X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie, to może kupi w z dwie paczki dady na próbę , jak taka promocja :D
    Z tą wodą tak czytałam na jakimś forum, że dziewczyny często się brzydzą jej pić, bo np stare szpitalne rury, ale w sumie czemu miała by być inna , no nie wiem 🤔

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy może wiecie, które wózki ma największe gondole? Słyszałam,że wózki anex i bebetto Holland.
    Jeszcze nie bylismy oglądać, pewnie wybierzemy się pod koniec stycznia. Kuzynka mówiła żeby przy wyborze zwrocic uwagę na gondole bo niby dużo wózków ma małą i dziecku szybko jest za ciasno a teoretycznie wózek jeszcze powinien służyć a jest problem.

klz9df9hix7ly771.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Hej dziewczynki, witam po świętach:) mam nadzieję, że minęły Wam w radosnej atmosferze :) chwilami podczytywałam, ale nie miałam czasu się udzielać. Wczoraj wieczorem wróciliśmy od moich rodziców:) Majeczka dostała pierwszą maskotkę, ręcznie robionego łosia :)

Karoliv, gratulacje 😍😍 na pewno poród to ciężkie i często traumatyczne przeżycie, ale mam nadzieję, że niedługo ujdzie to w niepamięć 😘 rodziłas na Zaspie ? Ja myślę o Zaspie albo Redłowie, Redłowo mam z 20 min...

Śliczne Wasze brzdące, Kruszynki małe tak szybko rosną, już nie mogę się doczekać swojej :)

Chusty ekstra, ciekawe rozwiązanie, też będę chciała spróbować:)

Lalia, super że tak świetnie sobie radzicie i odnajdujecie w macierzyństwie :)

Co do teściowych, coś podczytywałam i cycki opadają 🤦‍♀️ niektórzy ludzie nie mają tupetu...czy w ogóle one się zastanawiają nad niektórym zachowaniem czy słowami? Wygląda na to, że nie 🤦‍♀️ nie rozumiem, jak tak można. Ja na szczęście mam spoko teściową, teść jest chory na wózku, nie ma z nim ogólnie super kontaktu, ale z teściową da się porozumieć, nie wtrąca się, czasem mój M sprowadza ją na ziemię jeśli trzeba :)

Ja dzisiaj wzięłam się za wyprawkę :D kupiłam w Biedrze lovele do koloru i bieli po 4.5 l i odplamiacz, jest taniej niż na allegro , więc polecam:)
    A w ogóle to 02.01 w Biedrze pieluszki dada -50%, zastanawiam się czy jakichś nie kupić? Używacie je ? Złote czy zielone ? Mam już z Lidla 2x24szt te najmniejsze, no ale nie wiem czy podpasuja.
    Szukam też inhalatora. Chyba warto mieć wczesniej żeby później w razie czego nie szukać? Polecicie jakis, co sprawdza się u niemowlaków?

Tajka
    My używany pampersów premium, natomiast mieliśmy na spróbowanie Dada złote i byłam pozytywnie zaskoczona, także polecam.

Lalia, Tajka lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Dzięki dziewczyny za opinie, to może kupi w z dwie paczki dady na próbę , jak taka promocja :D
    Z tą wodą tak czytałam na jakimś forum, że dziewczyny często się brzydzą jej pić, bo np stare szpitalne rury, ale w sumie czemu miała by być inna , no nie wiem 🤔

Ja nie lubię filtrowanej wody. Miałam kilka podejść z różnymi filtrami i po prostu mi taka woda nie smakuje. A szkoda bo to fajne rozwiaznie. Wszyscy mi wmawiają,że przecież normlany smak 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 22:42

Tajka lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ja właśnie czytałam same dobre opinie i każdy kto tam rodzi sobie chwali:) dlatego też skłaniam się mu zaspie, mimo że dalej, ale Redłowo chyba ma słabsze opinie..A od czego zależy do jakiego bloku trafiasz? Mąż mógł być teraz z Tobą? Bo słyszałam, że już są tam rodzinne teraz..mnie to przeraża ta otoczka cała szpitala 🤦‍♀️
    Jak się czujecie?

