X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Emdar ja doskonale rozumiem twoją frustrację po takiej nocy. Nie bez powodu deprywacja snu jest wykorzystywana jako jedna z metod tortur... ☹️ Mam nadzieję, że Julek jak najszybciej w końcu przestanie się budzić... A myślałaś może o konsultacji z takim specjalista od snu dziecka? Gdzieś w internecie czytałam, że ludzie byli zadowoleni z tych usług. 🤔

Kicku udana noc całkiem!
    Też słyszałam o takich specjalistach od snu u dzieci, znajoma korzystała z tego i twierdzi że pomogli jej wyregulować sen dziecka np przez zmiane nawyków w ciągu dnia, które niby zaburzały jego rytm dobowy. Ale ile w tym prawdy że to działa, to nie wiem 🤷

emdar lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dobra noc nawet, coś tam się wiercił i mnie budził parę razy, ale jadł tylko o 5. To dziecko teraz jeszcze śpi, ja już leżę wyspana a ten śpi 😁

Annia, kic83, Lalia, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia
    cudowne masz te bliźniaczki, nie dość, że śliczne to jeszczs tak ładnie śpią 😊 fajnie się czyta te opisy ich indywidualnych cech charakteru , słodziaki 🤩

Suszarko
    miło czytac, że trochę lepiej już, a co do sytuacji z mężem, totalnie to rozumiem, ja też płakałam, bo myslalam, że nie najada się ode mnie, to minie wkrótce 😘

U nas rekord pobudek, bo 23, 1:20, 3:40, 6:30. Czyli 4 , bo poszłam spac o 21 jak tylko zasnął, bo bylam padnięta i bolała mnie glowa, plecy i nogi. Za duzo sobie nałożyłam wczoraj na siebie w tych krótkich momentach kiedy spal i dal się odlozyc, bo wczoraj wyjątkowo nie dal się odlozyc z rąk.

Dziś bardzo chcialabyn wziąć długą kąpiel😍 mam nadzieję, że się uda ✊

Sylwucha lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Annia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Też słyszałam o takich specjalistach od snu u dzieci, znajoma korzystała z tego i twierdzi że pomogli jej wyregulować sen dziecka np przez zmiane nawyków w ciągu dnia, które niby zaburzały jego rytm dobowy. Ale ile w tym prawdy że to działa, to nie wiem 🤷
    Ja też nie wiem, ale no jakby z tego co pisze Emdar to raczej nie ma wiele do stracenia, bo jak nie pomogą to i tak Julek nie śpi, a a nuż coś to da?
    Emdar a jak z twoim powrotem do pracy? Kiedy wracasz? Czy idziesz na wychowawczy?

Mój dzisiaj rano nie chce dospać, więc jestem senna. W ogóle jak w weekend tak się wyspałam obiektywnie to i tak byłam senna. Ja po prostu kocham spać. 😂

kic83, emdar lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 22:10

Lalia, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Annia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko... Ale to nie twoja wina, że dziecko 'odlatuje' dosłownie po MM. U nas było identycznie, po moim mleku lekki sen albo krzyki, dostawał MM i jeszcze w trakcie jedzenia odlatywał i można było iść spać. Po prostu mleko nasze nie jest takie treściwe jak MM i nie jest to twoja wina! Zobaczysz, że to wszystko z czasem się zmieni. Daj sobie czas. 😘

Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia prześliczne te Twoje aniołki ❤ sama za nastolatki myślalam jak fajnie byloby mieć taką siostrę bliźniaczkę 🤭

Dziewczyny, młody furczy w nocy z zatkanym noskiem kolejny raz. Podsmarowywałam mascia majerankowa ale efekt mega chwilowy. Jak dawałyscie krople z solą fizjo to na lezaco po kropelce czekać chwilę (na lezaco czy w pionie?) I na brzuszek? Co ktorys dzien peobujemy odkurzaczem ale nie zawsze te gile wychodzą 🙄
    Mam jeszcze sol morską disnemar, dziala tak jak sol fizjo czy bardziej nawilzajaco? I ile moge tego psikac?

Sylwucha lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 14:29

Zulugula, Lalia, Iryska, Olla95, Nowastaraczka, SzalonaOna, Sylwucha, calanthe, Tajka, kic83, Ounai, Ania81, Inga28, Ladyo, Inaa89, Enigvaa, dmg111, Annia lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar. Piękność. Jakie włoski. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰
    Przesyłam całusy.

kar_oliv lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie poduszek. Niby takie dziecko powinno spać na płasko, bez żadnych poduszek a widzę wszędzie, w każdym sklepie,że są poduszki typu motylek do wózka(niby służą do amortyzacji), poduszki klin do łóżeczka i takie poduszki całkowicie płaskie ( czy one nie są tylko dekoracja?)
    Wy macie jakieś poduszki ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar jaka cudna 😍 cała mama!

