Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Ja nigdy nie patrze na zmianę daty, ja zawsze uważałam, że data przecież zmienia się codziennie., więc niespodzianka rozumiem dlaczego ludzie postanawiają zmienić swoje życie 1 stycznia a nie np 27 grudnia, albo 15 lutego? Tak czy siak ja postanawiam zadbać o siebie. Od Świat wieczorami nakładam masełko nawilżające na ciało, codziennie szczotkuje nogi i brzuch, potem smaruję je balsamem, dziś zamawiam diete pudełkową, minimum 3x w tygodniu ćwiczę, chodzę na spacery i zaczynam powoli świadomą pielęgnację włosów i wydobywanie skrętu. Najbliższe miesiące mają być pod znakiem dbania o siebie i zmiany nawyków ale też czasu spędzanego z rodziną. Z czasem chcę zacząć dodawać Sobieskie nowe nawyki
A co do poprzedniego roku to szczerze mówiąc wcale nie uważam że był dla mnie zły. Rozpoczęłam go będąc w ciąży, mimo mdłości i wymiotów pracowałam w 1 trymestrze. Dzięki covid poszłam na L4 a pewnie męczyła bym się w pracy długo. Urodziłam dziecko zdrowe, donoszone, siłami natury jak chciałam, bez powikłań (no może lekkie pęknięcie w miejscu nacięcia), karmie piersią choć panicznie się bałam, że mi się nie uda, mam kochająca się rodzinę, dostaje normalny macierzyński mimo że firma korzystała z tarczy. No naprawdę w ogólnym rozrachunku nie ma się do czego przyczepić. To że coś tam złego się trafiło to cóż, przecież w kazdym roku się trafia. I szczerze mówiąc co roku od wszystkich znajomych słyszę "niech ten nowy rok będzie lepszy". Serio? Naprawdę nikt w tym kraju nie potrafi doceniać dobrych rzeczy które go spotykają?
Ja bym bardzo chciała pojechać w te wakacje na urlop nad morze bez strachu z całą moją rodzinką 3 plus. 🙂Lalia, KarolinaMaria, calanthe, Ounai lubią tę wiadomość
-
Angie1985 wrote:Ja nie pytam o postanowienia noworoczne bo też uważam to za bzdurę ale o plany na nowy rok. 🙂
Ja bym bardzo chciała pojechać w te wakacje na urlop nad morze bez strachu z całą moją rodzinką 3 plus. 🙂Angie1985, Lalia, Zulugula, KarolinaMaria, calanthe, Suszarka, Ounai, Annia, Ewa88 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ja wczoraj miałam wideokonferencję z dwiema przyjaciółkami i życzyłyśmy sobie, żebyśmy w 2021...mogły zrobić normalne imprezy urodzinowe 😂 nie spotykamy się za bardzo, bo jedna z nich jest lekarką i z uwagi na mnie boi się spotkań. Od marca regularnie gadamy na WhatsAppie, a od jesieni się nie widziałyśmy. W tym roku skończyłyśmy 30 lat i żadna nie miała imprezy 😂 i takie było nasze wczorajsze marzenie, by w urodziny każdej z nas bez problemu spotkać się, wyjść do dobrej, OTWARTEJ, knajpy i wręczyć sobie normalnie prezenty
Myślę, że każda z nas będzie miała dziś super Sylwestra, na spokojnie, bez pośpiechu, bez kaca jutro 🥳🥂🤪 ja nie robię noworocznych postanowień, ale nowy rok zawsze mnie napawa nostalgią, nie lubię 1 stycznia, zawsze wtedy mam deprę.
Wszystkiego dobrego w 2021!Iryska, Lalia, emdar, Annia lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Wcześniej nie udało się dodać, więc pochwalę się teraz. Tu pierwszy raz zobaczyłam synka. 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 18:43
kic83, Angie1985, Enigvaa, calanthe, Suszarka, Wik89, madziulix3, Ladyo, Zulugula, KarolinaMaria, SzalonaOna, Lalia, Tajka, Nikaa92, Ounai, dmg111, patrycja92, Inga28, emdar, Annia, Inaa89, Fragaria, Nowastaraczka, kar_oliv, Ewa88 , LaBellePerle lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Zulugula wrote:Szczęśliwego nowego roku wszystkim! 🥳🥂
My jedziemy na sądecczyzne, oczywiście Mlody spi😁
Suszarko szkoda, że takie czasy umówilybysmy się na kawę ☕ chociaz może i nie, bo Ty już w drodze na porodowke 😀 może kiedyś pójdziemy na spacer z wozkami 😉Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Julik ale cudowne zdjecie! 😍 Piekna pamiatka!
Ja poprosilam meza, zeby robil zdjecia,
I mam tylko jakies trzy niewyrazne i ciemne z jego telefonu...
No ale zawsze cosJulik lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Lenka, gratulacje, ale piekny noworodzio, do schrupania 😍😍😍
Achhh wruszajace to jest, wracaja wspomnienia:)
Zulu, ja juz od dluzszego czasu karmie z jednej piersi, wyjatkowo raz na kilka dni zdarzy sie z dwoch, naczytalam sie, ze jak juz laktacja sie rozkrecila to rak jest lepiej, chodzi o to, zeby maluch zjadl ten najbardziej kaloryczny pokarm końcowy. Jak je z obu piersi to jest ryzyko, ze nie zjada tego pokarmu koncowego wlasnie
Karmienie trwa Zwykle 20-30 min, czasem 40, a noca jak ma pobudki to od kilku dni odpukac super, karmie „na spiocha” maks 10 minut, nie odbijam i odkladam do lozeczka 🤩 ale to pare rakich nocy mamy, zobaczymy xzy tak bedzie dalej
Oczywiscie jak ma problem z kupa czy bakami, to to nie dziala. Ale
Np dzisiaj bylo idealnie, sen od 20.30 do 00.40, potem od 00.55 do 3.40, potem do 6, potem od 6.30 do 7.30 i maz go przejal, a ja spalam do 8.20
Gdyby tak kazda noc wygladala to byloby super
lena07, Zulugula lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualny
-
Postrzyknęło mnie.
Rano miałam super przypływ energii więc wzięłam się się za szorowanie chaty. Schyliłam się żeby umyć wannę i tak już zostałam ból okropny ledwo chodzę.
Nawet nie wiem jak sobie pomóc:(Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Postrzyknęło mnie.
Rano miałam super przypływ energii więc wzięłam się się za szorowanie chaty. Schyliłam się żeby umyć wannę i tak już zostałam ból okropny ledwo chodzę.
Nawet nie wiem jak sobie pomóc:( -
Angie1985 wrote:Ja nie pytam o postanowienia noworoczne bo też uważam to za bzdurę ale o plany na nowy rok. 🙂
Ja bym bardzo chciała pojechać w te wakacje na urlop nad morze bez strachu z całą moją rodzinką 3 plus. 🙂coś tam pewnie jeszcze wskoczy w trakcie. Aaaa, chciałabym też podszkolić angielski
Angie1985 lubi tę wiadomość