Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam u urofizjo. Rozejscie na 1cm, po moich 2 ciążach w zasadzie jest zamknięte, ale mięśnie jeszcze nie pracują tak jak powinny, więc jedziemy dalej z ćwiczeniami.
Jak wyszłam to okazało się, że auto zakopało mi się w śniegu i to jeszcze na górce. A w domu dziecko które nie chce tknąć butelki. Na szczęście jeden starszy Pan mi pomógł (niech mogłam zjechać w dół bo za mną sobie ktoś jeszcze zaparkował).Annia, edyciak., Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Enigva 🤭 Malwi jest wspaniała 😍😍😍 aż mężowi pokazałam! 😍😍😍 Nie szukasz dla niej męża? 😂
Zaklepuje, bedziemy mialy sliczne wnuki z takim przystojniakiem 😍😍Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Hahaha dziewczyny ledwo dzieci się porodziły i już targi matrymonialne. 🤣🤣🤣🤣
Malwinka cudna. 🥰
Suzi ty koniecznie musisz iść do psychologa bo to się może skończyć depresją. Działaj szybko. Przesyłam uściski i dobre myśli. Trzymaj i nie dawaj się.
Ja po tej krzywej śpię cały dzień. Czuję się jak zwłoki.
Mnie też męczy zgaga. Dzisiaj to koszmar. Trzymajcie kciuki za nas jutro bo mam wizytę i ciekawe jak tam moja szyjka. Oby się nie skracała. Może coś wymyśli na to stawianie brzucha.
Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
suzi1994 wrote:Mam jeszcze pytanie do mam po cc o zastrzyki clexane dostałam z 4 w szpitalu i receptę na 10 do domu.. receptę dostał każdy z automatu po cc i każdy na tyle samo sztuk .. myśle czy to konieczne to brać .. jak myślicie ? Po cc z synem nie brałam wcale a teraz dostałam te kilka sztuk w szpitalu .. nie wiem tylko czy brać tez w domu
Ja brałam w domu przez 10 dni.
Profilaktyka przeciwzakrzepowa nie jest obligatoryjna dla każdej kobiety po cesarskim cięciu. Jej zastosowanie jest dostosowane indywidualne. Skoro dostałaś takie zalecenie to musisz się kłuć w tym czasie.
Annia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Enigvaa wrote:Te dni jakos tak szybko mi mijaja ze nie mam kiedy Was dobrze nadrobic 🙈
Gagatko masz sliczna coreczke 😍
U nas dzisiaj byla polozna. Malwinka pieknie przybiera, wazy juz 3710, wiec od soboty przybrala 130g.
Niestety mi sie troche paprze rana, jeden szew popuscil wiec troszke dluzej bedzie sie goic, ale zszedl juz siniak i ogolem wyglada to calkiem dobrze 💪 chociaz marze zeby usiasc, ale jeszcze troche.
Bylam zaskoczona ta polozna, obejrzala mnie dokladnie, piersi, brzuch, krocze. Doradzila zeby starac sie karmic mala z dwoch piersi zeby nakrecac laktacje bo jest duza i zaraz moze jej zaczac brakowac mleczka.
[ Malwinka
Śliczna, ile ma włosów 😘Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Dziękuje dziewczyny za rady! Mleko niestety nie pomaga. Migdałów ani imbiru chwilowo nie mam w domu. Jutro może coś kupię w aptece. Pamietam, ze w ciazy z J. tez miałam z tym okropny problem, tylko nie pamiętałam ze to się zaczęło tak szybko! Jak sobie pomyśle ze mam się tak męczyć do końca maja/początku czerwca to aż mi słabo!
-
Ladyo wrote:Dziękuje dziewczyny za rady! Mleko niestety nie pomaga. Migdałów ani imbiru chwilowo nie mam w domu. Jutro może coś kupię w aptece. Pamietam, ze w ciazy z J. tez miałam z tym okropny problem, tylko nie pamiętałam ze to się zaczęło tak szybko! Jak sobie pomyśle ze mam się tak męczyć do końca maja/początku czerwca to aż mi słabo!
-
Suzi, myślę, że bardzo potrzebujesz wsparcia psychologa/terapeuty. Twoje uczucia są niepokojące, to niemożliwe, że przez 5 dni straciłaś więź z synem. Co do sytuacji z mężem, dla mnie jest niewyobrażalna... Nie mam pojęcia co w takiej sytuacji doradzić. Może terapia dla par? Bo dużo razy pisałaś, że mąż nie zajmuje się synem, krzyczy na niego, może on czuje się odepchnięty przez Ciebie? Nie wiem.
