X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamuśki 😘 ostatnio wgl nie mam czasu do was zaglądać 😔 Alicja od kilku dni ma problemy ze snem, potrafi płakać przez sen, a ja nawet nie wiem jak jej pomóc. W nocy potrafi dać nieźle popalić 🙄 a ja długi czas nie chciałam prosić mojego o pomoc, chociaż sam mi powtarza, że oboje jesteśmy rodzicami i mamy takie same obowiązki wobec dziecka, cyt '' poza karmieniem cyckiem bo on jej przecież swojego nie da '' 😂😂
    Dodatkowo od dobrego tygodnia mecze się z zastojem w jednej piersi mam takie 2 boloce guzki 😢 okłady, masaże, przystawianie i ściąganie pomaga na chwilę zaraz znowu mam to samo 😭 tak bardzo chciałam karmić, a strasznie mnie to męczy.. Ale nie chce odstawić Ali od piersi. Boję się żeby nic poważnego się nie rozwinęło. A dodatkowo mam okropny ból sutkow przez łapczywie ssanie małej.
    Mimo wszystko ona jest taka cudowna, że jak tylko się spojrzy na mnie to wielkimi niebieskimi oczami i się uśmiechnie, wynagradza wszystkie cierpienia 🥰

Zulugula, Enigvaa, Lalia, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai spoko nie ma lęku jakby co zostaną mu miłe wspomnienia ja z moim też się jeszcze niedawno kąpałam ale teraz ja mój brzuch i Adaś się nie mieścimy w wannie. 🤣
    Jak się da to na pewno w trójkę się wykąpiemy i będzie zabawa.

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpoczynam etap zgagi.
    Mam ją od rana do wieczora bez względu na to co i ile zjem. Nic nie pomaga więc godzę się z tym na najblizsze cztery miesiące. Poza tym zaczynam świrować przed poniedziałkowym polówkowym.
    Po nim zacznę myśleć nad dokomletowaniem wyprawki

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

preg.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Rozpoczynam etap zgagi.
    Mam ją od rana do wieczora bez względu na to co i ile zjem. Nic nie pomaga więc godzę się z tym na najblizsze cztery miesiące. Poza tym zaczynam świrować przed poniedziałkowym polówkowym.
    Po nim zacznę myśleć nad dokomletowaniem wyprawki

Ja przez ostanie ponad 2 miesiące mam zgage, pomaga mi picie gazowanej wody, wcześniej bym jej nie ruszyła. W nocy jak mnie budzi zgaga to biorę holsa miętowego, possie 10 minut i też pomaga. I spanie wyżej, nie na płasko.

O ❤️
    Z ❤️
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, witam po świętach:) mam nadzieję, że minęły Wam w radosnej atmosferze :) chwilami podczytywałam, ale nie miałam czasu się udzielać. Wczoraj wieczorem wróciliśmy od moich rodziców:) Majeczka dostała pierwszą maskotkę, ręcznie robionego łosia :)

Karoliv, gratulacje 😍😍 na pewno poród to ciężkie i często traumatyczne przeżycie, ale mam nadzieję, że niedługo ujdzie to w niepamięć 😘 rodziłas na Zaspie ? Ja myślę o Zaspie albo Redłowie, Redłowo mam z 20 min...

Śliczne Wasze brzdące, Kruszynki małe tak szybko rosną, już nie mogę się doczekać swojej :)

Chusty ekstra, ciekawe rozwiązanie, też będę chciała spróbować:)

Lalia, super że tak świetnie sobie radzicie i odnajdujecie w macierzyństwie :)

Co do teściowych, coś podczytywałam i cycki opadają 🤦‍♀️ niektórzy ludzie nie mają tupetu...czy w ogóle one się zastanawiają nad niektórym zachowaniem czy słowami? Wygląda na to, że nie 🤦‍♀️ nie rozumiem, jak tak można. Ja na szczęście mam spoko teściową, teść jest chory na wózku, nie ma z nim ogólnie super kontaktu, ale z teściową da się porozumieć, nie wtrąca się, czasem mój M sprowadza ją na ziemię jeśli trzeba :)

