Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ZielonaHerbata wrote:O jeszcze słyszałam,że warto mieć termofor z pestek wiśni. Kosztuje grosze.
ZielonaHerbata, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Hej hej, my po usg bioderek. I niestety coś tam z prawym bioderkiem problem. Musimy kupić pieluszkę frejke i za 3 tyg kontrola
trochę się podłamałam
My tez mamy problem z jednym bioderkiemniby to częste u dziewczynek...
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
ZielonaHerbata wrote:O jeszcze słyszałam,że warto mieć termofor z pestek wiśni. Kosztuje grosze.
Ja też kupiłam ginexid ale ostatecznie używałam lactacydunapewno dużo podkładów typu bella mama, mi zeszło chyba z 10 opakowań
ZielonaHerbata, Lalia lubią tę wiadomość
Anet.kaa wrote:Dziewczyny, odnośnie probiotyku to dziś miałam telekonsultacje w sprawie zielonych kupek i lekarz pytał czy podaje probiotyk i abym go odstawiła bo jeśli nie ma wslazań medycznych a wg niego u Poli nie ma to on pracuje jakby za nią i zamiast ona wytwarzać swoją florę bakteryjną to ma ją sztucznie podawaną i działa to.na niekorzyść układu pokarmowego.
A jaki probiotyk podawałaś? My tez mamy zielone kupki ale to podobno efekt mm HIPP comfort, specjalnego na kolki i zaparcia...12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:Ja byłam 2 razy i jeszcze mam być 2x, ale najczęściej są 3h kontrole - do 6 tygodnia, do 12 tygodnia i około roku jak dziecko zaczyna chodzić. Niektórzy lekarze robią tak jak nasz, tzn dodatkowa kontrola ok pół roku.
-
Meggi110818 wrote:Aż tyle? Mi poszły 2 opakowania
Takale ja używałam nawet jak już mniej krwawiłam ale jakoś bardziej komfortowo mi było z tymi podkładami zamiast zwykłych podpasek
kar_oliv, Lalia, edyciak. lubią tę wiadomość
Suszarka wrote:Cześć dziewczyny!
Gagatko myślę o Tobie ciepło i trzymam za Was kciuki, jesteś bardzo dzielna! Wiem jak siedzenie w szpitalu dojeżdża psychikę, mam nadzieję że niedługo Was wypuszczą. Olcia jest śliczna po Mamie 😍
Widziałam też Polkę i Olka, jacy oni już duzi 😳
Ktoś pytał o witaminę D, ja daję Vigantol - podobno lepiej brać na trójglicerydach niż na oleju, bo nie powodują one bólu brzuszka u dziecka. Poza tym Coloflor Cesario kazali nam podawać Idze jak nas wypisywali.
U nas chyba lepiej, tzn. wczoraj miałam krytyczny dzień, płakałam bardzo, a na to wszystko przyszła położna. Dała mi jeszcze kilka rad w kwestii laktacji, kazała się nie denerwować bo wszystko jest podobno na dobrej drodze. Później jak poszła to płakałam znowu, ale mama mi powiedziała żebym próbowała się trochę ogarnąć bo później przez całe życie okres kiedy Iga była maleńka będę wspominać jako niekończące się łzy a chyba bym tego nie chciała. Zwłaszcza że jesteśmy obie zdrowe, i nic poważnego się nie dzieje. W czwartek możemy iść z Małą na pierwszy spacer, marzy mi się pojechać do babci zrobić jej niespodziankę. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Miałam dzisiaj teleporadę z lekarzem rodzinnym, dostałam skierowanie na kontrolną morfologię. Muszę tylko wymyślić kiedy pójdę ją zrobić 🙄
Może komuś się przyda takie info, na większą produkcję mleka położna kazała mi pić kompot z jabłek z goździkami i wyjadać te jabłka ugotowane.
