Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Julik wrote:Co do rozmiaru , Adaś urodził się z wagą 3850 i 56 cm. I ten rozmiar 56 jest na niego idealny. Oczywiście o ile nie jest zawyżony lub zaniżony. Z hm pięknie pasował rozmiar 50.
To u nas podobnie, bo waga urodzeniowa identyczna 3850 tyle że 57cm i ten rozmiar 56 jest mu jeszcze dobry, chyba jedynie pajacyki z c&a są mu już na styk. Ale spodnie czy bluzki są mu jeszcze dobre. Ale 62 też już nosi, zazwyczaj rękawy są mu nieco za długieAle widać, że co sieciówka to te rozmiary jednak nieco się różnią
Julik lubi tę wiadomość
-
Cześć mamusie! Powoli zbieram się na wizytę do gina, nie mogę się doczekać aż zobaczę nasza Julcie! Ciekawa jestem co u niej. Odebrałam wyniki badań z labu, krzywa dobrze, morfologia dobrze, za to w moczu wyszły mi nabłonku, bakterie i leukocyty... pewnie dostanę jakiś antybiotyk. I tsh 3,3, znowu będzie pewnie większa dawka euthyrox a już biorę 125
Mamusie nieśpiące po nocach trzymajcie się ❤️ Lena, Meggi trzymam kciuki za szybki, w miarę łatwy poród! Aniu w dniu urodzin życzę Ci wszystkiego co najpiękniejsze!
Lalia, Ounai, Annia lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Używam tylko gruszki, inhalator mam najtańszy z biedry i jestem zadowolona, a termometr mam braun termoscon. Sprawdzałam go z rtęciowym i pokrywa się w stu procentach więc jest jak najbardziej ok.
Dziewczyny ledwo chodzę, krzyże mnie bolą jakbym tam kijem oberwała, do tego dochodzi ból który zaczyna się po bokach miednicy i kończy się w pachwinach .
Chyba zadzwonie do urofizjo i zacznę jakieś zajęcia bo z każdym tygodniem jest gorzej
Mamy aspirator i do ust i do odkurzacza i taki na baterie ;p i moge stwierdzic ze ten z odkurzaczem dziala najlepiej. Tamte zwyklym ",kozom" nie daly rady niestety, plus Leos sie cieszy jak idzie odkurzacz 😂Lalia lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Mamy aspirator i do ust i do odkurzacza i taki na baterie ;p i moge stwierdzic ze ten z odkurzaczem dziala najlepiej. Tamte zwyklym ",kozom" nie daly rady niestety, plus Leos sie cieszy jak idzie odkurzacz 😂
Mam też ten do odkurzacza. Katarek, ale użyłam go doslownie kilka razy bo u nas Franek panicznie się go boi. Nie wiem czemu -
U nas dzis poranek fatalny. Po 6 maly obudzil sie z mega placzem, prezenie , twardy brzuszek
uzylam wszystkich metod lulania i potem jedna kupka poszla, pospal z 20min i znowu jazda ale jeszcze gorzej
w koncu dalismy pedicetamol i ciepla kapiel troche ulzyly, zjadl troche cyca wiec ulga zeby nie bylo odwodnienia. Obawiam sie ze to moze byc jakis wirus bo nas w domu wszystkich po kolei bolaly brzuchy ( nie jakos tragicznie ale jednak)
teraz leze z leoskien przy cycu i przysypia. Trzymajcie kciuki zeby to był koniec rewelacji na dzisiaj 😫
-
Jednorożec89 wrote:Mam też ten do odkurzacza. Katarek, ale użyłam go doslownie kilka razy bo u nas Franek panicznie się go boi. Nie wiem czemu
Ten elektryczny mamy takiego pingwinka, moze cos takiego ale z wieksza moca? I moze wiekszy katar blizej :dziurek" wyciagnie ale takie wlasnie kozy z daleka to niestety -
Julik wrote:Spróbuję już poszukać kogoś. Mam problem z bielizną, większość kończy się na ranie, jak sobie z tym radzicie?
Mam zalecenie przyjmować żelazo, czy jak dodatkowo w suplementach mam żelazo mogę je przyjmowC czy to będzie już za duzo?
Julik noś te siatkowe majty i najlepiej sukienka do tego lub spódnica. Ja dopiero od tygodnia nosze normalna bieliznę, blizna po cięciu tez potrzebuje wietrzenia.