Od wolnych miejsc 😉 Tak był ze mną, mi robili na miejscu wymaz covid a jemu tylko temp zmierzyli i ankiete wypełniał. Mnie też przerażała ale nastaw się pozytywnie, że pomogą Ci. Zobacz ja jechałam najpierw do UCK o 1 potem koło 2-3 na Zaspę i zanim porejestrowali, ktg, badanie to była z 5 godzina, tyle czasu to zajęło ale inaczej by było gdybym przyjechała z bardzo rozkreconą akcją porodową, nic się nie martw. My czujemy się świetnie, młoda dokazuje i jutro mamy patronaż położnej 😊

Nie cytujcie fotki 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2021, 10:33

Tajka, KarolinaMaria, calanthe, Nikaa92, kic83, Suszarka, Lalia, Annia, dmg111, Inaa89, Zulugula, Inga28, Enigvaa, Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:48

ZielonaHerbata, Annia, kar_oliv lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar oliv ale cudo!! Uwielbiam takie czarnuszki ❤❤❤

Zielonaherbata ja bym raczej nie patrzyła na wielkość gondoli aż tak ponieważ urodzisz w tym cieplejszym okresie.

ZielonaHerbata, Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Mania, przeczytałam o Twojej miłości do małej i mi mleko pociekło 🤣🤣🤣
    Może doradca laktacyjny coś by pomógł na te zastoje? Może ma jakieś magiczne sposoby. Zmieniałaś pozycje karmienia? Podobno to też dobrze dziala.
    Mi ostatnio rewelacyjnie na sutki pomaga Maltan bo młoda też czasami zachowuje się przy karmieniu jak wściekła osa. Wg mnie jest lepszy niż zwykła lanolina np z Medeli. No i kompresy Multi Mam robią robotę.

Właśnie też myślę o CDL, zmieniam pozycje karmie w klasycznej i z pod pachy. A co do sutkow to smaruje bepantenem i sama jestem w szoku ale działa cuda 🙈 od rana po każdym karmieniu smaruje i prawie nie czuję już bólu 😁

Lalia lubi tę wiadomość

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy dostać Babybjorna od znajomej mojej przyjaciółki ale ona jeszcze go używa więc niestety ale nie dostaniemy na razie
    Pola dostała sporo pieniędzy więc w takiej sytuacji chcemy jej kupić tylko sama nie wiem czy używany za 400 -450 zl kupić z materiału pikowanego czy może nowy z materiału mesh czyli lepszy byłby na lato za 619 zl. Hmm, jak myślicie?

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redłowo tez ma dobre opinie z tego co słyszałam. Zaspa....na temat porodowki sie nie wypowiem nic po za tym ze nie nacinaja bo ordynator zabrania...tu zależy jakie masz podejście. Jeżeli trafisz na patologie na zaspie to z nazwy patologia z wyglądu itd. Jedynie polozne złoto bo lekarze....brak słów. Do UCK nie mam żadnych minusów....No może jeden maly gorsze jedzenie niż na zaspie. Tez mozesz tu rodzic z ochroną krocza ale jeżeli polozna widzi ze możesz pęknąć to Cie natna ale to omawiane jest z Toba podczas przeglądania planu porodu. Jakbym miała znow wybierać to wybrałabym UCK. Ale to moja opinia i moja trauma jak mnie potraktowali na zaspie. Aa i co do bloków na zaspie to jeszcze nigdy nie spotkałam nikogo kto by rodzil na nowej czesci (moja polozna ze szkoły rodzenia to samo mówiła że co byla na patronatu i ktoś rodzil na zaspie to na starej czesci) tak wiec nie wiem kto ma tam zaszczyt przebywać xD

My używamy pampers premium i activ, z poczatku byla jeszcze dada złota. Na żadne Kuba nie ma uczulenia i jakoś większej różnicy nie widzę...może jedne od drugich sa bardziej sztywne i każdy ma swój charakterystyczny zapach. Dada 2 wypada trochę wieksza niż premium 1, tak jakby dada jest czasami brakującą przejściówka między rozmiarami pampersa 😜

Duze gondole ma tez coletto florino Carbon , anex e i m type maja male gondole. Jeżeli dziecko rodzi się na wiosnę/lato to ta gondola nie musi być ooogromna. Na szukałam dużej bo syn mial być wielki plus urodzony jesienią...jest przeciętny ale przynajmniej śpiworek sie mieści taki na 90cm

tb73i09k51c5kem9.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dobranoc zapodam wam trochę słodyczy 😅🙈 moja królewna wczoraj skończyła miesiąc 🥰
    []
    Nie cytujcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2020, 13:36

Ounai, calanthe, Lalia, KarolinaMaria, Tajka, Annia, Suszarka, Nikaa92, kar_oliv, dmg111, Inaa89, Zulugula, Inga28, Ladyo, Enigvaa, Ewa88 lubią tę wiadomość

