Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamusie witam się w rozpoczętym 5 miesiącu! 42,4% ciazy za nami! No i witam się w pierwszym dniu urlopu, ale sobie odpocznę, całe 2 tygodnie! Lalia rozumiem Twój smutek i rozczarowanie! Ale to nie Twoja wina, nie masz na to wpływu. Ważne żeby Oluś był dobrze zaopiekowany, nawet jakbyście mieli wyjąc dopiero jutro. Na pewno jest Ci ciężko, jesteś tam sama ale pomysl ze każda chwila przybliża Was do powrotu do domu! Julik jak się dziś czujesz? Jest troszkę lepiej? Spokojnie, zbieraj siły w swoim tempie, masz do tego pełne prawo! Ounai życzę dużo zdrówka dla dzieci. Mam nadzieje ze dziś już jest dobrze? A teściowa postaraj się po prostu tolerować, żeby przetrwać te święta w spokoju dla siebie i dzieci.
Ounai, Julik, dmg111, KarolinaMaria, Lalia, kic83, Ania81, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Ja właśnie walczę z laktatorem.. i przysypiam 🙈 wczoraj dosc intensywny dzień. Dojazd do Tymka plus pobyt u niego zajmuje nam średnio ponad 5 godz takie są korki na mieście.. zrobiliśmy zakupy na święta. Ubraliśmy z chlopcami choinkę 😊 potem do nocy pakowaliśmy prezenty zeby juz miec z głowy.. takze kładłam się o 1 spać. A jutro widzenie mamy od 10 wiec trzeba będzie wstac wcześniej.
Popołudniu przygotujemy cos na wigilie kilka potraw. Bo w sama wigilie mamy widzenie od 12-14 wiec zanim wrócimy zasiądziemy 18-19 do stołu.
Jeszcze musimy kupic prezent dla Tymusia tylko niewiem co kupić takiemu maluszkowi? Doradźcie...Inaa89, Ania81 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Marta padła po paracetamolu i spala 8h. A ja zamiast spać budziłam się i sprawdzalam czy żyją. Ale ładnie im spadła temp i o 3 już mieli normalną. Tak więc syn właśnie idzie do przedszkola z cukierkami. Już o 5 wstał i chyba chciał iść ale kazałam mu iść spać dalej 😂
Wik89, Ania81, Inaa89 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dzień dobry!
Lalia, spokojnie, myślę że ryzyko że wypiszą Cię bez dziecka jest znikome. Domyślam się jak to jest czekać na wypis każdego dnia, kiedy co chwilę się okazuje że coś jest nie tak. Jeszcze chwilka i Twoja cierpliwość będzie nagrodzona. Nic się nie denerwuj. Olcio jest pod opieką, Ty masz rzekę mleka, wszystko się unormuje. Wiem że Ci przykro, bo jesteś z daleka od męża i domu, ale każda chwila przybliża Was do wyjścia. A z tego co pamiętam Twój mąż będzie z Wami dłuuuugo w domu, więc będzie sporo czasu żebyście się nacieszyli swoją obecnością 😘 trzymaj piękną główkę w górze, zobaczysz że ani się obejrzysz to będziecie u siebie, a przed Wami piękne i wzruszające chwile. Jesteś bardzo dzielna!
Julik, jak oglądałam szkołę rodzenia to CDL i neurologopeda z mojego szpitala mówiły, że można śmiało dać smoczek bo to nie zaburzy kp. Zresztą smoczek jest na liście rzeczy do spakowania do porodu u mnie. Także śmiało próbuj. Twoja regeneracja też jest bardzo ważna w tym momencie i nie zapominaj o tym 😘 a jak się czujesz?
Edyciak, dziecko może kasłać z powodu suchego powietrza między innymi. Nie sądzę żeby to było z powodu przeziębienia... Tak jak mówią dziewczyny sprawdzaj temperaturę na karku.
Ounai jak Twoje dzieci dzisiaj?
Edit: już doczytałam ♥️
DMG, łyżeczkowanie to nic miłego, ale brawa dla Ciebie że wyłapałaś nieprawidłowości i odpowiednio zareagowałaś 😘
Miałam wczoraj niezłą akcję. Wieczorem kichnęłam i wyleciało ze mnie trochę płynu, zostawiłam plamę na kanapie i pocieklo mi po nodze 🙈 nie pachniało moczem więc założyłam szybko tą wkładkę do kontroli czy wyciekają wody płodowe, ale się nie odbarwiła. Jak powiedziałam mężowi że nie wiem czy nie podciekają mi wody to się tak zdenerwował i spanikował że musiałam ja go uspokajać 🙈 chyba mu zrobię na porodówkę melisy do termosuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 08:06
edyciak., Julik, dmg111, kic83, kar_oliv, Ania81, Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
edyciak. wrote:Ania, ma chwilę odpoczynku od forum? Bo pamiętam, że jej maluch też był zmarźlakiem.