Co do krwawienia to tez tak mialam , że po tygodniu przestało ale powróciło po 2 dniach. Wlasciwie dopiero teraz się kończy, tzn nie krwawie już od ok 2tyg ale potem musi leciec brązowe, potem żółte a teraz biały śluz. Jeśli tych etapow nie mialas to jeszcze raczej nie skończyły Ci się odchody. Obserwuj, bo nagłe zatrzymanie krwawienia to nie jest dobry znakWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 10:23
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Nie tylko dzieci mają skoki rozwojowe😁 Matka też nabyła nowe umiejętności: ściszanie telewizora na pilocie palcem u stopy, chwytanie telefonu między palce u stopy i poprawienie ułożenia spiworka w łóżeczku nogą siedząc na krześle równolegle do łóżeczka i karmiąc 😂 🤸♀️
Ladyo, Lalia, Nikaa92, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Wik89, Ewa88 , Suszarka, Enigvaa, Annia, edyciak., patrycja92, kar_oliv, Julik lubią tę wiadomość
💙
💗 -
Zulu, Ty gibka mamuśko 😁😁😁
Suszareczko, ja kupiłam małemu Lovi, a od koleżanki dostałam jeden Avent i jeden Bibs, ale załapał Lovi więc nie kombinujemy z innymi 😉
Tylko, że u Olka smoczek sprawdza się max na 5-10 min żeby ciut się uspokoić przy przebieraniu lub przed karmieniem, a i jak go brzuszek bardzo męczy to też troszkę pomaga. Ale on też nie jest cyckowisem, bo dla niego cyc to jedzenie 😅 więc może stąd nie nadużywa tego smoka 🤔Suszarka lubi tę wiadomość
-
Tajka, ja mam thermoscana 7, dziewczyny tutaj polecały i moje koleżanki też. Jest prosty w obsłudze i pomiary są powtarzalne. Nie ufam zbliżeniowym termometrom, teraz w czasie pandemii wszędzie ich używają i jakoś nie wierzę w te pomiary. Pewnie są dobre 'zbliżaki', ale kosztują tyle co Braun thermoscan. Również polecam zestawienie u Pana Tabletki. Co do nebulizatora, to też odsyłam do niego, ma fajny artykuł na co zwrócić uwagę i to mi otworzyło oczy, że drogi nie znaczy, że dobry. Ja mam najtańszy z polecanych przez niego (VITAMMY ANNA), na moje zatoki się sprawdza. Myślę, że dziecku też wystarczy. Jest w prawdzie głośny i ma pracę przerywaną, ale trzyma parametry dobrego nebulizatora i to było dla mnie najważniejsze, żeby dobrze podawał lek.
Poczytaj sobie i na pewno coś wybierzesz. Pana Tabletkę powinni ozłocić ;P
Julik, zgadzam się z Zulu i Iryską, do fizjo warto iść jak najszybciej. Ja mam na pewno rozstęp mięśnia prostego, teraz już nie będę szła się tejpować, ale po porodzie zaraz idę do konsultację. Tym bardziej, że po CC lub nacinaniu trzeba mobilizować bliznę. Tak samo wietrzenie. Położna na szkole rodzenia mówiła, żeby jak najwięcej wierzyć, nie zakrywać. To ściskanie brzucha po SN czy CC to mit. Rana musi mieć dostęp do powietrza, a na zejście mięsni pomogą ćwiczenia pokazane przez fizjo. Moja mama też się mnie już pytała, czy mam bandaż elastyczny, żeby w razie czego się ściskać po porodzie 🙄 kiedyś pewnie tak mówiono naszym mamom/teściowym. Nie mówię , że to potem nie pomaga. Ale najpierw wszystko musi się ładnie wygoić i trzeba samej te mięśnie aktywować.
Fajnie, że znów mamy porody w duecie. To jest niesamowite! 😂
Mnie od wczoraj trochę ćmi brzuch i mała uciska na dole. Niech uciska, może zgładzi mi szyjkę do terminu. Zalewa mnie też fala śluzu, L przyniesie mi dziś z pracy papierki lakmusowe, będę sprawdzać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 11:09
Julik lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
SolAngelica wrote:Dzień dobry mamusie .. chco chyba dobra noc bardziej.
Byłam dziś ( wczoraj) na kwalifikacji do cc i 4.01 mam się stawić do szpitala na cc.( Kto ze mną w parze?) Mała waży według szpitala 3500 według mojego lekarza dzień wczesniej 3000. Zasnęłam dziś o 20 obudziłam sie o24 i za chiny nie zasnę. Jestem jakaś taka poddnerwowana i zaniepokojona.vsoedzecicpije melise.
Zulu mam pytanie ( próbowałam odszukac ale wyedytowalas) bo ty miałaś cc w zeromskim
Jak szybko cię pionizowali? Co dostawałas przeciwbólowo ? Kiedy dostałaś dziecko do pierwszego karnienia i czy synek był z tobą cały czas czy jak jeszcze leżała to pielęgniarki go zabierały? I po ilu wypuscili was do domku.
Julik Adaś jest przeslodki. Do schrupania;)
Nie mogę się doczekać az ja poznam swoja Elizę
Sol, urodzilam 10:30, po 11 mnie wywozili na oddzial, mieli mnie spionizowac po 8h ale przyszła położna chyba dopiero ok 21-22. Poszla ze mną do lazienki, ja się obmyłam tyle o ile, pomogła się ubrać itd. Przeciwbolowo dostawalam coś w kroplowce, regularnie mi wymieniali, potem dostawalam już tabletki.