Ja miałam ogromne sińce na brzuchu, aż położna zrobiła mi zdjęcia żebym sobie mogła porównywać czy schodzi. Zeszło ładnie, nie przejmuj się.
Co do imienia, zawsze można zmienić jeśli macie wątpliwości. Moja kuzynka zmieniała tak po 2 tygodniach, a moja dobra koleżanka po pół roku nawet. 😛Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
SzalonaOna wrote:Dziewczynki, przypominam, że jutro dzień raportowania!
Ounai polubiłam za zamknięte rozejście!Ounai lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
kic83 wrote:Ja brałam w domu przez 10 dni.
Profilaktyka przeciwzakrzepowa nie jest obligatoryjna dla każdej kobiety po cesarskim cięciu. Jej zastosowanie jest dostosowane indywidualne. Skoro dostałaś takie zalecenie to musisz się kłuć w tym czasie.Annia lubi tę wiadomość
-
Suzi, cieszę się że już jesteście w domu. Czy głowa.nadal tak mocno boli?
Odnośnie męża, może po prostu siądź i porozmawiaj z nim o swoich odczuciach. Oni są bardzo prosci i pewnie nie domyśla się, jak powinien postąpić. Wspomnij mu, że istnieje coś twkiego jak.baby blues, że czujesz że go masz i oczekujesz innego zachowania. Mam nadzieje, że rozmowa poskutkuje i nie będziesz martwić się przez niego.
Odnośnie synka to mojej znajomej synek zachowywał się bardzo podobnie, widocznie dzieci tak to przeżywają na swój sposób. Jestem przelonana, że wszystko wróci do normy, daj mu i sobie czas
A Mia to piękne imie, sama o nim myślałamnie przejmuj się gadaniem głupich bab.
U nas prababcia hejtuje imie Pola ale mamy to gdzieś. To każdego indywidualna sprawa jak nazwie dziecko i dziwią mnie ludzie którzy mają czelność komentować takie cośedyciak., Lalia lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Byłam u urofizjo. Rozejscie na 1cm, po moich 2 ciążach w zasadzie jest zamknięte, ale mięśnie jeszcze nie pracują tak jak powinny, więc jedziemy dalej z ćwiczeniami.
Jak wyszłam to okazało się, że auto zakopało mi się w śniegu i to jeszcze na górce. A w domu dziecko które nie chce tknąć butelki. Na szczęście jeden starszy Pan mi pomógł (niech mogłam zjechać w dół bo za mną sobie ktoś jeszcze zaparkował).
Ja muszę rowerek do domu przytaszczyć.Ounai lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. My mieliśmy wizytę w niedziele i synek waży już 2700gram dostałam termin do szpitala na 27 stycznia decyzja podjęta zostanie w szpitalu co dalej bo jeśli będzie wszystko dobrze to mogą jeszcze zaczekać. Na chwile obecną wszystko ok. Przepływy wyszły 3 dobrze a 4 po lewej stronie ciężko było zmierzyć bo sie fale nakładały. Ale lekarka mówiła że mam się nie denerwować.
Brzuch już mi się obniżył. Sama położna wczoraj mówiła że juz pomału się zaczyna dziać. Już coraz bliżej poznania na żywo synka 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 20:39
kic83, Ounai, Iryska, Lalia, Nowastaraczka, calanthe, Karenira, kar_oliv, Inaa89, Zulugula, Ania81 lubią tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Nadzieja, pamiętam jak tu dołączyłaś a tu już prawie donoszona ciąża. Ale leci, wow!
Musiałam synowi kupić nową kurtkę zimową. Zepsuł mu się zamek a Carry nie chce przyjąć reklamacji online, więc musimy czekać aż otworzą galerie. Dobrze że jeszcze jakoś wcisnął się w kurtkę z zeszłego roku. -
Ounai
ten gryzak polecałaś?
https://mombella.pl/mombella-uspokajajacy-gryzak-dla-dzieci-mushroom-3Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ja dostałam 10 zastrzyków Clexane do domu. Koleżanka z sali nie dostała. Ale ja miałam straszliwe obrzęki, które nie schodziły po porodzie i niepokoiły lekarzy (wszystkich z wyjątkiem mojego). Ogólnie jestem zdania że z zaleceniami lekarzy się nie dyskutuje, na coś jednak studia kończyli... Zastrzyki to nic strasznego a lepiej sobie je zrobić niz mieć amputowaną mogę lub umrzeć z powodu zatoru.
Odnośnie czkawki, Iga ma tylko po karmieniu butelką albo jak się jej zimno zrobi. Jak je z butli to zasysa tak mocno że wciąga przy tym sporo powietrza, stąd uznałam że może warto spróbować z inną butelką. Dam znać jak wypróbujemy.Ounai lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022