X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol, świetny pomysł na prezent 🤩🤩🤩

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, casteam do mnie napisała, że usunęła konto, bo nie ma czasu nadrabiać wszystkiego. Ale podczytuje nas z ukrycia :)

Zulugula, Ewa88 , Wik89, Lalia, edyciak., kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Też je biorę ale nie mam okresu. Może przez to, że Marta nadal wytwarza mi blokadę prolaktynową, a już drugie opakowanie jadę. Motylku, może lekarz uważa, że P dopadł Cię na śpiocha 😂

Calanthe, masz jak ja. Też po pierwszym 63kg a teraz 77 😭😭😭

Lalia, Przepięknie wyglądasz. Niejedna mamuska marzy, żeby tak wyglądać po ciąży!
    No właśnie myślę że coś jest nie tak, choć ja tylko odciagam pokarm i to już tylko 2 razy dziennie. Więc może dlatego? 🤔
    Ounai nawet chciałabym żeby tak było 😂😂😂

Dziewczyny, ja zawsze ważyłam 60-65 kg. A po 1 ciąży dramat. Teraz 85. Mam gorzej, ojojajcie mnie 😂😂😂

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku a wcześniej jakie mm podawałaś? My karmimy się piersią i dokarmiam mm Hipp i mała sporo ulewa...

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia
    świetnie wyglądasz, rewelacyjnie wracasz do formy!

SolAngelica,
    jakbyś miała jeszcze jakies pytania to pisz:) btw pyszne obiady w Żeromskim 😀 obys trafiła na położniczy lub ginekologiczny a nie na patologie jak ja ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 15:00

Lalia lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyglądają pępki Waszych maluchow po zagojeniu? Tak normalnie czy jeszcze się formują?
    Będę wdzięczna za foty 😀

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Motylku a wcześniej jakie mm podawałaś? My karmimy się piersią i dokarmiam mm Hipp i mała sporo ulewa...
    Czytałam Twoje problemy. U mnie to normalnie zaczęła chlustac. Zwlaszcza po moim mleku. Najpierw kupiłam hipp Boo combiotik i dawałam raz moje ściągnięte, raz mm. Było ciut lepiej. A odkąd odstawiłam moje Mleko i przeszła na NAN AR to jest poezja. Pediatra stwierdziła, że to może być alergia na białko mleka krowiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz też urodziła :) jak będę wiedziała co kiedy i jak to napisze :)

Wik89, Lalia, Suszarka, edyciak., Ewa88 , kar_oliv, Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo Natisz, czekamy na info! :)

Motylku, fajnie ze napisalas, duzo sily i cierpliwosci dla Ciebie, oby ten okres kwarantanny jak najszybciej Ci uplynal! Juz niedlugo bedziesz sie cieszyc spacerami 😘

Lalia, ja tez uzywalam bella mamma bardzo dlugo, chyba z miesiac. Odpowiadaly mi, z czasem zmienilam na zwykle podpaski bella normal, tez spoko a duzo tansze ;-)

Dziewczyny, jakis czas temu ktoras pytala o sposoby na ciemieniuche. My tez z tym walczymy, do tej pory tyko oliwka i emolientami, ale dzisiaj wybralam sie do apteki po specyfik jakis, i farmaceutka powiedziala, ze sama walczyla niedawno z ciemieniucha u coreczki, zadne drogie masci i szampony nie pomagaly, a w koncu posmarowala kilka razy gruba warstwe linomagu (po kilku h wyczesywala szczoteczka) i jak reka odjal. Takze od dzisiaj probuje linomagiem, dam Wam znac czy podzialalo

Nowastaraczka, SzalonaOna, Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:

Motylku, fajnie ze napisalas, duzo sily i cierpliwosci dla Ciebie, oby ten okres kwarantanny jak najszybciej Ci uplynal! Juz niedlugo bedziesz sie cieszyc spacerami 😘

Lalia, ja tez uzywalam bella mamma bardzo dlugo, chyba z miesiac. Odpowiadaly mi, z czasem zmienilam na zwykle podpaski bella normal, tez spoko a duzo tansze ;-)

Dziewczyny, jakis czas temu ktoras pytala o sposoby na ciemieniuche. My tez z tym walczymy, do tej pory tyko oliwka i emolientami, ale dzisiaj wybralam sie do apteki po specyfik jakis, i farmaceutka powiedziala, ze sama walczyla niedawno z ciemieniucha u coreczki, zadne drogie masci i szampony nie pomagaly, a w koncu posmarowala kilka razy gruba warstwe linomagu (po kilku h wyczesywala szczoteczka) i jak reka odjal. Takze od dzisiaj probuje linomagiem, dam Wam znac czy podzialalo

Czekam na info, ja bede testowac olejuszke i tez dam znac :d

Wik89 lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    No właśnie myślę że coś jest nie tak, choć ja tylko odciagam pokarm i to już tylko 2 razy dziennie. Więc może dlatego? 🤔
    Ounai nawet chciałabym żeby tak było 😂😂😂

Dziewczyny, ja zawsze ważyłam 60-65 kg. A po 1 ciąży dramat. Teraz 85. Mam gorzej, ojojajcie mnie 😂😂😂
    Na pewno dlatego. Prolaktyna jest zbyt rzadko wyrzucana żeby zablokować owulację, a tabletki pewnie zazywalas zbyt krótko żeby to zrobiły i musiał pojawić się okres.