Herbatko my nie używamy poduszek. Slyszalam , ze Klin można dawać jak dziecko bardzo ulewa, motylek jak główka nie jest w osi ciała np w foteliku, a te płaskie to dla starszaka może, w kazdym razie taki niemowlak nie powinien jeszcze spać na podusi

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam album taki do wypełniania z najważniejszych chwil życia itp. Z poczatku nie chcialam kupowac, bo wszystkie , które widzialam były kiczowate i miały jakies bez sensu te pytania 🤪 a tu trafilam na allegro na jakis co wydawał się spoko, kosztowal niecale 30zl i właśnie przyszedl i jest super! Ładna szata graficzna, dość przemyślane te strony i opisy, nie mogę się doczekac uzupelniania 😁😁

Nowastaraczka, kar_oliv, Lalia, dmg111, Julik lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 22:10

Lalia lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Motylku, a ile Ty kcal jesz? Bo przecież Ty codziennie trenujesz plus zajmujesz się dziećmi, więc może dlatego nie chudniesz, że masz za mało kcal w diecie? Ja bez treningów zjadam ok 2200kcal (dieta 2000kcal + coś tam chapsnę z lodówki)

Marta pięknie mi spała w łóżeczku. Jestem dumna. Jak się tak utrzyma przez kilka dni to po karmieniu będę ją też odkładać :D
    Konsultowałam się z dietetykiem, obliczył na podstawie moich ćwiczeń i aktywności, że powinnam zajadać 1500kcal plus 100g białka dziennie (odżywkę). Tak też robię. Ale waga idzie w dół, tylko nie jakoś spektakularnie. Jest dobrze!

• Nowastaraczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Zamowilam album taki do wypełniania z najważniejszych chwil życia itp. Z poczatku nie chcialam kupowac, bo wszystkie , które widzialam były kiczowate i miały jakies bez sensu te pytania 🤪 a tu trafilam na allegro na jakis co wydawał się spoko, kosztowal niecale 30zl i właśnie przyszedl i jest super! Ładna szata graficzna, dość przemyślane te strony i opisy, nie mogę się doczekac uzupelniania 😁😁
    Pokaaaż!

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Meggi110818 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Właśnie Tomek obudzil się po 20min ... a taki był padnięty. ten dzień tez będzie ciekawy widzę 🤪🤪

Z drugiej strony chwała temu co wymyslil te maty edukacyjne. Potrafi sam się bawić nawet do 40 min🤭

Od którego tygodnia dziecko może być na takiej macie? Dostaliśmy kontrastową z campola i nie wiem od kiedy mogę Małą położyć na niej. Niby na macie jest 0+

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie poduszek. Niby takie dziecko powinno spać na płasko, bez żadnych poduszek a widzę wszędzie, w każdym sklepie,że są poduszki typu motylek do wózka(niby służą do amortyzacji), poduszki klin do łóżeczka i takie poduszki całkowicie płaskie ( czy one nie są tylko dekoracja?)
    Wy macie jakieś poduszki ?

Moja śpi na płasko. Czasami chicco z jednej strony mam o stopień wyżej jak wypije bardzo dużo jedzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 09:57

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. No u mnie nocka fajna. Mała spała 22:30-4, 4:30-9. Więc luzik.

Zaraz ogarniam mieszkanko, bo na 13.30 te szczepienie. Troszkę się stresuje, ale musi być dobrze.

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Od którego tygodnia dziecko może być na takiej macie? Dostaliśmy kontrastową z campola i nie wiem od kiedy mogę Małą położyć na niej. Niby na macie jest 0+

My kupilismy=zaczęliśmy kłaść jak mial 5 tyg. Kłaść mozesz juz teraz ale raczej jeszcze nie będzie zainteresowany. U nas początkowo tak średnio byl zainteresowany, potem wytrzymywal sam tyle co zrobilam i zjadlam śniadanie 😄 ale z nami bawil się na macie. a teraz uwielbia nawet sam byc na niej. My mamy matę z czarno białymi pałąkami i same te pałąki są atrakcją, a ostatnio dowiesilam kilka kart kontrastowych i patrzy jak zaczarowany i macha rączkami i nogami 😀

Meggi110818 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu mój progres. 14 dni i - 1,8kg 💪 jest dobrze! :)

18590094f71d.jpg

calanthe, Angie1985, Zulugula, Iryska, kar_oliv, kic83, Ania81, emdar, Lalia, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość

‹‹ 2892 2893 2894 2895 2896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