Przynieśli mi syna jakos po 1,5h , kazalam rozebrać i się kangurowalismy i próbowaliśmy cycka:) zostal tak ze mną na klacie prawie do wieczora (chyba o nas zapomnieli 😂). Wzięli mi go za moim pozwoleniem na pierwszą noc żebym odespala i odpoczela. Urodzilam w piątek a wyszliśmy już w niedziele wieczorem. Jak jest wszystko ok to nie trzymająLalia lubi tę wiadomość
💙
💗 -
Dzien dobry wszystkim 😁
Lena, Meggi trzymam kciuki za Was i bobaski. Pochwalcie się później Waszymi cudami 😉
Aniu sto lat...sto lat niech żyje zyje nam.... spełnienia marzeń, pociechy z Mikiego i zeby zaczął Ci dłużej spac 🥳🥳
Super ze większość dzieciaczków dobrze spala. U nas tez wczoraj jakis wieczor z brzuszkiem. Prezyl sie az zrobil kupke ale i tak pozniej jeszcze troszeczkę sie spinal wiec cieple okłady i masażyk pomogły zasnąć ale juz nie tak długo jak zawsze bo spal 4.5h ostatnio sypial od 6h do prawie 8h ale nie mam co narzekać 4.5 tez jest super wynikiem tradycyjnie jak tata poszedł do pracy to Kubuś wyladowal do mnie do łóżka i jeszcze pospal ponad 3h pozniej sie chichral i bawił nogami to jest takie slooodkie jak sobie gaworzy 😍😍😍🥰🥰🥰
Tajka my mamy katarek travel czyli 2w1 do odkurzacza i ustny, gruszkę tez mamy ale gruszka nic nie wyciągnęła jak mu zalegalo w nosku, ustna wersja katarku tez jakas kiepska, ale do odkurzacza to radochę mial Kuba i jego tata 😁Lalia, Annia lubią tę wiadomość
-
Julik ja najpierw nosilam te siatkowe majty a potem bawelniane i odchylalam je zeby nie dotykaly blizny, w domu na poczatku pomykalam w koszuli nocnej a pierwsze wyjscia tak jak Zulu mowi w sukienkach. Dopiero od niedawna jeansy sa okej
Lalia, Julik lubią tę wiadomość
-
Sol, czyli to już w poniedziałek! Ja jestem chętns do pary, ale raczej nic z tego. Rozstrzał wagi Elizy niesamowity 🙄 potwierdza się to, że to tylko wyliczenia, które mają duży margines błędu. A co jeśli się samo zacznie? Masz po prostu jechać do tego szpitala?🦄 2021 r.
-
Zulu hahaha dobre 😀😀😀
Nowastaraczka, oj wspolczuje i zycze Wam, zeby to byl tyko zwykly atak kolki!
U nas tez nad ranem byl placz kolkowy, jak poszla kupa to usnal i spal 2 h do 9.30
Lena, kciuki!!!II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Po raz pierwszy popatrzyłam dokładnie jakie Marta ma przerwy między karmieniami i od rozpoczęcia karmienia wyszło 3h - 2h - 1,5h - 2,5h. Pierwsze karmienia było o 23:00. Nie wiem ile ja w tym wszystkim spałam bo padałam z cyckiem na wierzchu po ok 20 min każdego karmienia. Ale za to się wyspałam wreszcieSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Widziałam, że pisałyście o bandażowaniu, ściskaniu brzucha. Ja się dałam na to namówić mojej mamie po 1 ciąży. Fajnie, fajnie, bo brzuch płaski jak goście przychodzili zobaczyć małego, tylko rozstęp mięśni na ściśniętych mięśniach na 3cm. Nigdy go nie domknęłam, przy Marcie zrobił się na 2cm na ściśniętych i 4cm na luźnych i fizjo powiedziała że prawdopodobnie nigdy go całkiem już nie zamknę.
Tak więc ja ostrzegam, towar ściskanie brzucha to zło i robimy sobie tym tylko krzywdę.SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
edyciak. wrote:Po cięciu niestety, dłużej brzuch wraca do formy. 😏 Jeszcze dochodzi blizna, na której skóra i tkanka podskórna potrafi się dziwnie układać. Nie miej do siebie wyrzutów z tego powodu, bo po cięciu po prostu dłużej to trwa... Tak jest i już.
Potwierdzam, mimo że zostało mi tylko 1,5 kg do wagi sprzed ciąży to brzuch jest w o wiele gorszej kondycji niż jak w 1ej ciąży po porodzie naturalnym.
Natomiast fizjo dał mi zielone światło do ćwiczenia jogi! Zawsze cośWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 11:50
Iryska, Lalia, Suszarka, Annia, edyciak., kar_oliv lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność