Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Dzień dobry ⛄
Nadzieja, ale sytuacja!Dobijaj się do lekarki, od tego jest! Mi wszystkie położne mówiły, że przy cukrzycy rozwiązuje się ciążę od 39+0. Mój diabetolog wróżył, że mogą mnie wysłać do szpitala w 38 tygodniu,a gin kazał przyjechać najwcześniej w 38+1. Ostatecznie zgłosiłam się na IP w 38+3 i zostawili mnie na indukcję. Ale chyba tylko dlatego, że miałam miękką szyjkę,2 cm rozwarcia i waga małego wychodziła 3600 g więc teoretycznie wszystko było"gotowe" do porodu,tak mi powiedziała wtedy dr w szpitalu.🤔
Gagatko, Oleńka cudna 🥰 taka kruszynka 🤭
Mi się dzisiaj śniło, że mąż się chciał bzykać,ja taka napalona, ale jak zobaczył moją zarośniętą Bożenę to stwierdził, że nie, a ja się poryczalam, hahaha 🤣 to chyba znak żeby odchwaścić podwozie ✂️😂 nasza noc całkiem ok,pobudki o 23, 2:40, 5:50 i ostatecznie ok.8🙂 tyle, że kolejny dzień z rzędu zauważyliśmy, że Olka rano wybudza ból brzuszka i pierdki i mam teorię, że w ciągu dnia śpi na brzuchu głównie to mu łatwiej pierdzioszkować,a w nocy śpi na pleckach i mu zalegają chyba 😕
U Nas to samo, w dzień na brzuchu, śpi jak aniołek, a w nocy stękanie i sapkaO ❤️
Z ❤️ -
Macie termometr thermoscan 3? Z tego co widzę to jedyna większa różnica że 7 zapisuje więcej temperatur. Jest w promocji w rossmannie za 100.30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Olek dziekuje za komplementy i wysyła pierwsze świadome uśmieszki 🤭 wczoraj się popłakałam jak się uśmiechnął pierwszy raz 😂
,......
Mój dzielny chłopczyk leżał sobie na macie,a ja zrobiłam spaghetti i ryż z jabłkami na dwa dni 💪 mniejsza z tym, że ciągle do niego mówiłam albo zmyslalam piosenki i jakby ktoś słuchał tych głupot to by mnie zamknął 🤣 tylko pod koniec zgrzeszyłam i wsadziłam do babybjorn i bujalam stopą doprawiając sos, hahaha 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 21:15
calanthe, kar_oliv, Nowastaraczka, Wik89, Ounai, Julik, Ania81, Zulugula, SzalonaOna, Annia, Suszarka, Inaa89, ZielonaHerbata, Iryska, Karenira, Lulu83, dmg111, kic83, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Głupie pytanie do mam rodzących SN - czy wy po porodzie na dole macie większy otwór wejścia do pochwy? Czy to się jeszcze skurczy czy już tak zostanie? Wcześniej miałam małą 😁 dziurkę a teraz widzę co tam jest W środku.
kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Angie1985 wrote:Powinno się jeszcze obkurczyć trochę. Ćwicz mięśnie kegla to na pewno nie zaszkodzi.
Znaczy ja bym wolała w drugą stronę bo zawsze byłam zbyt ciasna na arsenał męża i cudem Maję spłodziliśmy 😂😂😂Lalia, calanthe, Angie1985, Ania81, Zulugula, KarolinaMaria, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Głupie pytanie do mam rodzących SN - czy wy po porodzie na dole macie większy otwór wejścia do pochwy? Czy to się jeszcze skurczy czy już tak zostanie? Wcześniej miałam małą 😁 dziurkę a teraz widzę co tam jest W środku.
kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualnyInaa89 wrote:Nakarmilam Tymka z dwóch piersi ale on nadal byl głodny. Wiec rozmrozilam pokarm, i podałam mu pierwszy raz w domu z butelce jeszcze. Wypił 60ml jeszcze 😯 nie mialam do tej pory problemu z pokarmem. Czy Wam też zdarzały się kryzysy? Jak temu zaradzić? Czyżby konczyl mi się pokarm 🤔
-
calanthe wrote:Nie dużo, ale tak jest. Mój mąż twierdzi, że jest hmm... luźniej. No, ale ja już wypchnęłam z siebie dwoje dzieci 😅 aczkolwiek po porodzie zbliżenia są duuużo przyjemniejsze 🤪
Niereanimuj niezłe z Was seksoholiki 😜
W sumie to też nie narzekam, jeśli chodzi o aktywność. Też często, ale nie kilka razy w ciągu dnia 😜 najlepiej było po pierwszym porodzie, bo większa swoboda, a teraz to czaimy, żeby starsza nie przyszła 🙈🙉🙊 😂😂😂calanthe, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykar_oliv wrote:Głupie pytanie do mam rodzących SN - czy wy po porodzie na dole macie większy otwór wejścia do pochwy? Czy to się jeszcze skurczy czy już tak zostanie? Wcześniej miałam małą 😁 dziurkę a teraz widzę co tam jest W środku.
Skurczy sie, cwicz miesnie Kegla pomoze w tymkar_oliv lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOunai wrote:No to to Motylku 2100kcal to o 600kcal więcej niż Ty jesz! To więcej niż 1/3 Twoich posiłków. Ją bym zrobiła krzywą insulinowa i zwiększyła kalorycznosc posiłków. I treningi co 2 dzień, bo Twój organizm czuje się jak na wojnie. On się szykuje teraz na najgorsze. Nie dość że za mało mu dajesz jedzenia, a efekt tego jest taki, że zacznie sobie pobierać zapasy z mięśni a nie z tłuszczu. Tłuszcz będzie magazynować na potem toż jeszcze nie dajesz mu szans na odpoczynek bo ćwiczysz codziennie. Organizm musi też odpocząć. Naprawdę uwierz starej babce, że zdrowe schudnięcie jest duuuużo lepsze niż szybkie. Ja się nie katuje, utrzymuje zdrowa kalorycznosc i waga leci. A jak nie dojadalam notorycznie to waga stała w miejscu albo nawet rosła.
Edyciak kup sobie podkład na łóżko. Ja mam i się nie przejmuje czy Marta rzygnie, siknie itd. Mamy od samego początku, bo czasem syn śpi z nami i już kilka razy zdarzyło mu się zwymiotować na materac a jak był mniejszy to zasikac.
-
Iskierka87 wrote:Ounai dajesz nadzieję 😘
A jak u Was z włosami po ciąży? Bo mi sypały się garściami teraz wypadają ale już mniej i na dodatek zauważyłam baby hair przy czole 😅 śmiesznie to wygląda.
Motylku, Matylda bardzo podobna do taty się robi
Lalia, zgadzam się z dziewczynami, spodenki klasa! Marta też ma takie jedne i uwielbiam te krzyżowa nią na plecach, są takie słodkiechociaż ja jestem ostatnio len ich nie chce mi się jej przebierać z piżamki 😂
W ogóle mamy postęp, ciumka sobie smoka avent więc chyba zostaniemy przy aventach boję jest większy wybór ich mogę kupić stacjonarnie
Ale bibsa nie chce za nic. Nie pasuje jej ta kulka.
Stół przyjechał, mąż urwał się z pracy żeby wnieść z Panem. Jaki wygodny! Wreszcie mogę coś postawić na nim, bo wcześniej jako tymczasowy mieliśmy taki z Ikei kuchenny - stół+4 krzesła za 500zl. No i nie muszę się martwić że dzieci zniszczą bo jest z płyty meblowej więc mogą wylewać, bawić sie kredkami, pisakami i się nie odbarwiLalia, SzalonaOna, Ania81 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Motylek a mówiła mu wtedy o treningach? Ja tak czy siak uwazam, że trochę za ostro ruszyłaś img że od z ujesz skutki tych ćwiczeń, możesz nie teraz ale za 10 czy 20 lat. Jesteś po 3 cesarkach w krótkim czas ie, dziewczyny po jednej albo dwóch niezależnych mogą ćwiczyć a Ty robisz hardcorowy trening codziennie. Bo tak, Chodakowska ma ciężkie treningi. Nie byłabym pewna czy Twój organizm jest na to gotowy. Ty dopiero 3 miesiące temu rodziłaś...
Julik, Lalia lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Niereanimuj wrote:Wiesz ale ja konsultowałam to z lekarzem i nie ma zdanych przeciwwskazań do seksu. Mu jesteśmy bardzo aktywni, i zdarzało się po 6 razy w ciągu dnia, a tak to seks codziennie. Teraz bardzo ograniczamy, wiadomo. Ale nie ukrywam, ze mi to ciąży😅 Ciąża jest zdrowa, serduszko pięknie bije. Jeżeli lekarz by zdecydował, ze mamy przestać to byśmy tak zrobili. Ale wiadomo, ze zrobię wszystko aby z ciąża było dobrze i jak będzie coś nie tak to przestaniemy 🙂BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