Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasne Suszarko, dla mnie też zastrzyk przeciwkrzepliwy to nic strasznego. Zawsze też braliśmy przed długim lotem i robiliśmy sobie z mężem nawzajem, więc żadna filozofia to nie jest.
Suszarko a jak twoje obrzęki, zeszly już? Miałaś kontrolowana morfologię? Jak się czujesz fizycznie? Mam nadzieję, ze nastrój też wkrotce zacznie jakoś się poprawiać. 😘Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:Ja nie miałam wcale. Ani w szpitalu, ani w domu tym razem12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
A mnie coś tak od wczoraj bolą plecy, głównie odcinek lędźwiowy. I nie wiem,czy to przez rosnący brzuch,że jednak już jest spory i jest to obciążenie. Czy po prostu wychodzi brak.aktywnosci fizycznej takiej jak miałam wcześniej.
Jutro idę na masaż kobiet w ciąży do fizjoterapeuty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 21:54
Ounai lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:A mnie coś tak od wczoraj bolą plecy, głównie odcinek lędźwiowy. I nie wiem,czy to przez rosnący brzuch,że jednak już jest spory i jest to obciążenie. Czy po prostu wychodzi brak.aktywnosci fizycznej takiej jak miałam wcześniej.
Jutro idę na masaż kobiet w ciąży do fizjoterapeuty.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anet.kaa wrote:Suzi, cieszę się że już jesteście w domu. Czy głowa.nadal tak mocno boli?
Odnośnie męża, może po prostu siądź i porozmawiaj z nim o swoich odczuciach. Oni są bardzo prosci i pewnie nie domyśla się, jak powinien postąpić. Wspomnij mu, że istnieje coś twkiego jak.baby blues, że czujesz że go masz i oczekujesz innego zachowania. Mam nadzieje, że rozmowa poskutkuje i nie będziesz martwić się przez niego.
Odnośnie synka to mojej znajomej synek zachowywał się bardzo podobnie, widocznie dzieci tak to przeżywają na swój sposób. Jestem przelonana, że wszystko wróci do normy, daj mu i sobie czas
A Mia to piękne imie, sama o nim myślałamnie przejmuj się gadaniem głupich bab.
U nas prababcia hejtuje imie Pola ale mamy to gdzieś. To każdego indywidualna sprawa jak nazwie dziecko i dziwią mnie ludzie którzy mają czelność komentować takie coś
Dokladnie, tez nie czaje jak ktos sie z imion wysmiewa, wtf. Jeszcze komentowanie przy dzieciaczkach jak są małe. Każde imie piękne i tyle.
Edit : Maniewskiemu się teraz dziecko urodziło i też nazwali Mia, nie sadze ze przeszly im przez mysl takie glupoty jak ta baba w urzedzie gadalaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 22:27
kic83 lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Ja miałam na 10 dni po szpitalu, dla mnie to była jedna z gorszych rzeczy połogu, wbijanie igły w obolały po cięciu brzuch, brrr, chyba nigdy tego nie zapomnę.
Ja też... Płakałam wtedy z bezsilności, rana po CC, chodziłam zgięta w pół, do tego te zastrzyki w brzuch i jeszcze covid złapałam.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Iryska wrote:Ja miałam na 10 dni po szpitalu, dla mnie to była jedna z gorszych rzeczy połogu, wbijanie igły w obolały po cięciu brzuch, brrr, chyba nigdy tego nie zapomnę.
-
Sylwucha wrote:To mnie trochę Uspokoilas. My mamy kontrolę 8 tygodni od poprzedniej, czyli jakoś koło 20 lutego. Ale zmartwilam się, bo niektórzy mają raz, inni dwa, a u nas już 3. I myslalam, ze os nie tak. Dzięki Ounai.
