X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja- a nie możesz jechać do swojego lekarza prowadzącego ? Lub chociaż do niego zadzownic i się skonsultować?

Ula- ja właśnie na takim samym początku ciąży tez miałam takie migreny i niestety nic nie pomagało. Trzeba jakoś przemeczyc.

Ulaa lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Dziewczyny, co na migrenowy ból głowy na początku ciąży?
    Paracetamol niestety mi nie pomaga, wzięłam wczoraj 2 tabletki, dzisiaj z rana też 2 tabletki.. I dalej się męczę, już trzeci dzień 😔
    Piję wodę, dużo odpoczywam..
    Mi pomagalo smarowanie amolem i zimne oklady 😘 trzymaj sie, wiem jaki to ból.
    Może bedziesz miała jak ja - ataki tylko na poczatku ciazy jak hormony zaczely szaleć a pozniej cala ciaza bez, tylko czasem delikatny bol glowy ktory znikal po jednym paracetamolu ❤ teraz niestety powrocily ale poki co odpukać jest mniej i mniej intensywnie 💕

Ulaa lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mam dziwne pytanie xD. Kiedy wychodzicie na spacer? Chodzi mi o to czy po jedzeniu, czy przed? Wczoraj byliśmy z pół godziny po jedzeniu i Małej się ulało w trakcie spaceru. Czy tak może być? Nie wiem czy nie powinnam w takim razie dłużej odczekać? Czy chodzić na spacery przed karmieniem?

O ❤️
    Z ❤️
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa, Jednorożcu współczuję migren. Też mi się zdarzał taki ból głowy w pierwszym trymestrze. Apap na mnie zbytnio nie działa i nie pomagał. Za to przyklejałam sobie plastry chłodzące na czoło i chodziłam albo leżałam z nimi przez kilka godzin. Trochę pomagały.

Jednorożcu, a Twój małżonek nie może sobie ogarnąć obiadu gdzie indziej skoro Ty ledwo na nogach stoisz? O tej 13:00 to jeszcze Tobie powinien przywieźć w takiej sytuacji, żeby Cię odciążyć. Dla mnie to nie do pomyślenia. Ja wczoraj zrobiłam pranie, obiad (a i tak część miałam z dnia poprzedniego), posprzątałam raptem dwie półki w łazience, żeby mieć miejsce na przyszłe pieluchy, podkłady poporodowe itp. Potem się poskarżyłam, że się zmęczyłam i trochę mnie plecy bolą to mój mąż stwierdził, że nie powinnam się tak przemęczać. Wg niego zamiast się tak forsować powinnam odpocząć i poleżeć.

ZielonaHerbata, Nowastaraczka, Ounai, Lalia, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak karmicie to nie wolno jesc kanapek z serem i ogorkiem. Malwa dostala ogorkiem w czolo 😂

Nowastaraczka, Anet.kaa, Ladyo, Gagatka, kic83, Lalia, Zulugula, calanthe, kar_oliv, Wik89, dmg111, Nikaa92, emdar lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 21 stycznia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pomoc i porady dziewczyny, zaraz muszę jechać do sklepu to podjadę do apteki kupię plastry chłodzące i amol.
    Będę się jakoś ratować 😓

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam dziś pospać mężowi i nie budziłam go do dziecka, a on mi mówi "nie rób mi tak więcej, obudziłem się o 5 i nie wiedziałem co mam ze sobą zrobić" 😂 i dodał "budź mnie chociaż raz w nocy, żebym wiedział że wszystko jest ok"

Nowastaraczka, Lalia, Zulugula, calanthe, kar_oliv, dmg111, Nikaa92, emdar lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy z Alą na badaniu słuchu, jest w dolnej granicy normy, ale w normie, następna kontrola w czerwcu i tak do 2 roku życia. A zaraz lecimy na szczepienie. Trzymajcie kciuki

Ounai, Lalia, calanthe, kar_oliv, Wik89, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Znowu mam dziwne pytanie xD. Kiedy wychodzicie na spacer? Chodzi mi o to czy po jedzeniu, czy przed? Wczoraj byliśmy z pół godziny po jedzeniu i Małej się ulało w trakcie spaceru. Czy tak może być? Nie wiem czy nie powinnam w takim razie dłużej odczekać? Czy chodzić na spacery przed karmieniem?
    Po karmieniu inaczej wylaby z głodu. Na początku też jej się ulewalo dlatego zawsze mam w wózku tetre pod głowa i druga w ręce żeby ją wytrzeć

Ula, pij dużo wody ibuprom jedź, będzie lepiej. Plastry apap, mi też pomagały kostki lodu wielorazowe np z Pepco (nie są tak zimne jak lód i nie topią się) zawinięte w ręczniczek albo ścierkę kuchenna i na głowę i leżeć.

Enigva, moja też nieraz dostała jakimś serkiem wiejskim albo zupą 😂 najgorzej jak na włosy spadnie 😂😂😂

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Nadzieja94 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Nadzieja- a nie możesz jechać do swojego lekarza prowadzącego ? Lub chociaż do niego zadzownic i się skonsultować?

Ula- ja właśnie na takim samym początku ciąży tez miałam takie migreny i niestety nic nie pomagało. Trzeba jakoś przemeczyc.
    Moja lekarka nie pracuje w tyg w Poznaniu. Konsultowałam to z nia wczoraj jak bylam na Polnej bo to ona kazała mi tam pojechać i bardzo się nią i lekarzami na izbie przyjęć zawiodłam niestety.. Eh

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Hej dziewczyny. Wczoraj byłam już tak wymęczona że wczorajszy dzień to masakra.
    Lekarz mnie zbadał stwierdził infekcje że to nie wody płodowe ale okazało sie że mam rozwarcie na opuszek nie na pół źle zrozumiałam za pierwszym razem. Lekarz nie zapytał się nawet tylko sam z siebie zrobił masaż szyjki po którym zaczęłam dosyć mocno krwawić żywą krwia jak w czasie miesiaczki i bolalo mnie podbrzusze. Zgłosiłam to im to powiedzieli ze tak po badaniu może być. Na usg okazało się że wody są w normie ale na dolnej granicy przepływy było ciężko zbadać bo mały był źle ułożony i nie chciał współpracować. Poprosiłam od nich podpaske bo wkladka zrobiła się cała czerwona normalnie żywa krew jak na miesiaczke i do tego ból brzucha doszedł wypuścili mnie do domu z zaleceniami ze konrola za tydzien u lekarza ktg 2x w tyg i liczenie ruchów.
    Dzisiaj rano się obudziłam cała obolała ciagnie mnie wszystko w pachwinach spojeniu i pochwie i plecach krew zamieniła sie w maź z kawałkami czegoś brązowego zbitego i wyglada to jak kupa przepraszam za określenie. Ledwo chodzę a jak zmieniam pozycje leżenia to jest też masakra.. Jestem cała w stresie. Bo w adnotacjach napisali że gdyby pojawiło się krwawienie plamienie bóle skurcze to mam jechać do szpitala a ja to krwienie miałam u nich na miejscu przecież. Jeszcze lekarz powiedział że teraz rozwarcie może się powiększać i moga być skurcze. Całkiem jestem nie zadowolna ze szpitala na Polnej myślałam że mają tam inne podejście tym bardziej że nie jestem z Poznania.chyba że to tylko na izbie tak to wygląda. Ktg wyszło prawidłowo
    Ja myślę, że zrobił Ci masaż boki masz mało wód. A po takim masażu jak Ty nie masz żadnego rozwarcia (opuszek to nic) to akcja może się i dwa tygodnie rozkręcać. Napisz do swojego lekarza. A to o czym mówisz to czop śluzowy :)

Jednorożec, a jak nie będziesz mieć obiadu gotowego to co? Matko, przecież to dorosły chłop. Zadzwoń do niego, powiedz ze źle się czujesz i niech zje na mieście i przy okazji Tobie podrzuci porcję. Albo niech sobie zrobi kanapki. Przestań go niańczyć, bo tak go uczysz, a potem on nie chce Ci pomagać i zabiera tylek po pracy do rodziny. Przepraszam, że tak ostro, ale naprawdę nie mogę uwierzyć w to co czytam.

Jednorożec89, Karenira, ZielonaHerbata, Suszarka lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    U nas też wieje okropnie. Chodzicie na spacery z dziećmi w taki wiatr?
    Ja codziennie chodzę ale nie mam wyjścia, syn nie chce jeszcze sam z przedszkola wracać 😂

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai i co umówiłaś się do dermatologa? Tak się czujesz?

mhsvej28dzyxqzel.png
  • kic83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:

Meggi
    różnie, ale zazwyczaj ja wychodzę jak Aleks się wyśpi, czyli po drzemce. Dziś spał w domu rano 1,5 h, pocyckał, zrobił kupę, poleżał na macie i wyszliśmy. Mój lubi spacery i jest bacznym obserwatorem liści, drzew, itp. Po godzinie patrzenia idzie zazwyczaj w kimę, ale nie zawsze.
    Wiem, że dziewczyny zazwyczaj wychodzą z maluchami żeby te spały i miały czas dla siebie, bądź żeby dzieci w końcu spały ,bo śpią tylko w wózku ,ale u nas jest inaczej.

Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Nadzieja94 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja myślę, że zrobił Ci masaż boki masz mało wód. A po takim masażu jak Ty nie masz żadnego rozwarcia (opuszek to nic) to akcja może się i dwa tygodnie rozkręcać. Napisz do swojego lekarza. A to o czym mówisz to czop śluzowy :)

Jednorożec, a jak nie będziesz mieć obiadu gotowego to co? Matko, przecież to dorosły chłop. Zadzwoń do niego, powiedz ze źle się czujesz i niech zje na mieście i przy okazji Tobie podrzuci porcję. Albo niech sobie zrobi kanapki. Przestań go niańczyć, bo tak go uczysz, a potem on nie chce Ci pomagać i zabiera tylek po pracy do rodziny. Przepraszam, że tak ostro, ale naprawdę nie mogę uwierzyć w to co czytam.
    No właśnie tylko że on o tych wodach powiedział juz po masażu bo najpierw miałam badanie na fotelu a potem usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 12:55

Starania od2016r.
    11.2018r. 💔👼
    04.2020r.💔👼
    25.07.2022r.💔👼
    9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
    Bozinko miej nas w opiece 🙏

18.08.2022r beta 4,1 próg 4
    22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
    24.08.2022r beta 137 próg 20
    26.08.2022r beta 415 próg 29
    29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
    31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
    9.09.2022r jest okruszek jest 💓
    Rośnij okruszku ❤
    20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
    Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
    8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
    16.01.23r 960gram cudu córeczki
    Nadii 🥰
    2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷

Oliwier💙
    event.png

Nadia💗
    s-event.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

A nic nie szkodzi :) wiem że go rozpieściłam ale ja mam też taki głupi charakter że jeszcze gotowa jestem mieć wyrzuty sumienia że o chłopa nie dbam.

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko my wychodzimy w każdą pogodę, oprócz deszczu czy -15. Ale i w padającym śniegu przy -7 byliśmy, jak i przy dużym wietrze chodzimy. Ale dzisiaj nie idę bo za bardzo paznokcia wycięłam i mnie boli. Siedzę z wywalona stopa z przymoczkiem z Octeniseptu. Ale się załatwiłam.

Kicku, jak Aleks się zmienia! Niesamowite! Takiemu przystojniakowi można wybaczyć te pobudki.

Ja też miałam pobodukę po 2.5 h i po 3h, później o 7 przyszli moi rodzice bo musiałam wyjść coś załatwić w mieście z samego rana, więc nie było dalszego spania. Ale w nocy nie wchodzę, bo później się totalnie rozbudzam.

Emdar, Ounai, czyli Ci trenerzy snu opierają się na takich okropnych metodach jak np że jak dziecko płacze i się przebudziło to ma płakać aż nie zaśnie samo? Jeśli to jest ta metoda, to okropne, nie wiedziałam, że o to chodzi.

Dziewczyny ile Wy piszecie! Nie wyrabiam!

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, my po jedzeniu i najlepiej na półśpiąco żeby dał sobie czapkę ubrać bez większej awantury 😂

Enigva, zapiekanek też nie wolno, bo bułka się kruszy dziecku na włosy 😂😂😂

Enigvaa, Ounai lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    No właśnie tylko że on o tych wodach powiedział juz po masażu bo najpierw miałam badanie na fotelu a potem usg
    A jesteś pewna, że to był masaż? Bo oni w szpitalach dość brutalnie sprawdzają te rozwarcia...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Emdar, Kic, Ounai jesteście boskie matki, serio. Wiem, że mama to mama i czy chce czy nie to po prostu musi dać radę, ale chcę żebyście wiedziały, że jesteście wspaniale 😘

Zulu, udanego wyjazdu 🏝️😂

Kar, my jutro kończymy 5 tydzień! 😲 Czyżby tak jak u Zulu tydzień temu było marudzenie, a w tym tygodniu skok? 😁

Meggi, mam identyczny kombinezon i Olek ma normalnie ubrane to co po domu (body długi rękaw, spodnie, skarpetki) i zakładam mu do tego czapkę i tyle. Na początku nawet nie wkładałam mu rączek w rękawki, bo był za mały, teraz sięgają mu tak do połowy 😅 nie przykrywam już żadnym kocykiem tylko zasuwam tą osłonę na gondoli 👍

Ja drogie Mamy stwierdziłam, że nowy dzień, nowa szansa, że będzie lepiej, więc Olek wydoił dwa cyce do dna i śpi od 8, mąż śpi obok na łóżku, a ja wstałam, ogarnęłam siebie, ogarnęłam zmywarkę, względnie mieszkanie, zjadłam śniadanie i pije kawę 💪 zaraz się zbieram do sklepu, bo planuję dzisiaj zrobić żurek 👌
    Luz, przecież wiecznie to nie będzie trwać :)

Meggi ja mam podobny tylko z cottonmoose i nic nie ubieram pod spod dodatkowo i albo cienki kocyk na wierzch (bambus) albo pokrywa gondoli.

Lalia lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 2903 2904 2905 2906 2907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: