Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia jesteś dzielna i masz 100% prawo być z siebie dumna! My tez jesteśmy z Ciebie dumne 😍 aż sama zaczęłam się zastanawiam nad tym samym szpitalem, chociaż u nas tez podobno są bardzo dobre warunki. Herbatka my kupiliśmy ostatnio właśnie chicco next2me wersja dream. Rozłożyłam nawet żeby wypróbować i myśle ze będzie w nocy jako dostawka a w dzień będę przewozić do salonu i dzidziuś będzie tam sobie leżeć. Jest na kółkach, przez drzwi przejeżdża, wiec nie ma problemu. W tej wersji dream fajna jest tez ta opcja zrobienia z niego kołyski. Jeśli chodzi o łóżeczko to chyba zdecydujemy się na jedno z woodies, właśnie fajne jest to ze można dokupić szufladę i taka barierkę dla starszego już dziecka
wozek wstępnie myślałam o Cybex Balios s lux, oglądaliśmy go na żywo i wyglądał bardzo sensownie. Ale to już bliżej porodu
ZielonaHerbata, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
-
O kurcze Lalia! Ja myślałam, że napiszesz nam tutaj jakaś w miarę cukierkowa historię... Tzn. miałam taką nadzieję, że Cię ten poród oprócz tego ile trwał to nie wymęczył aż tak... Aż mnie ciarki biorą jak czytam o tym wyciskaniu dzieciaczka z Ciebie. ☹️ Dobrze, że już jesteście razem i możesz powoli zacząć zapominać o bólu... Przytulam Cię mocno.
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
Ladyo wrote:Lalia jesteś dzielna i masz 100% prawo być z siebie dumna! My tez jesteśmy z Ciebie dumne 😍 aż sama zaczęłam się zastanawiam nad tym samym szpitalem, chociaż u nas tez podobno są bardzo dobre warunki. Herbatka my kupiliśmy ostatnio właśnie chicco next2me wersja dream. Rozłożyłam nawet żeby wypróbować i myśle ze będzie w nocy jako dostawka a w dzień będę przewozić do salonu i dzidziuś będzie tam sobie leżeć. Jest na kółkach, przez drzwi przejeżdża, wiec nie ma problemu. W tej wersji dream fajna jest tez ta opcja zrobienia z niego kołyski. Jeśli chodzi o łóżeczko to chyba zdecydujemy się na jedno z woodies, właśnie fajne jest to ze można dokupić szufladę i taka barierkę dla starszego już dziecka
wozek wstępnie myślałam o Cybex Balios s lux, oglądaliśmy go na żywo i wyglądał bardzo sensownie. Ale to już bliżej porodu
Właśnie ja też myslam na początku żeby Chicco przewozić w dzień do salonu bo jest na kółkach. Tylko ,czy jego "montowanie"do łóżka w sypilani nie jest czasochłonne ? I nie będzie za dużo roboty żeby codziennie je przypinać i odpinać pasami do lozka w sypilani ?
Chociaż moze się myle 😊
Też mamy właśnie na tapecie łóżeczko z woodies 😊
Co do wózka to mam kilka screenów z forum i tylko teraz trzeba je rozpracować technicznie i wybrać najlepszy, no i dobrze byłoby jednak wózek pojechać na żywo zobaczyć i się nim przejechać 😁😁 -
Angie1985 wrote:Pewnie że można ogarnąć wszytko w nawet w kilka dni ale ja muszę sobie dzielić wydatki. Na jeden raz i jeden miesiąc. Dlatego już zaczęłam żeby sobie podzielić. 🙂
Ja listę zaczęłam wcześniej robić i mniej więcej kwoty i linki do tego co chce kupić, co wypłata moja i męża szło część na odzielnie konto właśnie przeznaczone na nie. Wcześniej nie miałabym gdzie tego trzymać, mąż musiał z gabinetem do sypialni się przenieść, a nie mógł bo biurka nie miał i pracował przy stole który zabrał mi z kuchni, a on by się nie zmieścił już do 11 metrowej sypialni. A na biurko czekaliśmy ponad 2 miesiące 🙈🙈. Tak samo teraz dopiero zdecydowałam się kupić fotel i na realizację czekać mamy do marca🙈.O ❤️
Z ❤️ -
Moja wyprawka tym razem będzie minimalna bo mam wszytko po moim dwulatku.
Za to Franiu dostanie swój pokój i większe łóżko bo obecne będzie musiał bratu oddaćLadyo lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
ZielonaHerbata wrote:Właśnie ja też myslam na początku żeby Chicco przewozić w dzień do salonu bo jest na kółkach. Tylko ,czy jego "montowanie"do łóżka w sypilani nie jest czasochłonne ? I nie będzie za dużo roboty żeby codziennie je przypinać i odpinać pasami do lozka w sypilani ?
