Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
dmg111 wrote:Co do ubierania mama mi kupiła śpiworek do wózka z firmy smiki, na początku myślałam, że po co mi to, jak mam kombinezony, ale z perspektywy czasu uważam, że jest super ❤️ Nie muszę mieć żadnych kocow, wkładam ją w kombinezon i do tego i jest idealnie 😀
To jest to szare, przy okazji pozdrawiamy z Julą ❤️
A ten różowy skąd jest?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 20:28
O ❤️
Z ❤️ -
Cześć dziewczyny
Byłam dzisiaj na kontroli u swojego ginekologa. Miałam iść w piątek, ale dość mocno mnie plecy bolą w okolicy kości ogonowej więc upolowałam wcześniejszy termin. Dobrze, bo dał mi l4 na miesiąc, nie będę musiała robić dziwnych akrobacji, żeby wysiedzieć przy biurku.
Z maluchem wszystko w porządku. Ma 530g, jest ułożony główkowo. Ma małe zwapnienie w sercu, ale lekarz mówił, że to normalne i że się wchłonie, więc mam się nie przejmować.
Myślałam, że mnie plecy tak w dole bolą od tego hemoroidu co mam wrażenie, że mi wylazł, a okazuje się że to rozciągnięta macica jest już nisko i uciska. Mam się umówić do ortopedy albo neurologa i wydębić skierowanie do fizjoterapeuty.
Lekarz też pokręcił nosem, że przytyłam 4kg w miesiąc. Ech, te dwa świąteczne tygodnie u teściów... Kazał mi jeść tylko to, co ma IG <55. Będę musiała to ogarnąć i się przestawić.Wik89, Tajka, dmg111, Olla95, Ania81, Lalia, Ladyo, Iryska, Nowastaraczka, Inaa89, Zulugula, kar_oliv lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
My do pupy stosujemy raz na jakis czas linomag zielony, na poczatku to przy kazdej zmianie pieluszki troche, a na odparzenia sudocrem, ale to minimalne ilosci, mam taka probke i ciagle jest duzo w opakowaniu
Ampulki z sola fizjo ciagle dokupujemy 😅 stosujemy do przeczyszczania nosa i do nebulizacji
Ale moj syn ma katarek/wysuszona sluzowke prawie non stop od 3 tyg życia, stad takie zuzycie u nas 😉
Tajka lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Karenira wrote:Cześć dziewczyny
Byłam dzisiaj na kontroli u swojego ginekologa. Miałam iść w piątek, ale dość mocno mnie plecy bolą w okolicy kości ogonowej więc upolowałam wcześniejszy termin. Dobrze, bo dał mi l4 na miesiąc, nie będę musiała robić dziwnych akrobacji, żeby wysiedzieć przy biurku.
Z maluchem wszystko w porządku. Ma 530g, jest ułożony główkowo. Ma małe zwapnienie w sercu, ale lekarz mówił, że to normalne i że się wchłonie, więc mam się nie przejmować.
Myślałam, że mnie plecy tak w dole bolą od tego hemoroidu co mam wrażenie, że mi wylazł, a okazuje się że to rozciągnięta macica jest już nisko i uciska. Mam się umówić do ortopedy albo neurologa i wydębić skierowanie do fizjoterapeuty.
Lekarz też pokręcił nosem, że przytyłam 4kg w miesiąc. Ech, te dwa świąteczne tygodnie u teściów... Kazał mi jeść tylko to, co ma IG <55. Będę musiała to ogarnąć i się przestawić.
A masz cukrzycę ciążowa? Czy jeszcze nie robiłaś krzywej?
Hmm a jak u Ciebie ogólnie z wagą? Jest prawidłowa,czy może zaczynałaś już z nadwagą,że Ci tak powiedział,że za dużo przytylas ?
Jak pytanie o wagę zbyt prywatne, to nie musisz odpowidac. Wiem,że temat wagi może być delikatny 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 20:09
Karenira lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a w jaki sposób przeczyszczacie maluchom nosy ta solą fizjologiczna? I w jaki sposób na takich malenstwach używacie nebulizatora? Jestem ciemna w tym temacie, jak moja córka była noworodkiem to nie było jeszcze takich specyfików 😂
-
ZielonaHerbata wrote:A masz cukrzycę ciążowa? Czy jeszcze nie robiłaś krzywej?
Hmm a jak u Ciebie ogólnie z wagą? Jest prawidłowa,czy może zaczynałaś już z nadwagą,że Ci tak powiedział,że za dużo przytylas ?36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira wrote:Krzywą będę dopiero robić. Planuję w przyszłym tygodniu jak tylko terminy w Luxmedzie się pojawią. Do tej pory sama glukoza na czczo wychodziła mi w normie. Zaczynałam z wagą w normie. Miałam 68kg przy 170cm. Na początku grudnia miałam 71-71,5kg. A dzisiaj 75, więc powiedział że za duży przyrost.
To powodzenia na krzywej 💪
Ja robiłam w tamtym tygodniu,też w luxmedzie- jak dzowbilam aby się zapisać, to akurat było dużo terminów z dnia na dzień.Karenira lubi tę wiadomość
-
Ah , ile wy stron produkujecie! Ja ostatnio mam mało czasu bo jak nie karmię to robię z małym zabawo-ćwiczenia zalecone przez fizjoterapeutkę na to jego napięcie 😥 plus jeszcze ogarnięcie mieszkania i moje ćwiczenia na brzuch to się robi napięty grafik🤪
Ounai, Marta to akrobatka jakaś, szybko się rozwija bardzo!
Kar Oliv,na laktację Inka jest też skuteczna 🙂
Mnie dzisiaj boli jedna pierś, jakby gruczoł za otoczką i sama otoczka też. Nie jest czerwone, nie ma też zgrubień. Co to może być?
Ounai, kar_oliv lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:To powodzenia na krzywej 💪
Ja robiłam w tamtym tygodniu,też w luxmedzie- jak dzowbilam aby się zapisać, to akurat było dużo terminów z dnia na dzień.
Ja jedną krzywą już mam za sobą. Jutro pewnie dostanę skierowanie na drugą mam obciążenie genetyczne cukrzycą i stąd to katowanie się krzywą dwa razy.
Mam syndrom wicia gniazdka dzisiaj posprzatałam pokój który ma być dla mojego starszaka był tam skład wszystkiego a teraz jest całkiem sensowne lokum dla młodego.
Plan a jest taki że będzie tam spał sam a jak to nie wypali to plan b zakłada wstawienia do nas do sypialni na jakiś czas łóżeczka turystycznego i jakoś z tymi dwoma łyżeczkami będziemy funkcjonować. Na szczęście mam dużą sypialnię i w razie czego uda się to ogarnąćDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Karenira wrote:Krzywą będę dopiero robić. Planuję w przyszłym tygodniu jak tylko terminy w Luxmedzie się pojawią. Do tej pory sama glukoza na czczo wychodziła mi w normie. Zaczynałam z wagą w normie. Miałam 68kg przy 170cm. Na początku grudnia miałam 71-71,5kg. A dzisiaj 75, więc powiedział że za duży przyrost.
Oj tam duży 😁 wszystko wina tych swiat! Ja przez grudzień tez przytyłam nagle 4 kg, aż nie chciałam na wagę wchodzić zeby się już bardziej nie pogrążać 🤣
Karenira lubi tę wiadomość
💌 czekając na cud 💌
💌11cs
23.07 - Beta-hcg: 485.39 mIU/ml, Progesteron: 24.600 ng/ml
8.08 - 6+2 💓
18.09 - 12+1 krwawienie - hospitalizacja 😭
28.09 - 13+4 prenatalne spóźnione (według badania 14+1)- rozwastwienie
5.10 - 14+4 badanie kontrolne - prawdopodobnie dziewczynka 💗 (krwiak 6x2 cm)
5.12 - 23+2 - 700 g ( brak krwiaka ❤)
11.01 - 28+4 - 1800g kruszynki 🤣
03.02 - 31+6 - 2500g
22.02 - 34+ - 2900~3060 g
09.03 - 36+6 - 3500 g
16.03.21 -37+6 - narodziny córeczki o 10:45 ❤ 55 cm i 3470 gram szczęścia ❤
-
Tajka wrote:Mamuśki, jeszcze kilka pytań co do aptecznej wyprawki:
- lanolina: Ziaja czy purelan 100 ?
- majtki siateczkowe : horizon , rozmiar 42-44 ? Czytałam , że wypadają małe..
- podklady :bella mamma czy canpol ?
- wkładki laktacyjne: johnsons czy inne też są ok ? Canpol, babyono ?
- altaziaja i ginexid? Czy jedno z tych ? I tantum rosa jeszcze ?
- kompresy Multi mum czy inne ?
- jaki zestaw do paznokci? Nawet przy tym czytam opinie i okazuje się że nawet nożyczki nie zawsze są spoko 🤦♀️
- jakie leki ? Pedicetamol, esputicon, vigantol?