Ja dzisiaj wzięłam się za wyprawkę :D kupiłam w Biedrze lovele do koloru i bieli po 4.5 l i odplamiacz, jest taniej niż na allegro , więc polecam:)
    A w ogóle to 02.01 w Biedrze pieluszki dada -50%, zastanawiam się czy jakichś nie kupić? Używacie je ? Złote czy zielone ? Mam już z Lidla 2x24szt te najmniejsze, no ale nie wiem czy podpasuja.
    Szukam też inhalatora. Chyba warto mieć wczesniej żeby później w razie czego nie szukać? Polecicie jakis, co sprawdza się u niemowlaków?

Lalia, kar_oliv, Ounai lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, ja od poczatku mam duzo białej wydzieliny, czasem wodnistej i też czuje jak mi wylatuje :D najczęściej jak zrobię sisiu i chwilę po ubraniu majtek poleci :D

Angie1985 lubi tę wiadomość

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:48

Tajka, Lalia lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sądzicie o używaniu wody szpitalnej do picia? Zastanawiam się nad tą butelka filtrująca (teraz jest minus 50 % na dafi w biedrze) ale gdzieś czytałam że ta woda szpitalna to fuj fuj :D i mąż powiedział, że weźmiemy zgrzewke wody, tylko nie wiem jak to logistycznie ma wyglądać, jeśli on nie będzie mógł wejść? Czy najpierw na IP A potem można rzeczy, w tym wode, donieść? 🤔 ja to takimi rzeczami się przejmuje i już rozmyslam 🤦‍♀️

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo lubiłam te pampers premium care co były za grosz z apką ale one drogo wychodzą, więc używamy dade złotą na zmiane z pampers active. Ja bardziej lubie dade, a mąż active także każdy zadowolony 😀 tym sposobem też syn nie jest non stop odciśnięty na ciele w tych samych miejscach. Mielismy też lekkie odparzenia i o dziwo odkąd używamy na zmiane tych pieluch to szybciej się wygoiło niż od wszystkich kremów

Lalia lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka woda z kranu w szpitalu taka jak wszędzie ;) ja nie pijalam, bo ja nie mogę się przekonać do picia wody z kranu, gdziekolwiek😀
    Ja mialam 4 butelki 0.7 z dziubkiem na porodowke, wypilam wszystko i na drugi dzien mąż mi podwiozl zgrzewke tych wód i podal położnej pod drzwiami oddzialu. U nas w szpitalu położne miały wózki jak w supermarkecie do przewożenia tych wszystkich betów , nie masz się co martwic, takie czasy i na pewno są przygotowani na cos takiego :)

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    A co sądzicie o używaniu wody szpitalnej do picia? Zastanawiam się nad tą butelka filtrująca (teraz jest minus 50 % na dafi w biedrze) ale gdzieś czytałam że ta woda szpitalna to fuj fuj :D i mąż powiedział, że weźmiemy zgrzewke wody, tylko nie wiem jak to logistycznie ma wyglądać, jeśli on nie będzie mógł wejść? Czy najpierw na IP A potem można rzeczy, w tym wode, donieść? 🤔 ja to takimi rzeczami się przejmuje i już rozmyslam 🤦‍♀️
    Ja miałam butelkę filtrującą. Woda w kranie musi być zdatna do picia. Z resztą czemu w szpitalu miałaby być inna? Przecież tymi samymi rurociągami idzie co do mieszkań. Choć u mnie w sumie na patologii miała jakiś dziwny zapach jak brałam prysznic, ale na porodówce była normalna.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ouinai spoko nie ma lęku jakby co zostaną mu miłe wspomnienia ja z moim też się jeszcze niedawno kąpałam ale teraz ja mój brzuch i Adaś się nie mieścimy w wannie. 🤣
    Jak się da to na pewno w trójkę się wykąpiemy i będzie zabawa.
    No ja w ciąży też odpuściłam kąpiele z synem ale przed kapalismy się razem czasami bo nie wiem czemu ale on strasznie chce się ze mną kąpać. Niestety muszę wtedy też bawić się z nim jego zabawkami 😂 jak się sama kąpię to też mi przynosi zabawki żeby mi się nie nudziło :D

dmg111 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:

