X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam malutkie zapasy z czasów jak kazali mi dawać Bebilon Pepti co któreś karmienie jak Mikołaj miał najbrzydsze kupki. Tylko np 150 ml mi się zmarnowało, bo myślałam że zejdzie mi w mieście z 4 godziny co najmniej a byłam w domu po 2 godzinach więc nie miałam już co zrobić z tym rozmrożonym mlekiem. 🙄 I to co Iryska pisze, że raz głodny jest po 5 godzinach a czasami chce jeść co pół godziny. 🤦🏼‍♀️ Wybieram się do fryzjera w lutym o już wiem, że ścięcie i farbowanie muszę rozbić na dwie wizyty... 🙄

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przyszła moja "Chinka" pani do sprzątania. 🤣
    Czuję się jak magnatka leżę a ona jeździ i odkurza. Jak ja żyłam bez niej dotąd. 🤷‍♀️😛

Ania81, Ounai, Lalia, Zulugula, Annia, KarolinaMaria, kar_oliv, dmg111, Tajka, kic83, Gagatka, Julik, emdar lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatko super postawa, nie daj sie lekarzom. To nie jej piersi i laktacja, zeby tym rzadzic.
    Co do kp to ja lubilam to karmic, ale mm to tez moj przyjaciel. Jak wiedzialam, ze musze wyjsc, ze nie mam czasu na godzinne sesje z piersia na wierzchu, to mm jak najbardziej bylo w uzytku. Moj maz tez chcial pmoc zawsze w karmieniu, wiec mm bylo uzyteczne. Nie mam z tego powodu zadnych wyrzutow, bo oprocz zadowolenia malenstwa mama tez musi zyc. Teraz tez mam zamiar oprocz kp podawac mm czasami. Zakupilam juz butelki i mm. Zakupilam tez oslone do karmienia, bo jakos mi sie nie usmiecha z golym cyckiem siedziec jak moj najstarszy syn lata po domu🤦‍♀️🤦‍♀️🙄
    https://www.motherandbaby.co.uk/first-year/products/mum/best-breastfeeding-nursing-covers
    Ja mam ta, ktora jest na pierwszym zdjeciu. Fajny material, I juz cos czuje ze bardzo sie zaprzyjaznimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 14:32

Gagatka lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ja mam malutkie zapasy z czasów jak kazali mi dawać Bebilon Pepti co któreś karmienie jak Mikołaj miał najbrzydsze kupki. Tylko np 150 ml mi się zmarnowało, bo myślałam że zejdzie mi w mieście z 4 godziny co najmniej a byłam w domu po 2 godzinach więc nie miałam już co zrobić z tym rozmrożonym mlekiem. 🙄 I to co Iryska pisze, że raz głodny jest po 5 godzinach a czasami chce jeść co pół godziny. 🤦🏼‍♀️ Wybieram się do fryzjera w lutym o już wiem, że ścięcie i farbowanie muszę rozbić na dwie wizyty... 🙄
    Marta która nie tknie się żadnej butelki wytrzymała moje ścięcie z farba. Mąż pod koniec puścił jej piosenki w TV i tańczyli we 3 - Marta na przewijaku, syn na łóżku a mąż obok nich, ale dali radę ;)

U nas na poczcie kartka na wszystkich okienkach, że kobiety z małymi dziećmi są obsługiwane poza kolejka ale baby mnie zlały mimo że Marta marudziła. Jedna zauważyła mnie powiedziała cicho o tym koleżance a tamta olala mnie po całości. Jeszcze widziała że stoję z małym dzieckiem i z fochem obrażona do mnie, że nie zaznaczyłam na kartce że list ma iść priorytetem :/

Miałam iść zamówić kwiaty na pogrzeb w kwiaciarni i też się nie udało, bo nikt nie pomyślał o tym żeby odśnieżyć podjazd dla wózków. Na szczęście już kilka razy zamawiałam tam i Pani przyjęła zamówienie telefonicznie.