- nakładki na sutki ? Muszle laktacyjne?
Lanoliny nie potrzebuje, nie mam podrażnionych sutków i nie miałam.
Majtki siatkowe Babyono, któraś pisała że są za krótkie, ale na mnie nie są 🤷 są właśnie fajne sięgają mi aż nad brzuch. Mam też z seni sa jeszcze wyższe. Mąż mówi na nie koronkowe 😂
Podkłady Bella mamma zdecydowanie, chociaż ja nie potrzebowałam ich dużo.
Wkładki laktacyjne nie potrzebuje. Nie wiem czy kupujecie kosmetyki z j&j dla dzieci, nie wiem czy slyszalyscie bo tu chyba tego tematu nie było, ale nie są one polecane. Ciocia mi mówiła, mieszkała we Włoszech, że tam była nawet jakąś afera, że wywoływały jakieś choroby skóry u dzieci. 😱
ogólnie to do szpitala do mycia miałam tylko szare mydło i myłam się nim cała, ranę po CC też tylko tym.
Kompresów nie mam nie potrzebowałam na razie, jak będę potrzebować to kupie. Nakładki na sutki kupiłam, ale nie potrzebowałam, muszli też nie mam.
Z leków mam tylko octenisept, Wit d bioaron d, fajnie się ja podaję, nie ma problemu z tym polecam. Po powrocie do domu kupiłam też esputicon, podałam kilka razy po jednej kropelce wieczorem, na tą chwilę nie potrzebujemy. Vigantol kupowałam dla siebie, ale ma dawkę 500 w jednej kropli, a dla dzieci zalecane jest 400 widać kupiłam drugie. Myślę że z częścia tych rzeczy można się wstrzymać, dodać np do koszyka a w razie potrzeby kupić, lub po prostu w aptece. Soli mam kilka ampułek tylko, na razie nie używałam jeszcze bo nie było potrzeby. 🙂 Do pupy używam czasami kremu z rossmanna babydream, pudru, lub na zaczerwienienie, to bepanthen, lub sudocrem próbki z niebieskiego pudełka, czasami nic. Przy zmianie pieluszki wycieram często wacikami z wodą, ale nie zawsze, myślę że tak pół na pół z chusteczkami. Do kąpieli do włosków mydełka, poza tym sama wada lub minimalnie też mydełko. Trochę smaruje ciałko kremem też próbka na razie, bo bardzo schodziła skora. Mam też kupiony szampon z HiPP płyn do kąpieli, oliwkę, ale na razie nie używam.Zulugula, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
W ogóle wczoraj mieliśmy dość niespokojną niedzielę ( chyba po tym chustonoszeniu, babeczka byla taka hmm.. krzykliwa) i Młody tak płacze i płacze to wrzucilam mu smoka i chwycił! Ba! Nawet chciał więcej 😅 pierwsza myśl- nareszcie!, druga - jestem zazdrosna 😂
Ciekawe czy to tak już na stałe czy jednorazowa akcja. Ale to i tak dobrze, że chociaż można zatamować taki ryk czymś 🤭Lalia, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Jula jaki dziubasek do schrupania w tym różu ❤
Marta jaka zdolna! W blyskawicznym tempie chyba się rozwija
U nas z umiejętności to młodzież od jakiegos czasu bardzo ładnie leży na brzuszku z główką u góry 💙 i powoli zaczyna ogarniać swoje ręce , taki zdziwiony, że je ma😂😂dmg111, Ladyo, Lalia lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Karenira wrote:Cześć dziewczyny
Lekarz też pokręcił nosem, że przytyłam 4kg w miesiąc. Ech, te dwa świąteczne tygodnie u teściów... Kazał mi jeść tylko to, co ma IG <55. Będę musiała to ogarnąć i się przestawić.
Ta waga jest dość mocno skokowa, nie przejmuj się. W kolejnym miesiącu jak przypilnujesz diety to przytyjesz dużo mniej i się wyrówna.
Z.serduszkiem.na pewno będzie wszystko wporządku ❤ -
Dziewczyny wpadłam.do.was tylko na chwilkę.cos zapytać bo wy mamuśki na pewno wiecie. Jestem po kilku poronieniach i udało się znów jestem w ciąży ostatnia miesiączka 7.12 dziś byłam.na USG i jest pęcherzyk ciążowy 8 mm a beta hcg 6930 i chcialam zapytać czy pęcherzyk na taką betę nie jest za mały?