WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai jak czyścisz swoją matę piankowa?

Ladyo lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Tymek dostal tylko ten lek na te pecherzyki w płucach surfaktant czy jakoś tak. On ma 21% tlenu przez ten cpap. Bo on oddycha sam, ale meczy sie co jakiś czas i dlatego ma. Jesc dostaje od samego początku przez sondę. Siary tez mialam tak duzo, ale mleczka juz mniej. A teraz mam godzinę odciągania i nie ma szans na nic, ledwo 3 krople 😒 od dzis zwiększyli dawke mleczka na 5-8ml co karmienie. Mowili ze najwyzej beda musieli dokarmiać mm. No trudno. Najważniejsze zeby byl zdrowy.
    To jeśli dostał surfaktant i ma tylko 21% to myślę że 2-3 dni i zdejmą mu.
    Spokojnie, mi 2 doby się rozkręcało. 2 doby po porodzie przez cały dzień nie ściągnęłam więcej niż kilka kropli. Ale ja przed każdym odciąganiem piłam Femaltiker. Zresztą do tej pory go pije, ale teraz już 2 razy dziennie.
    U mnie była możliwość skorzystania z banku mleka gdyby mojego brakło. Ale mm też widziałam że dawali.
    A no I Matylda miała przetaczana krew, bo była zanemizowana.
    Myślę, że Tymek ma sonde tylko dopóki ma cpap. Bo ciężko byłoby mu ogarnąć jeszcze ssanie. Jak ściągną cpap, to zaczną uczyć pić ze smoczka, chociaż częściowo.

Będzie dobrze, Tymek jest naprawdę w świetnej formie! Ciekawe jaka wagę spadkową będzie miał 🤔

Inaa89 lubi tę wiadomość

• Annia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona mi rożek w ogóle się nie przydał. Mikolaj bardzo marzł po porodzie , a rożek nie da się tak szczelnie zawinąć wokół dziecka jak jakieś kocyki i flanelki, a musiał być owinięty jak burrito, żeby się nie wychłodzić. Całe szczęście u mnie w szpitalu była szafa z kocykami i flanelkami. 🙂

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Możliwe, bo się koryguje mniej więcej te skoki o wyznaczony termin porodu a nie faktyczny termin porodu. O kurczę to Kacpi glodomorek 😀 mój "tylko" 800g ciezszy od wagi przy wyjściu ze szpitala
    Moja 700 :( a minęły 4 tygodnie od wypisu. Mimo że lekarz nic nie mówiła, mówiła że jest okej to ja swiruje 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Maz wlasnie wyszedł od malutkiego, byl tam ponad godzinę. Trzymal go za raczke, głaskał po cialku aby poczul bliskość trochę z tata. Mowil ze na zdjeciu wydaje się duzy, a w rzeczywistości jest taka mala kruszyneczka. No i tak jest, jest naprawdę malutki. Juz go wyslalam po ciuszki znow dla wczesniakow 😊 bo takich małych to ja nie mam.
    Mogę Ci przesłać troszkę takich naturalnych małych - białych i szarych. Chcesz?

Inaa89 lubi tę wiadomość

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka zamówiłam na jukki.pl dziewczyny tutaj polecamy różne rzeczy stamtąd i stwierdziłam ze zaryzykuje. Póki co jestem zadowolona ale wiadomo ze tak naprawdę to wyjdzie dopiero jak się mała urodzi :)

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Zielona mi rożek w ogóle się nie przydał. Mikolaj bardzo marzł po porodzie , a rożek nie da się tak szczelnie zawinąć wokół dziecka jak jakieś kocyki i flanelki, a musiał być owinięty jak burrito, żeby się nie wychłodzić. Całe szczęście u mnie w szpitalu była szafa z kocykami i flanelkami. 🙂

No właśnie z tym rożkiem slyszlam różne opinie. Jedyni polecają a inni nie. Ale stwierdziłam,że kupię i albo skorzystam albo nie skorzystam :P

dmg111 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia jesteś niezniszczalna! Dziękuję za tak bogaty opis 😊 Chciałaś mieć synka w ramionach przed świętami i się udało!! Też jestem z Ciebie dumna, gorąca mamuśko 💕 Co czujesz gdy patrzysz na Aleksandra? Buziaki dla Was 😘😘

Lalia lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ja tak samo po sklepach nie chodziłam od nie pamiętam kiedy wszytko zamawiam przez internet. Pepco tylko odwiedzam. 😁
    Ja tak samo jak Ty :)

• Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. To będę musiała się umówić na kolejne usg. Ci lekarze to jakiś dupy...mogli powiedzieć że lepiej jeszcze sprawdzić a nie ze temat zamknięty...i znów nasłucham się od meza ze jestem panikara ze skoro lekarz powiedział że to usg wystarczy to po co się pcham...😔

