X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Emdar ja doskonale rozumiem twoją frustrację po takiej nocy. Nie bez powodu deprywacja snu jest wykorzystywana jako jedna z metod tortur... ☹️ Mam nadzieję, że Julek jak najszybciej w końcu przestanie się budzić... A myślałaś może o konsultacji z takim specjalista od snu dziecka? Gdzieś w internecie czytałam, że ludzie byli zadowoleni z tych usług. 🤔

Kicku udana noc całkiem!
    Też słyszałam o takich specjalistach od snu u dzieci, znajoma korzystała z tego i twierdzi że pomogli jej wyregulować sen dziecka np przez zmiane nawyków w ciągu dnia, które niby zaburzały jego rytm dobowy. Ale ile w tym prawdy że to działa, to nie wiem 🤷

emdar lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dobra noc nawet, coś tam się wiercił i mnie budził parę razy, ale jadł tylko o 5. To dziecko teraz jeszcze śpi, ja już leżę wyspana a ten śpi 😁

Annia, kic83, Lalia, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia
    cudowne masz te bliźniaczki, nie dość, że śliczne to jeszczs tak ładnie śpią 😊 fajnie się czyta te opisy ich indywidualnych cech charakteru , słodziaki 🤩

Suszarko
    miło czytac, że trochę lepiej już, a co do sytuacji z mężem, totalnie to rozumiem, ja też płakałam, bo myslalam, że nie najada się ode mnie, to minie wkrótce 😘

U nas rekord pobudek, bo 23, 1:20, 3:40, 6:30. Czyli 4 , bo poszłam spac o 21 jak tylko zasnął, bo bylam padnięta i bolała mnie glowa, plecy i nogi. Za duzo sobie nałożyłam wczoraj na siebie w tych krótkich momentach kiedy spal i dal się odlozyc, bo wczoraj wyjątkowo nie dal się odlozyc z rąk.

Dziś bardzo chcialabyn wziąć długą kąpiel😍 mam nadzieję, że się uda ✊

Sylwucha lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Też słyszałam o takich specjalistach od snu u dzieci, znajoma korzystała z tego i twierdzi że pomogli jej wyregulować sen dziecka np przez zmiane nawyków w ciągu dnia, które niby zaburzały jego rytm dobowy. Ale ile w tym prawdy że to działa, to nie wiem 🤷
    Ja też nie wiem, ale no jakby z tego co pisze Emdar to raczej nie ma wiele do stracenia, bo jak nie pomogą to i tak Julek nie śpi, a a nuż coś to da?
    Emdar a jak z twoim powrotem do pracy? Kiedy wracasz? Czy idziesz na wychowawczy?

Mój dzisiaj rano nie chce dospać, więc jestem senna. W ogóle jak w weekend tak się wyspałam obiektywnie to i tak byłam senna. Ja po prostu kocham spać. 😂

kic83, emdar lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 22:10

Lalia, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko... Ale to nie twoja wina, że dziecko 'odlatuje' dosłownie po MM. U nas było identycznie, po moim mleku lekki sen albo krzyki, dostawał MM i jeszcze w trakcie jedzenia odlatywał i można było iść spać. Po prostu mleko nasze nie jest takie treściwe jak MM i nie jest to twoja wina! Zobaczysz, że to wszystko z czasem się zmieni. Daj sobie czas. 😘

Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia prześliczne te Twoje aniołki ❤ sama za nastolatki myślalam jak fajnie byloby mieć taką siostrę bliźniaczkę 🤭

Dziewczyny, młody furczy w nocy z zatkanym noskiem kolejny raz. Podsmarowywałam mascia majerankowa ale efekt mega chwilowy. Jak dawałyscie krople z solą fizjo to na lezaco po kropelce czekać chwilę (na lezaco czy w pionie?) I na brzuszek? Co ktorys dzien peobujemy odkurzaczem ale nie zawsze te gile wychodzą 🙄
    Mam jeszcze sol morską disnemar, dziala tak jak sol fizjo czy bardziej nawilzajaco? I ile moge tego psikac?

Sylwucha lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 14:29

Zulugula, Lalia, Iryska, Olla95, Nowastaraczka, SzalonaOna, Sylwucha, calanthe, Tajka, kic83, Ounai, Ania81, Inga28, Ladyo, Inaa89, Enigvaa, dmg111, Annia lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar. Piękność. Jakie włoski. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰
    Przesyłam całusy.

kar_oliv lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie poduszek. Niby takie dziecko powinno spać na płasko, bez żadnych poduszek a widzę wszędzie, w każdym sklepie,że są poduszki typu motylek do wózka(niby służą do amortyzacji), poduszki klin do łóżeczka i takie poduszki całkowicie płaskie ( czy one nie są tylko dekoracja?)
    Wy macie jakieś poduszki ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar jaka cudna 😍 cała mama!

