WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa i jak się czujesz po cc ?

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Co do wózka .. Jestem zła bo zgubiłam paragon .. tyle kasy za wózek i zalezalo mi jednak na tej gwarancji :/:/ nosz mój mózg ciążowy pewnie go wywaliłam bo szukałam raczej wszędzie i nie ma :(:( wiec straciliśmy tym samym gwarancje .. eh
    Możesz poprosić o kopie w sklepie. Sklep ma obowiązek przechowywania paragonów przez kilka lat dla urzędu skarbowego

Anet.kaa, Lulu83 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Możesz poprosić o kopie w sklepie. Sklep ma obowiązek przechowywania paragonów przez kilka lat dla urzędu skarbowego

Myślałam o tym .. ale mąż się uparł ze nie można .. ze kto by tego szukał i ze czemu mieliby to robić .. hm ..

• Ounai Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle powiem Wam, że mój mąż padł dziś jak mucha. Pod wieczór mówi "jejku, ale mnie kręgosłup boli". Odpowiedziałam tylko "witaj w moim świecie" ;)
    Tak czy siak podsumowując nasz dzień: jestem całkiem zadowolona, bo pomimo, że wpadło nam to nieplanowane usg bioderek zrobiłam to co rano zaplanowałam, ale dalej jestem zła na męża za to, że nie umie się zorganizować w domu tak jak w pracy i ostatecznie zawsze latamy z wszystkim na ostatnią chwilę. Gdyby nie olał sprzątania wczoraj dziś już mielibyśmy wszystko zrobione i na jutro zostałyby ostatnie szlify, a tak cóż... jutro zasuwamy kolejny dzień. A w poniedziałek od nowa bo zostanie syf po imprezie 😂
    Tymczasem uciekam nakarmić dziecię bo właśnie się budzi a potem spać :)

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Myślałam o tym .. ale mąż się uparł ze nie można .. ze kto by tego szukał i ze czemu mieliby to robić .. hm ..
    Ja myślę, że z każdym idzie się dogadać. Najważniejsze, żebyście pamiętali kiedy kupowaliście, żeby nie grzebali za dużo w tych rolkach. Na pewno nie zaszkodzi zapytać.

age.png

age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Ech, kto nie ma przy wózkach wody z mózgu 😛 Też jestem na etapie myślenia o wyprawce. Kilka pierdół kupiłam, a za całą resztę zabieram się w styczniu. Oczywiście wózek to największa zmora. Na razie żadnego nie oglądałam na żywo, jedynie oglądam i czytam recenzje. Wstępnie mam kilka modeli na oku: Espiro Next, Anex sport czy tam ta jego nowsza wersja, Muuvo quick 2.0.
    No ja podobne typy mam tylko ja mam renault clio i nie wiem co ja wsadzę do tego bagażnika. Nawet nie wiem czy mi stelaż wejdzie. Zwariować można. Myślę też czy nie kupić nexta a potem lekka spacerówke tylko do auta ale wolałabym jeden wózek.

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Inaa i jak się czujesz po cc ?
    Czuje się bardzo dobrze, sądziłam ze będzie gorzej. Pierwszy dzień wczoraj byl fatalny. Było mi slabo, e głowie sie kręciło. 3 razy zwymiotowalam. Ale dzis spoko chodze duzo bo czesto piętro wyżej do synka. Nie boli az tak bardzo. Rzadko biore przeciwbolowe. Oby tak dalej.

Zulugula, Ladyo, Enigvaa, Ania81 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odeszły mi wody. Jestem na IP i czekam na wynik Covida. Ale super trafiłam, sami znajomi. 😉 Jedna koleżanka mnie rejestrowała, druga się też gdzieś tu kręci a kuzynka położna ma dziś dyżur. 😁
    Może do poniedziałku urodzę....

Inaa89, suzi1994, Nowastaraczka, Anet.kaa, Wik89, Annia, dmg111, Iryska, Zulugula, kic83, Lalia, kar_oliv, Lulu83, Inga28, Belie, Suszarka, Ladyo, Enigvaa, patrycja92, Ania81, Julik, Karenira, SzalonaOna lubią tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Odeszły mi wody. Jestem na IP i czekam na wynik Covida. Ale super trafiłam, sami znajomi. 😉 Jedna koleżanka mnie rejestrowała, druga się też gdzieś tu kręci a kuzynka położna ma dziś dyżur. 😁

Jeśli odeszły Ci wody to na pewno urodzisz szybciej niż w poniedziałek. Powodzenia!

Annia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta powodzenia. Jutro dzidzia będzie na świecie. ✊🍀

mhsvej28dzyxqzel.png

Wysłany: 19 grudnia 2020, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Czuje się bardzo dobrze, sądziłam ze będzie gorzej. Pierwszy dzień wczoraj byl fatalny. Było mi slabo, e głowie sie kręciło. 3 razy zwymiotowalam. Ale dzis spoko chodze duzo bo czesto piętro wyżej do synka. Nie boli az tak bardzo. Rzadko biore przeciwbolowe. Oby tak dalej.