Co do rozka to Kubie nadal najlepiej się spi w rozku, śpiworek srednio nam sluzy, z kocyków się wykopuje.... ja zamawiałam z fb dziewczyna śliczne zestawy szyje i dobre gatunkowo rozek jest juz po wielu praniach i to nawet na 1400obrotow i jest nadal jak nowy. "Fipoli" mam z tego rozek, kocyk całoroczny, otulacz do fotelika i organizer na lozeczko.

tb73i09k51c5kem9.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, dzielna jesteś bardzo, jak przeczytałam to aż mnie ciarki przeszły, ja póki co mam takie same nastawienie jak Ty miałaś, ale trochę do boję ❤😍

Ladyo, Zielona
    Ja ostatnio, po ostatecznym już chyba potwierdzeniu płci, chce zabrać się za wyprawke, choć dużo rzeczy już mam po kimś, np rożek, więc nie kupuje, zobaczymy czy w ogóle będę używać. Mam też poduszkę do karmienia, chustę. Nie mam mebli, ale już mam upatrzone, więc kwestia zamówienia. Fotelik mam po bratanicy, tylko kupić bazę.
    A wybór wózka to jest masakra dla mnie :D od 2 tygodni chyba siedzę w tym temacie i już mam dość:D dzisiaj znowu byliśmy w tym sklepie co z tydzień temu i w sumie to chyba jestem w punkcie wyjścia , czyli albo używany bugaboo cameleon 3 plus albo cybex balios s lux lub cybex talos...mąż jest za cybexem, ale poczytałam trochę słabych opinii no i nie wiem dalej 🤔
    A w smyku kupiłam dzisiaj dwie słodkie bluzeczki w bambi :) bo mam fazę na sarenki, jak Lalia na pandy:D w pokoiku też chce jakieś naklejki leśnych zwierzątek :)
    Więc też się dopisuję do listy mamusiek wyprawkowych, jak coś fajnego znajdę to też podeślę:)
    Zastanawiam się nad kokonem...co myślicie? Bo mam tą poduszkę do karmienia w kształcie dużej litery C i nią też można jakby zrobić takie koło żeby dziecko obłożyć, np na sofie , a w salonie też będę miała takie lozeczko małe bujane, więc tam mogę dziecko odłożyć 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 22:14

Ladyo, Karenira, Lalia lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka ja mam kokon wczoraj przyszedł i wydaje się że to będzie fajna sprawa.

Tajka lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z wózkami to też mam wodę z mózgu. Co się zdecyduję wstępnie to się rozmyślam teraz na tapecie espiro next ale on jest ciężki i duży i muvvo quick 2.0.bo lekki i łatwo go złożyć jako spacerówka ale muszę go gdzieś obejrzeć. I strasznie nie podoba mi się że kosz na zakupy jest odkryty.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, jestes niesamowita! Gratulacje jeszcze raz

Kicku, dzis jest wszystko ok, wiecej spi, temperatury nie ma, zobaczymy jak bedzie dalej
    To marudzenie Aleksa to reakcja po szczepieniach?
    My mielismy dzis 5s1, wzw b i rotarix

Annia, a masz taka mate puzzlowa? Ja wszystkie mylam w wannie z plynem do butelek i smoczkow, potem plukalam pod prysznicem

Annia, Lalia lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    A z wózkami to też mam wodę z mózgu. Co się zdecyduję wstępnie to się rozmyślam teraz na tapecie espiro next ale on jest ciężki i duży i muvvo quick 2.0.bo lekki i łatwo go złożyć jako spacerówka ale muszę go gdzieś obejrzeć. I strasznie nie podoba mi się że kosz na zakupy jest odkryty.

Espiro next mieli moi znajomi, byli zadowoleni, ale dla mnie też jest za duży i ciężki. Szybko koleżanka zmieniła na spacerowke inna bo jej się tą do astry nie mieściła. Muuvo oglądaliśmy, ale później poczytałam opinie, że spacerowka ma dość niskie oparcie tzn budka jest dosyć nisko, że będzie szybko dla dziecka za mała i że materiał blaknie..Ale pan w sklepie dzisiaj mówił, że ten wózek kupił dla swojego dziecka , co prawda jeszcze nie używał, no ale co nieco wie o tych wózkach:)
    Ja patrzę na to też, aby gondola była w miarę zgrabna, nie za duża bo nasze dzieci będą w niej jeździć wiosna i lato więc bez spiworka ...
    A kosz to jak oglądam to w większości jest odkryty niestety ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 22:42

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    No to git! Cieszę się 😚
    Btw, bierzmy jedzonko jednak z Fit na 5 bo wychodzi taniej. Jeśli będzie paskudne to w lutym weźmiemy inną firmę.

