Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Później znowu obudził się po godzinie od jedzenia , mąż przebral , wzielam juz do łóżka, wywalilam cyca i spalismy 2h juz. Nie wiem co go opętało, nigdy tak nie jadł często w nocy, jeszcze za każdym razem tak jadł jakby minal jeden dzień a nie godzina 😄 a cyca plądrował do zera za kazdym razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2021, 07:49
Wik89, Lalia lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
emdar wrote:No coś Ty🤪 Nie wchodziłam na forum po prostu. U nas nocka standard, czyli z 7-8 pobudek. Ale nawet nie czuję się jakoś tragicznie.
Motyl, kciuki za lekarzy✊.
Emdar Tobie należy się jakis medal i roczny pobyt w spa czy cos.. ja po dzisiejszych 5 pobudkach na karmienienie (od 22 do 6 ) niewyspana tez jakos nie jestem ale mi się po prostu wierzyć nie chciało, że minela dopiero 1-1,5h 🤦♀️Lalia lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Lalia, takie noce sie zdarzaja, ale mysle, ze wkrotce bedzie lepiej 😘 Moj synek przez pierwsze dwa miesiace nie odroznial chyba dnia i nocy i te noce byly faktycznie wymagające... a teraz jest duzo lepiej
U mnie noc ok, sen o 20, dwie pobudki na karmienie, po czym obudzil sie o 5 , zrobil wielka kupe w trakcie karmienia i przy przewijaniu juz byl wybudzony i rozesmiany, gugał i nie chcial juz spac 😅
Ale troche do niego sie pousmiechalam, troche go poglaskalam, odlozylam do lozeczka, wlaczylam wydre i spal jeszcze do 7.20 😀
Wczoraj padlo pytanie o glosny sen w nocy - tak, to normalne, moj synek przez pierwsze 1,5 msc mniej wiecej mial taki glosny sen, stekal, chrumkal, wywijal nogami i rekami. Teraz spi duzo spokojniej, choc jeszcze ma dosc czesto ten odruch moro (ma wzmozone napiecie miesniowe)
Zulugula, kic83, Lalia lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
SzalonaOna wrote:U mnie nocka przespana. Od 23 do 6 💪
Zbieramy się do wyjścia do lekarzy właśnie... Trzymajcie KCIUKI żeby było wszystko ok
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIryska wrote:Trzymam kciuki! Motylku, Twoje dziecko śpi tak długo bez żadnego wiercenia się i przebudzeń? Mój czasem śpi 22-5, ale ja nigdy jeszcze nie spałam ciągiem tyle, bo on zwykle od 2 godziny się wierci i postękuje przez sen aż a końcu wybudza się i chce jeść 😀
Ale są też nocki, gdzie budzi się co 3h, ale co 2h zaczyna stękanie że spać się nie da. Choć 3/4 miesiąca to te lepsze, przespane nockiWik89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do wypadania włosów to mi dopiero teraz pojedyncze wypadają, ale tragedii nie ma.
U mnie nawet nie wiem jaka noc była. Młody zasypia co wieczór o 19, pobudka o 00:30 (od ostatniego tygodnia) i dalej przepadam, zasypiam podczas karmienia i budzę się jak ciumka po kilku godzinach, dalej wszystko mi się rozmywa i budzimy się o 7.
Ostatnio kup nie robi, więc nawet nie wstaje i nie zmianiam pieluchy.
Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Dzisiejszy wyjazd do fizjo to będzie jak wczasy na zanzibarze 😂 nie będzie mnie w domu 2h. wczorajsza kąpiel to pikuś przy tym 😅
Zulu
padłam, mistrz 🤭😂Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
[/url]
emdar wrote:No coś Ty🤪 Nie wchodziłam na forum po prostu. U nas nocka standard, czyli z 7-8 pobudek. Ale nawet nie czuję się jakoś tragicznie.
Motyl, kciuki za lekarzy✊.
Emdar
chciałam Ci przesłać moc energii i pozytywnych myśli, wierzę że to przetrwasz, jak ja kiedyś. Wiem że jest trudno, wiem że czasem, a nawet i częściej chcesz się rzucić z okna, że poplakujesz w ukryciu, że masz wszystkiego dosyć, że warczysz na dziecko żeby spało w końcu, ale wierz mi to minie, i możliwe że jak u mnie nawet najdzie Cię ochota na drugie 😘Nowastaraczka, Zulugula, emdar, Annia, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
[/url]
Lalia, wychodzi na to ze mi tak jak Ounai wlosy zaczely wypadać po 2 miesiacach około (Ounai, chyba jestesmy jakies genetyczne blizniaki, dzieci takie same problemy :d)
KarolinaMaria, ja tez na poczatku chyba z 2tyg dokarmialam mm, pokarm u mnie tak solidnie to sie pokazal dopiero w jakiejs 5dobie, tak to lipa była. Mały poczatkowo też nie bardzo nam przybieral jak byl w wiekszosci na cycu. Dosyc duzo szlo tych butelek(mam wrazenie ze az przekarmialismy) potem byly problemy brzuszkowe i jakis taki dzien ze zmniejszylismy ilosc a kolejnego dnia maz mnie namówił zeby sprobowac tylko kp. Okazalo sie ze mniej problemow z brzuszkiem, mały przybierał według norm , w nocy też spał tylko ciut krócej niz po modyfikowanym (ale karmienie łatwiejsze, tylko wywalic cyca i spac dalej). Na początku mały wisiał na mnie non stop praktycznie i chyba to dosyc nakreciło tą laktację tyle że zrobił się cycoholikiemale mysle ze warto było to wiszenie przetrwać i że teraz może być tylko cyc i wszystko jest oki
Lalia, KarolinaMaria, Ounai lubią tę wiadomość
-
Emdar, Kic, Ounai jesteście boskie matki, serio. Wiem, że mama to mama i czy chce czy nie to po prostu musi dać radę, ale chcę żebyście wiedziały, że jesteście wspaniale 😘
Zulu, udanego wyjazdu 🏝️😂
Kar, my jutro kończymy 5 tydzień! 😲 Czyżby tak jak u Zulu tydzień temu było marudzenie, a w tym tygodniu skok? 😁
Meggi, mam identyczny kombinezon i Olek ma normalnie ubrane to co po domu (body długi rękaw, spodnie, skarpetki) i zakładam mu do tego czapkę i tyle. Na początku nawet nie wkładałam mu rączek w rękawki, bo był za mały, teraz sięgają mu tak do połowy 😅 nie przykrywam już żadnym kocykiem tylko zasuwam tą osłonę na gondoli 👍
Ja drogie Mamy stwierdziłam, że nowy dzień, nowa szansa, że będzie lepiej, więc Olek wydoił dwa cyce do dna i śpi od 8, mąż śpi obok na łóżku, a ja wstałam, ogarnęłam siebie, ogarnęłam zmywarkę, względnie mieszkanie, zjadłam śniadanie i pije kawę 💪 zaraz się zbieram do sklepu, bo planuję dzisiaj zrobić żurek 👌Zulugula, kic83, emdar, kar_oliv, Meggi110818, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość