Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kic malutki mega przystojniak 😍😘
Calanthe jaka ona śliczna 😍 i ta czuprynka, rozplywam się 😘
Lalia ogromne kciuki abyście dzis juz byli w domku 😘
Suszarka No to teraz juz czas aby ruszyło i zebys nam się tu pochwaliła cudem 🥰
Julik moje gratulacje 😘 byłaś mega dzielna. Po CC pewnie każdy inaczej reaguje. Mnie az tak nie bolało. Leki dostawałam w sumie tylko dobe po operacji, a potem bralam raz dziennie. Teraz juz wg nic nie biorę.
Ounai współczuję teściowej, moja mieszka w tej samej miejscowości co my ale ja nie lubie jej odwiedzać, i ona nas tez rzadko. Teraz zaczęła kupowac mi ciuszki dla małego w ciuszku. Ale ja tego nawet nie założę. I mowie do meza ze ma jej powiedzieć że mamy cala szafe 😉
Motylku co za akcja z mala 😯 ja niewiem jakbym zareagowała w tej sytuacji. Ale cieszę się że wszystko wporzadki 😘
Dzis przywieźliśmy dla Tymka 600ml mleczka, ściągnięte od wczoraj od 17 do dzis 7.30 rano. Takze mysle ze chyba całkiem nieźle 🤔 Teraz jest maz u małego. Zaraz wchodzę ja i sie poprzytulamy. Bo ogolnie mamy 2 godz widzenia na dzień ale nie możemy wejść jednocześnie we dwoje wiec dzielimy ten czas po połowie godzine maz ,godzine ja 😊
SzalonaOna, calanthe, Ladyo, Lalia, Wik89, Suszarka, Ania81, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Kic malutki mega przystojniak 😍😘
Calanthe jaka ona śliczna 😍 i ta czuprynka, rozplywam się 😘
Lalia ogromne kciuki abyście dzis juz byli w domku 😘
Suszarka No to teraz juz czas aby ruszyło i zebys nam się tu pochwaliła cudem 🥰
Julik moje gratulacje 😘 byłaś mega dzielna. Po CC pewnie każdy inaczej reaguje. Mnie az tak nie bolało. Leki dostawałam w sumie tylko dobe po operacji, a potem bralam raz dziennie. Teraz juz wg nic nie biorę.
Ounai współczuję teściowej, moja mieszka w tej samej miejscowości co my ale ja nie lubie jej odwiedzać, i ona nas tez rzadko. Teraz zaczęła kupowac mi ciuszki dla małego w ciuszku. Ale ja tego nawet nie założę. I mowie do meza ze ma jej powiedzieć że mamy cala szafe 😉
Motylku co za akcja z mala 😯 ja niewiem jakbym zareagowała w tej sytuacji. Ale cieszę się że wszystko wporzadki 😘
Dzis przywieźliśmy dla Tymka 600ml mleczka, ściągnięte od wczoraj od 17 do dzis 7.30 rano. Takze mysle ze chyba całkiem nieźle 🤔 Teraz jest maz u małego. Zaraz wchodzę ja i sie poprzytulamy. Bo ogolnie mamy 2 godz widzenia na dzień ale nie możemy wejść jednocześnie we dwoje wiec dzielimy ten czas po połowie godzine maz ,godzine ja 😊
Sciagaja mu cpap dziś? -
Ounai wrote:Zulu, a spróbuj tą lanoline na gazik dać, tak dużo żeby się nie wchłonęło w gazik i taki chodź. Ja go brutalnie oderwałam jak trochę odmókł, ale mnie to jakoś strasznie nie bolało i ja chyba wysoki próg bólu mam po prostu
Dzięki, spróbuję tez tak. Porwę się tez jeszcze raz na oderwanie.. ale jakby to był jeszcze ból taki tępy to może i predzej by mi się udalo a to szczypanie jest takie okropne💙
💗 -
Ounai wrote:Ty masz ten co skóra Ci przy nim pękła? Ja też taki miałam i on dopiero po miesiącu odpadł niestety.
