X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie pytanie do mam rodzących SN - czy wy po porodzie na dole macie większy otwór wejścia do pochwy? Czy to się jeszcze skurczy czy już tak zostanie? Wcześniej miałam małą 😁 dziurkę a teraz widzę co tam jest W środku.

atdcgu1rjappkskg.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dzień dobry ⛄

Nadzieja, ale sytuacja!Dobijaj się do lekarki, od tego jest! Mi wszystkie położne mówiły, że przy cukrzycy rozwiązuje się ciążę od 39+0. Mój diabetolog wróżył, że mogą mnie wysłać do szpitala w 38 tygodniu,a gin kazał przyjechać najwcześniej w 38+1. Ostatecznie zgłosiłam się na IP w 38+3 i zostawili mnie na indukcję. Ale chyba tylko dlatego, że miałam miękką szyjkę,2 cm rozwarcia i waga małego wychodziła 3600 g więc teoretycznie wszystko było"gotowe" do porodu,tak mi powiedziała wtedy dr w szpitalu.🤔

Gagatko, Oleńka cudna 🥰 taka kruszynka 🤭

Mi się dzisiaj śniło, że mąż się chciał bzykać,ja taka napalona, ale jak zobaczył moją zarośniętą Bożenę to stwierdził, że nie, a ja się poryczalam, hahaha 🤣 to chyba znak żeby odchwaścić podwozie ✂️😂 nasza noc całkiem ok,pobudki o 23, 2:40, 5:50 i ostatecznie ok.8🙂 tyle, że kolejny dzień z rzędu zauważyliśmy, że Olka rano wybudza ból brzuszka i pierdki i mam teorię, że w ciągu dnia śpi na brzuchu głównie to mu łatwiej pierdzioszkować,a w nocy śpi na pleckach i mu zalegają chyba 😕

U Nas to samo, w dzień na brzuchu, śpi jak aniołek, a w nocy stękanie i sapka

O ❤️
    Z ❤️
  • Julik Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie termometr thermoscan 3? Z tego co widzę to jedyna większa różnica że 7 zapisuje więcej temperatur. Jest w promocji w rossmannie za 100.

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek dziekuje za komplementy i wysyła pierwsze świadome uśmieszki 🤭 wczoraj się popłakałam jak się uśmiechnął pierwszy raz 😂
    ,......

Mój dzielny chłopczyk leżał sobie na macie,a ja zrobiłam spaghetti i ryż z jabłkami na dwa dni 💪 mniejsza z tym, że ciągle do niego mówiłam albo zmyslalam piosenki i jakby ktoś słuchał tych głupot to by mnie zamknął 🤣 tylko pod koniec zgrzeszyłam i wsadziłam do babybjorn i bujalam stopą doprawiając sos, hahaha 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2021, 21:15

calanthe, kar_oliv, Nowastaraczka, Wik89, Ounai, Julik, Ania81, Zulugula, SzalonaOna, Annia, Suszarka, Inaa89, ZielonaHerbata, Iryska, Karenira, Lulu83, dmg111, kic83, Ewa88 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Głupie pytanie do mam rodzących SN - czy wy po porodzie na dole macie większy otwór wejścia do pochwy? Czy to się jeszcze skurczy czy już tak zostanie? Wcześniej miałam małą 😁 dziurkę a teraz widzę co tam jest W środku.
    Powinno się jeszcze obkurczyć trochę. Ćwicz mięśnie kegla to na pewno nie zaszkodzi.

kar_oliv lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila toż tylko chrupać i całować. 😘😘😘😘
    Ale te śpioszki skradły me serce. 🤩

Lalia lubi tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Powinno się jeszcze obkurczyć trochę. Ćwicz mięśnie kegla to na pewno nie zaszkodzi.

Znaczy ja bym wolała w drugą stronę bo zawsze byłam zbyt ciasna na arsenał męża i cudem Maję spłodziliśmy 😂😂😂

Lalia, calanthe, Angie1985, Ania81, Zulugula, KarolinaMaria, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Skurczy się. Umów się do fizjoterapeuty to pomoże Ci wyćwiczyć wszystko :)

kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik wrote:
    Macie termometr thermoscan 3? Z tego co widzę to jedyna większa różnica że 7 zapisuje więcej temperatur. Jest w promocji w rossmannie za 100.
    Ja mam 7

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 11:55

Ounai, kar_oliv, Lalia, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Nakarmilam Tymka z dwóch piersi ale on nadal byl głodny. Wiec rozmrozilam pokarm, i podałam mu pierwszy raz w domu z butelce jeszcze. Wypił 60ml jeszcze 😯 nie mialam do tej pory problemu z pokarmem. Czy Wam też zdarzały się kryzysy? Jak temu zaradzić? Czyżby konczyl mi się pokarm 🤔
    U mnie był taki kryzys jak skończyła 2 mce. I od wtedy nie karmie, bo nie mam czym :(

• calanthe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Nie dużo, ale tak jest. Mój mąż twierdzi, że jest hmm... luźniej. No, ale ja już wypchnęłam z siebie dwoje dzieci 😅 aczkolwiek po porodzie zbliżenia są duuużo przyjemniejsze 🤪

Niereanimuj niezłe z Was seksoholiki 😜
    W sumie to też nie narzekam, jeśli chodzi o aktywność. Też często, ale nie kilka razy w ciągu dnia 😜 najlepiej było po pierwszym porodzie, bo większa swoboda, a teraz to czaimy, żeby starsza nie przyszła 🙈🙉🙊 😂😂😂
    No te podchody przy dzieciach to jak manewry wojskowe. 🤣😆

calanthe, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lalia lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:

Skurczy sie, cwicz miesnie Kegla pomoze w tym

• calanthe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No to to Motylku 2100kcal to o 600kcal więcej niż Ty jesz! To więcej niż 1/3 Twoich posiłków. Ją bym zrobiła krzywą insulinowa i zwiększyła kalorycznosc posiłków. I treningi co 2 dzień, bo Twój organizm czuje się jak na wojnie. On się szykuje teraz na najgorsze. Nie dość że za mało mu dajesz jedzenia, a efekt tego jest taki, że zacznie sobie pobierać zapasy z mięśni a nie z tłuszczu. Tłuszcz będzie magazynować na potem toż jeszcze nie dajesz mu szans na odpoczynek bo ćwiczysz codziennie. Organizm musi też odpocząć. Naprawdę uwierz starej babce, że zdrowe schudnięcie jest duuuużo lepsze niż szybkie. Ja się nie katuje, utrzymuje zdrowa kalorycznosc i waga leci. A jak nie dojadalam notorycznie to waga stała w miejscu albo nawet rosła.

Edyciak kup sobie podkład na łóżko. Ja mam i się nie przejmuje czy Marta rzygnie, siknie itd. Mamy od samego początku, bo czasem syn śpi z nami i już kilka razy zdarzyło mu się zwymiotować na materac a jak był mniejszy to zasikac.
    Powiem Ci, że sama się gubię... 🤦‍♀️ Wrzucam Ci maila od mojego dietetyka, gdzie dostał przykładowe posiłki z mojego cateringu wraz z rozpiska makroskładników i tak to ocenił... Na krzywa insulinowa nie dostałam skierowania, bo w grudnia robiłam krzywa i lekarka stwierdziła, że nie można tak często. Jutro z rana idę zrobić glukoze, insulinę i kortyzol bo zaleciła i zobaczymy.

2bcce68b769c.jpg

• Ounai Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Ounai dajesz nadzieję 😘

A jak u Was z włosami po ciąży? Bo mi sypały się garściami teraz wypadają ale już mniej i na dodatek zauważyłam baby hair przy czole 😅 śmiesznie to wygląda.
    To samo mam6, ale to normalne, po pierwszej ciąży też tak miałam, nawet liczyłam na to że zostanie mniej tych włosów ależ nic z tego, odrosły 😂

Motylku, Matylda bardzo podobna do taty się robi :)

Lalia, zgadzam się z dziewczynami, spodenki klasa! Marta też ma takie jedne i uwielbiam te krzyżowa nią na plecach, są takie słodkie ;) chociaż ja jestem ostatnio len ich nie chce mi się jej przebierać z piżamki 😂

W ogóle mamy postęp, ciumka sobie smoka avent więc chyba zostaniemy przy aventach boję jest większy wybór ich mogę kupić stacjonarnie
    Ale bibsa nie chce za nic. Nie pasuje jej ta kulka.

Stół przyjechał, mąż urwał się z pracy żeby wnieść z Panem. Jaki wygodny! Wreszcie mogę coś postawić na nim, bo wcześniej jako tymczasowy mieliśmy taki z Ikei kuchenny - stół+4 krzesła za 500zl. No i nie muszę się martwić że dzieci zniszczą bo jest z płyty meblowej więc mogą wylewać, bawić sie kredkami, pisakami i się nie odbarwi :D

Lalia, SzalonaOna, Ania81 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek a mówiła mu wtedy o treningach? Ja tak czy siak uwazam, że trochę za ostro ruszyłaś img że od z ujesz skutki tych ćwiczeń, możesz nie teraz ale za 10 czy 20 lat. Jesteś po 3 cesarkach w krótkim czas ie, dziewczyny po jednej albo dwóch niezależnych mogą ćwiczyć a Ty robisz hardcorowy trening codziennie. Bo tak, Chodakowska ma ciężkie treningi. Nie byłabym pewna czy Twój organizm jest na to gotowy. Ty dopiero 3 miesiące temu rodziłaś...

Julik, Lalia lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niereanimuj wrote:
    Wiesz ale ja konsultowałam to z lekarzem i nie ma zdanych przeciwwskazań do seksu. Mu jesteśmy bardzo aktywni, i zdarzało się po 6 razy w ciągu dnia, a tak to seks codziennie. Teraz bardzo ograniczamy, wiadomo. Ale nie ukrywam, ze mi to ciąży😅 Ciąża jest zdrowa, serduszko pięknie bije. Jeżeli lekarz by zdecydował, ze mamy przestać to byśmy tak zrobili. Ale wiadomo, ze zrobię wszystko aby z ciąża było dobrze i jak będzie coś nie tak to przestaniemy 🙂
    Matko, Ty w jeden dzień wyrabiasz mój limit półroczny 😂😂😂

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 2949 2950 2951 2952 2953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