Ja mam spakowane 3 butelki 0.7, więcej mi się nie zmieści już i jedna filtrującą brite i z niej będę korzystała. Nie wiem czy mi będzie smakowała, ale wzięłam, bo niby można podawać rzeczy, ale nie wiem jak to będzie z cięższymi rzeczami, na jaką zmianę położnych trafię itp

O ❤️
    Z ❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, u mnie w szpitalu są na przykład dystrybutory z wodą. Może u Ciebie też? Więc biorę tylko butelkę filtrującą plus dwie butelki 0.7 z dziubkiem stricte na poród. Nie bralabym wcale ale wymyslilam że wykorzystam pustą butelkę do polewania krocza w czasie siku albo rozpuszczania Tantum rosa 👍 odnośnie pieluch, mam paczkę złotej dady, zobaczymy. Na zwykle Dada bym się jednak nie zdecydowała. Znam osobiście dziecko które wylądowało w wieku kilku tygodni z ciężkim zakażeniem dróg moczowych w szpitalu. Lekarze powiedzieli że nie jest to pierwszy przypadek dziecka które w ciężkim stanie do nich trafia z takim problemem, a wszystkie łączy używanie Dady.

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Młody to siec kiedyś ze wstydu spali jak się dowie, że mając 5 lat kąpał się z matką 😂 no generalnie założenie było inne - miałam się przepełniona miłością moczyć z moim pulchnoutkim bobasem, ale przecież nie odmówię starszakowi jak widzę ten tęskny wzrok. Pomyśleć że jak młody się urodził to miałam jakaś blokadę psychiczną i nie byłabym w stanie się wykąpać z dzieckiem, nawet niemowlakiem. A teraz siedzę w wannie z przedszkolakiem 😂
    Tp ja chyba gdyby nie Twój post miałabym taką blokadę, ale w takiej sytuacji jak Polcia podrośnie wskakuje z nią na wspólne kąpanko :D albo raczej ona ze mną :D
    W ogóle to marze już o kąpieli... a jeszcze 2 tyg ehh...
    No i marze aby otworzyli baseny, liczę że jak już będziemy mogły chodzić to Mateusz je otworzy 🙄

Ounai lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, tak na Zaspie, jeszcze na starym bloku A ale mimo wszystko personel był świetny, byłam zaopiekowana i podczas porodu też wszystko ok, może trafiłam na dobrą zmianę bo nie wiem skąd negatywne opinie liczne w necie o Zaspie. Ja miałam butelkę filtrującą Brita, polecam, w razie czego można przekazywać paczki, poradzicie sobie, poczytaj na stronie szpitali mi mąż np. zostawił paczkę i mi położne ją przyniosły 😊 A jeśli nie mógłby wejść na poród to też od razu pod drzwiami IP biorą od niego walizki i wiozą Cię windą pomagają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 22:28