My mieliśmy na 6tygodni i teraz pod koniec lutego mamy przyjść czyli 3 m-ce później.Sylwucha lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualny
-
Aniu, dziękuję że pytasz! ❤️ obrzęki zeszły prawie całkiem i jestem w szoku. Myślałam że przytyłam w ciąży na tyle dużo że nawet w łydki mi sporo poszło, a okazuje się że to wszystko była woda. Noszę już normalne buty! Dziwne uczucie widzieć swoje kostki 😂 jeszcze z tydzień i myślę że obrączka wejdzie na palec 😊
Fizycznie czuję się znacznie lepiej niż tydzień temu. Często jeszcze robi mi się słabo, ale już bez problemu wstaję do Igi, ogarniam drobne czynności domowe jak Mała śpi, jestem w stanie sama się umyć. Morfologię będę kontrolowała w przyszłym tygodniu, dzisiaj dostałam skierowanieLalia, Annia, Ounai, Zulugula, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
kic83 wrote:My mieliśmy na 6tygodni i teraz pod koniec lutego mamy przyjść czyli 3 m-ce później.
-
nick nieaktualnyU mnie ostatnie dni aktywne, aż ciężko mi usiąść na spokojnie na forum..
Jutro też lecę odebrać auto z warsztatu, a na 13.30 mamy szczepienie (5w1). Dowiem się ile moja mała klsueczka waży 😎 mam tylko nadzieję, że obejdzie się bez powikłań po szczepieniu.
Ciekawa też jestem czy waga mi coś spadła, bo jakoś mocno efektów nie widzęno ale nic, jestem wytrwała. Catering przedłużony do 18.02, nie ma zmiłuj
tym razem wzięłam z sobotami, zostaną mi tylko niedzielę do przygotowania posiłków 💪
-
Sylwucha wrote:To wszędzie jakoś inaczej. Od szpitala mialam po8 tygodniach, później znów po 8 tygodniach i w lutym będzie kolejna znów po 8 tygodniach od poprzedniej.
Rzeczywiście, ciekawe od czego to zależy.
Twoje Aniołki już śpią?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Szukałam karteczki na 3 miesiące Aleksa i obok niej leżała ta 😂 Dawno się tak nie uśmiałam 🤭
Może na 3 lata zestawie je ze sobą to się ziści 😀
Nowastaraczka, Lalia, Sylwucha, SzalonaOna, Annia, kar_oliv, Ounai, emdar, Zulugula, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Zerknelam na pierwsza stronę i wieksza czesc juz po mamowej czesci 😱 a pamietam jak na podium byla Ounai i Annia i myślalam o ile jeszcze ja mam czasu i kiedy to bedzie 🙈🙈
Suszarka ja po porodzie pierwszy raz w zyciu byłam taka spuchnięta, nogi masakra. I teraz za kazdym razem jak zerkam na stopy to myśle kurde ale mam super chude kostki 🤣Lalia, Annia, Enigvaa, Suszarka, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Rzeczywiście, ciekawe od czego to zależy.
Twoje Aniołki już śpią?
Zasnęły koło 21, wcześniej wypiły po solidnej flaszce więc trochę pośpią 😍 Teraz to naprawdę Aniołki 👼👼Nowastaraczka, Annia, kic83, Ounai, emdar, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Suszareczko, super, że do nas wróciłaś! ♥️ Przyznam, że mi Ciebie brakowało i żałowałam, że nie mamy kontaktu prywatnie 😉
Motylku, ja się boję jutro ważyć i mierzyć, przyznam, że sobie pofolgowalam 🙈 ale mówiłam do męża, że do końca połogu daję sobie jeszcze luz z jedzeniem, a potem biorę się za wszystko na poważnie 💪 mam do zrzucenia 5 kg, czyli tak naprawdę tylko 10 tygodni bardziej kontrolowanej pracy nad sobą przy założeniu, że będę chudła 0,5kg na tydzień 👌w czwartek będę też próbować kontaktować się z fizjoterapeutka, to się dowiem mam nadzieję co i jak z ćwiczeniami ☺️SzalonaOna, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Lenka
Oliwka
Tak sobie przysypialy jak oglądalismy wiadomości
Odkąd jedzą więcej, to naprawdę jest spoko że spaniem. Ale bawić też chcą się dłużej 😎SzalonaOna, calanthe, Annia, kar_oliv, kic83, Enigvaa, Lalia, emdar, Inaa89, Suszarka, Zulugula, Nowastaraczka, Ladyo, Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość