Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Julik wrote:Dziękuję dziewczyny za kciuki, wsparcie i gratulacje. 😘 Żałuję że nie dam rady wziąć go w ramiona. 😔
Kiedy pierwszy raz przystawialyscie do piersi po CC?
Ja po pół godzinie, odrazu jak mnie zszyli.Julik lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Kic i inne mamy
Czy odciagacie pokarm podczas, gdy dzieci mają długi sen, czy po prostu akceptujecie to, że cycki chcą eksplodowac?
Czy jeśli dziecko w dzien jest karmione co te 2,5h a w nocy trafia się, że przerwa miedzy karmieniami jest 4-5h to nie wplynie to jakos na ograniczenie laktacji?
Nam już kolejną noc synek serwuje 2x długie sny i nie budzę go na karmienie i raz mi cycki chciały odleciec a na drugi raz już nie wołały tak o ulgę 🤔
Zwykle pozwalalismy mu 1raz spać tak długo ale skoro już trochę urósł to pozwoliliśmy mu spać dłużej kolejny set jesli chcialWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 12:05
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Zulugula wrote:Te kolki to faktycznie jest tak jak w definicji , że 3h płacze 3razy w tygodniu przez 3 tyg??
Jeśli nie to kiedy wiadomo, że to kolka?
https://mamaginekolog.pl/kolka-niemowleca/ -
Lalia wrote:Calanthe, cudna córcia 😍😍😍
Suszareczko, no to teraz TIK TAK, TIK TAK ⏰😁😍
My dziewczyny po obchodzie, Oluś będzie miał jeszcze raz zrobioną bilirubinę z krwi i jeśli wynik będzie podobny jak wczoraj (11,lub niższy to idziemy do domu ✊✊✊ rano ze skóry miał 10 więc jestem mega dobrej myśli 🤭🤭🤭
Anetka, Ounai Wy używałyście tej pianki Ginexid w połogu?? Mi się to ładnie goi, mam rozpuszczalne szwy które mają się do tygodnia wykruszyć i odpaść, ale teraz są takie suche i twarde że mega mnie podrażniają i sobie przypomniałam że mówiłyście że jest chłodząca i pomaga.
Z tymi szwami Lalia to różnie bywa. Ja mam ten mój jeden, mija 3 tyg a on dalej siedzi i mnie swędzi
Cudnie, że wracacie juz do domku! Daj znać jak reakcja tatusia ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 11:55
-
Pomóżcie.. juz ze 2tyg mam ten czop na brodawce i nic nie pomaga. Na szczęście nie ma w piersi zastoju i piers nie boli ale jest dyskomfort brodawki i boli przy zasysaniu. Smaruje non stop lanolina ziaja, wcześniej lansiloh ale po niej mnie jeszcze bardziej szczypalo. Generalnie poszczypuje mnie delikatnie, ten czop jakby maleje i jest mniej widoczny ale siedzi dziad. Nie wiem ile jest kanalikow ale tam gdzie jest ten czop to normalnie pojawia się kropla mleka🤔💙
💗 -
Nowastaraczka wrote:Dzis ja mam zalpost. Chyba mielismy ten skok rozwojowy a raczej kryzys... maly wczoraj calutki dzien wisiał na cycu, niby zasypiał ale jak wypuscil cyca z buzi to sie krecil i nie mogl ulozyc (zazwyczaj puszczal cyca kladl na niego glowke i spal) w nocy podobnie, wiercenie i wymyslanie 😒 taka typowa marudnosc bez powodu.