Mój niestety też jest mega zmarźluchem i już nie wiem, co mam z nim zrobić. W jego pokoju jest 23,5°C, a momentami i więcej. Dziś spał owinięty w otulacz muślinowy, wsadzony w tulik i na to okryty kocykiem bambusowym i jeszcze termoforek mu włożyłam w okolice nóżek do tulika, a nad ranem dwa razy zakasłał. 😭😭
Ciągle ma zimne stópki. W szpitalu mówili, że noworodek wychładza się od stóp. To prawda?na poczatku tez lubil bardzo ciepelko
edyciak., doomi03, Ania81 lubią tę wiadomość
-
A w szpitalu położne mówiły, że noworodek nie może mieć zimnych stópek bo od tego się wyziębia... Czyli to kolejna PRLowska brednia.. 😕 tak nawet na logikę, na stopach i dłoniach jest gorsze krążenie.
Od suchego powietrza może kasłać?.. to trzeba nawilżacz odgrzebać, bo i usta mu się zrobiły suche.
Dzięki dziewczyny! -
edyciak. wrote:A w szpitalu położne mówiły, że noworodek nie może mieć zimnych stópek bo od tego się wyziębia... Czyli to kolejna PRLowska brednia.. 😕 tak nawet na logikę, na stopach i dłoniach jest gorsze krążenie.
Od suchego powietrza może kasłać?.. to trzeba nawilżacz odgrzebać, bo i usta mu się zrobiły suche.
Dzięki dziewczyny!
Cos ogolnie z tymi stopkami jest bo jak jest czkawka z zimna i zakladamy szybko skarpety to szybciej przechodzi😁edyciak. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Ja właśnie walczę z laktatorem.. i przysypiam 🙈 wczoraj dosc intensywny dzień. Dojazd do Tymka plus pobyt u niego zajmuje nam średnio ponad 5 godz takie są korki na mieście.. zrobiliśmy zakupy na święta. Ubraliśmy z chlopcami choinkę 😊 potem do nocy pakowaliśmy prezenty zeby juz miec z głowy.. takze kładłam się o 1 spać. A jutro widzenie mamy od 10 wiec trzeba będzie wstac wcześniej.
Popołudniu przygotujemy cos na wigilie kilka potraw. Bo w sama wigilie mamy widzenie od 12-14 wiec zanim wrócimy zasiądziemy 18-19 do stołu.
Jeszcze musimy kupic prezent dla Tymusia tylko niewiem co kupić takiemu maluszkowi? Doradźcie...Inaa89 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 18:33
edyciak., Zulugula, Suszarka, kic83, doomi03, calanthe, Wik89, kar_oliv, Ania81, Inaa89, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
edyciak. wrote:Ania, ma chwilę odpoczynku od forum? Bo pamiętam, że jej maluch też był zmarźlakiem.
Mój niestety też jest mega zmarźluchem i już nie wiem, co mam z nim zrobić. W jego pokoju jest 23,5°C, a momentami i więcej. Dziś spał owinięty w otulacz muślinowy, wsadzony w tulik i na to okryty kocykiem bambusowym i jeszcze termoforek mu włożyłam w okolice nóżek do tulika, a nad ranem dwa razy zakasłał. 😭😭
Ciągle ma zimne stópki. W szpitalu mówili, że noworodek wychładza się od stóp. To prawda?doomi03, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Ja bym chciała czasem smoka dac ale Mlody nie chce. Dalam mu lovi i aventa, aventa jest większy i ten bardziej mu niby spasowal ale to zawsze jest tylko chwilka ssania . Widac że on nie umie chwycic tego smoczka no bo smoczek to inaczej niz cyc, gdzie musi szeroko objąć. I nie wiem czy jeszcze szukac innego smoczka czy to raczej nie kwestia upodobania a wlasnie nieumiejetnosc uchwycenia. Jak myslicie?💙
💗 -
Zulugula wrote:Ja bym chciała czasem smoka dac ale Mlody nie chce. Dalam mu lovi i aventa, aventa jest większy i ten bardziej mu niby spasowal ale to zawsze jest tylko chwilka ssania . Widac że on nie umie chwycic tego smoczka no bo smoczek to inaczej niz cyc, gdzie musi szeroko objąć. I nie wiem czy jeszcze szukac innego smoczka czy to raczej nie kwestia upodobania a wlasnie nieumiejetnosc uchwycenia. Jak myslicie?