kic83 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai jak czyścisz swoją matę piankowa?
    Odkurzaczem / miotłą i na codzień to tam gdzie coś kapnie chusteczką mokrą. Jakby była bardzo brudna to pewnie do wanny, gąbka z płynem do naczyń i spłukać prysznicem ;)
    Ja mam odkurzacz samojezdny i on ją codziennie odkurza bo bez problemu na nią wjeżdża

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ech, kto nie ma przy wózkach wody z mózgu 😛 Też jestem na etapie myślenia o wyprawce. Kilka pierdół kupiłam, a za całą resztę zabieram się w styczniu. Oczywiście wózek to największa zmora. Na razie żadnego nie oglądałam na żywo, jedynie oglądam i czytam recenzje. Wstępnie mam kilka modeli na oku: Espiro Next, Anex sport czy tam ta jego nowsza wersja, Muuvo quick 2.0.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka .. Jestem zła bo zgubiłam paragon .. tyle kasy za wózek i zalezalo mi jednak na tej gwarancji :/:/ nosz mój mózg ciążowy pewnie go wywaliłam bo szukałam raczej wszędzie i nie ma :(:( wiec straciliśmy tym samym gwarancje .. eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 23:36

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Lalia, dzielna jesteś bardzo, jak przeczytałam to aż mnie ciarki przeszły, ja póki co mam takie same nastawienie jak Ty miałaś, ale trochę do boję ❤😍

Ladyo, Zielona
    Ja ostatnio, po ostatecznym już chyba potwierdzeniu płci, chce zabrać się za wyprawke, choć dużo rzeczy już mam po kimś, np rożek, więc nie kupuje, zobaczymy czy w ogóle będę używać. Mam też poduszkę do karmienia, chustę. Nie mam mebli, ale już mam upatrzone, więc kwestia zamówienia. Fotelik mam po bratanicy, tylko kupić bazę.
    A wybór wózka to jest masakra dla mnie :D od 2 tygodni chyba siedzę w tym temacie i już mam dość:D dzisiaj znowu byliśmy w tym sklepie co z tydzień temu i w sumie to chyba jestem w punkcie wyjścia , czyli albo używany bugaboo cameleon 3 plus albo cybex balios s lux lub cybex talos...mąż jest za cybexem, ale poczytałam trochę słabych opinii no i nie wiem dalej 🤔
    A w smyku kupiłam dzisiaj dwie słodkie bluzeczki w bambi :) bo mam fazę na sarenki, jak Lalia na pandy:D w pokoiku też chce jakieś naklejki leśnych zwierzątek :)
    Więc też się dopisuję do listy mamusiek wyprawkowych, jak coś fajnego znajdę to też podeślę:)
    Zastanawiam się nad kokonem...co myślicie? Bo mam tą poduszkę do karmienia w kształcie dużej litery C i nią też można jakby zrobić takie koło żeby dziecko obłożyć, np na sofie , a w salonie też będę miała takie lozeczko małe bujane, więc tam mogę dziecko odłożyć 🤔
    Tajka, jeśli rozważasz Cybex to wszystko zależy od tego jakie masz podejście do jakości. Mam Priama, więc niby wózek premium. "Niby"... Rączka się cała telepie, przeszycia na rączce są piękne, ale gryzą w dłonie jak się je trzyma. Dość ciężko się go prowadzi jedną ręką bo na środku ma ogromny przycisk do składania i nie da się tam złapać. Kosz zakupowy jest mały, budka niby duża ale jak przyjdzie co do czego to dziecku słońce wali po oczach. A amortyzacja nie istnieje. Osobiście uważam, że można znaleźć lepszy jakościowo wózek. Ale... Gondola jest duża, wentylacja pozwalająca dziecku leżeć nastrój brzuszku i oglądać świat, łatwe składanie jak na wózek 3w1 no i design. Ten wózek jest po prostu piękny. A ja lubię mieć ładne wózki. Dla mnie ładny wózek jest jak piękna sukienka - +100 do samooceny :P spacerówkę dla syna też wybierałam taką, żeby była ładna. Mój mąż najpierw chciał mi kupić taka za 700zl nie patrząc na parametry, a potem sam dorzucił 200zl żeby mieć ładniejszą tapicerkę 😂
    Dlatego najważniejsze moim zdaniem, żeby wybrać w takim zakresie cenowym, żeby móc machnąć ręka na pewne niedoskonałości, które będzie miał każdy wózek. Mamę znajomych którzy kupili Priama. Dlaczego nich to był tak wielki wydatek, że oczekują że wszystko będzie tam idealne. Więc było tak: rączka zaczęła latać - oddali na gwarancję, wózka nie było dwa tygodnie. Zaczął skrzypiec - oddali na gwarancję. Znowu rączka latała i znowu oddali. Koniec końców w pierwszym roku co chwilę jeździli wózkiem zastępczym. Ja co prawda też planuje oddać na gwarancję ale przed sprzedażą, żeby kupujący miał niczym nówka ;)

age.png

age.png
‹‹ 2612 2613 2614 2615 2616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