atdcgu1rjappkskg.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Hejka mamuśki 😘 ostatnio wgl nie mam czasu do was zaglądać 😔 Alicja od kilku dni ma problemy ze snem, potrafi płakać przez sen, a ja nawet nie wiem jak jej pomóc. W nocy potrafi dać nieźle popalić 🙄 a ja długi czas nie chciałam prosić mojego o pomoc, chociaż sam mi powtarza, że oboje jesteśmy rodzicami i mamy takie same obowiązki wobec dziecka, cyt '' poza karmieniem cyckiem bo on jej przecież swojego nie da '' 😂😂
    Dodatkowo od dobrego tygodnia mecze się z zastojem w jednej piersi mam takie 2 boloce guzki 😢 okłady, masaże, przystawianie i ściąganie pomaga na chwilę zaraz znowu mam to samo 😭 tak bardzo chciałam karmić, a strasznie mnie to męczy.. Ale nie chce odstawić Ali od piersi. Boję się żeby nic poważnego się nie rozwinęło. A dodatkowo mam okropny ból sutkow przez łapczywie ssanie małej.
    Mimo wszystko ona jest taka cudowna, że jak tylko się spojrzy na mnie to wielkimi niebieskimi oczami i się uśmiechnie, wynagradza wszystkie cierpienia 🥰
    Mania, przeczytałam o Twojej miłości do małej i mi mleko pociekło 🤣🤣🤣
    Może doradca laktacyjny coś by pomógł na te zastoje? Może ma jakieś magiczne sposoby. Zmieniałaś pozycje karmienia? Podobno to też dobrze dziala.
    Mi ostatnio rewelacyjnie na sutki pomaga Maltan bo młoda też czasami zachowuje się przy karmieniu jak wściekła osa. Wg mnie jest lepszy niż zwykła lanolina np z Medeli. No i kompresy Multi Mam robią robotę.

Maniaaa. lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ja myślę, że ta woda jest taka sama jak w każdym innym miejscu w danym mieście.
    W szpitalu piłam tylko z butelki filtrowaną i nic mi nie było, a z racji tego że w szpitalu jest ciepło to wypijałam jej bardzo dużoz nie wspominając ile podczas porodu.
    W kwestii pampersów mam takie samo zdanie jak calanthe, z dady nic nie wycieka a z pampersów premium care często. Używam jednych i drugich bo sporo pampersów dostaliśmy ale będę przevhodzić na Dady całkowicie.

Lalia, Lulu83 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Tajka, tak na Zaspie, jeszcze na starym bloku A ale mimo wszystko personel był świetny, byłam zaopiekowana i podczas porodu też wszystko ok, może trafiłam na dobrą zmianę bo nie wiem skąd negatywne opinie liczne w necie o Zaspie. Ja miałam butelkę filtrującą Brita, polecam, w razie czego można przekazywać paczki, poradzicie sobie, poczytaj na stronie szpitali mi mąż np. zostawił paczkę i mi położne ją przyniosły 😊 A jeśli nie mógłby wejść na poród to też od razu pod drzwiami IP biorą od niego walizki i wiozą Cię windą pomagają.

Ja właśnie czytałam same dobre opinie i każdy kto tam rodzi sobie chwali:) dlatego też skłaniam się mu zaspie, mimo że dalej, ale Redłowo chyba ma słabsze opinie..A od czego zależy do jakiego bloku trafiasz? Mąż mógł być teraz z Tobą? Bo słyszałam, że już są tam rodzinne teraz..mnie to przeraża ta otoczka cała szpitala 🤦‍♀️
    Jak się czujecie?

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Młody to siec kiedyś ze wstydu spali jak się dowie, że mając 5 lat kąpał się z matką 😂 no generalnie założenie było inne - miałam się przepełniona miłością moczyć z moim pulchnoutkim bobasem, ale przecież nie odmówię starszakowi jak widzę ten tęskny wzrok. Pomyśleć że jak młody się urodził to miałam jakaś blokadę psychiczną i nie byłabym w stanie się wykąpać z dzieckiem, nawet niemowlakiem. A teraz siedzę w wannie z przedszkolakiem 😂

Ounai
    Ja uwielbiałam się z moją córką kąpać do czasu ciąży, wtedy się krępowałam 🤷
    Ale ostatnio jak byłam w wannie przyszła do mnie zapytać co robię, a ja jej na to ,żeby wskakiwała, piszczała z radości ❤️ umyła mi włosy, nałożyła odżywkę.
    Swoją drogą ciekawa jestem jak dużą wannę macie, że się w trójkę zmieściliście? Z chęcią sama za jakiś czas bym spróbowała 😁

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
‹‹ 2697 2698 2699 2700 2701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