Chociaż moze się myle 😊
Co do wózka to mam kilka screenów z forum i tylko teraz trzeba je rozpracować technicznie i wybrać najlepszy, no i dobrze byłoby jednak wózek pojechać na żywo zobaczyć i się nim przejechać 😁😁
Też mam w planie wywozic chicco do salonu w dzień, żeby mąż mógł pracować w sypialni. I mam łóżeczko z woodies, ogólnie ładne i dobrze wykonane, ale zaskoczyła mnie szuflada która jest ruchoma, jezdzi na kółkach po podłodze, myślałam że jakoś będzie przymocowała do boków łóżeczkaZielonaHerbata lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Też mam w planie wywozic chicco do salonu w dzień, żeby mąż mógł pracować w sypialni. I mam łóżeczko z woodies, ogólnie ładne i dobrze wykonane, ale zaskoczyła mnie szuflada która jest ruchoma, jezdzi na kółkach po podłodze, myślałam że jakoś będzie przymocowała do boków łóżeczka
O to dobrze wiedzieć, każda uwaga jest cenna 😊 a może można tą szufladę jakoś zablokować aby nie jeździła? Ona jest dość pojemna,czy raczej taka płytka typowo na kilka pościeli ? -
Powiem Wam mamusie, ze ja teraz jestem w zupełnie innym momencie życia niż w pierwszej ciazy. Wtedy byłam młodziutka, przed 20tka, z facetem który okazał się idiota i psychopata, a potem po świeżym rozstaniu z nim, na utrzymaniu rodziców... nie mogłam się wtedy cieszyć ta ciąża, kompletowaniem wyprawki itp. Nie miałam z kim nawet porozmawiać, bo moje koleżanki miały w głowie zupełnie inne rzeczy niż dziecko. Teraz jest zupełnie inaczej. Mam męża, dobra prace, wsparcie bliskich. Córka tez ma już poważny wiek
ciaza to naturalna kolej rzeczy. Dlatego tym bardziej chce korzystać ze wszystkiego, cieszyć się wyprawka itp bo wreszcie po prostu mogę
! Mam nadzieje ze zrozumialyscie o co mi chodzi
Herbata tak oglądałam to chicco i przy kołach są hamulce, takie blokady. Poczytałam trochę i mamy w internecie piszą ze nawet nie uzywaly tych pasów przypinanych do łóżka tylko blokowały koła
może nasze mamy na forum to potwierdza???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 21:11
Annia, Ania81, KarolinaMaria, Ounai, Wik89, Suszarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nikaa92 wrote:Dziewczyny ile razy robi się usg bioderek bo nam lekarz na 1 badaniu powiedział że jest wszystko idealnie i mamy temat bioderek zamknięty. Czy to normalne? Powinnam jeszcze za jakiś czas pójść z Kuba?
Zielona Herbata ja wszystko poza wózkiem i fotelikiem samochodowym.
Lalia, ciężki poród miałaś, tym bardziej gratuluję!Lalia lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:O to dobrze wiedzieć, każda uwaga jest cenna 😊 a może można tą szufladę jakoś zablokować aby nie jeździła? Ona jest dość pojemna,czy raczej taka płytka typowo na kilka pościeli ?
Jutro zrobię zdjęcia i wstawię, jak będzie światło dzienne. Ogólnie nic do niej nie mam, sama nie jeździ trzeba ją jakby wyciągnąć, ale mnie zaskoczyło to że na stałe nie da się jej przymocować.ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
A ja tego masełka nie polecam. Mam go dla siebie i jest kiepskie. A na srokao ma fatalne opinie. Ogólnie w aptece mi polecali ta serię i już kilka razy się na niej przejechałam. Nie nawilża prawie wcale mimo, że jest dość tluste (mam AZS i po latach widzę różnicę w kosmetykach)
-
No właśnie mnie też wstrzymywała płeć przed zakupami, niby już wcześniej miałam potwierdzone,że będzie córeczka ale czytałam różne historie,że z dziewczynki zrobił się chłopiec więc stwierdziłam, że czekam do polowkowych żeby uwierzyć na 💯 że nasza mała, to nadal mała 😁😁
Rożek przepiękny! Właśnie w takie klimaty kolorystyczne zamierzam pójść. Chociaż jest taki wybór wzorów i kolorów,że co przeglądam to podoba mi się co chwilę coś innego.
Kupiłaś to przez neta,czy mialas okazję pomacac na żywo?😁
Ja się zastanawiam jakie warunki musi spełnić taki rożek aby był bezpieczny i wygodny dla dziecka. Bo widzę,że rozbieżności cenowe są spore i nie wiem,czy to wynika tylko z marki i metki,czy właśnie z jakiś innych właściwościbo on chyba musi być troszkę bardziej taki zbity i twardy ?
-
ZielonaHerbata wrote:Właśnie ja też myslam na początku żeby Chicco przewozić w dzień do salonu bo jest na kółkach. Tylko ,czy jego "montowanie"do łóżka w sypilani nie jest czasochłonne ? I nie będzie za dużo roboty żeby codziennie je przypinać i odpinać pasami do lozka w sypilani ?
Chociaż moze się myle 😊
Co do wózka to mam kilka screenów z forum i tylko teraz trzeba je rozpracować technicznie i wybrać najlepszy, no i dobrze byłoby jednak wózek pojechać na żywo zobaczyć i się nim przejechać 😁😁ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Czy było łatwo z szybko i przyjemnie?? Nie.
Czy było tak tragicznie, że nie chce więcej dzieci, albo nie chcę już SN? Też nie.
Było ciężko, momentami bardzo, ale dałam radę i było warto, jestem z siebie dumna 😉
Ale jesteś dzielna ❤️ dzięki za opis🙂 a końcówka jakoś tak mocno łapie za serce.
Lalia lubi tę wiadomość