Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikaa92, nie pomogę z tym burczeniem, przelewaniem w brzuchu itd, ale nasz Julek też miał okres bardzo małego jedzenia. To trwało gdzieś ze 3 miesiące ( zaczęło się jak miał koło 2,5msca, skończyło jak miał koło pol roku). Nie pamiętam już liczbowo jak to było,ale zjadał (po naprawdę mocnych naszych staraniach i cudowaniach)jakieś 2/3 zalecanej do jego wieku porcji. Czasem jeszcze mniej,i to znacznie mniej. Był całkowicie na moim(odciąganym)mleku, więc doskonale wiedziałam ile zjada. Nie spadał z wagi, dobrze przybierał, siku, kupy robił normalnie. Lekarz ocenił żeby dać mu spokój, i przeczekać. I faktycznie mu przeszło. Teraz za to futruje(niestety przeważnie w nocy,próbujemy go przestawić na dzień, na razie bez rezultatów) za dwoje dzieci. Wiem jakie to bywa dla Ciebie frustrujące,ale jeśli nie spada z wagi i nadal przybiera (w swoim tempie, to przecież może być 25 centyl) to uzbrój się w cierpliwość. Oczywiście jak coś niepokojącego zacznie się dziać (spadek wagi, brak przyrostu, brak kupek,siku) to skonsultuj się z pediatrę. Trzymam za Was kciuki ✊42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Mój Aleksander ma dziś 3 m-ce 💙
[urllWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 08:27
emdar, Zulugula, Meggi110818, kar_oliv, Nowastaraczka, Iryska, KarolinaMaria, Lalia, Nikaa92, Angie1985, Inga28, calanthe, Ladyo, Ania81, Sylwucha, Karenira, Enigvaa, SzalonaOna, Maniaaa., Gagatka, Ounai, Annia, Inaa89, Wik89, Suszarka, dmg111, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Jutro kończymy 9tydzien, tli się nadzieja 🤭
Kar jak nocka u Ciebie?
Dobrze 😁 Były 2 karmienia jedno ok.1 drugie po 3 i spałyśmy do 7:45 😁 Oczywiście po tej 3 trzeba było lulać bo szły bączki i się prężyła, pobujałam w chicco i włączyłam jej królika czy tam zająca mruumi z dźwiękiem suszarki do włosów i gdzieś 4:30 zasnęła ale się strasznie wierci i wygina przez sen.Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Dobrze 😁 Były 2 karmienia jedno ok.1 drugie po 3 i spałyśmy do 7:45 😁 Oczywiście po tej 3 trzeba było lulać bo szły bączki i się prężyła, pobujałam w chicco i włączyłam jej królika czy tam zająca mruumi z dźwiękiem suszarki do włosów i gdzieś 4:30 zasnęła ale się strasznie wierci i wygina przez sen.
Moja to samo, niespokojnie śpi mocnoO ❤️
Z ❤️ -
Napisałam poprzedni post, dodałam a mąż przyniósł Olka, haha 🤦♀️😂
Kic, ale Twój Aleksander to ładny chłopiec 😍😍😍kic83, Wik89 lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:Nikaa92, nie pomogę z tym burczeniem, przelewaniem w brzuchu itd, ale nasz Julek też miał okres bardzo małego jedzenia. To trwało gdzieś ze 3 miesiące ( zaczęło się jak miał koło 2,5msca, skończyło jak miał koło pol roku). Nie pamiętam już liczbowo jak to było,ale zjadał (po naprawdę mocnych naszych staraniach i cudowaniach)jakieś 2/3 zalecanej do jego wieku porcji. Czasem jeszcze mniej,i to znacznie mniej. Był całkowicie na moim(odciąganym)mleku, więc doskonale wiedziałam ile zjada. Nie spadał z wagi, dobrze przybierał, siku, kupy robił normalnie. Lekarz ocenił żeby dać mu spokój, i przeczekać. I faktycznie mu przeszło. Teraz za to futruje(niestety przeważnie w nocy,próbujemy go przestawić na dzień, na razie bez rezultatów) za dwoje dzieci. Wiem jakie to bywa dla Ciebie frustrujące,ale jeśli nie spada z wagi i nadal przybiera (w swoim tempie, to przecież może być 25 centyl) to uzbrój się w cierpliwość. Oczywiście jak coś niepokojącego zacznie się dziać (spadek wagi, brak przyrostu, brak kupek,siku) to skonsultuj się z pediatrę. Trzymam za Was kciuki ✊
Kochana dziekuje Ci za ta wiadomość, jest nadzieja ze moj to podobny przypadek. Caly czas monitoruje jego kupy i siku i wszystko jest jak było co do ilości. Co do wagi to sprawdzimy na następnej wizycie ale jak do tej pory przybieral regularnie wiec jeżeli te cyrki przy jedzeniu maja jakieś inne podłoże to będzie widać. Cierpliwość mam ale serce mnie boli jak on zaczyna traktować butelkę jakby dostawal żyletki i strach ze cos mu dolega a ja głupia matka nie umiem tego zdiagnozować 😔
Widzę że Twój Julek to nocny marek, moj moglby się z Twoim podzielić snem (to by częściej jadl bo by była jakaś pobudka w nocy xD) -
Dziewczyny, co na migrenowy ból głowy na początku ciąży?