Herbatko my nie używamy poduszek. Slyszalam , ze Klin można dawać jak dziecko bardzo ulewa, motylek jak główka nie jest w osi ciała np w foteliku, a te płaskie to dla starszaka może, w kazdym razie taki niemowlak nie powinien jeszcze spać na podusi

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam album taki do wypełniania z najważniejszych chwil życia itp. Z poczatku nie chcialam kupowac, bo wszystkie , które widzialam były kiczowate i miały jakies bez sensu te pytania 🤪 a tu trafilam na allegro na jakis co wydawał się spoko, kosztowal niecale 30zl i właśnie przyszedl i jest super! Ładna szata graficzna, dość przemyślane te strony i opisy, nie mogę się doczekac uzupelniania 😁😁

Nowastaraczka, kar_oliv, Lalia, dmg111, Julik lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 22:10

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Motylku, a ile Ty kcal jesz? Bo przecież Ty codziennie trenujesz plus zajmujesz się dziećmi, więc może dlatego nie chudniesz, że masz za mało kcal w diecie? Ja bez treningów zjadam ok 2200kcal (dieta 2000kcal + coś tam chapsnę z lodówki)

Marta pięknie mi spała w łóżeczku. Jestem dumna. Jak się tak utrzyma przez kilka dni to po karmieniu będę ją też odkładać :D
    Konsultowałam się z dietetykiem, obliczył na podstawie moich ćwiczeń i aktywności, że powinnam zajadać 1500kcal plus 100g białka dziennie (odżywkę). Tak też robię. Ale waga idzie w dół, tylko nie jakoś spektakularnie. Jest dobrze!

• Nowastaraczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Zamowilam album taki do wypełniania z najważniejszych chwil życia itp. Z poczatku nie chcialam kupowac, bo wszystkie , które widzialam były kiczowate i miały jakies bez sensu te pytania 🤪 a tu trafilam na allegro na jakis co wydawał się spoko, kosztowal niecale 30zl i właśnie przyszedl i jest super! Ładna szata graficzna, dość przemyślane te strony i opisy, nie mogę się doczekac uzupelniania 😁😁
    Pokaaaż!

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Meggi110818 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Właśnie Tomek obudzil się po 20min ... a taki był padnięty. ten dzień tez będzie ciekawy widzę 🤪🤪

Z drugiej strony chwała temu co wymyslil te maty edukacyjne. Potrafi sam się bawić nawet do 40 min🤭

Od którego tygodnia dziecko może być na takiej macie? Dostaliśmy kontrastową z campola i nie wiem od kiedy mogę Małą położyć na niej. Niby na macie jest 0+

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie poduszek. Niby takie dziecko powinno spać na płasko, bez żadnych poduszek a widzę wszędzie, w każdym sklepie,że są poduszki typu motylek do wózka(niby służą do amortyzacji), poduszki klin do łóżeczka i takie poduszki całkowicie płaskie ( czy one nie są tylko dekoracja?)
    Wy macie jakieś poduszki ?

Moja śpi na płasko. Czasami chicco z jednej strony mam o stopień wyżej jak wypije bardzo dużo jedzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 09:57

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. No u mnie nocka fajna. Mała spała 22:30-4, 4:30-9. Więc luzik.

Zaraz ogarniam mieszkanko, bo na 13.30 te szczepienie. Troszkę się stresuje, ale musi być dobrze.

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Od którego tygodnia dziecko może być na takiej macie? Dostaliśmy kontrastową z campola i nie wiem od kiedy mogę Małą położyć na niej. Niby na macie jest 0+

My kupilismy=zaczęliśmy kłaść jak mial 5 tyg. Kłaść mozesz juz teraz ale raczej jeszcze nie będzie zainteresowany. U nas początkowo tak średnio byl zainteresowany, potem wytrzymywal sam tyle co zrobilam i zjadlam śniadanie 😄 ale z nami bawil się na macie. a teraz uwielbia nawet sam byc na niej. My mamy matę z czarno białymi pałąkami i same te pałąki są atrakcją, a ostatnio dowiesilam kilka kart kontrastowych i patrzy jak zaczarowany i macha rączkami i nogami 😀

Meggi110818 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu mój progres. 14 dni i - 1,8kg 💪 jest dobrze! :)

18590094f71d.jpg

calanthe, Angie1985, Zulugula, Iryska, kar_oliv, kic83, Ania81, emdar, Lalia, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość

‹‹ 2892 2893 2894 2895 2896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