Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:O żesz, jaka temperatura?
Wzięłam obydwoje do swojego łóżka, bo nie chcę żeby młody spał z gorączka na tym piętrowym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 20:18
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Zulu, wpadłam na taki artykuł ... Hmmm brzmi trochę jak te koperkowe aferki naszych chłopaków 🤔
https://zdrowie.radiozet.pl/Ciaza-i-dziecko/Zdrowie-dziecka/Dlaczego-niemowle-wciaz-placze-Tajemnica-purple-crying -
nick nieaktualny
-
doomi03 wrote:Zulu, wpadłam na taki artykuł ... Hmmm brzmi trochę jak te koperkowe aferki naszych chłopaków 🤔
https://zdrowie.radiozet.pl/Ciaza-i-dziecko/Zdrowie-dziecka/Dlaczego-niemowle-wciaz-placze-Tajemnica-purple-crying
Aa slyszalam o tym purple crying ale nie wiedziałam co to. Ale u nas to raczej zwykła marudnosc albo znudzenie jest , albo "wez mi juz matka tego cyca sprzed nosa" 😅 bo to trwa pare sekund i da się ukoić, wystarczy jak mu znikne z pola widzenia🤣 trochę jak moj maz, jak za dużo wszystkiego to musi się odciąc i miec czas dla siebie 😀doomi03, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
💙
💗 -
nick nieaktualnyOunai mi lekarz polecil dawac w razie ciezkiej do zbicia goraczki raz ibuprofen a po 2h paracetamol, i znowu po 2h ibuprofen i tak na zmiane az goraczka zejdzie. Pomoglo nie tylko po szczepionkach
Po meningokokach zwracajcie rowniez uwage czy dziecko nie ma wysypki, jesli dostanie to lepiej sie zglosic do lekarza.
Ja zawsze podaje ta szczepionke osobno. Jakos latwiej to dzieci znosza, niz wszystko na raz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 21:00
Ounai lubi tę wiadomość
-
Domi
Model pierwsza klasa, cudne zdjecia zwłaszcza to na brzuszku 🥰
LaBelle co za świątecznie piękne wiadomości:)
Gagatko fajnie, że już wszystko ustalone:)
My jutro wyjezdzamy na święta do moich rodziców. Jestem obsrana jak on będzie siedział w tym foteliku 🙈 całą drogę pewnie oka nie odwroce od niegodoomi03 lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Ania81 wrote:Ounai mi lekarz polecil dawac w razie ciezkiej do zbicia goraczki raz ibuprofen a po 2h paracetamol, i znowu po 2h ibuprofen i tak na zmiane az goraczka zejdzie. Pomoglo nie tylko po szczepionkach
Po meningokokach zwracajcie rowniez uwage czy dziecko nie ma wysypki, jesli dostanie to lepiej sie zglosic do lekarza.
Ja zawsze podaje ta szczepionke osobno. Jakos latwiej to dzieci znosza, niz wszystko na raz.
W ogóle on tak wydoroslal teraz. Nie chciał iść spać ze mną, musiałam go namawiać. Pytam czy ja mam go utulić czy mąż to wybrał męża. Aż mówię do męża że będę chyba ryczeć jak oni pójdą na swoje, bo strasznie mi żal że on już taki "dorosły" się zrobił. A mąż mówi "jak Marta Ci się też zrobi dorosła i będzie Ci brakować dzidziusia to się nie martw, najwyżej zrobię Ci trzecie" 😂Ania81 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai Twój mąż mistrz hahahah 😂 a za znoszenie teściowej pójdziesz z butami do nieba nawet bez wieczornej modlitwy z dziećmi
trzymam kciuki żeby gorączka szybko minęła!
Zulu daleko macie do rodziców? Oni już widzieli Tomcia czy będzie wielkie zapoznanie? ♥️
Doomi, to jesteś już mamą poważnego niemowlaka, a nie mini noworodziaśliczne zdjęcia!
Miałam jutro jechać do pracy podpisać papiery z ubezpieczenia grupowego ale czuję się okropnie więc odpuszczam. Jeszcze mamy w biurze strasznie strome schody, a mój brzuch się mega spina na schodach. Zadzwonię rano do kadr i powiem że podpiszemy jak przyjadę ogarniać macierzyński. Mam nadzieję że nie będą mieć z tym problemu, niby mówili że do 15.01 mam czas, ale dziewczyna która ogarnia mój dział to strasznie skwaszona jędza 🤯 ewentualnie spytam czy może mi to na maila wysłać to podpiszemy i mąż w któryś dzień podrzuci.doomi03 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Doomi
ale cudne foty Kacperka!!! 🎄doomi03 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:A tak poza tym to własnie jedno i drugie dziecko mi goraczkuje
-
LaBelle, ogromnie się cieszę i gratuluję, że jesteście razem w domu ♥️♥️♥️
U mnie ciężko, psychicznie... Zrobili małemu badania dopiero przed 21.. Bilirubina wzrosło z 13,6 (w południe)do 14,1 o 21.00. Pytałam czy go podłączą pod lampy (podłączają niby od 15) bo wolałabym żeby zrobili to już na noc niż żeby kolejna doba nam uciekała.. Ale nikt nie przyszedł i nic nie powiedział... Odciągam dla Olcia pokarm i karmie go piersią żeby jak najwięcej zjadał i obniżał tą bilirubinę.. W pewnym momencie jedną ręką karmiłam go z butelki a drugą trzymałam laktator przy piersi.. Martwię się o małego.. Przykro mi że mąż nie ma z nami totalnie żadnego kontaktu.. Przeraża mnie myśl, że ja wyjdę a Oluś zostanie... -
No dzieci niestety tak szybko rosną 😭😭
Moja córeczka dopiero co przyszla na świat a juz konczy 2 lata , a była tak samo malutka jak Nikus a teraz juz taka duża, madra pozostaly mi tylko zdjecia z tych chwil jak byla mała. Niko tak samo juz 3 tydzień leci zaraz bd miesiąc, pół roku,rok 🙄🙄 az sie niechce myslec o tym jak ten czas zapierdziela 😪
Śliczne macie zdjecia swoich pociech, wszystkie wasze dzieci sa cudowne i przesłodkie oby rosły dalej i byly całe i zdrowe 🥰
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Zulugula wrote:Domi
Model pierwsza klasa, cudne zdjecia zwłaszcza to na brzuszku 🥰
LaBelle co za świątecznie piękne wiadomości:)
Gagatko fajnie, że już wszystko ustalone:)
My jutro wyjezdzamy na święta do moich rodziców. Jestem obsrana jak on będzie siedział w tym foteliku 🙈 całą drogę pewnie oka nie odwroce od niego
Model miał tylko jeden warunek... Jak pozować to tylko z pełnym brzuszkiemwięc przed karmionko, a że mi przy cycku zaczął przysypiać lekko to szybko z gołym cycem co by nie tracić czasu leciałam strzelać mu zdjęcie póki był spokojny i zadowolony 😂 nawet nie chce wiedzieć jak to musiało wyglądać z boku xD matka w piżamie z gołymi cycami na wierzchu skacząca po stole i kanapie żeby mieć dobre ujęcie 😂 dobrze że dzieci nie zapamiętuja nic z początków swojego życia, nie będzie go ten widok prześladował🤣
Zulugula, Ladyo, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Julik , no w końcu !! Gratuluje Synka 💙💙💙💙🥰
Julik lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
nick nieaktualnyLalia wrote:LaBelle, ogromnie się cieszę i gratuluję, że jesteście razem w domu ♥️♥️♥️
U mnie ciężko, psychicznie... Zrobili małemu badania dopiero przed 21.. Bilirubina wzrosło z 13,6 (w południe)do 14,1 o 21.00. Pytałam czy go podłączą pod lampy (podłączają niby od 15) bo wolałabym żeby zrobili to już na noc niż żeby kolejna doba nam uciekała.. Ale nikt nie przyszedł i nic nie powiedział... Odciągam dla Olcia pokarm i karmie go piersią żeby jak najwięcej zjadał i obniżał tą bilirubinę.. W pewnym momencie jedną ręką karmiłam go z butelki a drugą trzymałam laktator przy piersi.. Martwię się o małego.. Przykro mi że mąż nie ma z nami totalnie żadnego kontaktu.. Przeraża mnie myśl, że ja wyjdę a Oluś zostanie...Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylwucha wrote:To jakaś plaga. U mnie dziś Oliwia prawie 38 st. Myślę, że to po szczepionce. Wy też po szczepieniu jesteście, to pewnie reakcja 😑
Lalia, trzymam kciuki. Podłącza go rano, bilirubina spadnie i Was puszcza, zobaczysz. Wiem, że ciężko tak, człowiek chciałby jak najszybciej być w domu ale już niedługo i będziecie całą rodziną razemLalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