Paracetamol niestety mi nie pomaga, wzięłam wczoraj 2 tabletki, dzisiaj z rana też 2 tabletki.. I dalej się męczę, już trzeci dzień 😔
Piję wodę, dużo odpoczywam.. -
Hej dziewczyny. Wczoraj byłam już tak wymęczona że wczorajszy dzień to masakra.
Lekarz mnie zbadał stwierdził infekcje że to nie wody płodowe ale okazało sie że mam rozwarcie na opuszek nie na pół źle zrozumiałam za pierwszym razem. Lekarz nie zapytał się nawet tylko sam z siebie zrobił masaż szyjki po którym zaczęłam dosyć mocno krwawić żywą krwia jak w czasie miesiaczki i bolalo mnie podbrzusze. Zgłosiłam to im to powiedzieli ze tak po badaniu może być. Na usg okazało się że wody są w normie ale na dolnej granicy przepływy było ciężko zbadać bo mały był źle ułożony i nie chciał współpracować. Poprosiłam od nich podpaske bo wkladka zrobiła się cała czerwona normalnie żywa krew jak na miesiaczke i do tego ból brzucha doszedł wypuścili mnie do domu z zaleceniami ze konrola za tydzien u lekarza ktg 2x w tyg i liczenie ruchów.
Dzisiaj rano się obudziłam cała obolała ciagnie mnie wszystko w pachwinach spojeniu i pochwie i plecach krew zamieniła sie w maź z kawałkami czegoś brązowego zbitego i wyglada to jak kupa przepraszam za określenie. Ledwo chodzę a jak zmieniam pozycje leżenia to jest też masakra.. Jestem cała w stresie. Bo w adnotacjach napisali że gdyby pojawiło się krwawienie plamienie bóle skurcze to mam jechać do szpitala a ja to krwienie miałam u nich na miejscu przecież. Jeszcze lekarz powiedział że teraz rozwarcie może się powiększać i moga być skurcze. Całkiem jestem nie zadowolna ze szpitala na Polnej myślałam że mają tam inne podejście tym bardziej że nie jestem z Poznania.chyba że to tylko na izbie tak to wygląda. Ktg wyszło prawidłowoStarania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Ja mam super potworny ból głowy, wzięłam apap i nic w łóżku zostać nie mogłam bo dziecko trzeba ogarnąć. Nie mam żadnego jedzenie w lodówce z poprzednich dni więc trzeba pełny obiad ugotować
u nas halny i przypuszcam że mój ból głowy jest z nim związany
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ja mam super potworny ból głowy, wzięłam apap i nic w łóżku zostać nie mogłam bo dziecko trzeba ogarnąć. Nie mam żadnego jedzenie w lodówce z poprzednich dni więc trzeba pełny obiad ugotować
u nas halny i przypuszcam że mój ból głowy jest z nim związany
Ja też przypuszczam, że mój ból głowy związany jest ze zmianą pogody.. Nie umiem sobie z nim poradzić 😔
Do ogarnięcia mam 7 latka do szkoły i 5 latka do przedszkola, a popołudniu też trzeba się nimi zająć, a ja po prostu nie mam siły z bólu -
Ulaa wrote:Ja też przypuszczam, że mój ból głowy związany jest ze zmianą pogody.. Nie umiem sobie z nim poradzić 😔
Do ogarnięcia mam 7 latka do szkoły i 5 latka do przedszkola, a popołudniu też trzeba się nimi zająć, a ja po prostu nie mam siły z bólu
Łącze się w nim z Tobą. Ja mam dwulatka w domu i jest niestety cały czas mamusiu baw się ze mną nawet bajek sam nie poogląda bo ja muszę z nim siedzieć. Do tego mój mąż pracuje dwie minuty drogi od domu i jak ma przerwę obiadową o 13 przychodzi do domu na obiad i kawę więc na 13 muszę mieć gotowy obiad. Stoję właśnie przy garach i gotuje bo nie mam wyjsciaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas