Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Motylku śmieszka jest cudna.😘🥰
Laila jakie cudowne szeleczki a o wypiętej pupci nie wspomnę. Patrzę i aż przebieram nóżkami jakie to słodkie i nie mogę się doczekać kiedy przytulę moją Kluseczkę. ❤️
Zarezerwowałam domek na wakacje. 💪💪💪💪
Lalia, Wik89, Annia, Suszarka, Zulugula, kic83, Ounai, Ewa88 , SzalonaOna, dmg111, emdar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niereanimuj wrote:Cześć mamuśki!❤️ Może któraś mnie poratuje informacja 🥴 Biorę luteinę dwa razy dziennie, ale pytanie czy ja mogę po niej uprawiać seks? W sensie czy po zaaplikowaniu tabletki muszę czekać aż ona się rozpuści i do tego czasu wstrzymywać się ze starym?
Dziękuje 🙏🏻😆
Miłego dnia!🤗
To ja Ci odpowiem to co mój lekarz mi powiedział, ze względu na to, że jestem po ivf mam brać luteinę przynajmniej do 12 tygodnia ciąży. I na pytanie o seks lekarz powiedział mi tak: "z ciążą jest wszystko ok na ten moment, z medycznego punktu widzenia nie ma przeciwskazań, ale pozostałe resztki luteiny w pochwie podczas stosunku i ruchów frakcyjnych mogą powodować dyskomfort podczas współżycia i infekcje, dlatego odradzam, ale jeśli już koniecznie musicie to przynajmniej 4 godziny po aplikacji luteiny żeby miała czas wchłonąć się w całości".
My wypróbowaliśmy i po pierwsze nie było przyjemnie, a po drugie nabawiłam się infekcji - co w ciąży nie jest pożądane..Niereanimuj lubi tę wiadomość
-
Iskierka87 wrote:Niereanimuj ja byłam na lutce w ciąży i seks był normalnie. Tyle że ja brałam na noc raz więc najpierw seks potem lutka 😉
Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
calanthe wrote:Niereanimuj, miałam luteinę, ale przy pessarze i tu miałam zakaz.
Jednak wydaje mi się, że skoro jesteś na luteinie to jakby nie patrzeć - podtrzymanie ciąży (głupio to brzmi), więc teoretycznie nie powinniście działać. Takie rzeczy najlepiej skonsultować z prowadzącym, bo tylko on będzie wiedział co i jak. Przyznam szczerze, że w takich sytuacjach ciężko doradzić. -
Ulaa wrote:To ja Ci odpowiem to co mój lekarz mi powiedział, ze względu na to, że jestem po ivf mam brać luteinę przynajmniej do 12 tygodnia ciąży. I na pytanie o seks lekarz powiedział mi tak: "z ciążą jest wszystko ok na ten moment, z medycznego punktu widzenia nie ma przeciwskazań, ale pozostałe resztki luteiny w pochwie podczas stosunku i ruchów frakcyjnych mogą powodować dyskomfort podczas współżycia i infekcje, dlatego odradzam, ale jeśli już koniecznie musicie to przynajmniej 4 godziny po aplikacji luteiny żeby miała czas wchłonąć się w całości".
My wypróbowaliśmy i po pierwsze nie było przyjemnie, a po drugie nabawiłam się infekcji - co w ciąży nie jest pożądane..
Ja tak samo mam brać przynajmniej do 12tc. Po prostu będę aplikować luteinę po stosunku a nie przed, ale wiadomo, ze jak będzie się coś działo to po prostu nie będzie stosunku🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 11:52
Ulaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiereanimuj wrote:Bardzo Ci dziękuje 😘 Rano to i tak zdąży się rozpuścić wiec nie nie martwię, czyli w ten sposób 😁
Wiadomo że seks w ciąży nie jest taki jak przed bo trzeba uważać i nie szalejemy ale podziubać można 😁 po porannej lutce która na pewno zdąży się wchłonąć a tymczasem macie czas na conieco 😉Niereanimuj lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngie1985 wrote:Iskierko ja oczywiście nieoceniam ani nic, ale nie wytrzymacie te parę tygodni żeby dotrwać do bezpieczniejszych tygodni? Twoja ciąża po tylu CB ja bym chuchała na zimne. 🙂
Ja już dawno po porodzie kochana i tylko pisze jak było u mnie 😉 -
Niereanimuj ja brałam luteinę od samego początku do 33tyg. Lekarz nie powiedział po jakim czasie możemy się poprzytulać ale jak się nie rozpuściła dobrze to to nie bylo nic przyjemnego ani dla mnie ani dla meza. A niestety jakoś długo się rozpuszczała i zawsze jakieś drobinki zostawały.
Aaa jakie słodkości Oleńka i Matylda i Aleks 🥰🥰🥰🥰SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
Emdar, przed ciążą było 62 kg więc dużo nie zostało, ale taka moja komfortowa waga to 57-59kg więc jeszcze min 4-5 kg do zrzucenia 🙂 chociaż ja się bardziej pomiarami staram sugerować 👍
Angie, uwielbiam mojego chłopczyka w ogrodniczkach 🥰emdar lubi tę wiadomość
-
Hej!
U nas dzis noc w miare ok, noc bez kupy i zmiany pampersa to dobra noc 😀
Ja tez Kicku juz nie przewijam, chyba ze wyczuję kupę
Tak jest duzo latwiej przetrwac noc
Edyciak, bo wlasnie w pampersach siku tak dzieciom nie przeszkadza chyba jak w wielorazowych pieluszkach
Jak Wam idZie wielopielo? 🙂 ja wczoraj po raz pierwszy uzywalam, rozwazam przejscie za jakis czas. Mozesz opisac, jak pierzesz pieluszki i wklady?
Lalia, Oluś w tych spodenkach z szelkami lezacy na brzuszku to sama slodyczkic83, Lalia lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Nakarmilam Tymka z dwóch piersi ale on nadal byl głodny. Wiec rozmrozilam pokarm, i podałam mu pierwszy raz w domu z butelce jeszcze. Wypił 60ml jeszcze 😯 nie mialam do tej pory problemu z pokarmem. Czy Wam też zdarzały się kryzysy? Jak temu zaradzić? Czyżby konczyl mi się pokarm 🤔02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnyMy przez pierwsze 3 miesiące wgl się nie bzykalismy z mężem no się po prostu baliśmy. Później ostrożnie bo strach ciągle był a teraz po porodzie jak można to też rzadko i w gumkach to inaczej. Jejku 5 lat prawie bez zabezpieczenia a teraz gumki na starość trzeba haha 🙈
-
Angie gdzie zarezerwowaliście domek na wakacje? 😁
Dziewczyny śliczne te wasze kruszynki i okruszki. 💕
Ja parę razy próbowałam nie zmieniać pieluchy w nocy... Niestety mój Książę ma wrażliwego siusiaka i się odparzała skórka na siusiaku tam gdzie dotykała pieluchy wilgotnej. 🤦🏼♀️Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023