Myslalam ze cyce odpadna a moja cierpliowosc sie skonczy. Dlugo trwają takie akcje przy skokach jesli to to? Dzis ide do gina na kontrol i nie wiem czy juz wspolczuc mezowi czy jest szansa ze tragedii nie bedzie ;p
Julik, biedactwo, tak Cię wymęczyli żeby wziąć w końcu na cesarkę. Biedna jesteś, strasznie Ci współczuję. Ale możesz być z siebie dumna! Dzielnie walczyłaś! Gratulacje!!! A synek dużyJulik lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Suszarka wrote:Zaraz będę nadrabiać ale najpierw szybka aktualizacja
Wróciłam właśnie z ostatniej wizyty. Iga waży 3300, mam 3cm rozwarcia, wszystko gotowe, i jak powiedział doktor - bomba może wybuchnąć w każdej chwili. Na moje to dzisiaj trochę chciał pomóc w detonacji tej bomby, bo jestem na 90% pewna że zrobił mi masaż szyjki, chwała mu za to że jest delikatny 🙈 Powiedział żeby dużo chodzić po schodach, uprawiać seks i drażnić brodawki to powinno pójść 🤣 miałam ochotę mu powiedzieć ziomeczku, ja ze Starego nie schodzę od dwóch tygodni! A sam Stary w szoku, że lekarz kazał nam uprawiać seks 🤣 gin mi robi USG, pyta jaka waga wychodziła ostatnio, mówię że 3050, a ten to mnie no to nie powinniśmy przekroczyć 4.5kg. jestem taka niewyspana dzisiaj że nawet nie zrobiło to na mnie wrażenia, dopiero jak mi powiedział że żartuje to się zorientowałam co się odwaliło 🤦😅Suszarka lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Calanthe, cudna córcia 😍😍😍
Suszareczko, no to teraz TIK TAK, TIK TAK ⏰😁😍
My dziewczyny po obchodzie, Oluś będzie miał jeszcze raz zrobioną bilirubinę z krwi i jeśli wynik będzie podobny jak wczoraj (11,lub niższy to idziemy do domu ✊✊✊ rano ze skóry miał 10 więc jestem mega dobrej myśli 🤭🤭🤭
Anetka, Ounai Wy używałyście tej pianki Ginexid w połogu?? Mi się to ładnie goi, mam rozpuszczalne szwy które mają się do tygodnia wykruszyć i odpaść, ale teraz są takie suche i twarde że mega mnie podrażniają i sobie przypomniałam że mówiłyście że jest chłodząca i pomaga.
Co do kp to ja też polecam hafija. Ja całe kp opalam nastrój wiedzy z tego bloga. I polecam wcześniej przygotować sobie namiary na doradcę. Ja wybrałam położna która jest doradca więc od razu jak wróciliśmy ze szpitala sprawdziła jak przystawiam itd. Toż mi bardzo dużo daje bo jak mam wątpliwości to do niej dzwonię po prostu.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Julik gratulacje!
Co do bólu, to po lekach bolalo cały czas, ale już tak, ze można było funkcjonować. Ja małe przystawialam w tym samym dniu, ale one i tak nie chciały. Mi żadna położna nie pomogła w przystawianiu. Usłyszałam tylko, ze tu laktacji nie będzie. Jeśli masz opcję, to proś o doradcę. Niech też sprawdzą wędzidelko. Moje dziewczynki miały praktycznie całe jezyczki przytośnięte i to też nie pomagało.Julik lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Tak, ja używam nadal. Przyjemnie chłodzącą i delikatna więc polecam.
Z tymi szwami Lalia to różnie bywa. Ja mam ten mój jeden, mija 3 tyg a on dalej siedzi i mnie swędzi
Cudnie, że wracacie juz do domku! Daj znać jak reakcja tatusia ❤BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Zulugula wrote:Pomóżcie.. juz ze 2tyg mam ten czop na brodawce i nic nie pomaga. Na szczęście nie ma w piersi zastoju i piers nie boli ale jest dyskomfort brodawki i boli przy zasysaniu. Smaruje non stop lanolina ziaja, wcześniej lansiloh ale po niej mnie jeszcze bardziej szczypalo. Generalnie poszczypuje mnie delikatnie, ten czop jakby maleje i jest mniej widoczny ale siedzi dziad. Nie wiem ile jest kanalikow ale tam gdzie jest ten czop to normalnie pojawia się kropla mleka🤔
Kurcze, ja mam chyba to samo juz od ponad tygodnia, pare dni temu przestalo szczypac przy karmieniu, wiec przestalam sie tym przejmowac, a teraz znowu...
