X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sol, świetny pomysł na prezent 🤩🤩🤩

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, casteam do mnie napisała, że usunęła konto, bo nie ma czasu nadrabiać wszystkiego. Ale podczytuje nas z ukrycia :)

Zulugula, Ewa88 , Wik89, Lalia, edyciak., kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Też je biorę ale nie mam okresu. Może przez to, że Marta nadal wytwarza mi blokadę prolaktynową, a już drugie opakowanie jadę. Motylku, może lekarz uważa, że P dopadł Cię na śpiocha 😂

Calanthe, masz jak ja. Też po pierwszym 63kg a teraz 77 😭😭😭

Lalia, Przepięknie wyglądasz. Niejedna mamuska marzy, żeby tak wyglądać po ciąży!
    No właśnie myślę że coś jest nie tak, choć ja tylko odciagam pokarm i to już tylko 2 razy dziennie. Więc może dlatego? 🤔
    Ounai nawet chciałabym żeby tak było 😂😂😂

Dziewczyny, ja zawsze ważyłam 60-65 kg. A po 1 ciąży dramat. Teraz 85. Mam gorzej, ojojajcie mnie 😂😂😂

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku a wcześniej jakie mm podawałaś? My karmimy się piersią i dokarmiam mm Hipp i mała sporo ulewa...

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia
    świetnie wyglądasz, rewelacyjnie wracasz do formy!

SolAngelica,
    jakbyś miała jeszcze jakies pytania to pisz:) btw pyszne obiady w Żeromskim 😀 obys trafiła na położniczy lub ginekologiczny a nie na patologie jak ja ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 15:00

Lalia lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyglądają pępki Waszych maluchow po zagojeniu? Tak normalnie czy jeszcze się formują?
    Będę wdzięczna za foty 😀

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Motylku a wcześniej jakie mm podawałaś? My karmimy się piersią i dokarmiam mm Hipp i mała sporo ulewa...
    Czytałam Twoje problemy. U mnie to normalnie zaczęła chlustac. Zwlaszcza po moim mleku. Najpierw kupiłam hipp Boo combiotik i dawałam raz moje ściągnięte, raz mm. Było ciut lepiej. A odkąd odstawiłam moje Mleko i przeszła na NAN AR to jest poezja. Pediatra stwierdziła, że to może być alergia na białko mleka krowiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz też urodziła :) jak będę wiedziała co kiedy i jak to napisze :)

Wik89, Lalia, Suszarka, edyciak., Ewa88 , kar_oliv, Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo Natisz, czekamy na info! :)

Motylku, fajnie ze napisalas, duzo sily i cierpliwosci dla Ciebie, oby ten okres kwarantanny jak najszybciej Ci uplynal! Juz niedlugo bedziesz sie cieszyc spacerami 😘

Lalia, ja tez uzywalam bella mamma bardzo dlugo, chyba z miesiac. Odpowiadaly mi, z czasem zmienilam na zwykle podpaski bella normal, tez spoko a duzo tansze ;-)

Dziewczyny, jakis czas temu ktoras pytala o sposoby na ciemieniuche. My tez z tym walczymy, do tej pory tyko oliwka i emolientami, ale dzisiaj wybralam sie do apteki po specyfik jakis, i farmaceutka powiedziala, ze sama walczyla niedawno z ciemieniucha u coreczki, zadne drogie masci i szampony nie pomagaly, a w koncu posmarowala kilka razy gruba warstwe linomagu (po kilku h wyczesywala szczoteczka) i jak reka odjal. Takze od dzisiaj probuje linomagiem, dam Wam znac czy podzialalo

Nowastaraczka, SzalonaOna, Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:

Motylku, fajnie ze napisalas, duzo sily i cierpliwosci dla Ciebie, oby ten okres kwarantanny jak najszybciej Ci uplynal! Juz niedlugo bedziesz sie cieszyc spacerami 😘

Lalia, ja tez uzywalam bella mamma bardzo dlugo, chyba z miesiac. Odpowiadaly mi, z czasem zmienilam na zwykle podpaski bella normal, tez spoko a duzo tansze ;-)

Dziewczyny, jakis czas temu ktoras pytala o sposoby na ciemieniuche. My tez z tym walczymy, do tej pory tyko oliwka i emolientami, ale dzisiaj wybralam sie do apteki po specyfik jakis, i farmaceutka powiedziala, ze sama walczyla niedawno z ciemieniucha u coreczki, zadne drogie masci i szampony nie pomagaly, a w koncu posmarowala kilka razy gruba warstwe linomagu (po kilku h wyczesywala szczoteczka) i jak reka odjal. Takze od dzisiaj probuje linomagiem, dam Wam znac czy podzialalo

Czekam na info, ja bede testowac olejuszke i tez dam znac :d

Wik89 lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    No właśnie myślę że coś jest nie tak, choć ja tylko odciagam pokarm i to już tylko 2 razy dziennie. Więc może dlatego? 🤔
    Ounai nawet chciałabym żeby tak było 😂😂😂

Dziewczyny, ja zawsze ważyłam 60-65 kg. A po 1 ciąży dramat. Teraz 85. Mam gorzej, ojojajcie mnie 😂😂😂
    Na pewno dlatego. Prolaktyna jest zbyt rzadko wyrzucana żeby zablokować owulację, a tabletki pewnie zazywalas zbyt krótko żeby to zrobiły i musiał pojawić się okres.