Moje dziecko ma straszne czkawki po karmieniu z butli, zamówiłam jej butelkę Dr Brown i mam nadzieję że to pomoże ✊
Poza tym dzisiaj mieliśmy sesję noworodkową, a 13 lutego robimy chrzciny. Ogarniam imprezę jedną ręką w czasie karmienia 😂
Jak często macie czkawki? Moja też ma raz, dwa razy dziennie. Pomaga ta butelka? Mamy na razie butelki aventa.O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualny
-
Cały dzień na cycku, oszaleć idzie 🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️ Czy wasze dzieci jak zjedzą cycka do syta to też wygladaja jak na haju? Moja wywala oczy do góry, uśmiecha się z cyckiem w buzi i jest taka wiotka, że ciężko ją uchwycić bo leje się przez ręce 😁
dmg111, edyciak. lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny przyznaje ze nie nadrobiłam wszystkiego .. Ku mojej ogromnej radości Wyszliśmy do domu .. niestety chyba psychicznie niewiele się u mnie poprawiło..
Wyszliśmy wczoraj wieczorem - ja musiałam na własne zadanie bo lekarz nie chciał mnie puścić a tymi bólami głowy, a dziecko ma normalny wypis
Nawal przeszedł sam wiec to na plus teraz karmie mlekiem modyfikowanym i z dwa razy może trzy na dobę przystawiam po minucie dosłownie do każdej piersi bo mam jeszcze mleko wiec chce żeby chociaż trochę tej siary wypiła ..
Dookoła tej okropnej blizny po cc mam wielkiego siniaka .. nie miałam czegoś takiego po pierwszym cc .. jest wielki i na dole i na gorze blizny .. pod blizna ( na spojeniu ) mam dość mocno spuchnięte i nie wiem czy to normalne ..
Mąż kupił czekoladki i niby wszystko Ok ale mój baby blues widzi chyba same zle rzeczy bo nie powiedział ze jest ze mnie dumny ( po cc robię wszystko sama ) albo ze ładnie wyglądałam ( na wyjście ze szpitala zrobiłam delikatny makijaż ) nic , zero komentarza .. nie powiedział ze dziękuje za dziecko ani zupełnie zupełnie nic .. nagrzał w domu gotowa pizzę jak wrocilam ( pytał czy zamówić wiekszy obiad ale nie chciałam ) i mimo ze nie widzieliśmy się kilka dni przez ten szpital i wg to on sobie usiadł w kuchni i jadł patrząc się w telefon a ja sama w salonie.. w końcu mu powiedziałam ze może przyszedłby ze porozmawiamy i gadaliśmy ale co z tego jak w głowie już mam ze to na sile .. wolnego oczywiście nie wziął rano mnie obudził o 8 mówiąc ze jedzie do pracy ( pracuje u siebie mógł się inaczej zorganizować i nie jechać ) bałam się zostać sama z tymi popunkcyjnymi bólami głowy i zadzwoniłam po tatę .. siedzial ze mną a mąż powiedział mu ze wróci po 1,5 h.. wrócił po ponad 3 i nawet nie skomentował tego.. teraz jest w domu a ja siedzę sama z dziećmi ( bo dzieci śpią ) wiec skoro nie jest potrzebny to poszedł sobie do piwnicy i coś sprząta .. a jakby wstały i coś ma pomoc to mam dzwonić ..
Mąż był zarejestrować dziecko ( imię Mia ) pani urzędniczka aż wolała kierownika i razem próbowali go przekonać żeby zmienić imię .. ze będą ja dzieci miauczeć w szkole ( od miau kociego ) wrócił do domu i jak mi to powiedział to jest mi tak strasznie przykro ze mimo ze byłam pewna tego imienia to teraz już nie wiem czy dobrze zrobiliśmy
Mój syn nie ucieszył się na mój widok ciekawy był tylko siostry .. czuje ze straciłam z nim cała wiez która budowałam te prawie 3 lata .. jest dla mnie jakiś taki obcy .. i jakiś taki duży .. ( nie widziałam go z 5 dni ) nie chce się przytulać , nie słucha się wcale .. mówi do mnie „baba” bo przez te 5 dni był z babcia .. już sie zdążył widocznie ode mnie odzwyczaić ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 17:19
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Ounai wrote:Warto, ja mam dwa i często szły w ruch. Używałam tez przy zapaleniu piersi. W piekarniku już mam w ulubionych program "termofor"
-
Ewa88 wrote:Dziewczyny a te probiotyki to dajecie na układ pokarmowy??? Czy konkretnie na co??
Jesli chodzi o wit. D...to ten Vigantol to dokładnie jaki???