?? Jak już wejdę to mówię, że mam cukrzycę ciążową i lekarz mi się kazał zgłosić i oni mnie będą wypytywać o różne rzeczy, tak?
    A później powinien zejść lekarz, sprawdzić szyjkę i rozwarcie, zrobić usg synka i podpiąć mnie pod KTG? I na tej podstawie podejmą decyzję co dalej??

Julik, Ty też jutro jedziesz? Na którą masz się zgłosić? 😘
    Mój lekarz powiedział że jeśli chce mieć cc u niego w szpitalu (a nie chcę) to muszę umówić się do poradni przyszpitalnej na kwalifikacje. To samo powiedzieli mi w siemieradzkim wtedy pewnie ustala csoe planowany termin cesarki chyba że zacznie się wcześniej samo. Wtedy robią taka kwalifikacje na miejscu jak go pani ujęła ostro.

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ounai, nie chcesz wiedzieć jak wygląda moje mieszkanie 😂 dzisiaj się popłakałam że wszystko na mojej głowie. Zamówiłam nam obiad, chata ogarnięta na błysk łącznie z myciem podłóg. Zostało mi złożyć i rozwiesić pranie i mogę leniuchować. Ale tak czysto będzie max do jutra. Dzieci jutro wstaną i będzie armagedon.
    Ja też płaczę jak widzę moje. Generalnie mam podobne odczucia. Czasem mam wrażenie, że właśnie tylko ja wszystko ogarniam. Ale im bardziej mi się hormony normują tym trzeźwiej patrzę na to wszystko. Przez moją mamę ciągle mam do siebie pretensje. Całe życie mi coś wypomina. To że jestem za gruba, za długo śpię, za mało sprzątam, nie prasuję, czepiam się męża. Czasem sobie przypomni i wspomni że jest ze mnie dumna, że wiele osiągnęłam ale te wyrzuty człowiekowi zapadają w pamięć jednak i ciągle ma jakiś taki wyrzut do samego siebie że jest leniem. Ale czy też o to chodzi w życiu żeby się zaharowac do upadłego? Ja myślę, że my obydwie jesteśmy przemęczone, nasi mężowie też i potrzebujemy chwili wytchnienia żeby naładować baterie.

Odstawiam całkowicie czekoladę i spróbuję tych pomidorów, bo nie wiem czy to nie od czekolady młoda ma to uczulenie.

Lalia, dzięki :* ja chyba powinnam iść do psychologa, żeby mi poprzestawiał w głowie, bo ciągle mam do siebie pretensje. A nasze przemęczenie też nie pomaga, bo wieczorem nie mamy już sił na nic. Za 10 lat dzieci będą duże to i czysto będziemy mieć 😂 zleci jak z bicza strzelił ;)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz najadl się w 10 min no ale spał po tym tylko godzinę 🤷‍♀️ nie wiem co gorsze😅🤦‍♀️

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Takie to już dzieci z tego 21.10 😂 ❤️
    Ja jestem z 22.10 i nie spałam 3 lata. Mam mówi, że życie ze mną to była istna gehenna 😂 Może to cecha wag po prostu ;)

dmg111 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa chyba przeoczyłam jesteś już przewieziona to tego szpitala w którym masz rodzic ? W sensie tego o wyższej referencyjności 3mam kciuki i mam nadzieje ze wszystko będzie oki , synek już duży chłopak i wierze ze na pewno by sobie poradził .. ale nie miałam do czynienia z wcześniakami wiec się nie znam .. jak długo byłaś w szpitalu z synkiem którego urodziłaś w 32 tyg? tak? ( nie pamietam czy to był akurat 32 tydz ale chyba jakoś tak )
    Inaa a Ty wolałabyś osobiście cc czy sn ?

Ounai kurczę u mnie te diety wszystkie maja możliwość zacznaczyc jak się nie chce jakiegoś składnika w nich - podaje się to w produktach na które jest się uczulonym .. natomiast są bardzo mało smaczne te cateringi i dla mnie zbyt wymyślne ja wole zjeść na obiad ziemniaki z piersią kurczaka np pieczona a mi ciagle zwozili jakieś kasze z jakimiś rzeczami których nie jem albo jakieś inne rzeczy takie No po prostu wymyślne nie było takich normalnych obiadów ani innych posiłków tez nie np na śniadanie nie dostałam kanapki wędliny i jakiś warzyw tylko np sałatkę z jakimiś rzeczami których nie umiem nawet powtórzyć bo ich nie znam i szło to do kosza

Jak chodzi o mnie to nie .. nie zostałam zbadana .. ktg i tyle .. ale jak bóle nie ustąpią przyspiesze wizytę u ginekologa która mam mieć w pon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 17:18

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, bardzo mocno Ci życzę, żeby te prognozy się nie sprawdziły i żeby synuś jak najdłużej posiedział w brzuszku ✊✊✊

Ounai, moim zdaniem Ty sobie rewelacyjnie radzisz i jesteś niesamowitą mamą! 💪 Nie wymagaj od siebie więcej niż jesteś w stanie podołać, bądź dla siebie wyrozumiała 😘

Suszareczko, dziękuję bardzo za szczegóły! Ja mam jedną wielką walizkę i jakby e przedniej kieszeni mam klapeczki i rzeczy do przebrania 👍 położna też doradziła żeby np rzeczy na porodówkę mieć oddzielnie, więc te typowo na poród mam w osobnej reklamówce w walizce 😉
    Jutro mam być na IP ok. 8 rano, tak położna mi doradziła 👌i napisałam do niej dzisiaj smsa to mi odpisała "Cześć, wejdź ze wszystkimi rzeczami" haha, a to kobieta po 50 😅

Suszarka lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Waszym zdaniem mój brzuch cokolwiek opadł? 😅 Mi się wydaje, że zmalał, ale czy opadł to nie umiem określić 🤦‍♀️
    Nie cytujcie proszę 😘
    94f008a1fd7a.jpg

Zmykam na króciutki spacer, ostatnia szansa na wypłoszenie mojego małego wiercipięty 💙

Enigvaa, kic83, Iryska, Zulugula, Ladyo, calanthe, Suszarka, SzalonaOna, kar_oliv, Annia, dmg111, Nowastaraczka, Julik, Pszczolka36l lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi, w jakiej firmie widziałaś, że można wykluczyć składniki w diecie pudełkowej? Może u mnie też dowożą, bo nigdzie nie znalazłam :(

age.png

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila raczej niżej. Taki rzeczywiście jakby mniejszy. Miłego spacerku.

Lalia lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila wydaje mi sie ze opadl i przez to wydaje sie mniejszy :)

Inaa oby udalo im sie to wyciszyc. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Tymka ❤️

Lalia lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila
    masz piękny brzuszek, taka piłeczka 💙
    Jak dla mnie nie opadł i Alkowi dobrze w brzuchu :)

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delikatne niżej ale to jeszcze nie jest dla mnie typowe opadnięcie

Lalia, Annia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja jestem z 22.10 i nie spałam 3 lata. Mam mówi, że życie ze mną to była istna gehenna 😂 Może to cecha wag po prostu ;)

Wiktoria moja z 21.05 i też 3 lata nie spała 😂

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 2578 2579 2580 2581 2582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