Zulugula lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
edyciak. wrote:A w szpitalu położne mówiły, że noworodek nie może mieć zimnych stópek bo od tego się wyziębia... Czyli to kolejna PRLowska brednia.. 😕 tak nawet na logikę, na stopach i dłoniach jest gorsze krążenie.
Dzięki dziewczyny!
Zulu, Marta też nie umie. Dawałam jej avent, lovi, bibs, dr browns, nuk, mom, difrax i tommee tippee i nie czai. Ale Ty możesz jeszcze spróbować bibsa, może zaczai kulkę. Ja już przeszłam chyba wszystkie kształty więc jak nie zaczaiła to już chyba nie zaczai, dałam sobie spokój.
(...) .Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 21:44
Zulugula, edyciak. lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dziewczyny mam pytanie bo pyszedł nam wczoraj wózek i pachnie nowoscią starsznie czy sy prałyście ten materiał wózkowy?Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Julik wrote:😴 dała któraś z was smoczek w szpitalu? Cyckamy się już godzine, po czym dostał butelkę bo płakał przy cycu, szukał ale z nerwów nie mógł znaleźć. Praktycznie od razu zaczęliśmy od nowa i tak kolejne 2 godziny. Ja zasypiam. Nie mam silym bo nie zdarzylam jeszcze minimalne odespać ostatnich wrażeń. Boje się że jak będę dawać butle i smoka to z kp nic nie będzie. 😔
Ja dawałam, bo mój mały miał tak silny odruch ssania że ciągle pchal ręce do buzi i ciumkal, jak położne go widziały to oczywiście zawsze tekst "o dzidziuś głodny" "mama nakarm" , a my akurat byliśmy świeżo po karmieniu 🤦🏼♀️. Ponoc lepiej dać smoczek niż pozwalać żeby dziecko wpychalo sobie do buzi kciuka i go ssało bo od tego potem trudniej odzwyczaić. A z kolei ja nie chciałam żeby mały traktował mi sutek jak smoczek więc szybko smoczek poszedł w ruch, od razu go to uspokajało. Laktacji nie zaburzyło to w żaden sposób 😛karmimy się cały czas cyckiem
Suszarka, Julik lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ja bym chciała czasem smoka dac ale Mlody nie chce. Dalam mu lovi i aventa, aventa jest większy i ten bardziej mu niby spasowal ale to zawsze jest tylko chwilka ssania . Widac że on nie umie chwycic tego smoczka no bo smoczek to inaczej niz cyc, gdzie musi szeroko objąć. I nie wiem czy jeszcze szukac innego smoczka czy to raczej nie kwestia upodobania a wlasnie nieumiejetnosc uchwycenia. Jak myslicie?
Zulu
Ja bym różnych spróbowała, smoczek to nie zło, a może pomóc.
Proponuję różnych firm spróbować np.Bibs, Tommee Tippee, Canpol.
Powodzenia!
My stosujemy i moja kluseczka ma się dobrzedoomi03, Zulugula, AgataAgatka, dmg111, Julik lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ja probowalam 4 albo 5 rodzajow ;p najbardziej akceptowalny jest tommee tippy breast like ale to sa minuty, wyjatkiem jest jak jedziemy samochodem wtedy chyba z desperacji łapie xDZulugula lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy u małego, pierwszy wszedł maz i wyslal mi zdjecie Tymka, ściągnęli małemu Cpap 😍 jak zobaczyłam to zdjęcie to się popłakałam.. wiecie ze pierwszy raz widzę jego cala buzke, ktora nie jest pozaslaniania tymi rurakami wszystkimi. Nie mogę przestać plakac ze szczęścia bo to taki postep..
O to mój dzielny Tymus 😘
Nie cytujcie zdjęcia..
Ounai, doomi03, kar_oliv, KarolinaMaria, Nowastaraczka, Ania81, Enigvaa, Zulugula, calanthe, Ladyo, Lalia, ZielonaHerbata, SzalonaOna, Inga28, kic83, Suszarka, dmg111, Nikaa92, Julik lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Spróbuj bibsa. On jako jedyny nie wypada mojemu za łatwo dzięki temu że ma kulkę na tyle spora że po wepchnięciu do buźki łatwiej się zatrzymuje. Jak byłam sceptycznie nastawiona do tych bibsow początkowo tak mój mały je uwielbia i już zamawiam zapasy , bo je trzeba po miesiącu wymieniać jak kauczuk już napuchnie, ale mimo wszystko są fajneZulugula lubi tę wiadomość