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Tp ja chyba gdyby nie Twój post miałabym taką blokadę, ale w takiej sytuacji jak Polcia podrośnie wskakuje z nią na wspólne kąpanko :D albo raczej ona ze mną :D
    W ogóle to marze już o kąpieli... a jeszcze 2 tyg ehh...
    No i marze aby otworzyli baseny, liczę że jak już będziemy mogły chodzić to Mateusz je otworzy 🙄
    No właśnie ja się blokowałam nie wiedzieć czemu. Głupie to było, bo dzieci nie patrzą na nas w jakiś selsualny sposób. Dla nich mama to po prostu mama, nie ważne czy w ubraniu czy bez. Nawet mąż nam zdjęcie zrobił. Ja plecami tyko głowę odwróciłam a dzieci przodem :)

Uciekam spać. Marta dostała espumisan, pwdixetamol i śpi w wózku obok mojego łóżka przytulona do mojej koszulki. Jest źle. Po godzinie lulania spi 30 min i wstaje :/

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔

Wysłany: 28 grudnia 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Kar oliv ale cudo!! Uwielbiam takie czarnuszki ❤❤❤

Zielonaherbata ja bym raczej nie patrzyła na wielkość gondoli aż tak ponieważ urodzisz w tym cieplejszym okresie.

Hmm niby tak, ale też zalapiemy się na zimniejsze miesiące.
    Kurcze ciężko się zdecydować, bo widzę,że opinie są różne. Chyba najlepiej jak pojedziemy do sklepu i poogladamy. Bo nawet nie wiem jak na żywo wygląda różna wielkość gondoli. Czy faktycznie te większe są dużo większe.

klz9df9hix7ly771.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka ja też sobie kupiłam butelkę filtrującą bo nie będzie mi nikt musiał nic donosić i mało miejsca zajmuje. Jakby co będę sobie nalewać przegotowaną.

Ouinai ja zawsze mam tonę zabawek w wannie. 😆

Mania słodkości. ❤️
    Ja używałam różnych pieluch bardzo fajne też są te z rossmana baby dream cieniutkie i nie przeciekały. A najbardziej pampersy. Ale to samemu trzeba sobie popróbować. 🥰

Ounai lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, ja miałam w szpitalu 2 wody 0,7 z dziubkiem i butelkę Brita i ta butelka to złoto 😍 jeżeli przepluczesz filtr zgodnie z instrukcją i wytrzymasz pierwszy łyk (ma słodki posmak) to później nie robi to żadnej różnicy w smaku, dla mnie to must have!

Suszarka, świetny pomysł z butelką do polewania krocza 👌 ja na początku chodziłam pod prysznic z każdym siku, ale po pierwsze było z tym dużo zachodu, a po drugie ciężko mi było na początku wycierać nogi 😅 więc zimna woda do butelki z dziubkiem i używałam przy każdym siku, teraz w domu to samo 👍

Suszarka lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar, Mania co za słodkości 🤭🤭🤭😍😍😍

Maniaaa., kar_oliv lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dziewczyny a czy może wiecie, które wózki ma największe gondole? Słyszałam,że wózki anex i bebetto Holland.
    Jeszcze nie bylismy oglądać, pewnie wybierzemy się pod koniec stycznia. Kuzynka mówiła żeby przy wyborze zwrocic uwagę na gondole bo niby dużo wózków ma małą i dziecku szybko jest za ciasno a teoretycznie wózek jeszcze powinien służyć a jest problem.
    Muuvo Quick 2.0 gondola XL, Joolz Day 3 i któraś z wersji Cybexa (chyba Priam Lux) maja duże gondole. My właśnie szukaliśmy wózka z dużą gondola, ostatecznie wzięliśmy Muuvo ze względu na dobry stosunek jakości do ceny i rozkłada a spacerówkę.

Karoliv, Mania ale śliczne dzieciaczki. 😻

kar_oliv, Lalia, Maniaaa., ZielonaHerbata lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabijcie mnie. Młoda zasnęła, przyszedł syn zapłakany, że go bolą nogi. Właśnie mu masuję. Te dzieci mnie wykończą!

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Zabijcie mnie. Młoda zasnęła, przyszedł syn zapłakany, że go bolą nogi. Właśnie mu masuję. Te dzieci mnie wykończą!
    A mąż nie może pomasować? Co się dzieje, że Marta dostała paracetamol?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Kurczę chyba często ten Twój syn skarży się na te nóżki.. może tak być ze chce uwagi i dlatego to robi ale może jednak trzeba porobic jakieś badania czy wszystko Ok

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
‹‹ 2698 2699 2700 2701 2702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