A to jest jakiś inny szew ? -
Zulugula wrote:Dzięki, spróbuję tez tak. Porwę się tez jeszcze raz na oderwanie.. ale jakby to był jeszcze ból taki tępy to może i predzej by mi się udalo a to szczypanie jest takie okropne
Kurcze, mnie ostatnio strasznie bolą sutki, mała mi je ostro dojechała i też czuje takie mocne pieczenie przy wypływie mleka i po tych objawach zastanawiam się czy to może nie zatkane kanaliki. Tyle że odczucie takie jest w obu piersiach, i Pola jak pije mleczko to jej się aż wylewa z buzi tyle go jest. -
Julik, wielkie gratulacje! Wymęczyli Cię strasznie, ale najważniejsze, że Adaś jest z już z Tobą!
Lalia, pewnie już jedziecie do domu, albo się do niego zbieranie 😁 czekamy na relację z powitania.
Suszarko, ciekawe kiedy się u Ciebie zacznie
Ja tez dziś byłam na wizycie. Na poród się na razie nie zapowiada, szyjka miękka, ale trzyma, brak jakiegokolwiek rozwarcia. Ale jak to powiedział lekarz 'w położnictwie nigdy nic nie wiadomo'. Też doradził seks, od którego wprawdzie nie stronię, ale tak na zawołanie to też nie potrafię... Mała ma ok. 2800 g, wszystkie przepływy super, ilość wód odpowiednia, łożysko 2 stopień. Ogólnie jest jej dobrze w brzuchu i dzisiejsza wizyta pogrzebała moje nadzieje na poród w 2020 r. Przestaję o tym myśleć i szykuję się do świątWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 13:54
Lalia, Inaa89, calanthe, Ania81, Julik, SzalonaOna lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Moja blond Klusia dziś odsypia szczepienia. Mąż dostał opieprz i grzecznie wrócił do domu. Teściowa ustawiona do pionu. Dziś ubieramy choinkę
][/url]Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 19:31
Enigvaa, Lalia, madziulix3, kar_oliv, Inaa89, Evelle28, Nikaa92, Zulugula, calanthe, Nowastaraczka, Ladyo, Wik89, Suszarka, Ania81, Stokrotka027, Sylwucha, SzalonaOna, kic83 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Julik, ja byłam bohaterką oddziału wg mojej położnej, ale Ty zdecydowanie jesteś bohaterką forum 💪 kilka dni porodu SN i na koniec CC! Walczyłaś dzielnie, a synek ma piękne pomiary ♥️
Dzięki dziewczyny za kciuki ale my niestety zostajemy. Wczoraj mały miał wieczorem z krwi bilirubinę 11,8, dzisiaj rano z ciałka 10, a niestety później z krwi 13,6. Dzisiaj będzie miał powtórzone jeszcze raz badanie krwi, jesli urośnie to znowu fototerapia, jeśli zmaleje to jutro wyjdziemy. I oczywiście płakać mi się chciało, bo krzywda nam się nie dzieje, warunki i opieka super, ale mały ma już 5 dni a tata go widział przez okno i Messenger... Mój mąż też bardzo to przeżywa że nie może być z małym w żaden sposób.. Mi jest smutno, bo widzę ile mąż traci, jak mały się zmienia, jak wiele ja się uczę.. Ale doszliśmy do wniosku, że lepiej zostać i się upewnić, że wszystko jest ok, niż żebyśmy mieli wracać i zostawiać małego samego i to na święta...
Myślę, że super idzie mi KP, ale właśnie siedzę i odciągam bo chce mieć pewność że mały naprawdę dużo zjada, bo tylko tyle mogę mu pomóc : karmić jak najwięcej i najczęściej żeby jak najwięcej wydalił z orgsnizmu.Julik lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Czyli Wy widzicie to coś co Wam zatyka kanalik?