Motylku, może Natisz chciałaby wrócić? Już nie musi się stresować o ciążę.

Ojojoj Motylku, masz przejebane jak ja. Ja 77 ale z 10cm mniej niż Ty wzrostu więc na to samo wychodzi ;)

Zulu, u nas długo się formował, nawet pediatra kazała obserwować czy przepukliny nie ma.

Byłam w Pepco ale u nas takie kiepskie. Żadnych promocji. Ale coś tam upolowałam

d27fdecc53dc.jpg

SzalonaOna, Lalia, Suszarka, Nowastaraczka, calanthe, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    My już gotowi na jutro 🤭 będzie grubo nie ma co! 😂😂😂
    d4dd802d7f2b.jpg

U nas ten sam zestaw 😂

Lalia, calanthe lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Na pewno dlatego. Prolaktyna jest zbyt rzadko wyrzucana żeby zablokować owulację, a tabletki pewnie zazywalas zbyt krótko żeby to zrobiły i musiał pojawić się okres.

Motylku, może Natisz chciałaby wrócić? Już nie musi się stresować o ciążę.

Ojojoj Motylku, masz przejebane jak ja. Ja 77 ale z 10cm mniej niż Ty wzrostu więc na to samo wychodzi ;)

Zulu, u nas długo się formował, nawet pediatra kazała obserwować czy przepukliny nie ma.

Byłam w Pepco ale u nas takie kiepskie. Żadnych promocji. Ale coś tam upolowałam

d27fdecc53dc.jpg
    No zobaczę co będzie dalej na tabsach.

Napisze jej, pewnie!

No to w sumie startujemy razem :) od razu mi lepiej!

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz urodzila synka przez cc. Nataniel ma 3690 gram i 54 cm ❤️❤️❤️

SzalonaOna, Inga28, Lalia, Suszarka, Enigvaa, kic83, edyciak., Inaa89, Ewa88 , Nowastaraczka, kar_oliv, Wik89, patrycja92, Fragaria, Nikaa92, Julik, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    U nas ten sam zestaw 😂
    A ja mam tylko 2piccolo i czysta 😂

doomi03, calanthe, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Natisz urodzila synka przez cc. Nataniel ma 3690 gram i 54 cm ❤️❤️❤️
    A kiedy? Dopisze do tabelki :)

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:

Wik mialam pisac, że od wczoraj nakladam zwykly olej lniany i wyczesuje i praktycznie już ani śladu:) ale tez ta nasza ciemieniucha była w takim początkowym stadium dopiero. Chyba najprostsze sposoby najlepsze na to wychodzi. Mialam nakupowac specyfików i weszlam na sroke a tam właśnie, że wystarczy np olej migdałowy czy wlasnie lniany

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai toś mnie nastraszyla tą przepukliną 😕 wyśle zdjęcie położnej czy cos..

💙
    💗
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    A kiedy? Dopisze do tabelki :)

Nie wie dokładnie. O 12 już nam pisała że urodziła. Pewnie potem dopyta o więcej szczegółów to da znać ;)
    Na razie niech odpoczywa :) a mały to słodki kluseczek 😍

SzalonaOna, Lalia, Julik lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, co to się dzieje, jakim cudem jestem pierwsza na liście do rozpakowania? 😂 A tak serio to się nie zdziwię jak jeszcze kilka osób mnie wyprzedzi 🤣 plus szukam pary do rodzenia, nie bądźcie takie i nie zostawiajcie mnie samej! KarolinaMaria może jesteś chętna? ♥️

Ounai super łowy! U mnie jedyne Pepco do którego zajdę piechotą jest w galerii, więc zamknięte na cztery spusty 🙈

Zrobiłam te rogaliki, spody pod korę orzechową, ugotowałam obiad, posprzątałam kuchnię. Wypiłam kawę po wszystkim i zasnęłam :D a teraz mnie coś brzuch boli.
    Jak byłam w kuchni to tradycyjnie przyszła do mnie babcia. Powiedziała żebym się nie martwiła, bo żadna kobieta nie chodzi w ciąży całe życie. Dodała, że jestem aktywna całą ciążę więc na pewno urodzę szybko, bo to ma znaczenie. Oby miała rację, jej mama odbierała porody w okolicznych wsiach prawie sto lat temu! Jeszcze powiedziała, że ona nie zdążyła dojechać do szpitala i rodziła na kuchennym stole, prawda jest taka że się za bardzo bała szpitala ale dobra 😂 Obiecała się za mnie modlić i faktycznie później ją widziałam z różańcem w ręku, więc mam wsparcie z samej Góry 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 16:37

Ounai, Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 2709 2710 2711 2712 2713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