U mnie to jest na samym czubkuII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Mówię teściowej, żeby zostawiła pranie, bo Marta zasnęła i nie chcę żeby się obudziła, bo miała dziś ciężkie szczepienia. To obrażona na mnie mówi, że ona tylko dwoje spodni powiesi. A naprawdę nie chcialam już zaogniać i powiedziałam to mega delikatnie. Ale już po awanturze męża chodzi obrażona, że wraca do domu bo ona wszystko robi źle. Mąż teraz pojechał do firmy, umówiliśmy się że jak wróci to zrobimy listę zakupów, a teściowa na to, że najważniejsze jechać do galerii i czy pojedziemy wszyscy. Przepraszam za to co napisze teraz, ale... No żesz kurwa mać! Dwoje dzieci po szczepieniach, nie mamy jedzenia na Święta a ona chce jechać do galerii bo stwierdziła, że mój mąż ma brzydkie buty i ona mu kupi. Nóż się w kieszeni otwiera. Będziemy jeść chleb z masłem w Boże Narodzenie ale za to mój mąż będzie siedział przy stole w nowych butach. Absurd!!!!
Kochana ja mam cos podobnego tyle ze nie z tesciowa a siostra meza. Naszczecie, oboje dobitnie jej powiedzielismy by swego pilnowala a nie w cudze sie wtraca. Plus.tez taki ze my teraz daleko od siebie mieszkamy. Ja juz nie bede mowic co ona potrafilam odstawic. Swoje tez z mezem w tej sprawie sie nawojowalam, do momentu jak mu sie oczka otworzyly. Teraz wie po ktorej stronie ma stac.
Olej stara babe, bo twych nerwow szkoda i ciebie. Niech sie obraza, a Ty swoje robWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 12:15
-
Wik89 wrote:Kurcze, ja mam chyba to samo juz od ponad tygodnia, pare dni temu przestalo szczypac przy karmieniu, wiec przestalam sie tym przejmowac, a teraz znowu...
U mnie to jest na samym czubku
To samo. Tez na samym czubku i pierwszy tydzien grzalam i chlodzilam cyca, ale to bardziej na zastój w środku pomaga niż zatkane ujscie, więc przestałam no bo to się robi klopotliwe w nocy. Potem tez jakbymnie przestało boleć no i potem znowu. Próbowałam leciutko penseta i igła ale tak szczypalo, że dużo tym nie zrobiłam no i balam się tak gmerac.
W necie piszą o okładach z sody i wody, smarowanie olejkami , lanolina, przystawianie do piersi. Wszystko to robię i nic. Ponoc jest jakas masc sterydowa na rozpuszczenie czopa, może ktoś mi kiedys wypisze💙
💗 -
Ania81 wrote:Kochana ja mam cos podobnego tyle ze nie z tesciowa a siostra meza. Naszczecie, oboje dobitnie jej powiedzielismy by swego pilnowala a nie w cudze sie wtraca. Plus.tez taki ze my teraz daleko od siebie mieszkamy. Ja juz nie bede mowic co ona potrafilam odstawic. Swoje tez z mezem w tej sprawie sie nawojowalam, do momentu jak mu sie oczka otworzyly. Teraz wie po ktorej stronie ma stac.
Olej stara babe, bo twych nerwow szkoda i ciebie. Niech sie obraza, a Ty swoje robWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 19:44
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Zulu, a spróbuj tą lanoline na gazik dać, tak dużo żeby się nie wchłonęło w gazik i taki chodź. Ja go brutalnie oderwałam jak trochę odmókł, ale mnie to jakoś strasznie nie bolało i ja chyba wysoki próg bólu mam po prostuBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualnyJulik wrote:Dziękuję dziewczyny za kciuki, wsparcie i gratulacje. 😘 Żałuję że nie dam rady wziąć go w ramiona. 😔
Kiedy pierwszy raz przystawialyscie do piersi po CC?Julik lubi tę wiadomość