Kurcze, mnie ostatnio strasznie bolą sutki, mała mi je ostro dojechała i też czuje takie mocne pieczenie przy wypływie mleka i po tych objawach zastanawiam się czy to może nie zatkane kanaliki. Tyle że odczucie takie jest w obu piersiach, i Pola jak pije mleczko to jej się aż wylewa z buzi tyle go jest.
Jak nie ma białego czopu to raczej niezatkane, może po prostu Ci Mała "pogryzla" i bolą.
U mnie tez tak jest , że aż wylewa się z buzi, ale to chyba dobrze 😀 no chyba, że za szybki wyplyw albo łapczywość no nie wiem
Ounai jaka cudna Martusia , jak aniołek wygląda.
Właśnie "mocze" suta w lanolinie na gaziku😄Ounai lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Zulugula wrote:Jak nie ma białego czopu to raczej niezatkane, może po prostu Ci Mała "pogryzla" i bolą.
U mnie tez tak jest , że aż wylewa się z buzi, ale to chyba dobrze 😀 no chyba, że za szybki wyplyw albo łapczywość no nie wiem
Właśnie "mocze" suta w lanolinie na gaziku😄
A mialas moze ten bialy czop przed porodem? U mnie jest cos takiego na jednym z sutkow od jakiegos czasu i sie zastanawiam czy mala to wyssie jak sie urodzi czy cos sie z tego rozwinie 🤔🔸28 lat
Enigvaa wrote:A mialas moze ten bialy czop przed porodem? U mnie jest cos takiego na jednym z sutkow od jakiegos czasu i sie zastanawiam czy mala to wyssie jak sie urodzi czy cos sie z tego rozwinie 🤔
Nie mialam, pierwszy raz mi się zrobil jakos 2tyg po porodzie i potem w 3tygodniu i jest do dzis, w tym samym miejscu. W ciąży mialam czasem takie zaschniete białe farfocle ale szybko same odpadały💙
💗 -
Już po wizycie. Rozwarcie na 4 i tutaj nie pamiętam czy palce czy cm🙈 powiedział że 40%porodu już za mną 😁. Ale nadal ta kwestia mojej miednicy, ale to na izbie przyjęć na bieżąco mają sprawdzić i podjąć decyzję czy próba SN będzie czy cc od razu. Jeśli nie urodzę do 29.12 (termin z I usg) to rano mam być na izbie przyjęć, akurat duzur będzie miał.
KarolinaMaria, calanthe, Enigvaa, kar_oliv, Ladyo, Ania81, Lalia, Zulugula, SzalonaOna, kic83, dmg111, edyciak. lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:Jak nie ma białego czopu to raczej niezatkane, może po prostu Ci Mała "pogryzla" i bolą.
Właśnie "mocze" suta w lanolinie na gaziku😄
U nas bywa ostry wkurw na ten wypływ. Wścieka się wtedy przy cycu. To samo jak jej za mało leci, też jest wkurw a moje cyce na tym cierpią, bolą bardziej niż na początku laktacji. Ostatnio chciałam je wywietrzyć i zasnęłam na narożniku z cycami na wierzchu a obudziłam się z plamą na narożniku 20x20 cm...
edyciak. lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Nie mialam, pierwszy raz mi się zrobil jakos 2tyg po porodzie i potem w 3tygodniu i jest do dzis, w tym samym miejscu. W ciąży mialam czasem takie zaschniete białe farfocle ale szybko same odpadałyBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Lalia, masz cudowne podejscie. Cale szczescie ze masz fajną opieke to mozna te dodatkowe dni przeżyć 😘 u mnie była masakra wiec byloby ciezko.
Wierzę że na święta bedziecie już w domku wszyscy zdrowiutcy i szczęsliwi. Podziwiam też za laktację ❤Lalia lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, wszyscy jakos przezylismy chociaz ponoc placz był, tatus mimo to dal rade w domu z maluchem 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 14:57
calanthe, Ania81, Enigvaa, kar_oliv, Lalia, Zulugula, kic83 lubią tę wiadomość