Marta marudziła cały spacer, nie mogła zasnąć co mnie nie dziwi, bo tak ja wytelepalo w tym wózku na tych wertepach śnieżnych. Padła dopiero w domu. Za pół godziny zje i próbuje jeszcze raz. Muszę podejść do cukierni jakaś tartaletke kupić bo upiec już nie zdążę bo mąż miał wczoraj urodziny, ale nie było jak świętować przez te wymioty syna.

Gagatka, Annia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatko nie daj się, co to w ogóle za traktowanie pacjentki! Tym bardziej, że jesteś dopiero w drugiej dobie. Ja urodzilam w piątek a mleko pojawiło mi się w poniedziałek, jeszcze czasu a czasu!

Ja tez nie mam nic odciagnietego, na spontana na dlugo nie wyjde ale jeśli mam cos zaplanowane to zaczynam na dwie raty odciagac 2 dni przed, bo u mnie jak u Wik, karmien jest tak z 10 na dobe, więc nie bardzo mam kiedy odciagnac większej ilości tak, żeby w razie w Małemu nie "braklo"

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o co chodzi ale moj syn od nocy zaczyna ssac palce. W nocy myślałam , ze to głód ale jak go nakarmie i potem znowu ssie , kciuka 😕 chcę mu podmienic na smoka to gardzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 14:32

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek odkąd jesteśmy w domu jest tylko na piersi 😊 pije zazwyczaj 10 min, 15min to juz jest u niego maks. Je co 2,5 do 3 godz. W nocy dzis ciągiem przespał mi 6h 😯 i mimo ze próbowałam go obudzić, przewijałam, mizialam itp to nie i koniec on spi, nic go nie ruszalo 😅 mysle ze mimo iż krotko pije najada się moim mleczkiem bo we wtorek wieczorem wazyl 2710g, a dzis byla polozna i wazy 2810g. Takze pieknie przybiera.
    Narazie nie mogę narzekać na mojego synka, ale wiadomo dzieci są nie przewidywalne 🙈
    Jak lezal w szpitalu przez ten czas mam caly zamrażalnik mleka ściągniętego wiec spokojnie mogę sobie wyjsc gdzies sama 😉

Zulugula, Lalia, Ounai, calanthe, Ania81, Ladyo, kar_oliv, ZielonaHerbata, dmg111, Wik89, kic83, Gagatka, Annia, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    A w której dobie ruszyła ci laktacja?
    Miałam nie robić dygresji o innych wątkach, to tam w skrócie napiszę, że koleżanka urodziła bliźniaki i nie ma pokarmu, więc chcą ją wypisać ze szpitala, no bo skoro nie ma mleka dla dzieci, to po co ma tam leżeć...
    A mi się wydaje, że jej laktacja r tuszy z opóźnieniem, pewnie przez stres spowodowany tą sytuacją.
    U mnie laktacja ruszyła w 4-5 dobie. Ale dopiero w domu tak naprawdę. Bo w szpitalu nie mialam kompletnie nic.

edyciak., Gagatka lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    A ja nadal traktuje KP jako formę karmienia i nic więcej. Nie jest że lubię czy nie lubię, po prostu taka sama czynność do wykonania przy dziecku jak zmiana pieluchy. Może coś ze mną nie tak. 🤣 Brakuje trochę wolności takiej jak daje MM, ale przy butlach jest sporo roboty z myciem, wyparzaniem, podgrzewaniem itp.