Inaa, Ty to jesteś fajterka! Czytałam to co dziś napisałaś. Ekstra, że mąż mógł przyjechać i poznać Tymka. Jak Twoi synowie zareagowali na braciszka? Na pewno mąż pokazywał im zdjęcia ;) życzę Wam, abyście jak najszybciej byli razem. Inaa + 7 wspaniałych mężczyzn!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 01:02

Inaa89, Zulugula, Ania81 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Jeśli odeszły Ci wody to na pewno urodzisz szybciej niż w poniedziałek. Powodzenia!
    No zobaczymy. Nic mnie nie boli... Tzn jakieś skurcze chyba mam, bo spięcia brzucha odczuwam.
    Najgorzej, że mąż wieczorem poszedł na piwo z kolegami, choć pytał ze 100 razy, czy będę rodzić. Mówię, że nie, bo nic się nie dzieje. Jedynie często do ubikacji chodziłam i jak wrócił około 23.30, to już prawie spałam, ale jeszcze wstałam do toalety i w tym momencie odeszły mi wody.. na łóżko. 😕 Na szczęście podkład miałam pod prześcieradłem.
    No i zawieźć nas musiał jego brat.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Wow, trzymam kciuki za szybki poród

age.png

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Powodzenia, trzymam kciuki 😊 będziesz z maluszkiem na święta w domu 😘 czekamy na relacje o ile dasz rade i zdjecie maluszka 😊🥰

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, Marta śpi a ja tak się przestawiłam że ona nie zasypia przed 1:00, że spać nie mogę 😭

Ale już wiem chyba czemu taka ciężka była ostatnio. Obstawiam skok pomiędzy 15 a 19 tyg życia. Dziś rano wstaję a ona już na brzuchu leży i gada. Łapie pięknie zabawki w dwie rączki, gada strasznie dużo, pluje, wydaje pełno nowych dźwięków, sama utrzymuje głowę... Pełno nowych umiejętności zdobyła i nagle wraca mi powoli moje grzeczne dziecko

Inaa89, Nowastaraczka, Wik89, Zulugula, kic83, Suszarka, Enigvaa, patrycja92, Ania81, Karenira lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Inaa, Ty to jesteś fajterka! Czytałam to co dziś napisałaś. Ekstra, że mąż mógł przyjechać i poznać Tymka. Jak Twoi synowie zareagowali na braciszka? Na pewno mąż pokazywał im zdjęcia ;) życzę Wam, abyście jak najszybciej byli razem. Inaa + 7 wspaniałych mężczyzn!
    Do chlopcow narazie to chyba nie dociera dopóki braciszek nie będzie w domu 😉 pytają tylko dlaczego ma na twarzy ta rurkę. I wg te wszystkie kabelki. Staramy się im to wytłumaczyć aby zrozumieli na swój choc sposób. A najmlodszy juz dzis chcial składać lozeczko 😄 i sprzątal swoj pokoj bo dzidzia wraca. W przedszkolu opowiada ze jest taka malutka itp. Jest najbardziej podekscytowany 😁

KarolinaMaria, Nowastaraczka, Annia, dmg111, Wik89, Zulugula, kar_oliv, Suszarka, Enigvaa, patrycja92, Ounai, Ania81, Julik lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png

Wysłany: 19 grudnia 2020, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    No zobaczymy. Nic mnie nie boli... Tzn jakieś skurcze chyba mam, bo spięcia brzucha odczuwam.
    Najgorzej, że mąż wieczorem poszedł na piwo z kolegami, choć pytał ze 100 razy, czy będę rodzić. Mówię, że nie, bo nic się nie dzieje. Jedynie często do ubikacji chodziłam i jak wrócił około 23.30, to już prawie spałam, ale jeszcze wstałam do toalety i w tym momencie odeszły mi wody.. na łóżko. 😕 Na szczęście podkład miałam pod prześcieradłem.
    No i zawieźć nas musiał jego brat.

Ale nikt nie będzie Cię trzymał bez wód/z sączącymi się wodami 2 dni. Na pewno będą chcieli dać oksy lub jakąś inną metodę indukcji. A może i zaraz samo ruszy, czego Ci życzę ;)
    A co do piwa to mój narzeczony kupił ostatnio dobre wino i powiedział, że w te święta się go nie napije z oczywistych względów i wypijemy je razem w następne. Nie powiem - było to miłe, że nie musiałam mu mówić, że potrzebuję go teraz trzeźwego. Jest niedomyślny jak każdy facet, ale z tym mnie zaskoczył.

Suszarka, Enigvaa, Ounai, Julik lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko właśnie zaczęło wymiotować przez sen , obudził się i dalej płacząc wymiotował .. kurczę .. to pewnie znaczy ze coś się rozkręca ? Od razu panicznie boje się o przyczynę takich dolegliwości .. zdarzają się u Waszych dzieci jednorazowe wymioty ?

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta powidzenia! Na pewno urodzisz szybciej niż w poniedziałek :) i fajnie, że są na miejscu znajomi, zawsze to raźniej.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    No właśnie z tym rożkiem slyszlam różne opinie. Jedyni polecają a inni nie. Ale stwierdziłam,że kupię i albo skorzystam albo nie skorzystam :P
    Ja polecam Colorstories, jest przemiły i cieplutki. Mam też inny ale jego praktycznie nje używam. U nas się sprawdza na noc.

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 2613 2614 2615 2616 2617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