Motylku, może Natisz chciałaby wrócić? Już nie musi się stresować o ciążę.

Ojojoj Motylku, masz przejebane jak ja. Ja 77 ale z 10cm mniej niż Ty wzrostu więc na to samo wychodzi ;)

Zulu, u nas długo się formował, nawet pediatra kazała obserwować czy przepukliny nie ma.

Byłam w Pepco ale u nas takie kiepskie. Żadnych promocji. Ale coś tam upolowałam

d27fdecc53dc.jpg

SzalonaOna, Lalia, Suszarka, Nowastaraczka, calanthe, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰40🧔🏻38
    👦🏻2015
    👱🏻‍♀2020

Starania od czerwca 2025 (5cs po usunięciu jajowodu)
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025

Usunięcie lewego jajowodu

AMH (4dc) 1,83 ng/ml
    Glukoza 98 mg/ml
    Insulina 8,70 µIU/ml
    TSH 1,47 µIU/ml
    FT4 0,94 ng/dl
    FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
    LH (4dc) 2,21 mIU/ml
    Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
    Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
    Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
    Wymazy MUCHa negatywne
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    My już gotowi na jutro 🤭 będzie grubo nie ma co! 😂😂😂
    d4dd802d7f2b.jpg

U nas ten sam zestaw 😂

Lalia, calanthe lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Na pewno dlatego. Prolaktyna jest zbyt rzadko wyrzucana żeby zablokować owulację, a tabletki pewnie zazywalas zbyt krótko żeby to zrobiły i musiał pojawić się okres.

Motylku, może Natisz chciałaby wrócić? Już nie musi się stresować o ciążę.

Ojojoj Motylku, masz przejebane jak ja. Ja 77 ale z 10cm mniej niż Ty wzrostu więc na to samo wychodzi ;)

Zulu, u nas długo się formował, nawet pediatra kazała obserwować czy przepukliny nie ma.

Byłam w Pepco ale u nas takie kiepskie. Żadnych promocji. Ale coś tam upolowałam

d27fdecc53dc.jpg
    No zobaczę co będzie dalej na tabsach.

Napisze jej, pewnie!

No to w sumie startujemy razem :) od razu mi lepiej!

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz urodzila synka przez cc. Nataniel ma 3690 gram i 54 cm ❤️❤️❤️

SzalonaOna, Inga28, Lalia, Suszarka, Enigvaa, kic83, edyciak., Inaa89, Ewa88 , Nowastaraczka, kar_oliv, Wik89, patrycja92, Fragaria, Nikaa92, Julik, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    U nas ten sam zestaw 😂
    A ja mam tylko 2piccolo i czysta 😂

doomi03, calanthe, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Natisz urodzila synka przez cc. Nataniel ma 3690 gram i 54 cm ❤️❤️❤️
    A kiedy? Dopisze do tabelki :)

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:

Wik mialam pisac, że od wczoraj nakladam zwykly olej lniany i wyczesuje i praktycznie już ani śladu:) ale tez ta nasza ciemieniucha była w takim początkowym stadium dopiero. Chyba najprostsze sposoby najlepsze na to wychodzi. Mialam nakupowac specyfików i weszlam na sroke a tam właśnie, że wystarczy np olej migdałowy czy wlasnie lniany

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai toś mnie nastraszyla tą przepukliną 😕 wyśle zdjęcie położnej czy cos..

💙
    💗
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    A kiedy? Dopisze do tabelki :)

Nie wie dokładnie. O 12 już nam pisała że urodziła. Pewnie potem dopyta o więcej szczegółów to da znać ;)
    Na razie niech odpoczywa :) a mały to słodki kluseczek 😍

SzalonaOna, Lalia, Julik lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, co to się dzieje, jakim cudem jestem pierwsza na liście do rozpakowania? 😂 A tak serio to się nie zdziwię jak jeszcze kilka osób mnie wyprzedzi 🤣 plus szukam pary do rodzenia, nie bądźcie takie i nie zostawiajcie mnie samej! KarolinaMaria może jesteś chętna? ♥️

Ounai super łowy! U mnie jedyne Pepco do którego zajdę piechotą jest w galerii, więc zamknięte na cztery spusty 🙈

Zrobiłam te rogaliki, spody pod korę orzechową, ugotowałam obiad, posprzątałam kuchnię. Wypiłam kawę po wszystkim i zasnęłam :D a teraz mnie coś brzuch boli.
    Jak byłam w kuchni to tradycyjnie przyszła do mnie babcia. Powiedziała żebym się nie martwiła, bo żadna kobieta nie chodzi w ciąży całe życie. Dodała, że jestem aktywna całą ciążę więc na pewno urodzę szybko, bo to ma znaczenie. Oby miała rację, jej mama odbierała porody w okolicznych wsiach prawie sto lat temu! Jeszcze powiedziała, że ona nie zdążyła dojechać do szpitala i rodziła na kuchennym stole, prawda jest taka że się za bardzo bała szpitala ale dobra 😂 Obiecała się za mnie modlić i faktycznie później ją widziałam z różańcem w ręku, więc mam wsparcie z samej Góry 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 16:37

Ounai, Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 2709 2710 2711 2712 2713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