Gagatko nie wiem co ta pediatra sobie wyobraża, że ty wyczarujesz to mleko czy co? 🤦🏼‍♀️ Bardzo dobrze jej odpowiedziałaś.
    Ja dopiero przy drugim dziecku poczułam miłość do kp. Pierwsze wolałam karmić mm. Ale przy pierwszym bardzo brakowało mi wolności, czasu dla siebie, czasu ze znajomymi itd. Teraz dojrzałam dużo bardziej do macierzyństwa i zmieniłam patrzenie na wiele spraw. Siedzenie w domu przestało mi tak przeszkadzać i wiem też jak szybko uciekają chwile z maluchem więc łapię każda z nich

Wik89, kic83, Annia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ja przez pierwszy miesiąc tez mialam pod górkę z sympatią do kp.. zazdroscilam mamom , które są na mm. karmienie trwalo godzinami, tak jak piszesz, ja nic innego nie robilam tylko Karmilam. Plakalam i karmilam. Potem nastąpił skok , po którym synek nie wisi już na cycu i ja tez sobie poukladalam to w głowie i teraz z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że polubilam kp :) może i u Ciebie będzie podobnie
    Zulu, miejmy nadzieję, że mój maluszek właśnie przechodzi skok rozwojowy i że potem będzie tak jak u was. 😁
    Widzę, że wchodzi już na wyższy level - patrzy się na twarz mamusi. 😉

Kar_oliv, mi ta pozycja naturalna nie bardzo wychodzi, bo mały zbyt mocno opiera się o moje przedramię, a ja nie dam rady go tak długo trzymać...

Pewnie bez pomocy laktacyjnej się nie obejdzie. A w dalszej kolejności doradca chustonoszenia..

kar_oliv lubi tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Nowe informacje
    Karmisz piersią? - możesz się szczepić
    http://cnol.kobiety.med.pl/pl/
    Tak, ale musisz podpisać papiery, że bierzesz odpowiedzialność za wpływ szczepionki na karmione dziecko

age.png

age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatko nie powinien nikt tak Ci mowic. U mnie u lekarze i polozne mowily tylko proszę się nie martwić, laktacja wkoncu ruszy i wtedy będzie Pani przynosiła mleczko ale wszystko na spokojnie. Nikt złego słowa nie powiedział ze z poczatku nie było go wcale. Fakt lekarze mowili ze dla wczesniaka pokarm matki jest jak antybiotyk i aby starać się karmić chociaż 3 miesiace. Ale tylko tyle, bez żadnej krytyki itp.

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Nie wiem o co chodzi ale moj syn od nocy zaczyna ssac palce. W nocy myślałam , ze to głód ale jak go nakarmie i potem znowu ssie , kciuka 😕 chcę mu podmienic na smoka to gardzi
    Normalny etap rozwoju. Potem będzie wpychać całą rękę. Nie zabieraj mu :)

Zulugula, Annia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagatko, ja przez taką terrorystkę się tak zrazilam, że nie chciałam już walczyć o laktacje. Powinno być więcej takich kobiet jak Ty, może wreszcie te stare prukwy by zrozumiały, że pewnych rzeczy się nie mówi bo to niegrzeczne. Dobrze zrobiłaś, wredny babsztyl!

Lalia, kar_oliv, Gagatka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Normalny etap rozwoju. Potem będzie wpychać całą rękę. Nie zabieraj mu :)

Myslisz? Ja się boję, że nagle glodny non stop :( bo teraz Karmilam, potem zasnął na rękach, po ok 20min odłożyłam na łóżku i się rozbudzil, zaczął ssać kciuka, chwile powalczylam żeby wziął smoka ale nie chcial i wzielam go do piersi i zjadl ponownie sporo.. to wszystko w czasie ok 30min, więc dziwne że az tak by zglodnial 😕 eh

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:52

Zulugula, Wik89 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:52

Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) . Spodziewalam się skoku 8/9 tydzien ale go chyba nie zauważyłam... chyba nie był jakiś bardziej marudny niz zwykle. Niedziela była ciężka ale to zrzucilam na barki chustonoszenia, że moze bardzo przeżył mimo że spał 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 15:05

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 23:57

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 23:57

Zulugula lubi tę wiadomość

‹‹ 2852 2853 2854 2855 2856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